Giftige schaamte kun je stoppen!

Giftige schaamte kun je stoppen!

Welkom lieve lezer. Onderschrijf mijn YouTubekanaal dat je in staat stelt om niet alleen misbruik te overleven, maar er ook emotioneel te groeien. Giftige schaamte is een onderwerp dat bijna iedereen treft na teleurstellende, pijnlijke relaties.

Voordat ik begin, wil ik je eraan herinneren dat je kunt mijn video’s en blogs leuk vindt. Wanneer je het goed vindt druk dan ook op de abonneerknop en dat is gratis. Als je van mijn inhoud houdt, deel deze dan met anderen, zodat ze weten dat het mogelijk is om echt te genezen van toxische relaties.

Wat is giftige schaamte?

Op onze blog vind je artikels over ‘Misbruik en verslavingen ‘, en ‘Pijnlijke patronen doorbreken ‘. Nu wil ik tot de kern komen van waar dit allemaal vandaan komt.

Het is giftige schaamte.

Dit is onze neiging om onszelf de schuld te geven en het gevoel te hebben dat we onwaardig, gebrekkig, slecht of verkeerd en onaanvaardbaar zijn.

Giftige schaamte is een verraderlijke trigger en als het afgaat, voelt het schokkend. Het voelt zo vreselijk dat we ons willen opkrullen, verstoppen en onszelf willen verwijderen van deelname aan het leven. Het zorgt ervoor dat we onszelf verachten en om deze gevoelens te overleven, kunnen we allerlei gedragingen aannemen om te proberen de schaamte te vermijden en te verdoezelen.

Maar het blijft hangen. Het kan onze dag, week, maand of ons hele leven verwoesten. Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat giftige schaamte een van de ergste menselijke emoties is die we ervaren.

Waar komt giftige schaamte vandaan?

Dus waarom hebben we toxische schaamte-triggers? Het is omdat onze menselijke programmering op deze manier is ontworpen.

Het is een krachtig waanidee dat de mensheid in stand heeft gehouden – dat je klein, verkeerd, vleselijk, smerig, walgelijk bent. Er is een zondebok voor alles wat schijnbaar verkeerd is.

Zondebokken zijn er altijd al geweest, daarom dat het vreselijk voelt als je maar een beetje daarvan in de buurt komt, doordat je uitgesloten wordt, weggestuurd wordt en pijn gedaan. Er wordt je zelfs verteld dat je een plaag op de planeet bent, dat je een letterlijk virus bent.

Niets is minder waar, want Wie je werkelijk bent is een deel van Bron/God/Schepping. Welke naam je ook wilt toekennen aan een hogere macht die verantwoordelijk is voor alles wat we als levenskracht zien, waar je deel van bent.

Je maakt deel uit van de goddelijke ultieme schepping en liefde, die zichzelf wil verheerlijken door je.

Je hoeft alleen maar te weten dat je zulke liefde, ultieme levenskracht en welzijn waard bent. Bovendien hoef je het niet te verdienen, te winnen of te betalen om het te krijgen. Het is van je, simpelweg omdat je bestaat en je onvoorwaardelijk geliefd en geaccepteerd wordt door Al Dat Is.

De grote leugen van scheiding is dat jij en De Schepper gescheiden zijn en niet verenigd zijn in eenheid. Je denkt misschien dat je geen liefde bent en dat je niet gemaakt bent naar de gelijkenis en het beeld van de ultieme hogere macht.

Het feit is dat je dat wel bent, wat betekent dat je niet alleen op de Schepping zelf lijkt, maar ook dezelfde capaciteit hebt. Er werd gezegd dat je nog grotere dingen zou doen dan Jezus kon. Maar ‘t is aan jou om dat wel of niet te geloven.

Deze overtuiging heeft je gescheiden van de Bron en zorgde ervoor dat je je alleen voelde, verlaten, geterroriseerd, behoeftig, leeg en daarom zeer vatbaar voor de leugen. De samenleving zorgt er niet alleen voor dat je je nog slechter voelt over jezelf, maar biedt ook allerlei uiterlijke oplossingen om je beter te laten voelen. Natuurlijk werken deze oplossingen niet.

Valse bronnen komen in je leven en lijken je redder te zijn, terwijl ze in werkelijkheid je bestraffer zijn. Dit zijn beschadigde mensen, zo diep losgekoppeld van de Bron dat ze in hun primitieve hersenfunctie en in de overlevingsmechanismen van ‘ik tegen jou’ zitten.

Deze overlevingsmechanismen en de bèta-hersengolf van het ego creëren een intense concurrentie om middelen.

Narcisten geloven “Ik ben de God van mijn universum”. Ze zijn gehecht aan het kleine logische brein dat niet in eenheid is met het allerhoogste bewustzijn. Bovendien opereren ze vanuit een lagere frequentie van angst, controle, gebrek en afscheiding van het mededogen en de waarheid van Eenheid. Ze zien anderen als louter objecten om te manipuleren, om hun deel van het lekkers te krijgen. Dat is wat narcistisch bewustzijn is.

Als we onopgeloste giftige schaamte hebben – als we nog niet zijn geascendeerd om te weten wie we werkelijk zijn – dan trekken we de situaties, mensen en zelfsabotage naar ons toe die zelfs nog meer giftige schaamte veroorzaken.

Dit wordt een vicieuze cirkel van mislukking, die onze zwakheden en onze zelfhaat blootlegt. Het houdt de krachtige innerlijke programma’s van giftige schaamte gaande.

Ik ben heel duidelijk – wanneer je een intense trigger voelt, maar niet naar binnen gaat om het te helen, dan teken je gewoon voor meer van hetzelfde, omdat je een krachtige schepper bent. Wat er ook gaande is in je innerlijke emotionele universum, het is precies wat er in je uiterlijke universum zal worden weerspiegeld. Zo werkt ons leven hier.

giftige  schaamte

De effecten van giftige schaamte!

Dus wat zijn de effecten van giftige schaamte? Het zijn er veel en ze zijn erg pijnlijk. Allereerst zul je emotioneel niet beschikbaar zijn voor anderen, omdat je bang bent om dichtbij te komen. Echte intimiteit gaat niet over naakt zijn met mensen. Iedereen kan dat doen en daarbij nog steeds onzichtbare lagen van valsheid, beeldcontrole en pretenties dragen.

Echte naaktheid is zichtbaar, kwetsbaar en echt.

Met giftige schaamte hebben we niet het vermogen om ons ware zelf te tonen, andere authentieke mensen naar ons toe te trekken of echte gemeenschap te delen. Om dat te doen, moeten we elk deel van onszelf kunnen ontmoeten, vasthouden en helen, inclusief onze schaduwen. De donkerste daarvan is onze giftige schaamte.

Giftige schaamte kan aan perfectionisme worden gehecht.

Met perfectionisme kun je, als er ook maar enige kans op mislukking is, gewoon niet het risico lopen gezien te worden of uit te breiden naar de bijdragen, de gaven en de goddelijke roeping die je met deze wereld te delen hebt.

Je schittert niet en je kunt geen enkele tegenslag of leercurve accepteren. Je vibreert niet op het niveau van een hoger begrip dat wanneer dingen fout gaan, ze voor je gebeuren. Ze roepen je op tot een grotere focus, innerlijke begeleiding en het horen van de roep naar de juiste richting en dus naar succes. Daar zijn zogenaamde fouten voor nodig.

Een verkwist leven.

Of misschien verberg je je of ben je zo gefocust op het perfect uitvoeren van één enkele taak, dat je vastloopt, buitenspel staat en afziet van elke andere nieuwe uitbreiding in je leven. Allemaal omdat je niet kunt voldoen aan een onmogelijke norm die nooit kan worden bereikt. Dit is een verspild leven. Dit is de missie van je ziel die onaangesproken en niet-gerealiseerd is.

Giftige schaamte is ook de reden dat je de schuld op je neemt, je rechten verspeelt, overdreven excuses aanbiedt en anderen veel te gemakkelijk vergeeft. Het is niet mogelijk om op te komen voor je waarden als je je verkeerd, slecht en verantwoordelijk voelt voor alles en iedereen. Het resultaat hiervan is helaas dat je nooit wordt opgemerkt, gerespecteerd, geëerd, gesteund of echt geliefd door anderen.

Genezing van giftige schaamte!

Mensen die beginnen met te werken met het Narcissistic Abuse Recovery Program (link in het menu) om innerlijk trauma over de narcist op te ruimen, maar naarmate ze dieper ingaan op de genezing van hun kern, ontdekken ze dat dit leidt tot de noodzaak om hun innerlijke giftige schaamte onder ogen te zien, vast te houden en los te laten. We vonden precies hetzelfde in onze eigen persoonlijke genezingsreizen.

Zodra giftige schaamte is losgelaten, is er ongelooflijke genezing, een wederopstanding van het zelf en de ultieme ware terugkeer naar Liefde en Bron. Dit is het thuiskomen bij onszelf, bij onze eigen heelheid, vrede en liefde. Het is de verbinding met onze hogere macht omdat het de bovenbewuste waarheid van onszelf is. Het is wie we werkelijk zijn.

Het probleem van giftige schaamte is geen psychische stoornis, het is een spiritueel probleem.

Je kunt je weg uit giftige schaamte niet leren. Dat zou levens kosten. Het vereist kwantumgenezing, wat een effectieve, energetische, innerlijke zelfgenezing is. Het verschuift je binnenin je kernwezen.

Ten slotte

Als wat ik vandaag heb gezegd over dit zeer belangrijke onderwerp dat ons allemaal aangaat je aanspreekt, klik dan hier om het Engelstalige herstelprogramma voor narcistisch misbruik te bekijken. Dit zorgt niet alleen voor herstel van misbruik, maar ook van giftige schaamte. Natuurlijk kun je de gratis groeitaken bekijken, er één kiezen, en beetje bij beetje toepassen en volhouden totdat het een gewoonte geworden is, en er ruimte is voor een nieuwe groeitaak.

Steun elkaar in de commentaren!

Deel deze bron alstublieft met degenen om wie je geeft, want het heeft betrekking op ons allemaal. Onze wereld moet de waarheid van giftige schaamte begrijpen, om ervan te genezen.

Ik hoop dat je dit artikel goed vond. Laat het me hieronder weten. Hou vol met emotioneel groeien, want er is echt niets anders te doen. Alle goeds!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees