Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Vrees je dat je narcistische neigingen hebt?+video

Je bent de bron van je eigen ervaringen.

Dit is een erg belangrijk artikel voor veel mensen. Ik verzeker je dat ik deze fase ook heb doorgemaakt, nadat ik de verantwoordelijkheid voor mijn eigen wonden op me had genomen en toen ik me realiseerde dat ik de generatieve bron van mijn eigen ervaring was maar ook dat ik innerlijke identiteitswonden had.

Ik raakte een punt waarop ik me afvroeg: “O, mijn God, ben ik een narcist?”

De waarheid was, zoals het is voor zo velen van ons, terwijl ik in een narcistische relaties was, toen ik in de spiegel keek kon ik mezelf nauwelijks herkennen. Dingen kwamen uit mijn mond en acties ontplofte uit mij die niet waren wie ik dacht dat ik was.

In feite was er weinig over mezelf te zeggen. Ik was “iemand” geworden die ik nooit had willen zijn.

Ik realiseerde me ook dat toen ik jonger was, er veel onbewuste dingen waren die ik deed die behoorlijk moeilijk waren voor mensen, erg egoïstische dingen, dingen die ik op dat moment volkomen gerechtvaardigd vond.

Betekende dit dat ik ook een narcist was?

Ik weet dat ook jij je hebt gerealiseerd dat er in feite veel overeenkomsten zijn tussen narcisten en mensen met  co-afhankelijkheden.

Ken je de gevoelens van leegte? Ken je de interne pijn namelijk niet-genezen innerlijke identiteitswonden?  Ken je de drang om te  proberen om energie, opluchting en “zelf” van buitenaf te krijgen?

Dit alles is onbewustheid, wat vervolgens leidt tot het handelen in het leven van onderontwikkelde Innerlijke Identiteiten. Dit gaat nooit goed. Onvermijdelijk produceert het altijd acties en keuzes die niet gezond, volwassen of solide zijn  vooral als jullie onder druk staan.

innerlijke identiteitswonden
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Ik verzeker je, er zijn enkele duidelijke verschillen tussen een narcist en een co-dependent.

Die verschillen zijn zo groot wat betekent dat je absoluut voor 100% GEEN narcist bent.

In feite zou het zeer onwaarschijnlijk zijn dat je “toegewijd” bent aan deze helende reis, en gefocust op het helen van je innerlijke identiteitswonden, als je een narcist was. Omdat narcisten dit gewoon niet zullen doen. Dan zou je al beslist hebben om te stoppen met lezen of kijken zoals enkelingen.

Als je je afvraagt ​​of je misschien degene bent met alle problemen, of als je degene bent met NPD (de narcistische persoonlijkheidsstoornis), kun je met dit artikel de waarheid achterhalen.

Ben ik de narcist?

Ik hoop echt dat dit je gaat helpen.

Ik wil dat je een diepe waarheid kent over ons allemaal.

We hebben allemaal zowel co-dependenten en narcisten ongenezen innerlijke kwetsuren. Iedereen doet kwetsuren op in zijn opvoeding en ontwikkeling.

De absolute waarheid is dit:  alle onaangepaste en minder dan gelukkig gedrag komt voort uit wonden en innerlijke pijn. Schande en schaamte is het proberen deze wonden weer vol te proppen en dan nog meer “ziek” te worden als gevolg van het niet liefhebben van onszelf om deze innerlijke wonden te genezen.

Ik beloof je dit –  als  narcisten hun valse zelf (masker)  zouden kunnen neerleggen  dan zouden ze kunnen genezen. Maar dat kunnen ze duidelijk niet want hun masker is hun zeer ongewone verdedigingsmechanisme dat probeert hun idee over zichzelf te handhaven “Ik ben volmaakt en bovenmatig verstandig”. Dat nu is niet wat jij over jezelf denkt. En dat masker als je soms één opzet dat afzetten is bij jou mogelijk.

Maar narcisten doen dat niet.

Als je al denkt van nu laat hij of zij zich echt zien, wees dan maar zeker hij of zij zal je daar dubbel voor straffen.

Dus dit is de deal: het maakt niet uit waar we zijn geweest, wat we hebben gedaan, hoe beschamend en schuldig we ons voelen.

Hoe we zo veel hebben verloren, en onszelf hebben beschadigd en anderen hebben pijn gedaan – als, als, ALS.  

We nu besluiten om te genezen en de beste, liefdevolste, eerlijk, authentiek en bevoegd versie van onszelf te worden, en vervolgens ons proces delen met de wereld dan doen we wat we hier kwamen doen.

Evolueren.

Als we dat niet doen, blijven we bewusteloos en voegen we de pijn toe – persoonlijk en collectief. Dus – daar heb je het – DAT is het ECHTE verschil. Het is een keuze van “bewustzijn” of niet.

Zijn we echt  bereid om de verschrikkelijke prijs  van stilstand van ons bewustzijn te blijven betalen?Willen we in de spiegel blijven kijken zonder te weten wie we zijn? Zijn we bereid om levens te delen met andere mensen die ons gebrek aan bewustzijn reflecteren op ons – mensen waarvan we denken dat we ze kennen, maar NIET wanneer hun masker naar beneden valt?

Willen we dat ons Ware Leven genoeg is om op niveau te komen en aan ons bewustzijn te werken, zodat we een wezen van AUTHENTIEKE compassie, waarheid, liefde, vriendelijkheid en steun kunnen incarneren, creëren en genereren?

Beseffen we dat deze staten van zijn EERST in onszelf gevestigd moeten zijn?

De enige manier waarop we dat kunnen doen is door het los te laten.

We kunnen loslaten van wat wij niet zijn en de innerlijke ruimte creëren om deze staten te belichamen.

Als je klaar bent zoals Neale Donald Walsh zou zeggen … Ik ben dol op deze uitdrukking) “Om de Grootste Versie en de Grootste Visie van jezelf te worden”, dan weet je dat er werk aan de winkel is.

Als je klaar bent om dit werk te doen, en als je dat nog niet hebt gedaan, kom dan alsjeblieft naar ons toe in de NARP – gemeenschap, om je wezen, en dus je leven, te transformeren en gebruik alle tools die we gratis ter beschikking stellen als u daar niet de financiële middelen voor hebt op dit moment. 

U kunt hier lid worden van NARP.

Ik zeg dit altijd tegen mijn vrienden: “Wat is er anders te doen dan ervoor kiezen om ons ‘bewustzijn te transformeren?”

Onwetendheid is geen gelukzaligheid, omdat we er allemaal op de harde manier achter kwamen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Wat je mist is waarschijnlijk het masker van de narcist.

Rouwen om het narcistische masker- Schok. Angst. Woede.

Trauma en traumazorg in Europa

Genezen met Melanie Tonia Evans. Deel 2

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees