Een narcist besteedt elk moment aan het proberen te bedenken hoe hij anderen kan plezieren, zelfs met leugens en manipulatie, zodat hopelijk die mensen hem iets zullen geven waarvan ze denken dat ze het nodig hebben — meestal liefde en genegenheid, maar het kan geld, zakelijke deals, seks enz. omvatten.

Dit betekent niet dat als je in een relatie bent met een narcist je moet blijven en de leugens, de manipulatie, bedrog, onzekerheid moet verdragen, denkend dat je hem kunt veranderen als je van hem of haar houdt.

Zij moeten zichzelf veranderen. Dat kunnen ze niet. Daar geloven ze ook niet in. Ze zitten compleet vast in hun realiteit van narcist. Het masker dat ze al die jaren hebben geperfectioneerd.

Een van de moeilijkste feiten om onder ogen te zien is de realiteit van de narcist.

Nog complexer is het om de realiteit van de narcist(e) te accepteren. Immers alleen jij kunt veranderen.

Dat iemand waar je diep omgaf waarvan je dacht dat ze om je gaven, eigenlijk zo duivels zou zijn om als doel te hebben je te strikken voor zo’n vuile en traumatische misbruik klinkt wat overdreven.

Die realiteit van de narcist(e) is echter niet van de pot gerukt.

We willen het absoluut de realiteit van de narcist(e) niet geloven. We willen niet geloven dat iemand van wie we hielden blij was met de mate van toegebrachte pijn en lijden.

Het is moeilijk om de realiteit van de narcist(e) te accepteren.  Maar het accepteren van die realiteit is nodig voor onze voortdurende genezing.

Psychologen hebben echter de relatiepatronen ontdekt van de narcist(e).

Als je met andere slachtoffers van narcisten spreekt dan komt de realiteit van de narcist(e) naar boven.

Een narcist(e) begint het misbruik door voor je te zorgen in de love bombing fase. In het begin van de relatie met de narcist(e) doen ze een mild misbruik, om te zien of je berust.

Ze kunnen je bijvoorbeeld strelen in het openbaar of sexting vragen, terwijl je aan het werk bent.

Deze ongewenste of gênante seksuele handelingen zijn ontworpen om u te verwarren.

Daarbij creëren ze terwijl een gevoel van ongerustheid. Het is ook een subtiele boodschap voor anderen om te tonen dat je bij hem hoort. Niet op een geruststellende manier, maar wel met het gevoel dat je als hun bezit laat voelen.

Wees gewaarschuwd, soms delen narcisten jouw sexting-foto’s met vrienden. Daardoor voegen ze verder vernedering toe. Wanneer je de narcist(e) confronteert,  of beschuldigen ze jou.

In het begin zijn de verbale opmerkingen ongelooflijk vleiend.

Jij bent de persoon van hun dromen. Je voldoet aan al hun seksuele behoeften. Je hebt van hen een beter mens gemaakt. Zonder jou zouden ze nooit kunnen doen wat ze doen. enz.

Maar zodra u het oneens bent met een seksuele voorkeur, wordt u beschuldigd manipulatief en controlerend te zijn.

Je wordt openlijk bekritiseerd voor je seksuele verlangens of het gebrek daaraan.

Dan worden de opmerkingen vulgair. Seksuele beledigingen of onthutsende opmerkingen over je lichaam komen vaker voor.

Je begint je niet goed genoeg te voelen in deze realiteit met de narcist(e). Je wordt zowel een hoer als preuts wordt genoemd. Narcisten zien partners niet als individuen met gevoelens en meningen.

Het zijn eerder stukjes vlees. Dit is duidelijk in de  manier waarop ze over het andere geslacht praten.

De narcist(e) eist dat je alles vertelt over je vorige seksuele partners en ontmoetingen.

Vervolgens gebruiken ze die informatie om je een slet te noemen. Ze gebruiken je verhalen als rationalisatie voor hun eigen indiscreties.

klik op de foto voor meer info

De narcist(e) zal beschuldigingen gebruiken als rechtvaardiging voor verder seksueel misbruik.

“U verdient dit” of “U vroeg dit”, zijn typische narcistische antwoorden.

Om je over te halen om seks te hebben met hen, gebruikt de narcist(e) intimidatie, schuld, schaamte of woede. Voor hen is dit geen seksueel misbruik, dit is de normale realiteit van de narcist(e).

Toch is het misbruik; elke gedwongen seksuele handeling die beledigend is.

Ze staan er bijvoorbeeld op om seks te hebben na een ruzie om je betrokkenheid te bewijzen. Of ze zullen de slachtofferkaart spelen en je dwingen om seks te hebben. Daardoor voelen ze zich veilig, zeker of gevalideerd.

Ze zeuren en beledigen je. Daarna  worden ze boos en ontwrichtend. Vervolgens weigeren ze je toe te staan te vertrekken of te slapen. Je hebt maar een optie toegeven aan seks met hen. 

Wanneer je eindelijk toegeeft, ontkoppel je emotioneel. Het is niet bevredigend voor jou maar alleen voor hen.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!