Verhalen vertellen voor posttraumatische groei – een blauwdruk.

De volgende vragen zijn bedoeld om mensen te helpen hun ervaring te valideren en constructief vooruitgang te boeken als ze “de pandemie als een trauma hebben ervaren” op een bepaald moment. Je kunt dankzij en met deze vragen trauma constructief benaderen.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat is het grootste verlies dat u heeft ervaren tijdens Covid-19?

En de grootste winst die u hebt ervaren tijdens Covid-19?

Wat leer je over jezelf tijdens Covid-19?

Hoe zou het eruit zien als je je lessen in de toekomst zou toepassen?

Welke twee woorden of korte zinnen zullen u eraan herinneren hoe u het geleerde kunt toepassen?

Wanneer we verhalen delen op basis van vragen als deze, geven we uitdrukking aan authenticiteit en ontvankelijkheid voor vertrouwen en kwetsbaarheid.

Uit onderzoek blijkt dat het delen van en luisteren naar verhalen als ‘attente metgezellen’ voor elkaar de groei kan stimuleren.

Het werkt als een wederkerig proces dat betekenisgeving voor de vertellers stimuleert en waardering en nieuwe mogelijkheden voor de luisteraars oproept.

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog #zelfzorg #zelfcoaching #zelfherstel

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!