Geobsedeerd door geld: het niet-aflatende doel van de narcist

nepspiegeling

Veel narcisten zijn geobsedeerd door geld. Ze denken constant na over hoeveel geld ze hebben, hoe ze er meer van kunnen krijgen, hoe ze het van anderen kunnen weghouden en wie ze moeten manipuleren om meer te krijgen – inclusief hoe ze het geld / de erfenis van een familielid kunnen afnemen.

Geld is hun substituut voor liefde, warmte en genegenheid. Zoveel mogelijk geld hebben, en het zelfs van familieleden stelen, is het niet-aflatende doel van de narcist. gedachten over het verkrijgen van meer geld zijn altijd in de gedachten van de narcist.

Als ze over een overvloed aan geld beschikken, voelen ze zich meer gerechtigd en superieur aan anderen. Hebben jullie dat ook ondervonden. vinden?

Reactief misbruik is de disfunctionele reactie op flagrant misbruik.

Heb je een levensverzekering, wilsbeschikking of testament?

Onbewuste contract dat je hebt met de narcist? Deel 2d

Trauma en traumazorg in Europa

Hoe beschermen empathen zich tegen narcisten?

Wat is trauma-binding?

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!