Ronduit bewust liegen en bizarre situaties creëren.

De praktijk van de hersenspoeling van een geestelijk gezond persoon tot deze overtuigd is een bewijs van hun krankzinnigheid zodat hun begrip van de werkelijkheid zo onduidelijk wordt of deze fout of onwaar is, wordt gaslighting genoemd.
Dit kan eenvoudig door er ‘ontkenning’ bij te betrekken, “dat is niet gebeurd” (als het wel gebeurd is), ronduit liegen, “Ik heb je dat vooraf gezegd” (als er geen dergelijke uitspraak werd gedaan) of het creëren van een bizarre situatie om hun versie van de werkelijkheid te bewijzen.
Gaslighting is een manier waarop een narcistische ouder en andere misbruikers gebruik maken van wel of niet opzettelijke leugens tot het slachtoffer vragen heeft over een bepaalde werkelijkheid.
Een kind kan uiteindelijk het gevoel hebben alsof hij of zij gek is geworden. Als voorbeeld: een kind ervan te overtuigen dat de lucht groen is totdat het kind het gelooft. Gaslighting is een van de meest verraderlijke vormen van emotionele en psychische mishandeling.

Deze post is nog niet voorbij, maar misschien ben je geïnteresseerd in:

Kenmerken van een Gaslighter.

 

Ronduit bewust liegen en bizarre situaties creëren.

Perceptie van werkelijkheid veranderen.

 

Gaslighting dit is een vorm van psychologische geweld waarin de narcist de mentale toestand van iemand anders ondermijnt door geleidelijk hen te pushen hun perceptie van de werkelijkheid te veranderen.
Dit is een duivels methodische manier die de narcist gebruikt met leugens en valse informatie om het denkkader van zijn slachtoffer te eroderen zodat het slachtoffer niet meer gelooft in zijn eigen oordeel en hun eigen gezond verstand.
De term komt uit de 1944 Hollywoodfilm Gaslight, een klassieke voorstelling van dit soort hersenspoeling.
Gaslighting – iemand manipuleren door psychologische middelen in het twijfelen aan hun eigen geestelijke gezondheid.
Projectie – om iemands onaangename impulsen / gedragingen te ontkennen, door ze aan anderen toe te wijzen / te projecteren;
Een persoon die bijvoorbeeld onbeleefd is, kan voortdurend andere mensen beschuldigen van onbeleefd zijn.
Het kan de vorm aannemen van schuldverlegging. Geen wonder dat u aan uzelf twijfelt / twijfelt.
Het is NIET JULLIE die de “gekke” is. Het is een misbruiktechniek  die de narcist gebruikt om controle te krijgen over hun doelwit.
Ondersteuning krijgen van mensen die begrijpen hoe het is om te leven met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis is dan ook zeer belangrijk.
Liefs xx

Heb je vragen of suggesties in verband met gaslighting laat het me weten. Ik antwoord graag.

Als je open staat om meer te leren van ons schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en krijg ons 21 — daagse programma “Leren omgaan met narcisme.”

Bekijk het nieuwe herstelprogramma van Melanie.

Zie Meer.

movie unfaithfulDvd Unfaithful

movie last nightLast Night (2010) (Dvd)

movie match pointMatch Point Quality Film Collection.

Jonathan Rhys Meyers speelt een tennisleraar uit een arm milieu die zich opwerkt in de Engelse upperclass. Hij trouwt de dochter van een rijke familie, maar ondanks zijn toegeworpen geluk, kan hij zijn lust voor de Amerikaanse vriendin van zijn nieuwe zwager (Scarlett Johansson) niet onderdukken. Beeld: 16:9
Geluid: Frans (Mono), Engels (Mono)
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Extra’s: Original Theatrical Trailer

movie the other womanThe Other Woman.

Wanneer advocate Carly er per ongeluk achter komt dat haar ogenschijnlijk perfecte vriend Mark getrouwd is, is ze ontroostbaar. Het duurt echter niet lang voordat Carly en Marks vrouw Kate erachter komen dat hij er ook een derde vrouw op na houdt.

Al gauw sluiten de drie bedrogen vrouwen een onwaarschijnlijk verbond en smeden ze een plan om de overspelige Mark een lesje te leren. Hoe meer de drie te weten komen over Mark, hoe meer plezier ze zonder hem hebben. Cameron Diaz schittert in de sterrencast van deze komedie over liefde, vriendschap en karma.

movie the loftThe Loft.

Vijf vrienden, allemaal getrouwd, huren samen een appartement waar ze met andere vrouwen kunnen afspreken. Maar hun fantasie verandert in een nachtmerrie wanneer ze het lijk van een overleden vrouw aantreffen in de loft, vastgebonden aan het bed. Vijf mannen, allemaal hebben ze een sleutel. Wie van hen is de dader?

Een broeierige en zenuwslopende thriller vol verrassende plotwendingen, gebaseerd op de gelijknamige Belgische en Nederlandse kassuccessen.

Deel uw gedachten met ons om waarde toe te voegen.