Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
vitamine D, verklaringen gezondheid kind

Wat je moet weten over Cholesterol & geestelijke gezondheid?

De hersenen nemen slechts 3% van het totale lichaamsgewicht op, maar gebruiken meer dan 25% van het cholesterol in het lichaam.
Cholesterol is een essentiële voedingsstof die de membranen van onze cellen bij elkaar houdt. Het speelt ook een rol bij de productie van vitamine D, cortisol, testosteron en oestrogeen.

Studies bij ouderen laten zien dat de beste cognitieve functie en geheugen aanwezig was bij mensen met het hoogste cholesterolgehalte.
Natuurlijk heeft cholesterolfobie de vraag naar statines gecreëerd, ‘s werelds best verkochte farmaceutische stof.

Maar elke cel in ons lichaam heeft cholesterol nodig en onze hersenen hebben het nodig voor een optimale werking.

Een laag cholesterolgehalte is ook in verband gebracht met een lage impulsbeheersing, geweld en depressie.

Achtergrond: Cholesterol speelt een belangrijke rol in de cellulaire structuur en functie en veranderingen in serumspiegels kunnen de neurotransmissie in het centrale zenuwstelsel beïnvloeden.

Methode: Er werd een MEDLINE-literatuuronderzoek uitgevoerd over de periode 1990-95 met systematische citaties uit de geïdentificeerde artikelen. Er werden representatieve artikelen geselecteerd, gericht op die aspecten die ergens anders niet grondig waren besproken, namelijk zelfmoordgedachten, depressie, persoonlijkheid en schizofrenie.

Resultaten: Verlaging van het cholesterolgehalte is in verband gebracht met een toename van gewelddadige sterfgevallen in cardiovasculaire primaire preventiestudies. Veranderde cholesterolwaarden zijn echter ook gemeld in verband met andere psychiatrische stoornissen.

Conclusie: Er is flink bewijs dat serumcholesterolwaarden geassocieerd kunnen zijn met variaties in mentale toestand of persoonlijkheid. Er is meer werk nodig om dit te verduidelijken en de betrokken mechanismen op te helderen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Legale informatie. Dit artikel bevat algemene informatie van referentiekarakter en mag niet worden beschouwd als een alternatief voor de aanbevelingen van een arts. We zijn niet verantwoordelijk voor enige diagnose die door de lezer wordt gesteld op basis van het materiaal op de site. We zijn ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van andere internetbronnen waarnaar in dit artikel wordt verwezen. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, raadpleeg dan een arts.

Lees meer


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees