Wat narcisten zeggen over jou.

Psychopaten zijn in de eerste plaats sociale roofdieren.

Wanneer u het woord “psychopaat” hoort,  kan je denken van Hannibal Lecter of Ted Bundy, maar de meeste psychopaten zijn eigenlijk niet-gewelddadige en niet-gedetineerde leden van de samenleving.

In feite is er een goede kans dat ze bijzonder altruïstisch en onschuldig lijken voor de gemiddelde toeschouwer.

Met geen geweten, zijn ze in staat om charme en manipulatie te gebruiken om te krijgen wat ze willen van anderen of het nu families, vriendschappen, relaties, sekten, de werkplek, of zelfs de politiek is. Maar zijn het alleen goede verkopers?

De bottom line is, ze passen hun persoonlijkheid aan precies aan de persoon die ze denken dat je wilt dat ze zijn geworden. En ze zijn er goed in. Dat gaat dus verder dan in gaan op de behoeften van een klant en uw aanbod aan de wensen van de klant aanpassen. Ze passen hun persona aan.

Maar als ze niet langer iets van je nodig hebben dat is wanneer het gekmakende gedrag begint. Wat je van een verkoper niet verwacht.

Ook een groot deel van hun werkelijk leven blijkt verborgen en is totaal in tegenstelling met wat ze je voorhouden wie ze zijn.

Hier zijn enkele gemeenschappelijke zinnen die je hoort van een psychopaat die probeert om je aan  je eigen gezond verstand te doen twijfelen:

1. “Ik haat drama.” 

En toch, zult u spoedig komen te ontdekken dat er meer drama rondom hen is dan bij wie ook die je hebt gekend. Psychopaten zullen je  eerst idealiseren en je boven iedereen plaatsen. In het begin prijzen je voor uw perfecte easy-going gemakkelijke natuur.

Maar omdat de narcist zich voortdurend verveelt, duurt het nooit lang of ze zoeken zelf om drama.

Ze zijn pathologische leugenaars, seriële bedriegers, en eeuwige slachtoffers. Het duurt niet lang of deze kwaliteiten beginnen onvermijdelijk aan de oppervlakte te komen en leiden ertoe dat u overweldigd wordt met verwarring.

Elke keer dat je spreekt over je zorgen of frustratie zullen ze hun “ik haat drama” opvoeren en maken dat je je slecht voelt om te reageren op hun afschuwelijke gedrag, in plaats van het aanpakken van het gedrag zelf. Dat “ik haat drama” is dan een afleiding.

2. “Je overanalyseert alles.”

Natuurlijk zijn er mensen die te veel denken en theoretiseren in situaties. Het verschil met een psychopaat is dat je altijd zult ontdekken dat je  juist was  achteraf. Ze doen opzettelijk dingen om ervoor te zorgen dat u zich op de rand van paranoïde voelt, zoals flirten met een opgezegde ex via sociale media dat voor de hele wereld te zien is.

Wanneer u hen daarover vragen stelt  beschuldigen ze u van over-analyse van de situatie. Maar dan een maand later, ontdek je dat ze eigenlijk vreemd gegaan zijn met die persoon. Psychopaten willen dat u aan uw intuïtie twijfelt door het maken dat je je voelt als een gekke detective.

Om dat te bereiken planten ze voortdurend suggestieve hints om je angstig te doen voelen  en dan geven ze je de schuld voor de angst die je hebt.

3. “U hebt mij verkeerd begrepen.” 

Natuurlijk hebben ook gezonde paren dikwijls misverstanden en miscommunicatie. Maar met psychopaten, zullen ze opzettelijk dingen zeggen. Ze weten dat ze daardoor conflict met je uitlokken.

Wanneer je dan reageert, zullen zij het omdraaien en je de schuld geven voor het misverstand. Vaak zullen ze zelfs ontkennen dat ze dat gezegd hebben. Dit is de zogenaamde schaamteloze gaslighting.

De narcist geeft, je de schuld voor een verkeerde interpretatie of ze ontkennen dat het zelfs heeft plaatsgehad. Het feit is dat je eerst perfect begrepen had wat de narcist had gezegd. Ze willen gewoon proberen om er voor te zorgen dat u aan uw gezond verstand twijfelt.

4. “Je bent zo gevoelig.”

Psychopaten produceren emoties bij anderen dat is wat ze doen. Nadat ze je hebben overspoelt  met 24/7 lof en vleierij, zullen ze je dagenlang negeren en wachten om te reageren op uw vragen. Als ze je uiteindelijk antwoorden, zullen ze je beschuldigen van overgevoelig of wanhopig.

Ze zullen je beledigen, kleineren en bekritiseren al plagend en lachend. Ze zullen proberen je grenzen te verleggen op alle vlak. Dan gebruiken ze je reactie om je gek te doen lijken. In enkele weken tijd kunnen psychopaten van een uitzonderlijk easy-going persoon veranderen in een onherkenbaar puinhoop van onzekerheden en twijfel.

5. “Je bent gek / bipolaire / jaloers / bitter / verliefd op mij.”

Het verwijten begint meestal wanneer de dingen snel bergafwaarts gaan.

Volgens een psychopaat zijn al hun ex-geliefden, collega’s en vrienden gek, bipolair, jaloers, bitter, of verliefd op hen.

Dit wordt verwarrend wanneer ze beginnen met diezelfde mensen die ze aan de kaak gesteld hebben aan u, terug gebruiken om een driehoeksverhouding  (met haat) op te zetten.

De psychopaat wil laten uitschijnen dat er altijd een grote vraag naar hem is.

Velen staan te wachten om een relatie te hebben met zo’n superieure man.

Daardoor veroorzaken chaos.

Ze gaan dan door met wat eerst werd gedevalueerd tegenover u met een nieuwe cyclus aan idealiseren. Iedereen daar buiten die hun pad kruist, wordt dan gedevalueerd.

De enige uitweg is om “Geen Contact” te gaan.

Dit betekent dat er geen teksten, gesprekken, e-mails, of zelfs Facebook vriendschappen onderhouden worden met de narcist en zijn vliegende apen.

Anders kan ik u garanderen  dat ze alles en alles zullen doen wat in hun vermogen ligt om je gek te maken.

Het goede nieuws is, wanneer een psychopaat probeert te zorgen dat u aan uw intuïtie gaat twijfelen, betekent dit dat uw intuïtie bij hen problemen veroorzaakt.

Psychopaten proberen bij iedereen die hun illusie van normaliteit in gevaar kan brengen om hun wereld psychologisch te vernietigen.

Dus als ze beginnen met het spelen van macht spelletjes met u, dan is het eigenlijk een vreemd indirect eerbetoon aan uw vermogen om op te merken dat er iets was dat niet klopte bij hen.

Heb je vragen of wens je advies in te winnen of gewoon een gesprek laten we dan een connectie maken op Facebook. Link vind je in het menu.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees