Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Taal van narcist herkennen? Welke facetten? Deel 1c

Hun wreedheid is een bewuste keuze en is ontworpen om te controleren en uiteindelijk hun slachtoffers te vernietigen.

Deze soorten misbruikers passen vloeiend manipulatie toe. Ze zijn goed thuis in sadistische controle en woede met de taal van een narcist.

Het is verwant aan psychologische en emotionele verkrachting want dat is een smerige overtreding van de persoonlijke grenzen en van het vertrouwen dat het slachtoffer zijn of haar misbruiker heeft gegeven.

taal van een narcist
Zelf-zorg en zelf-partner worden om te herstellen van narcistisch misbruik

Narcistische misbruikers kunnen aanvallen op elk (on)gewenst moment met hun taal van de narcist(e).

Ze gebruiken daarbij  hun keuze aan wapens.

Narcisten gebruiken sarcasme, neerbuigende opmerkingen, scheldpartijen, en de schuldverschuiving methode wanneer ze je zien als een bedreiging of wanneer ze entertainment nodig hebben in de vorm van een emotionele reactie.

Ze kunnen ook hun non-verbale taal gebruiken in de vorm van een sadistische grijns, de koude doodsheid in hun ogen, terwijl ze hun liefde belijdende aan u, hun verveelde uiterlijk of hun wrede lach als ze je graag pesten.

In alle geval, na een tijdje laten ze je geloven dat je inferieur aan hen bent.

Overlevenden besteden een groot deel van hun energie gedurende de devaluatie fase.

In de onrechtmatige cyclus van de narcist is de devaluatie fase de fase waar het slachtoffer systematisch van zijn voetstuk wordt gebracht door te vernederen en te degraderen.

In die periode loopt het slachtoffer constant op haar of zijn tenen, maken ze zo goed als geen geluid, opdat zij de toorn van de narcist zou kunnen meebrengen. Of omdat ze zichzelf verbergen.

Maar op eieren lopen helpt niet.

De narcist kan en zal alles en alles wat je hebt gezegd of gedaan tegen u gebruiken.

Er zijn drie belangrijke stukjes informatie die narcisten vaak verzamelen in de idealisering fase van de relatie.

Tijdens deze lovebombing fase verzorgen ze je met overvloedig aandacht.

Wat je dan vertelt, wordt later in de devaluatie fase tegen u gehanteerd en verandert in een speciale verdorven taal.

1. De gebreken, tekortkomingen, onzekerheden en geheimen die je hebt toevertrouwd aan de narcist.

De narcistische misbruiker verheugt zich wanneer u uw wonden, uw strijd, en je triggers van vroeger met hem of haar deelt.

Het is dan dat veel makkelijker voor hen onder je huid en de binnenkant van je geest te kruipen, en een bewijs te leveren van hun ’empathie’ die ze faken. In werkelijkheid starten ze dan met hun conditioneringsprogramma.

Tijdens de vroege stadia van de relatie, hebt u waarschijnlijk zoveel vertrouwen gehad en open geweest tegenover een narcist dat je alles met hem of haar wenst te delen: je verleden, je gekwetstheid of wat jezelf waarneemt dat uw gebreken zijn.

U kunt dit zien als een manier om rapport te leggen, een verbinding met je partner te verkrijgen, een manier van zijn of haar kwetsbaarheid en intimiteit te delen. Maar de narcist drong daar ook op aan.

Een narcistische misbruiker ziet het als het diner zelf dat op tafel dient gelegd.

Daardoor geef je hem of haar de code van je persoonlijk leven, zodat hij of zij toegang heeft tot al je resources.

Ze zullen doen alsof ze u ondersteunen en meeleven met u wanneer u deze in eerste instantie aan hen openbaart. Dat betekent dat ze later daarvan gebruik zullen maken om u te lokken. Met die kennis in gedachten zullen ze u kleineren  en vernederen tijdens de devaluatie fase.

Denk eraan: De narcist(e) heeft geen grenzen aan wat hij of zij zal gebruiken. Immers ze gedijen op het feit dat u wordt getraumatiseerd.

Hun vermogen om je terug in het oorspronkelijke trauma te brengen met alleen een wending geeft hen het gevoel krachtig te zijn.

Hoewel ze leven voor die kracht, is dat de enige macht die ze hebben als jij dat toestaat door emotionele betrokkenheid.

Aan een ​​narcist(e) vertellen over een open kwetsuur is een uitnodiging om dieper te snijden.  Het valt te vrezen dat de narcist(e) kan en zal altijd een kwetsuur nog dieper aanbrengen dan de eerste.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees