Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
kunstmatig grandioze positieve wereldbeeld

De bredere gebieden van systematisch narcistisch misbruik

Veel van de publieke figuren die over narcisme posten willen een chique, preuts beeld van zichzelf behouden, geen bredere gebieden van systemisch narcistisch misbruik bespreken, zoals imperialisme, racisme, homofobie, transfobie, vetfobie en christelijke suprematie etc. Degenen met grotere platforms zouden systematisch narcistisch misbruik moeten doen, volgens mij, want alles heeft met alles te maken, maar sommigen doen dit niet vanwege het risico volgers te verliezen.

Maar ook veel mensen die lesgeven, blogs maken of coaching geven over het onderwerp narcisme zitten nog steeds in hun eigen giftige relaties en ervaren nog steeds cognitieve dissonantie.

Ze hebben paranoïde ideeën, ze ontkennen situaties, hebben angst en denken dikwijls in zwart/wit. Dat is te begrijpen. Het is natuurlijk ook goed vooral naar de innerlijke wereld te kijken als je sterk getriggerd wordt en begrijpelijk dat als je al sterk gespannen bent wat er gaande is in de wereld je het niet gemakkelijker maakt. Toch heeft alles met alles te maken.

De onzekerheid in de wereld is toegenomen met de invasie van Rusland in Oekraïne.

De vluchtelingen uit landen waar er oorlog is tonen ons hun lijden en hebben onze solidariteit nodig.
Kortgeleden kreeg ik als commentaar op een post dat ik niets begreep van narcisme en psychopathie omwille van mijn standpunt over Oekraïne. Ik had het volledig verkeerd met mijn steun aan Oekraïne en de informatie voor traumaherstel die ik post voor de vluchtelingen.

Niet alleen staan mijn vrouw en ik in nauw contact met de lokale Oekraïense gemeenschap, ik ben ook enkele keren in Oekraïne geweest. Het land heeft me sterk bekoord omdat het bij mij een indruk naliet dat mensen daar heel solidair met elkaar omgaan.

Ik ben ook voor een sterke Europese tak in de NATO, en tegen alle activiteiten die de eenheid van Europa wil doen scheuren. Natuurlijk als je voor meer wapens bent voor Oekraïne, kan dat niet zonder het industrieel-militair-complex.

Ik ben ook voor sterke globale maatregelen tegen de klimaatopwarming. Ook voor mensenrechten en democratie.

Een van de strategische doelstellingen van Poetin is een gemakkelijke doorgang over de Noordpool routes naar China, daarom dat hij de toetreding van Finland en Zweden tot de Nato erg vindt.

Als Poetin Oekraïne kan bezetten heeft hij het graan weer in handen, en gezien de groei in China, Japan, Korea zal de behoefte daaraan blijven stijgen. Op die manier kan het Poetin-Kremlin regime sterk wegen op de politiek van landen. Met de opwarming van de aarde worden de Noordpool routes immers gemakkelijker te bevaren. Chantage met graantransporten is systematisch narcistisch misbruik.

De identiteit afnemen van een volk, met huurlingen, groepen zoals Wagner, landen bestelen, verkrachten, folteren en een toeristisch vliegtuig uit de lucht schieten.

Herinnert U zich nog:

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines, die vliegt van Amsterdam naar Kuala Lumpur, stort op 17 juli 2014 neer in het oosten van Oekraïne, waar op dat moment een strijd woedt.

Alle 298 inzittenden, afkomstig uit zestien landen, komen om het leven. Ondertussen is bewezen dat de raket waarmee werd aangevallen alleen kon geleverd worden met toestemming van de top van het Kremlin. En dit een paar maanden na Rusland De Krim bezette, honderden burgerslachtoffers maakte, folterde en opsloot.

De Verenigde Staten is ook fout geweest, heeft gefolterd, burgers gedood zoals in Irak, dat was ook systematisch narcistisch misbruik. En onder Trump dreigt de Verenigde Staten een dictatuur te worden.4 jaar president Trump was een opeenstapeling van systematisch narcistisch misbruik.

Ik hou ook niet van het neoliberalisme, waar het gewone volk sterk onder stress staat en de rijken zo goed als geen belastingen moeten betalen.
Maar ik lees hier en daar wel dat Oekraïne zowel voor de arbeidsrechten, voor de vrouwenrechten het nodige doet, zelfs tijdens de oorlog.

Er is een sociale beweging ontstaan in Oekraïne waar ik zeer positief tegenover sta.

Oekraïne werkt aan de trauma’s die ze meemaken met een sterke steun voor de geestelijke gezondheid. Ook dit is een reden om Oekraïne te steunen. Je hoeft het niet met me eens te zijn. En ik wil daar zeker geen polemiek over starten. Maar je kunt er niet buiten dat alles met alles te maken heeft.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikels over Oekraïne

Geplaatst

in

, , ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees