Oprechte onverschilligheid tegenover de narcist

Niemand heeft toevallig een giftige relatie met een narcist.

Die giftige relatie komt tot stand met opzet: het is het opzettelijk ontwerp van de narcist. In zo’n situatie is het niet evident dat oprechte onverschilligheid tegenover de narcist een positief effect zou hebben.

Ze begrijpen perfect hoe ze de kracht van uw ongeluk in hun eigen voordeel kunnen gebruiken.

Toegegeven, uiteindelijk loop je misschien weg van hen, maar dat is nog geen oprechte onverschilligheid. Maar zelfs als dat gebeurt, zullen ze het einde van de relatie waarschijnlijk niet als een mislukking van hun kant beschouwen.

Ze zullen voor zichzelf redelijk comfortabel kunnen redeneren dat ze alles hebben gekregen wat ze wilden van die relatie en nodig hadden om verder te gaan. Ze kunnen de kinderen hebben die ze wilden, ze kunnen de auto, de meubels en het diploma hebben dat ze wilden. Zelfs het werk. Allemaal vooral dankzij jou. Eens hun werkloosheidsvergoeding in orde is stappen ze het af. Of ze hebben de papieren die ze nodig hebben. De contacten en de pc dat ze van jou konden stelen.

Herstel

Uw miserie is hun rechtvaardiging

Toch zien ze uw voortdurende ongeluk en mislukking om te gedijen als een rechtvaardiging van hun beweringen over uw gekte, ontoereikendheid en onwaardigheid. Uw voortdurende ongeluk blijft koren op hun giftige, kleine molen.

Daarom vinden ze het zo belangrijk – en blijven ze dat voeden als ze dat kunnen. Het was nooit niet hun bedoeling bij je te blijven, je was nooit echt goed genoeg, enkel een opstapje naar iets beter. Je voelde je immers superieur. Je bent immers niet in staat tot een liefdevolle relatie.

Dat is ook de reden waarom je eigen gelukkige, vervulde, onafhankelijke leven de enige waardevolle “wraak” is en dat kun je bereiken door een oprechte onverschilligheid te ontwikkelen zodat de focus op je persoonlijke ontwikkeling komt en op zelfliefde.

Je zou ze niet echt pijn kunnen doen, zelfs niet als je het probeerde.

Maar uw allerhoogste – oprechte – onverschilligheid tegenover hen zal hen de stuipen op het lijf jagen.

Ze zullen proberen je te manipuleren in hun verlies-verlies scenario.

U kunt er echter voor kiezen om uw leven niet volgens hun voorwaarden te leven.

Jezelf bevrijden van een narcist is kostbaar en pijnlijk.

Maar het zal altijd veel MINDER duur en pijnlijk zijn dan bij hen te blijven.

oprechte onverschilligheid
Apathisch

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

banner over zelfgenezing