Big Brother in huis om je gedachten te controleren

Definitie gedachtecontrole:

Gedachte Policing – Elk proces van proberen de gedachten of gevoelens van iemand anders in vraag te stellen, te beheersen of op ongepaste manier te beïnvloeden.

Overmatig omgaan met andermans gedachten.

De term “Thought Police” komt uit de klassieke roman 1984 van George Orwell. In het boek beschrijft Orwell een samenleving waarin iemands gedachten worden gereguleerd en gemanipuleerd door de overheid, waar het denken van de “verkeerde” gedachte als een misdaad is bekend als “Thought Crime”.

Orwell toonde in zijn boek aan dat disfunctionerende regeringen, om de controle over een persoon te behouden, proberen niet alleen te beïnvloeden en te controleren, maar ook hoe ze denken.

Hetzelfde is waar in disfunctionele families en relaties, waar een controller of misbruiker zijn macht en controle probeert te behouden door eerst het gedrag van een persoon te controleren en vervolgens zijn gedachten te beheersen.

Onafhankelijke gedachten, vragen stellen, redeneren, rationaliseren, vergelijken, zelfs alleen maar vrije gedachten, kunnen een bedreiging voor de dader worden, die daarom het slachtoffer probeert te ondervragen en hun recht op vrije gedachte onderdrukt.

Wanneer een persoon begint met het polsen van je gedachten, kun je je beledigd voelen.

Ook zou je de drang kunnen voelen om je ware gevoelens te verbergen, je gedachten te ontkennen om de vrede te bewaren, of je eigen waarden en overtuigingen veranderen om te proberen in harmonie te leven.

Dit kan op de korte termijn werken, maar het is niet zo eenvoudig om je echte kernwaarden en overtuigingen te veranderen, waardoor dit een recept is voor toekomstige conflicten in de relatie en verlies van je eigenwaarde.

Gedachte politiewerk kan een vorm van emotioneel misbruik zijn die niet alleen beperkt is tot mensen met persoonlijkheidsstoornissen. Het kan ook heel verleidelijk zijn als niet-narcist (fikser of redder) anderen van deze gedachten controle probeert te overtuigen.

Hoe leren omgaan om een gedachtecontroleur?

Ik geloof dat de gedachten van een persoon hun eigendom zijn en dat niemand het recht heeft de gedachten van een ander te beheersen.

Wij geloven dat dit waar is, zowel voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis als voor degenen die een relatie met hen hebben.

Dus bij iemand met een persoonlijkheidsstoornis heeft het geen zin om de gedachten van een familielid of partner te lezen, en een persoon die geen persoonlijkheidsstoornis heeft, heeft niets te maken met het proberen lezen en beheersen van de geest van iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

Als een persoon een gedachte of een gevoel heeft – laat hen het hebben!

Als een persoon ervoor kiest om iets te geloven waarvan je weet dat het niet waar is – dat is hun zaak – niet de jouwe.

Laat ze geloven wat ze willen geloven en voelen wat ze willen voelen. Dat zijn hun spullen! Je eigen gevoelens en je eigen gedachten zijn je eigen dingen. Je gedachten zijn je eigen bezittingen en dat is waar je focus bij hoort en het vruchtbaarst wordt uitgegeven.

Onaanvaardbaar gedrag.

Als je merkt dat je boos wordt op iemand over de manier waarop ze zich voelen of aan de kant staan, denken ze dat je jezelf misschien zelfs schuldig zult voelen over hoe je denkt.

Het is altijd productiever (en gepast) om je te concentreren op gedrag dat je onaanvaardbaar vindt in plaats van gedachten.

Als een persoon je gedachten controleert, doe dan wat je kunt om je integriteit van gedachten, gevoelens en overtuigingen te behouden.

Je kunt niet gemakkelijk veranderen wat je denkt, voelt en gelooft en je bent niemand een uitleg verschuldigd voor hoe je denkt, voelt of gelooft. Wij zijn verantwoordelijk voor ons gedrag – niet onze gedachten.

controlerend grensoverschrijdend gedrag, gedachten controle
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Akkoord om het oneens te zijn.

Als iemand je voor de gek houdt over hoe je denkt, voelt of gelooft, is het beste beleid om tegen hen te zeggen – “dat is gewoon hoe ik denk” of “dat is precies hoe ik me voel” en ga ermee akkoord het niet eens te zijn.

Het heeft meestal geen zin om iemand anders ervan te overtuigen dat jouw gevoelens of overtuigingen meer geldig zijn dan die van hem.

Het heeft ook geen zin een ander ervan te overtuigen dat jouw gedachten accurater zijn dan die van anderen.

Het is het beste om te proberen ‘akkoord te gaan om het niet eens te zijn’ en als de andere partij dat niet kan accepteren, loop dan weg van de onderhandelingen en beëindig het gesprek.

Proberen gewoon verder te gaan met je leven?

Ik ga wat dieper met je in op de laatste van de fouten die je zou kunnen maken bij het herstel van je narcistische misbruik.

Giftige relaties geven een ongelooflijke kans op spirituele evolutie. De narcist kwam in ons leven en deed alsof hij of zij (in het geval van een ouder) onze bron van liefde, goedkeuring, veiligheid en overleving is.

We geloofden dat deze persoon het beste met ons voor had of zou moeten hebben, maar wie ze werkelijk zijn, is de boodschapper van de delen van onszelf waar we nog niet zijn genezen om een ​​zelf-liefhebbende, geheel zelfgenererende bron te zijn, zoals een volwassene, in ons eigen lichaam.

Als je probeert om gewoon “aan de slag te gaan” en door te zetten zoals je altijd hebt gedaan, gaan de gevoelens van leegte, wanhoop en levenloosheid door en worden intenser.

Het is vermoeiend. Het is meer dan moeilijk. Dit schokte mij zoals iedereen doet!

De Zielles en noodzaak is dit …

“Hallo, het is tijd om naar binnen te keren om te genezen en van jezelf te houden, terug naar heelheid. Je ziel roept je op om jezelf te ontmoeten en te emanciperen, je kracht terug te nemen en uit deze bijna-doodervaring op te stijgen naar een nieuwe en betere versie van jezelf.”

Een roeping waar je rechtstreeks Levenskracht aantrekt via Ware Bron (het maakt niet uit wat je versie van een Hogere Macht ook is) en je toegang geeft tot situaties en mensen die waar en gezond voor je zijn.

Ik wil echt dat je dit met je ogen dicht zegt, en dit tot je Innerlijke Wezen richt. En adem die uitspraak diep in, en neem nota van hoe het voelt in je lichaam.

Ik ben zo blij dat je in deze gemeenschap bent, die echt van binnenuit genezing biedt.

Dat is WAAROM het werkt!

Het online Engelstalige herstelprogramma voor narcistisch misbruik (NARP) is de gouden standaard om je genezing diep van binnen te doen. Het heeft veel mensen uit meer dan 120 verschillende landen bevrijd in echte bloeiende herstelling, ongeacht hoe slecht hun situatie was, wie de narcist was of wat ze verloren hebben.

Om meer te weten te komen over NARP, nodig ik je uit om met mij mee te doen aan het online Engelstalige gratis 3 sleutels tot gedijen na narcistisch misbruik, waar je duidelijkheid, opluchting en je gezond verstand terugkrijgt.

Ik kan niet wachten om je te helpen niet alleen te overleven, maar ook echt zo te BLIJVEN!

De limieten aan zelfgenezing! Deel 1

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Gesteund voelen: Waardoor voel jij je gesteund?

Kun jij bepaalde uitspraken van de narcist herinneren?

Geen logische oorlog die je voert tegen de narcist

geef me de informatie button

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees