Big Brother in huis om je gedachten te controleren

Definitie gedachtecontrole:

Gedachte Policing — Elk proces van proberen de gedachten of gevoelens van iemand anders in vraag te stellen, te beheersen of op ongepaste manier te beïnvloeden.

Overmatig omgaan met andermans gedachten.

De term “Thought Police” komt uit de klassieke roman 1984 van George Orwell. In het boek beschrijft Orwell een samenleving waarin iemands gedachten worden gereguleerd en gemanipuleerd door de overheid, waar het denken van de “verkeerde” gedachte als een misdaad is bekend als “Thought Crime”.

Orwell toonde in zijn boek aan dat disfunctionerende regeringen, om de controle over een persoon te behouden, proberen niet alleen te beïnvloeden en te controleren, maar ook hoe ze denken.

Hetzelfde is waar in disfunctionele families en relaties, waar een controller of misbruiker zijn macht en controle probeert te behouden door eerst het gedrag van een persoon te controleren en vervolgens zijn gedachten te beheersen.

Onafhankelijke gedachten, vragen stellen, redeneren, rationaliseren, vergelijken, zelfs alleen maar vrije gedachten, kunnen een bedreiging voor de dader worden, die daarom het slachtoffer probeert te ondervragen en hun recht op vrije gedachte onderdrukt.

Wanneer een persoon begint met het polsen van je gedachten, kun je je beledigd voelen.

Ook zou je de drang kunnen voelen om je ware gevoelens te verbergen, je gedachten te ontkennen om de vrede te bewaren, of je eigen waarden en overtuigingen veranderen om te proberen in harmonie te leven.

Dit kan op de korte termijn werken, maar het is niet zo eenvoudig om je echte kernwaarden en overtuigingen te veranderen, waardoor dit een recept is voor toekomstige conflicten in de relatie en verlies van je eigenwaarde.

Gedachte politiewerk kan een vorm van emotioneel misbruik zijn die niet alleen beperkt is tot mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Het kan ook heel verleidelijk zijn als niet-narcist (fikser of redder) anderen van deze gedachten controle probeert te overtuigen.

Hoe leren omgaan om een gedachtecontroleur?

Ik geloof dat de gedachten van een persoon hun eigendom zijn en dat niemand het recht heeft de gedachten van een ander te beheersen.

Wij geloven dat dit waar is, zowel voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis als voor degenen die een relatie met hen hebben.

Dus bij iemand met een persoonlijkheidsstoornis heeft het geen zin om de gedachten van een familielid of partner te lezen, en een persoon die geen persoonlijkheidsstoornis heeft, heeft niets te maken met het proberen lezen en beheersen van de geest van iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

Als een persoon een gedachte of een gevoel heeft — laat hen het hebben!

Als een persoon ervoor kiest om iets te geloven waarvan je weet dat het niet waar is — dat is hun zaak — niet de jouwe.

Laat ze geloven wat ze willen geloven en voelen wat ze willen voelen. Dat zijn hun spullen! Je eigen gevoelens en je eigen gedachten zijn je eigen dingen. Je gedachten zijn je eigen bezittingen en dat is waar je focus bij hoort en het meest vruchtbaar wordt uitgegeven.

Onaanvaardbaar gedrag.

Als je merkt dat je boos wordt op iemand over de manier waarop ze zich voelen of aan de kant staan, denken ze dat je jezelf misschien zelfs schuldig zult voelen over hoe je denkt.

Het is altijd productiever (en gepast) om je te concentreren op gedrag dat je onaanvaardbaar vindt in plaats van gedachten.

Als een persoon je gedachten controleert, doe dan wat je kunt om je integriteit van gedachten, gevoelens en overtuigingen te behouden.

Je kunt niet gemakkelijk veranderen wat je denkt, voelt en gelooft en je bent niemand een uitleg verschuldigd voor hoe je denkt, voelt of gelooft. Wij zijn verantwoordelijk voor ons gedrag – niet onze gedachten.

klik voor meer info

Akkoord om het oneens te zijn.

Als iemand je voor de gek houdt over hoe je denkt, voelt of gelooft, is het beste beleid om tegen hen te zeggen – “dat is gewoon hoe ik denk” of “dat is precies hoe ik me voel” en ga ermee akkoord het niet eens te zijn.

Het heeft meestal geen zin om iemand anders ervan te overtuigen dat jouw gevoelens of overtuigingen meer geldig zijn dan die van hem.

Het heeft ook geen zin een ander ervan te overtuigen dat jouw gedachten accurater zijn dan die van anderen.

Het is het beste om te proberen ‘akkoord te gaan om het niet eens te zijn’ en als de andere partij dat niet kan accepteren, loop dan weg van de onderhandelingen en beëindig het gesprek.

Zie meer over Mind Games.

P.S. I Love You

Wanneer we Gerry en Holly voor het eerst ontmoeten, zijn zij verwikkeld in een flinke ruzie. Holly verwijt Gerry dat hij haar moeder Patricia heeft verteld dat zij degene is die wilde wachten met kinderen.

Gerry lost de woordenwisseling echter luchtig op door een komische striptease uit te voeren. Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn.

Eén jaar later. Een groep mensen heeft zich verzameld in een buurtkroeg. In eerste instantie lijkt het om een feest te gaan, maar de sfeer is daarvoor te somber: het is een herdenking voor de overleden Gerry.

Holly is kapot van het overlijden van Gerry, en kan zelfs weken na de begrafenis de moed niet opbrengen om de deur uit te gaan.

Telefoontjes worden niet beantwoord en afwas stapelt zich op totdat Holly een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen.

Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you…

Shutter Island

Memento

Na de moord op zijn vrouw lijdt Leonard Shelby aan korte termijngeheugenverlies Hij moet overal aantekeningen en foto´s van maken om zo te kunnen onthouden wat hij doet en wie hij al ontmoet heeft.

Tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw, gaat hij zelfs zover dat hij zijn lichaam met tatoeages en geschreven teksten als notitieblok gebruikt. Memento begint waar het plot eindigt.

Scène voor scène wordt het verhaal herleid naar het begin. Als het laatste puzzelstukje op zijn plaats valt, komt Leonard tot een verbijsterende ontdekking.

Die welle

Sherlock Holmes 1 & 2

Funny Games U.S.

Een koppel krijgt na aankomst op hun buitenverblijf vreemd bezoek van twee jongens in tenniskleding. Snel wordt duidelijk dat de knapen niet bepaald nobele bedoelingen hebben. Ze houden het koppel en hun zoontje gegijzeld en spelen zogenaamde ‘Funny Games’ met hen….

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

klik op de foto voor meer info

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • Begrippen Narcisme
 • communicatie met de narcist
 • narcisme
 • narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • onderzoek en research over narcisme
 • partnergeweld
 • Recent

Zijn vrouwelijke narcisten op zoek naar niet typische mannen?

Narcisme is niet genderneutraal Hollywood Ondanks desinformatiecampagnes met politieke agenda's en een toenemend aantal Hollywoodfilms en tv-series in de loop… Read More

 • narcist

De kans om anderen te helpen en weer van zichzelf te houden.

Eén van de dingen waarvoor ik dankbaar ben met deze feestdagen, is dat ik deze geweldige kans heb om anderen… Read More

 • afkicken van de narcist
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Programma voor omgaan met narcisme
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • Waarom werd ik door de narcist zo behandeld?

Kun je voor jezelf zorgen (zelf)partner? (groeitaak)

Ik weet dat je denkt dat narcisten je machteloos maken, ze laten je getraumatiseerd, verslagen en machteloos achter. Maar dit hoeft… Read More

%%footer%%