Wat is Ronduit bewust liegen & bizarre situaties creëren?

Narcistische Gaslighting.

De praktijk van de hersenspoeling van een geestelijk gezond persoon tot deze overtuigd is van zijn krankzinnigheid, zodat hun begrip van de werkelijkheid zo onduidelijk wordt of deze fout of onwaar is, wordt gaslighting genoemd.

Dit kan eenvoudig door er ‘ontkenning’ bij te betrekken.

“dat is niet gebeurd” (als het wel gebeurd is), ronduit liegen.

“Ik heb je dat vooraf gezegd” (als er geen dergelijke uitspraak werd gedaan) of het creëren van een bizarre situatie om hun versie van de werkelijkheid te bewijzen.

Gaslighting is een manier waarop een narcistische ouder en andere misbruikers gebruikmaken van wel of niet opzettelijke leugens tot het slachtoffer vragen heeft over een bepaalde werkelijkheid.

Een kind kan uiteindelijk het gevoel hebben alsof hij of zij gek is geworden. Als voorbeeld: een kind ervan te overtuigen dat de lucht groen is totdat het kind het gelooft. Gaslighting is een van de meest verraderlijke vormen van emotionele en psychische mishandeling.

gaslighting
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De perceptie van de werkelijkheid veranderen.

Gaslighting dit is een vorm van psychologische geweld waarin de narcist de mentale toestand van iemand anders ondermijnt door geleidelijk hen te pushen hun perceptie van de werkelijkheid te veranderen.

Dit is een duivels methodische manier die de narcist gebruikt met leugens en valse informatie om het denkkader van zijn slachtoffer te eroderen, zodat het slachtoffer niet meer gelooft in zijn eigen oordeel en hun eigen gezond verstand.

De term komt uit de 1944 Hollywoodfilm “Gaslight”, een klassieke voorstelling van dit soort hersenspoeling.

Gaslighting is iemand manipuleren door psychologische middelen zodat het slachtoffer gaat twijfelen aan hun eigen geestelijke gezondheid.

Projectie gebruikt de narcist om zijn of haar onaangename impulsen of gedragingen te ontkennen, door ze aan anderen toe te wijzen of te projecteren.

Een persoon die bijvoorbeeld onbeleefd is, kan voortdurend andere mensen beschuldigen van onbeleefd zijn.

Het kan de vorm aannemen van schuldverlegging. Geen wonder dat u aan uzelf twijfelt.

Het is NIET JULLIE die de “gekke” zijn. Het is een misbruiktechniek  die de narcist gebruikt om controle te krijgen over hun doelwit.

Ondersteuning krijgen van mensen die begrijpen hoe het is om te leven met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis is dan ook zeer belangrijk.

Heb je vragen of suggesties over gaslighting laat het me weten. Ik antwoord graag.


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees