Wat is Ronduit bewust liegen & bizarre situaties creëren?

Wat is Ronduit bewust liegen & bizarre situaties creëren?

Narcistische Gaslighting.

De praktijk van de hersenspoeling van een geestelijk gezond persoon tot deze overtuigd is van zijn krankzinnigheid, zodat hun begrip van de werkelijkheid zo onduidelijk wordt of deze fout of onwaar is, wordt gaslighting genoemd.

Dit kan eenvoudig door er ‘ontkenning’ bij te betrekken.

“dat is niet gebeurd” (als het wel gebeurd is), ronduit liegen.

“Ik heb je dat vooraf gezegd” (als er geen dergelijke uitspraak werd gedaan) of het creëren van een bizarre situatie om hun versie van de werkelijkheid te bewijzen.

Gaslighting is een manier waarop een narcistische ouder en andere misbruikers gebruikmaken van wel of niet opzettelijke leugens tot het slachtoffer vragen heeft over een bepaalde werkelijkheid.

Een kind kan uiteindelijk het gevoel hebben alsof hij of zij gek is geworden. Als voorbeeld: een kind ervan te overtuigen dat de lucht groen is totdat het kind het gelooft. Gaslighting is een van de meest verraderlijke vormen van emotionele en psychische mishandeling.

gaslighting
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De perceptie van de werkelijkheid veranderen.

Gaslighting dit is een vorm van psychologische geweld waarin de narcist de mentale toestand van iemand anders ondermijnt door geleidelijk hen te pushen hun perceptie van de werkelijkheid te veranderen.

Dit is een duivels methodische manier die de narcist gebruikt met leugens en valse informatie om het denkkader van zijn slachtoffer te eroderen, zodat het slachtoffer niet meer gelooft in zijn eigen oordeel en hun eigen gezond verstand.

De term komt uit de 1944 Hollywoodfilm “Gaslight”, een klassieke voorstelling van dit soort hersenspoeling.

Gaslighting is iemand manipuleren door psychologische middelen zodat het slachtoffer gaat twijfelen aan hun eigen geestelijke gezondheid.

Projectie gebruikt de narcist om zijn of haar onaangename impulsen of gedragingen te ontkennen, door ze aan anderen toe te wijzen of te projecteren.

Een persoon die bijvoorbeeld onbeleefd is, kan voortdurend andere mensen beschuldigen van onbeleefd zijn.

Het kan de vorm aannemen van schuldverlegging. Geen wonder dat u aan uzelf twijfelt.

Het is NIET JULLIE die de “gekke” zijn. Het is een misbruiktechniek  die de narcist gebruikt om controle te krijgen over hun doelwit.

Ondersteuning krijgen van mensen die begrijpen hoe het is om te leven met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis is dan ook zeer belangrijk.

Heb je vragen of suggesties over gaslighting laat het me weten. Ik antwoord graag.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees