Heb je ooit een gaslighter in je leven gehad?

De auteurs van een recent onderzoek over narcisten schrijven: ” mensen kunnen narcisme nauwkeurig herkennen aan gelaatstrekken, zelfs met een enkele wenkbrauw.

Grandioze narcisten lijken dus meer onderscheiden wenkbrauwen te hebben bijvoorbeeld dikker en dichter, en leggen uit hoe deelnemers tot hun accurate narcisme oordelen zijn gekomen.

Ik vraag me dan ook af of de  schrijfster van deze blog, Fie, haar partner speciale wenkbrauwen had. Of was er iets anders aan het gezicht van de gaslighter?

https://youtu.be/F5Q_sEDF9Hs

Narcisme ten top.

Ik had een relatie met zo iemand. Vanzelfsprekend, is dat dan ook niet duidelijk om uit zo’n relatie te komen. Kun je dit zelfs een relatie noemen?
Ooit zei hij: “jij zou een blog moeten schrijven!”

Grote broer wenst controle.


Uiteraard was het zijn intentie om op die manier op de hoogte van mijn doen en laten te kunnen blijven zodat hij nieuwe ammunitie heeft. Echter, ik kan natuurlijk ook een wending geven aan zijn “goeie raad”. Hoe kan ik dit in mijn voordeel gebruiken?😉

2 jaar zijn we samen geweest. Toch heb ik het meerdere keren gedaan gemaakt. Nu kan ik met trots zeggen dat ik van hem verlost ben, en wat ben ik gelukkig. Gaslighters, ze zijn zo heerlijk misleidend.
Ik was zijn prinses.
Mijn partner zette me op een voetstuk, behandelde me als porselein.
Geleidelijk aan kwamen de tekenen.
Toen deed hij me pijn, mentaal en lichamelijk. Toch was het mijn fout volgens hem. Ik maakte hem depressief. Dus ik moest me verontschuldigen omdat hij me tegen de kast smeet.
Bijvoorbeeld  verzon hij dingen. Hij zei het ene moment zus en andere moment zo.  Vaak probeerde hij me zo gek mogelijk te maken. Als gevolg daarvan leek het me duidelijk dat hij me wou breken.
Opnieuw en opnieuw, herhaaldelijk gebruikte hij dezelfde tactiek. Ik had geen contact meer met vriendinnen, zij waren de slechteriken. Hij was de held! Hij hielp me altijd er bovenop zei hij, nadat hij me vernederd had!

Het heeft me zo lang geduurd om in te zien dat hij, en alleen hij het was die me neerhaalde.

Een “man” die z’n geluk vindt in het kapot maken van een vrouw.

Uiteindelijk ben ik het gaan testen.

Toen ik me goed genoeg voelde. Toen hij weer eens een spelletje begon, deed ik alsof hij me kapot maakte, waarna ik hem vierkant in z’n gezicht uitlachte.

De uitdrukking op z’n gezicht was onschatbaar. Net een ontmaskerd gezicht van de gaslighter.

Het gezicht van de gaslighter als klein jongetje.

Lieve vrouwen, die mannen die denken dat ze je onder hun duim hebben zijn eigenlijk kleine jongetjes die een vrouw niet aankunnen!

Beat them at their own game! En deel deze tekst met een vrouw van wie je denkt dat ze ook van zo’n klein, bang jongetje af wil zijn.

Ow, en “schat”, ‘k hoop dat je genoten hebt van het gezicht van de gastlighter. Bij deze zet ik m’n kroontje recht!

Classy, sassy, and a little bad assy,

xxx Fie

PS: Wat ga jij doen om weerstand te bieden aan de narcist op efficiënte manier?

 

 

Geef een reactie, vraag of antwoord.