Blogposting item om te beginnen met bloggen

Blogposting item om te beginnen met bloggen

73 soorten blogberichten die u vandaag kunt schrijven

Heb je bijna geen ideeën meer voor blogposts? Ben je op zoek naar een uniek blogposting item? Weet je niet zeker wat voor soort blogposts je moet schrijven? Maak je geen zorgen. In dit artikel behandelen we 73 verschillende soorten blogposts waarvan bewezen is dat ze werken, zodat je nooit meer zonder ideeën voor blogposts komt te zitten.

Zelfstudies en handleidingen

Zelfstudies en handleidingen zijn waarschijnlijk het eenvoudigste type blogpost waaraan u kunt werken. Ze zijn gemakkelijk omdat ze u betrekken bij het praten over dingen die u al kent, zoals uw product of dienst.

Lijst

Het belangrijkste als het gaat om handleidingen, is om uw zelfstudie op te splitsen in de kleinste stappen en in de eenvoudigste bewoordingen. Ga er niet vanuit dat je lezers weten wat ze doen – dit is een tutorial, weet je nog?

Denk aan je recente werk en je kunt waarschijnlijk een aantal geweldige ideeën vinden om een ​​tutorial over te schrijven. Onze mede-oprichter bouwde de grootste WordPress-bron, WPBeginner , door exact hetzelfde principe te volgen.

Laatste branchenieuws

Je hebt je ochtendroutine, net als ik. Je bladert door het online nieuws en vindt de laatste trends in jouw branche. Waarom maak je van je ochtendroutine geen blogpost?

Wall Street Journal Zoek enkele van de recentste gebeurtenissen in uw branche en blog erover. U kunt zelfs naar nieuwsartikelen linken als u denkt dat dit gepast is.

Het belangrijkste is dat u uw “smaak” eraan toevoegt (gedachten, kritiek, enz.). Binnen enkele minuten heb je een nieuwe blogpost! (Hier is een goed voorbeeld ).

Gerelateerde inhoud: 13 beste blogsites in 2020: welke past bij u?

Actuele gebeurtenissen

Vergelijkbaar met het punt hierboven, deze is zelfs nog generieker. Wat vind je leuk om te lezen? Wat valt je op? Waar ga je met je vrienden over praten? Schrijf DAAR over!

Er is altijd nieuws, van de nieuwste Marvel-film tot de nieuwste capriolen van Rusland. Het mooie van het schrijven van een bericht over actuele gebeurtenissen is dat mensen al op zoek zijn naar meer informatie en gedachten over deze onderwerpen. Jouw opiniestuk over actuele gebeurtenissen kan de volgende virale sensatie worden!

Nog beter is het als je de actualiteit kunt koppelen aan je product of dienst.

Controversiële onderwerpen

Dit type blogpost kan erg leuk zijn om te schrijven, maar vergeet niet verstandig te zijn. Controverse is altijd nieuwswaardig – kijk maar naar het lokale nieuws, ze rapporteren altijd over verschillende controverses!

U hoeft alleen maar uit te zoeken welke controverse u interesseert en hoe u iets aan het gesprek kunt toevoegen. Zorg ervoor dat u ook de zoekwoorden rond de controverse gebruikt. Mac versus pc, MailChimp versus AWeber, Gun Control, etc. zijn slechts enkele basisideeën.

Omdat controverses zeer emotioneel zijn, wil je voorzichtig zijn en je woorden verstandig kiezen.

Checklists: heb je alles wat je nodig hebt om te __?

Controlelijst Checklists zijn een van de eenvoudigste soorten inhoud om te maken. Je maakt waarschijnlijk de hele tijd lijstjes zoals je boodschappenlijstje, lijstjes met benodigdheden, to-do lijstjes, etc.

Het enige wat u hoeft te doen is hetzelfde concept te nemen en toe te passen op uw branche of blog.

Als u in onroerend goed zit, bedenk dan een checklist voor een open huis.

Als je in de fotografie zit, noteer dan je checklist voor verlovingssessies om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt voor de perfecte verlovingssessie.

Om de checklist te perfectioneren, neemt u een algemene taak en splitst u deze op in korte, bruikbare items.

Vervolgens kunt u die checklist delen om anderen op weg te helpen. Bekijk onze checklist voor het upgraden van inhoud .

Lijsten

Misschien is het een lijst met je favoriete plekken om te eten of je zomerleeslijst, of je favoriete webapplicaties. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het mooiste is, jij beslist!

Dit artikel is een goed voorbeeld van een listicle. Een ander voorbeeld is ons artikel over 27 slimme ideeën voor het genereren van leads.

Infographics

Van grafieken tot lijsten tot mythen versus feiten, alles wat u maar kunt bedenken kan in een infographic worden omgezet. Daarom houdt iedereen van ze! Toegegeven, hoe professioneler de afbeelding, hoe beter het is, maar je kunt nog steeds een ongelooflijke post maken door een grafiek te maken die je in PowerPoint hebt gemaakt. De sleutel is om mensen te overtuigen met een diagram of grafiek die helpt dingen uit te leggen.

Tools zoals Canva , Piktochart en Visage zijn perfect om online prachtige grafieken te maken.

Casestudy’s

Mensen horen graag succesverhalen en leren graag wat er achter de schermen gebeurt. Casestudy’s zijn vrij eenvoudig te schrijven en zijn geweldig voor sociaal bewijs.

Kijk door uw klantenlijst en bepaal welke succesvol is geweest in het gebruik van uw product.

E-mail uw beste klanten, bespreek hoe zij uw product of dienst hebben gebruikt om hun bedrijf te verbeteren en deel vervolgens de casestudy op uw blog. U zult versteld staan ​​hoe een enkele casestudy talloze nieuwe klanten kan inspireren en aantrekken.

Hier is een voorbeeld van een OptinMonster-casestudy van hoe een Zweedse website het aantal conversies met 800% verhoogde met behulp van OptinMonster.

Wilt u dat uw site wordt vermeld in de casestudy van OptinMonster? Stuur ons gewoon een e-mail (we zetten onze klanten graag in het zonnetje).

Profielen als blogposting item

Net als bij een casestudy kun je over iedereen een profielbericht schrijven. U kunt een profielbericht schrijven over een marktleider, uw klanten of iemand die opkomt in uw branche.

Het profielbericht moet wat biografische informatie over de persoon bevatten en links waar gebruikers meer over hen kunnen vinden.

Je kunt waarschijnlijk raden dat je informatie moet geven over waarom je ervoor hebt gekozen een artikel over deze persoon te schrijven, maar overweeg ook om enkele feiten toe te voegen die niet goed bekend zijn, zodat je bericht zich kan onderscheiden van andere bronnen.

Interviews

U kunt binnen enkele minuten een interview afnemen. Wie is een belangrijke persoon in uw interessegebied waarvan u denkt dat deze de interesse van uw lezers zou wekken?

Bespreek met deze persoon actuele gebeurtenissen of krijg hun ideeën over wat er gaat komen in uw branche. Het doel is hier niet alleen om een ​​interview te houden, maar om te praten over dingen waar je lezers meer over willen weten.

Het kunnen zakelijke inzichten zijn, lessen die ze hebben geleerd, het delen van hun expertise, enz.

Advies van de Experts

Deze is vergelijkbaar met interviews, maar het is een stuk eenvoudiger om samen te stellen en de kans is groot dat het viraal gaat. Waarom?

Omdat het een combinatie is van Listicles en Interviews. Je kunt meerdere experts een bericht sturen met je vraag (via e-mail, twitter of een ander sociaal netwerk).

Omdat het een enkele vraag is, is het voor deze drukbezette personen een stuk eenvoudiger om te beantwoorden.

Dan kun je al het advies in één bericht verzamelen.

Op zoek naar een voorbeeld van een deskundigenlijst? Hier is een voorbeeld van RazorSocial en een ander van Social Media Examiner .

Recensies

We zoeken allemaal naar beoordelingen voordat we iets kopen. Dat doet iedereen tegenwoordig. Dus waarom zou u geen recensie schrijven voor de nieuwste gadget of dienst die u hebt gekocht?

Besteed een paar minuten van uw dag, schrijf de voor- en nadelen van uw product op en geef uw aanbeveling. Alhoewel het misschien niet veel werk voor u lijkt, kan het veel verkeer opleveren.

Vergelijkingen

Nadat u de beoordelingspost hebt geplaatst, kunt u deze opvolgen met een vergelijkingspost. Denk na over een paar alternatieven die je kunt doorwerken en presenteer de ideeën in hun geheel.

Vergelijkbaar met een recensie, is een vergelijking als een groepsrecensie. Hoewel u niet zo diepgaand gaat als een recensie, kunt u meer wijdverbreid zijn met uw gedachten en meningen.

Je kunt een vergelijking en infographic combineren zoals dit artikel (WordPress.com versus WordPress.org) of je kunt een traditionele vergelijking als volgt doen: beste WordPress Gallery-plug-ins vergeleken.

Videoblogs

‘vloggen’ of videoblogs wordt tegenwoordig steeds populairder. Videoblogs geven je de luxe om met relatief weinig moeite veel inhoud te bespreken.

In plaats van tijd te besteden aan het schrijven van een blogbericht, het gebruik van speciale opmaak, het toevoegen van afbeeldingen, enz., kunt u gewoon een webcam opzetten en uw mening geven.

Gary Vaynerchuk doet dit uitstekend in zijn behulpzame AskGaryVee Show.

MP3s als blogposting item

Als u meer op uw website wilt plaatsen, maar niet van video’s houdt, moet u podcasting overwegen. Hoewel je je podcasting zeker kunt uitbouwen tot een volledige show, kun je beginnen met eenvoudige mp3’s waarin je je gedachten deelt.

Vergeet niet dat terwijl u uw audio-aanwezigheid uitbouwt, u het uw abonnees gemakkelijker moet maken om op uw programma af te stemmen. Ze lezen misschien je blog en bekijken af ​​en toe je mp3’s, maar uiteindelijk wil je waarschijnlijk een pagina hebben op iTunes, Sticher, enz.

Wil je je eigen podcast starten? Hier is een geweldige gids voor het starten van een podcast.

Toptools: start vandaag nog uw eigen podcast met een van de beste WordPress podcasting-plug-ins uit onze lijst!

Hulpbronnen

Iedereen vindt het leuk om erachter te komen wat de beste manier is om iets te doen. Uw lezers zijn niet anders, dus help ze.

Of het nu gaat om toolsets, boeken, websites, wat dan ook, stel een lijst met bronnen samen en deel deze met uw lezers.

Zorg er wel voor dat u ze meer geeft dan alleen de naam van de bron. Het is belangrijk om uit te leggen waarom u het aanbeveelt.

U kunt uw bronnenpagina zelfs omzetten in een call-to-action.

Probleem en oplossingen

Heb je je ooit afgevraagd waarom nieuwszenders altijd praten over iets wat fout gaat? Conflicten en problemen trekken massa’s mensen aan. Maar in dit geval kunt u een probleem benadrukken waarvoor u een oplossing heeft.

Man die ballon gebruikt om uit een doolhof te ontsnappen. Laten we zeggen dat je een geweldige blog hebt met meer dan 1.000 abonnees. Overweeg een blogpost te schrijven over hoe je je SEO hebt verbeterd om meer verkeer te genereren.

Hier is een voorbeeld van hoe we probleem/oplossing hebben gecombineerd met een lijstartikel: 5 manieren waarop u uw leadgeneratie verpest … en hoe u ze kunt oplossen!

Deel wat anderen zeggen

Vaak lopen mensen vast bij het schrijven van geheel nieuwe inhoud terwijl u in plaats daarvan een bericht kunt schrijven dat fungeert als een verzameling recente discussies.

Doorzoek een paar blogs en luister naar een paar podcasts. Schrijf vervolgens al uw favoriete citaten, ideeën en onderwerpen in een blogpost en deel uw post met citaten zodat uw lezers ervan kunnen genieten.

Een blik “Achter het gordijn”

Beginners in elke branche of elk vakgebied willen net als hun helden zijn. Als je een fan bent van basketbal, wil je zijn zoals Michael Jordan of Kobe. Als je in de techniek zit, wil je de volgende Steve Jobs zijn. We willen allemaal weten hoe ze de geweldige dingen hebben bereikt die ze hebben gedaan.

Deel voor deze post je dagelijkse of wekelijkse routine met mensen. Laat ze “achter het gordijn” kijken naar het echte leven van uw bedrijf. U hoeft geen bedrijfsgeheimen of iets dergelijks te delen. Het idee is om mensen je te laten schaduwen via een blogpost.

Syed Balkhi’s blog staat vol met achter de schermen zoals deze en deze.

Inspirerende verhalen

Hoewel controverse verkoopt, doet inspiratie dat ook. Deel goed nieuws. Deel over een grote doorbraak van uw bedrijf die u echt op de kaart heeft gezet. Praat over hoe je grootvader je inspireerde om met je vak te beginnen.

Inspirerende en hoopvolle verhalen gaan viraal omdat het iets is dat mensen zelf willen ervaren. Dus deel uw verhaal van hoop en kijk hoe het anderen inspireert om hetzelfde te doen. Uw succes is een verhaal dat verteld moet worden.

Parodieberichten

Parodie-berichten zijn vergelijkbaar met algemene grappige berichten, maar zijn meer gericht op het nemen van iets dat gebruikelijk is in uw branche en het komisch maken.

Of het nu gaat om Michael Moore’s Guide to Being a Conservative, tot een steungroep voor introverte mensen die graag toespraken houden, je lezers zijn klaar voor een post om ze op te vrolijken.

Grappige berichten

Onlangs las ik een bericht over 20 redenen om weg te blijven van North Carolina. Weet je wat erin stond? 20 redenen, geschreven als negatieven, die de schoonheid van North Carolina echt benadrukten. Deze grappige post hoeft niet gerelateerd te zijn aan je normale blog. Deze is puur voor de lol.

Of je bericht nu ironisch is of vol sarcasme zit, overweeg om een ​​parodiebericht te schrijven en mensen een glimlach te bezorgen. Wie weet wordt jouw “20 redenen waarom ik een vogelbekdier als huisdier wil” wel een hit 😉

Quizzen

We houden allemaal van quizzen, vooral als we onze resultaten kunnen vergelijken met die van anderen. Het geeft ons het gevoel slim te zijn. Dus waarom maak je geen leuke quiz voor je lezers?

Vergeet niet om onderaan uw quizresultaten een sociaal aandeel toe te voegen zodat anderen het kunnen zien en mee kunnen doen.

Enquêtes en opiniepeilingen

Enquêtes en opiniepeilingen zijn als quizzen, maar meer in uw voordeel dan om de kennis van uw lezer te testen. U kunt uw lezerspubliek ondervragen en peilen om nieuwe functies voor uw producten te ontdekken, ideeën op te doen voor uw blog en meer.

Enquête-en-Poll als blogposting item

Er zijn verschillende enquêtetools en formulieren die u kunt gebruiken om uw formulier op uw pagina in te sluiten.

Lokaal nieuws (niet-zakelijk)

Een andere leuke post waarover je zou moeten schrijven, is een post over het lokale nieuws in je regio.

Dit type bericht kan vooral nuttig zijn als u een bedrijf heeft dat in die gemeenschap werkt. Zelfs als u een receptenblog beheert, kan het bericht uw lezerspubliek laten zien dat u goed bent samengesteld en betrokken bent bij uw gemeenschap, waardoor mensen meer met u kunnen omgaan.

Presentaties en SlideShare

Net als de infographic post, kunt u een PowerPoint-presentatie of een SlideShare maken over alles wat uw interesse wekt.

Als je op zoek bent naar inspiratie, ga dan naar SlideShare en kijk wat anderen al hebben gedaan. Vergeet niet dat u niet de beste presentatie hoeft te delen. Concentreer u gewoon op het leveren van goede inhoud aan uw lezers.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Veelgestelde vragen zijn fantastische berichten omdat het waarschijnlijk is dat uw lezers deze termen al hebben gegoogeld in de hoop op een antwoord. Onze website heeft berichten geschreven die deze veelgestelde vragen beantwoorden en ze hebben goed gepresteerd.

Je kunt enkele dingen doen. Je zou een lang bericht kunnen schrijven waarin je alle veelgestelde vragen beantwoordt. Maar het kan voordeliger zijn om een ​​blogserie te maken.

Je hoeft je lezers niet te vertellen dat het een serie is. Beantwoord gewoon één keer per week een veelgestelde vraag en je hebt geweldige inhoud die waarschijnlijk ook gunstig is voor SEO.

Vragen die u zou moeten stellen

De “Should Ask Questions” (SAQ’s) is ook een geweldige bron van inspiratie. Waar FAQ’s vragen zijn die uw bezoekers gewoonlijk stellen, zijn uw SAQ’s de vragen die een geïnformeerde bezoeker weet te stellen.

Net als nieuwe bestuurders die misschien niet op de hoogte zijn van de basisprincipes van auto-onderhoud (dat wil zeggen: gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten), kan uw bericht uw lezers helpen vragen te stellen die ze zouden moeten stellen en waarom het belangrijk is om die vragen te stellen.

Twitter-berichten

Doorzoek de Twittersphere en kijk wat populair is. U kunt populaire tweets insluiten en uw commentaar erop geven.

Of je nu tweets insluit van je favoriete mensen, loyaalste volgers of willekeurige mensen die op een bepaalde Twitter-campagne posten, je kunt binnen enkele minuten een blogbericht schrijven.

Wedstrijden

Het houden van een wedstrijd hoeft niet hard werken te zijn. Denk maar aan een behoefte aan uw bedrijf of blog en bied een prijs aan voor de favorietste deelnemer.

De truc voor een succesvolle wedstrijd is niet om veel geld uit te geven, maar om zowel uw behoeften als wat wenselijk is van uw lezers te kennen.

Screencasts

Het mooie van screencasts is dat ze een 2-voor-1 winst voor je zijn. Een screencast kan een eenvoudige opname zijn waarin u een functie doorloopt of u laat een coole en nieuwe manier zien om uw product te gebruiken.

Je kunt binnen enkele minuten een screencast maken, door misschien 30 minuten redactioneel werk, en je kunt een platform zoals YouTube gebruiken om de video te hosten. Met het voordeel van YouTube kun je zelfs meer YouTube-abonnees krijgen terwijl je je bloglezers vermaakt en informeert.

Tijdbesparende berichten (hoe)

Niemand verspilt graag tijd. “Tijd is geld”. Als gevolg hiervan zijn veel mensen op zoek naar het volgende grote ding in timemanagement.

tijd besparen Als je inspiratie nodig hebt, bekijk dan de post van Syed Balkhi over tijd besparen door efficiënter te worden met het plannen van je vergaderingen. Je kunt zijn voorbeeld volgen door één gebied te zoeken (zoals hij deed met vergaderingen) en te laten zien hoe je je tijdmanagement hebt verbeterd.

Vind grappige video’s voor blogposts

We hebben gepost over humoristische berichten, maar om er een andere draai aan te geven, kunt u overwegen een reeks berichten te maken. Of je nu een maandagochtendhumor aanbiedt of een andere dag, het gaat erom iets te vinden dat je grappig vindt en om regelmatig inhoud te delen.

Het mooiste is dat je geen maker van content bent, maar slechts een content curator. U hoeft zich geen zorgen te maken over het schrijven van iets als u dat niet wilt. En het beste is dat er vaak grappige berichten worden gedeeld, wat betekent dat uw website veel bekendheid kan krijgen door simpelweg een komische YouTube-video.

Conferentieposten als blogposting item

Wanneer u een conferentie bijwoont, overweeg dan om berichten te plaatsen over de belangrijkste toespraken, seminars, enz. Gewoonlijk zullen er keynotesprekers zijn. Dus schrijf over die mensen. Geef samenvattingen van hun toespraken en benadruk de belangrijkste punten of vragen die in je opkwamen nadat ze spraken.

Andere mensen kunnen tweeten over de conferentie, dus je kunt zelfs relevante tweets insluiten die je tijdens het onderzoeken en schrijven tegenkomt.

Samenvattingen van evenementen

Op dezelfde manier als het geven van updates tijdens een conferentie, kunt u een bericht schrijven dat een beknopte samenvatting is van de conferentie.

Evenement Conferentie

Wat waren de belangrijkste afhaalrestaurants? Wat vond je in het algemeen van de conferentie? Zijn er zaken die je zou veranderen? Ga je volgend jaar weer? Dit zijn de vragen die mensen willen weten als ze nadenken over het bijwonen van conferenties: is het de moeite waard?

Top afhaalrestaurants van wat dan ook

Heb je onlangs een boek uitgelezen? Misschien heb je een online cursus gevolgd? Schrijf een bericht over uw top 10 afhaalrestaurants van die bron.

Dit is als een recensie, maar zal een stuk korter zijn en waarschijnlijk in een lijstindeling. Streef ernaar om uw take-aways gemakkelijk leesbaar en deelbaar te maken.

 1. Denk hardop berichten. Als je op mij lijkt, ben je een extraverte denker. In plaats van alles uit te zoeken voordat je een bericht plaatst, schrijf je gewoon een bericht met je onafgemaakte gedachten – denk hardop!

Toegegeven, het zal helpen als je je gedachten op zijn minst georganiseerd hebt, maar niet het gevoel hebt dat je een perfecte oplossing voor het probleem of het voltooide plan voor een idee moet hebben. Gewoon vrij schrijven en posten.

Scheldpartijen

Ja! Ga een keer tekeer over iets! Zeggen wat je denkt! Wees vrij om je frustraties te delen! Onthoud gewoon dat alles wat op internet wordt gepost, op internet blijft staan ​​en dat je het potentieel hebt om een ​​vuurstorm te veroorzaken.

Dus ga je gang en ga tekeer, maar voor je eigen bestwil zou ik je willen aanmoedigen om voldoende onderzoek te doen en iemand anders je bericht te laten lezen voordat je het publiceert. Hoewel tirades gemakkelijk virale inhoud kunnen worden, hebben ze het potentieel om relaties te verbranden.

Popcultuurcommentaar

Deel uw mening over het laatste popcultuurnieuws en evenementen. Is er een recente film die is uitgebracht? Een nieuwe televisieserie waar je verslaafd aan bent? Praat erover.

Popcultuurevenementen zijn per definitie populair. Je blogpost kan meegaan op de golf van populariteit en tegelijkertijd een leuke afleiding bieden van je normale posts.

Beginnersgidsen als blogposting item

Beginnersgidsen zijn populair omdat de beginners in welke hobby of branche dan ook graag meer en meer willen leren. U kunt op afstand mentor zijn door een beginnersgids te maken die helpt om aan hun behoeften te voldoen en geweldige inhoud voor uw website biedt.

Beginners gids

Beginnersgidsen kunnen ook geweldig zijn voor SEO-doeleinden, omdat u nieuwe termen moet uitleggen en definiëren, terwijl u ook synoniemen geeft voor veelvoorkomende termen. In dit opzicht kunt u veel zoekwoorden in een bericht verpakken op een manier die nuttig en informatief is.

Gidsen “Metriek om te meten”.

Je bent een ervaren schrijver. Je weet hoe je een succesvolle website runt. Maar veel mensen die net beginnen, weten niet waar ze moeten beginnen. Welke maatstaven zijn belangrijk? Hoe verbeter je die statistieken?

Een kort bericht over de belangrijke cijfers en statistieken om in de gaten te houden kan erg nuttig zijn, en misschien een goed aanbevolen bericht aan het einde van uw beginnershandleiding.

Recente tools die u gebruikt

Heb je onlangs nieuwe tools uitgeprobeerd en uitgeprobeerd om je bedrijf of blog te helpen? Weet je nog steeds niet hoe je de tool leuk vindt en hoe effectief deze is? Praat erover!

Dit is natuurlijk geen volledige beoordeling, maar een blik op wat u doet om uw bedrijf te verbeteren. Misschien probeer je een nieuwe tool voor sociale media uit, misschien heb je je workflow veranderd, misschien ben je eindelijk overgestapt op het gebruik van een Mac in plaats van een pc (Het werd tijd! Welkom! 🙂 ) Wat je ook besluit, ik moedig je aan om er een paar te gebruiken screenshots omdat afbeeldingen of screenshots altijd nuttig zijn.

Gratis weggeefacties

Misschien is dit bericht gerelateerd aan een wedstrijd, maar dat hoeft niet zo te zijn. Bied een gratis weggeefactie aan, misschien een e-book, en kijk hoeveel downloads u kunt krijgen. Als je wilt dat dit mogelijk nieuwe abonnees voor je genereert, bied deze weggeefactie dan aan in ruil voor een naam en e-mailadres.

Als je wat ideeën nodig hebt, combineer dan wat blogposts tot een leuk e-boek of maak misschien wat foto’s die je hebt gemaakt en laat ze publiek domein zijn. Iedereen wil geld verdienen, maar soms kun je geld verdienen door af en toe een paar items weg te geven.

Gastbloggers

Dus je bent gefrustreerd bij het bedenken van ideeën? Ga je op vakantie en heb je geen zin om extra blogposts te schrijven? Overweeg om een ​​gastblogger in te schakelen.

Maak alleen deze uitnodiging – neem contact op met bloggers die je leuk vindt en vraag of ze bereid zijn om als gast voor je te bloggen.

Debatten

Macs zijn beter dan pc’s! Sommigen van jullie haten me waarschijnlijk omdat ik dat zeg, en enkelen roepen “Linux!” Dus laten we onze punten betwisten!

Mac versus pc Creëer een debatpost, misschien met de hulp van een gastschrijver, en dialoog van verschillende kanten van een controversieel onderwerp. Vaak wordt dit gedaan als een blogserie. Het leuke is dat je advocaat van de duivel kunt spelen en zelfs kunt pleiten voor de kant waar je het niet mee eens bent.

Transcriptberichten

Kunt u spreken op een conferentie? Heb je onlangs op een podcast gesproken? Als dat het geval is, kunt u uw vergadernotities delen als een blogpost.

Wat nog beter is, is dat je wat transcriptiesoftware kunt gebruiken om een ​​audio-opname te maken (van je toespraak of podcast) en deze je post voor je te laten maken. Zorg ervoor dat u het doorleest nadat het is getranscribeerd om er zeker van te zijn dat alles correct is vertaald.

Mythe versus feit

Myth vs. Facts-posts zijn erg leuk om te maken. Ben je ooit gefrustreerd geraakt door het corrigeren van een nieuweling in jouw interessegebied? En ze vallen keer op keer en keer op keer voor dezelfde valse overtuigingen.

Je kunt er wat aan doen! Maak een leuke post van de meest voorkomende mythen die je hoort en corrigeer ze met de feiten. Als je goed bent met afbeeldingen, kan dit een goed moment zijn om je expertise te combineren.

Maandelijkse updates en statistieken als blogposting item

Ben je met nieuwe dingen bezig? Praat over hen! Voel je vrij om recente toevoegingen aan je bedrijf of nieuwe kantoorverhuizingen te delen of je recente productupdates te herinneren.

Maandelijkse updates kunnen ook updates met cijfers zijn. Deze statistieken kunnen dienen om vertrouwen te geven in uw blog of in uw product. Hebben 337 mensen deze maand uw product gekocht? Deel het! Heb je deze week 20 abonnees gekregen? Praat erover!

Over statistieken gesproken: ultieme lijst met blogstatistieken en feiten (bijgewerkt voor 2020)

Voorbeeldberichten

Geef uw lezers een glimp van waar u aan werkt. Of je deze week of over 6 maanden een nieuwe functie uitbrengt, geef enig inzicht in je abonneebestand.

Voorbeeldberichten kunnen uw lezers daadwerkelijk helpen om zich loyaler aan u te voelen, omdat u hen de kennis toevertrouwt die nog niet is uitgekomen. Je opent de deur voor hen om vragen te stellen en je eerlijk te houden over toekomstige releases. De positieve kant is dat u waarschijnlijk de items waarvan u een voorbeeld hebt bekeken, zult volgen, dus dit is vooral handig voor degenen die gemakkelijk worden afgeleid.

Antwoord “Waarom?” als blogposting item

Zoveel technische vragen beantwoorden de ‘hoe’-vraag. “Hoe doe ik __?” Maar je bent slim. Je begrijpt je aandachtsgebied en kunt meer dan alleen een hoe-vraag beantwoorden. U kunt de “waarom?”

Waarom zou iemand regelmatig een back-up van zijn site moeten maken? Waarom is het belangrijk om in minder dan 8 seconden iets aan je espresso toe te voegen? Hoe vragen kennis geven. Waarom vragen helpen om wijsheid te geven. Deel uw wijsheid en beantwoord de waarom-vragen.

Zoek op Twitter naar inspiratie

We spraken eerder over het gebruik van Twitter-berichten ter inspiratie, maar je kunt ook geavanceerd zoeken met Twitter.

Twitter-zoekopdrachtZoek naar de vragen die mensen stellen op Twitter. Of kijk waar mensen gefrustreerd over zijn. Schrijf dan een bericht waarin je hun bericht beantwoordt. Nadat je hebt gepubliceerd, kun je naar ze tweeten met je berichten – je zult er zeker één lezen!

Cheatsheets

Ik herinner me op de universiteit dat een van mijn professoren ons een spiekbriefje ter grootte van een notitiekaart gaf om belangrijke informatie te bewaren die ons zou helpen bij ons examen. Het doel van het spiekbriefje was niet om elk antwoord te hebben, maar om begeleiding en hulp te geven in de moeilijke delen.

We hebben spiekbriefjes voor het leven nodig! Dus schrijf er een! Als je een foodblog hebt, geef dan een spiekbriefje met conversies voor veelgebruikte metingen. In tegenstelling tot een checklist, is dit niet bedoeld om uitputtend te zijn, maar een bericht over het kennen van de belangrijkste dingen of de dingen die gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Kritiek en open brieven

Je denkt misschien dat dit de tirade is, maar je zou het mis hebben 🙂 In deze situatie ben je aan het tieren tegen een persoon of organisatie. Misschien ben je tegen hun beleid of misschien hebben ze gewoon iets heel doms gedaan. Hoe dan ook, je hebt er woorden voor.

U kunt een open brief met kritiek schrijven waarin uw zorgen worden behandeld. Net als de tirade, zou ik een of twee vertrouwde vrienden of familie je bericht laten lezen voordat je het officieel publiceert.

Deel recente reiservaringen

Je hebt geen reisblog nodig om over je reizen te praten! Gebruik je huidige blog als een willekeurige plug voor je favoriete bestemmingsplek. Laat anderen plaatsvervangend door jou leven!

familie vakantie: Vergeet niet dat geen reisblogpost compleet is zonder minstens één foto!

Galerij-/albumberichten

Ben je de laatste tijd op vakantie geweest? Heb je nieuwe producten om te verkopen? U kunt een galerij of zelfs een album met galerijen maken en deze in een blogpost delen.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het bedenken van een geweldig verhaal, geef ze gewoon een samenvatting van wat de foto’s zijn.

Praat over uw successen en uw mislukkingen

Kwetsbaarheid is een lastig iets. Het is niet gemakkelijk voor mij of iemand anders om eerlijk te zijn met mislukkingen. Maar ironisch genoeg kan de kwetsbaarheid die zo moeilijk te delen is, een van de nuttigste en populairste inhoud zijn.

Denk na over het schrijven van een bericht. Waar je geslaagd bent. Waar je faalde. Deel het met uw lezers en u zult zien hoe populair uw inhoud kan zijn.

Autobiografische post

Iedereen praat graag over zichzelf, toch? En als je op zoek bent naar inhoud om op je blog te plaatsen, wat is dan een betere inhoud dan over jezelf te praten?

Je kunt praten over je opleiding, favoriete hobby’s, grappige verhalen met je honden, wat je maar wilt. Als je ervaringen deelt, zul je versteld staan ​​dat sommige mensen dezelfde dingen leuk vinden als jij – en misschien krijg je er alleen maar meer abonnees bij!

Deel recepten

Er is een reden waarom receptenposts zo viraal gaan: mensen moeten eten! Daarom kan uw post helpen om de aandacht van over de hele wereld te trekken.

Zorg er voor SEO-doeleinden voor dat u eventuele alternatieve namen voor uw gerecht of drankje opneemt, evenals zeer nauwkeurige afmetingen en kookinstructies. Ik ben dol op appeldesserts, dus voel je vrij om die te delen!

Beheer of vat het werk van iemand anders samen.

Er is een gezegde dat origineel werk niet meer bestaat – we kopiëren allemaal ideeën van iemand anders. Het verschil is echter dat wanneer u informatie presenteert, u dit op een nieuwe en behulpzame manier doet.

Dus vertel ik je dat je iemands bericht woord voor woord kopieert? Nee! Onderzoek, verzamel de informatie en maak een nieuw bericht. Als je het werk van iemand anders gebruikt, zorg er dan voor dat je je bronnen onderaan je bericht vermeldt.

Feestdagen

Vakanties zijn altijd populair en mensen googelen ze altijd, of ze nu de datum van de vakantie willen vinden, recepten willen vinden, spelideeën, noem maar op.

Als je je bericht schrijft, praat dan over speciale verkopen die je gaat houden, deel leuke kersttradities of deel foto’s van je kerstfeest. Maak van je vakantiepost de virale post van de vakantie onder je lezers!

Dankbare berichten

Dankbaarheid tonen is een eenvoudige manier om een ​​blogpost te schrijven. De truc is om specifiek te zijn. Wees duidelijk voor wie je dankbaar bent. Maar wees ook specifiek waar je dankbaar voor bent.

Bij twijfel kun je altijd een dankbericht schrijven voor je lezers en abonnees. Leg uit hoe ze je hebben gemotiveerd om hard te blijven werken en hoe ze je inspiratie hebben gegeven.

Toon uw antwoord op een interessante klantvraag

Heb je onlangs interessante of intrigerende vragen van klanten gehad? Maak er een post over, waarin je ook je reactie aan de klant vermeldt. Vertel mensen waarom je het deelt en hoe je denkt dat het toekomstige lezers kan helpen.

Zorg ervoor dat u de namen wijzigt, zodat u ze hun anonimiteit kunt laten behouden, tenzij u toestemming hebt gegeven.

Maak een woordenlijst

Woordenlijstberichten zijn ongelooflijk nuttig en zijn fantastisch voor SEO-doeleinden. En ze zijn echt nuttig voor gebruikers van alle niveaus: beginners om nieuwe dingen te leren en gevorderde gebruikers om hun geheugen op te frissen in minder gebruikelijke termen.

Onderzoek actuele woordenlijsten en ontdek de gezochtste termen in uw branche. Maak vervolgens uw woordenlijst en wat deze wordt gedeeld!

Hier is een voorbeeld van de WordPress-woordenlijst van WPBeginner .

Je schrijft al een tijdje en je bent geweldig in wat je doet. Maar er zijn andere grote spelers die belangrijk zijn om te volgen. Help je lezers dus om op de hoogte te blijven.

Overweeg een bericht te schrijven over ‘Wie is wie’ in uw branche. U kunt linken naar hun Twitter-handvatten, hun websites, enz. Zorg ervoor dat u deze marktleiders een bericht stuurt, want zij kunnen uw post ook heel goed delen.

Beste inspiratiebronnen als blogposting item

Wat is je muze? Wat geeft je inspiratie om te schrijven, nieuwe dingen te creëren, nieuwe producten te ontwikkelen, nieuwe markten te bereiken?

Heb je een favoriete afspeellijst? Een favoriete parkbank bezoeken met een geweldig uitzicht? Deel wat u inspireert om te creëren en vraag uw lezers om hun eigen bronnen in te dienen. Wie weet vind je wel een nieuwe manier om geïnspireerd te raken.

Vertel de geschiedenis van uw blog of bedrijf

Hoe ben je zo ver gekomen? Hoe is uw bedrijf in de loop der jaren gegroeid? Deel het verhaal van de geschiedenis van uw bedrijf. Laat je lezers weten hoe je blog zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Het leuke van schrijven over je geschiedenis is dat je je mislukkingen en succes opnieuw kunt beleven en geïnspireerd kunt raken door nieuwe richtingen voor de toekomst.

Aspiraties voor uw blog/bedrijf

Over uitkijken naar de toekomst gesproken, overweeg om te posten over uw ambities voor uw blog of bedrijf. Waar zou je over 2 jaar willen staan ​​vergeleken met de markt als geheel? Is er een niche waarin je wilt inbreken?

Voor de duidelijkheid, ik vraag u niet om geheimen prijs te geven die het succes van uw bedrijf in gevaar kunnen brengen. Maar er is een verschil tussen spreken over het bereiken van nieuwe markten en het delen van de specifieke kenmerken van de bedrijfsstrategie.

Beste mobiele apps voor uw branche

Omdat de wereld steeds meer mobiel wordt, bouwen ontwikkelaars betere en snellere apps voor telefoons. Sommige van die apps maken zowel je leven als het mijne een stuk eenvoudiger.

Welke apps gebruik je om voorop te blijven lopen? Reis-apps? Magazine-abonnement? Deel welke mobiele apps u helpen beter te presteren en waarom u anderen zou aanraden deze ook te downloaden.

Verzamelingen

Wekelijkse razzia’s worden steeds gewoner. U kunt uw updates van de week, eventuele frustraties die u bent tegengekomen en eventuele hoop voor morgen delen.

Persoonlijk geniet ik van wekelijkse razzia’s als een manier om het hoofd leeg te maken. Je kunt opschrijven wat er aan de hand is en focus krijgen voor de volgende week.

Krijg gedachten van nieuwkomers

Overweeg een bericht waarin u met opzet contact opneemt met de nieuwkomers in uw branche. Niet de leiders maar de nieuwkomers in het veld. Nu, voordat je zegt dat ik dom ben om zoiets te suggereren, denk eens na over het idee van ‘groepsdenken’. Groepsdenken is wanneer je zo lang met dezelfde mensen omgaat dat je allemaal dezelfde voor- en nadelen van dingen bedenkt.

Nieuwkomers betreden de arena niet met die gebruikelijke vooringenomenheid en kunnen daarom creatieve oplossingen bieden voor historische problemen. Ze kunnen ideeën aandragen voor nieuwe manieren om dingen te doen die zelfs uw bedrijf kunnen helpen.

Memes als blogposting item

Iedereen houdt van goede meme. Ik tenminste :). Maak een meme-post van de meme’s die je het leukst vond, of maak zelfs zelf een meme.

Er zijn heel veel meme-generatoren. Vind de inside-jokes van je vakgebied en pomp nieuwe memes uit.

Liefdadigheids-/bewustzijnsberichten

Publieke dienstverlening is tegenwoordig populair. Waarom schrijf je geen bericht over een doel waarvan je het gelooft? Of je nu nieuw kankeronderzoek onder de aandacht brengt of vrouwen aanmoedigt om in de technische industrie te komen, zoek iets waar je in gelooft en praat erover. We ondersteunen de stichting Gen.ukrainian.ua voor het trauma herstel van kinderen in Oekraïne.

Het leuke van berichten over liefdadigheid en goede doelen is dat ze meerdere doelen dienen. Ze helpen de zaak terwijl ze ook een goede gelegenheid blijken te zijn om de reputatie van uw merk te verbeteren.

Recycle oude berichten als blogposting item

Als laatste, maar zeker niet als minste, kunt u populaire berichten bijwerken met de nieuwste en beste informatie.

Gebruik Google Analytics en kijk welke posts het succesvolst zijn geweest. Kijk vervolgens of er een manier is om het bij te werken. Misschien zijn er betere bronnen beschikbaar, nieuwe statistieken, betere afbeeldingen, enz. Omdat de post al veel succes heeft, zult u de populariteit alleen maar vergroten met uw nieuwe informatie.

Ik hoop dat je genoten hebt van deze 73 soorten blogposts waarvan bewezen is dat ze werken. Overweeg om het te delen met je vrienden op sociale media en vergeet niet onze website te volgen op YouTube, Twitter, Instagram en Facebook.Bedankt voor het lezen van dit artikel – ik hoop dat je het nuttig vond.

 1. Zelfstudies en handleidingen
 2. Lijst
 3. Laatste branchenieuws
 4. Actuele gebeurtenissen
 5. Controversiële onderwerpen
 6. Checklists: heb je alles wat je nodig hebt om te __?
 7. Lijsten
 8. Infographics
 9. Casestudy’s
 10. Profielen
 11. Interviews
 12. Advies van de Experts
 13. Recensies
 14. Vergelijkingen
 15. Videoblogs
 16. MP3’s
 17. Hulpbronnen
 18. Probleem en oplossingen
 19. Deel wat anderen zeggen
 20. Een blik “Achter het gordijn”
 21. Inspirerende verhalen
 22. Parodieberichten
 23. Grappige berichten
 24. Quizzen
 25. Enquêtes en opiniepeilingen
 26. Enquête-en-Poll
 27. Lokaal nieuws (niet-zakelijk)
 28. Presentaties en SlideShare
 29. Veelgestelde vragen (FAQ’s)
 30. Vragen die u zou moeten stellen
 31. Twitter-berichten
 32. Wedstrijden
 33. Screencasts
 34. Tijdbesparende berichten (hoe)
 35. Vind grappige video’s voor blogposts
 36. Conferentieposten
 37. Samenvattingen van evenementen
 38. Evenement Conferentie
 39. Top afhaalrestaurants van wat dan ook
 40. Scheldpartijen
 41. Popcultuurcommentaar
 42. Beginnersgidsen
 43. Gidsen “Metriek om te meten”.
 44. Recente tools die u gebruikt
 45. Gratis weggeefacties
 46. Gastbloggers
 47. Debatten
 48. Transcriptberichten
 49. Mythe versus feit
 50. Maandelijkse updates en statistieken
 51. Voorbeeldberichten
 52. Antwoord “Waarom?”
 53. Zoek op Twitter naar inspiratie
 54. Cheatsheets
 55. Kritiek en open brieven
 56. Deel recente reiservaringen
 57. Galerij-/albumberichten
 58. Praat over uw successen en uw mislukkingen
 59. Autobiografische post
 60. Deel recepten
 61. Beheer of vat het werk van iemand anders samen.
 62. Feestdagen
 63. Dankbare berichten
 64. Toon uw antwoord op een interessante klantvraag
 65. Maak een woordenlijst
 66. Beste inspiratiebronnen
 67. Vertel de geschiedenis van uw blog of bedrijf
 68. Aspiraties voor uw blog/bedrijf
 69. Beste mobiele apps voor uw branche
 70. Krijg gedachten van nieuwkomers
 71. Memes
 72. Liefdadigheids-/bewustzijnsberichten
 73. Recycle oude berichten

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist
narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees