Communicatiemethode Medium Chill – Grey Rock! Deel2

Communicatiemethode Medium Chill – Grey Rock! Deel2

Als het drama verhoogt in een poging om je mee te betrekken:

Verlaat het gesprek en zeg: “Sorry dat ik nu moet gaan. Kunnen we later ons gesprek voortzetten?” Je hebt een communicatiemethode te leren om je grenzen te stellen.

Verlaat de kamer en het huis als je dat veilig kan doen.

Bedreigingen van zelfmoord of schade vertel hen om de hulpdiensten te bellen of de zelfmoord hotline.

Vergeet niet om alles over te brengen in een saaie, vlakke toon met jouw stem, met een niet confronterende “matter of fact” manier.

communicatiemethode
De juiste groeitaken voor stimulering van zelfgenezendvermogen bij trauma!

Hoe voelt het om deze communicatiemethode met een narcist te gebruiken?

Medium Chill en grijze steen kan zeer bevrijdend werken. Je bent in controle over jezelf, je kunt je eigen leven leiden, je bent verantwoordelijk voor jezelf, je stuurt het gesprek en je bent beschermd. Je bent vrij om je grenzen te beoefenen en hierover doeltreffend te communiceren.

Wat je niet moet doen? Bestaat er een andere communicatiemethode met een narcist?

  • Richt je niet op het inperken van de woede van de andere persoon.
  • Probeer niet om de problemen van de andere persoon op te lossen of te proberen om iets te repareren.

Wat je moet doen:

  • Zorg voor een vlakke, kalm en emotieloze toon.
  • Kies ervoor om jezelf emotioneel en mentaal uit te schakelen.
  • Word oninteressant en saai.
  • Leer om Neen te zeggen

Opgepast als je de grey rock of medium chill communicatiemethode met een narcist toepast.

Als je onnodige interacties hebt met een narcist, dan laat je jezelf openstaan voor het risico terug te vallen in hun val. Hoe goed je ook denkt dat je niet afwachtend tegen hen bent, het vergt alleen maar één fout. Je kunt al snel in de ongewenste situatie komen waar je aan hebt willen ontsnappen.

Wanneer je weinig contacten hebt en je past de medium chill of grey rock communicatiemethode met een narcist toe dan is het mogelijk dat het een gewoonte wordt die andere delen van je leven aantast. Bovendien kunnen de enkele goede relaties die je nog hebt daaronder lijden.

Je kunt je onbewust gaan isoleren en in feite de stille behandeling  of de grey rock communicatiemethode aan vrienden geven.

Je kunt een groeiend gevoel van onverschilligheid tegenover de rest van de wereld ervaren als gevolg van jouw waakzaamheid.  Daarbij kun je jouw interesse verliezen in alles waar je ooit een passie voor had.

Dit kan jouw groei naar zelf-liefde en compassie belemmeren.

Als slachtoffer kun je ook het vermogen verliezen om je in te leven in anderen, terwijl je jezelf verdooft voor elke emotie, uit angst dat het je kwetsbaar maakt voor manipulatie.

Je kunt onthouden dat het oké is als communicatiemethode, zelfs aan te raden om open en eerlijk te zijn tegenover vertrouwvolle mensen. Je hebt nu bijgeleerd hoe narcisten zijn, maar je mag dit niet generaliseren naar geheel de bevolking.

Echter, bij een scheiding kun je verrast staan van wie je steun kreeg en van wie niet.

Bovendien kun je de rest van je leven niet op afstand van andere mensen leven, alleen maar, omdat je die aanpak met de narcist moet nemen. Laat hieronder een reactie achter en laat het me weten hoe jij dat kunt toepassen. Verspreid in je reactie zoveel mogelijk details. Omdat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Kortom, je verhaal is precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen!

Belangrijk: deel jouw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen.

Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Ik hoop dat het duidelijk is dat we moeten beseffen dat narcistische familierelaties enkele van de moeilijkste relaties zijn die we moeten doorlopen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma