Zorgen dat je aan jezelf twijfelt om je te controleren! +video

Zorgen dat je aan jezelf twijfelt om je te controleren! +video

Gaslighten is emotionele mishandeling, bedoeld om de andere persoon te overweldigen, of te zorgen dat je aan jezelf twijfelt, zodat de narcist hun innerlijke pijn niet hoeven te reguleren. Die innerlijke pijn komt voor uit diep geïnternaliseerde gedachten als ‘Ik ben waardeloos, niet goed genoeg, ik zal in de steek gelaten worden’ ego wordt geactiveerd.’

Als we angstig zijn in plaats van met onze onderliggende angst om te gaan (zoals een narcist doet) en wanneer onze reactie ‘vechten/controle’ is en gaslighting in het verleden voor ons werkte, kunnen je je onbewust beheersen door je gedrag zo te laten veranderen dan hoeven we ons niet meer getriggerd te voelen.

Wanneer we dit (onbewust) doen door je aan jezelf te twijfelen, zodat we ons geen zorgen meer hoeven te maken om opgeroepen te worden kan dit gaslighting zijn.

Zoals afleiden van het onderwerp door je aan jezelf te laten twijfelen. Maar ook hun verlatingswond projecteren. Ze geloven echt dat je niets om ze geeft als je niet bereid bent jezelf voor hen op te geven. Het maakt ze niet echt uit als je echt geen zin hebt om iets te doen / je grenzen overschrijdt.

Of ze laten je twijfelen aan je bedoelingen (onbeleefd) enz. zodat ze niet hoeven af ​​te rekenen met wat ze als onbeleefd hebben ervaren (hun eigen ego reguleren in plaats van de trigger uit te schakelen)

Het is belangrijk om de gaslighting-tactieken te begrijpen om jezelf niet langer op te offeren doordat je je standpunt laat varen, waardoor je schijnbaar akkoord gaat en geaccepteerd wordt.

Gaslighting-gedrag overkomt de besten van ons. Het is belangrijk om in contact te komen met onze onderliggende angst en onszelf te troosten / te reguleren om op een volwassen manier aan onze behoeften te kunnen voldoen in plaats van de andere persoon te beheersen.

zorgen dat je aan jezelf twijfelt
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Gaslighting-verklaringen

Je aan jezelf laten twijfelen om je te beheersen!
Je had moeten weten dat … Dit was niet het moment om te praten.
Ik denk dat ik mezelf moet herhalen, omdat je het je niet meer kunt herinneren.
Waarom zou je dat denken, wat zegt dat over jou?
Jij bent de enige met wie ik deze problemen heb!
We hebben hierover gesproken. Weet je het niet meer?
Moet je beter leren communiceren?
Stop met alles wat ik zeg zo serieus te nemen!
Als je luisterde en oplette, zou je het moeten weten.
Vind je niet dat je overdreven reageert?
Ik bekritiseer je omdat ik je leuk vind.
Als je wist hoe je moest luisteren …
Dat is je ego die spreekt.
Stop met zo gevoelig te zijn.
Kun je jezelf horen?
Kun je niet tegen een grapje?

Volg mij voor meer groeitaken op je helende reis.

Was dit bericht nuttig? Deel het alsjeblieft in de reacties hieronder

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees