Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Wanneer leren we het best onszelf te genezen? +video

Je weet dat je relatiekeuzes gezonder worden als je band niet gebaseerd is op onvervulde behoeften, emotionele vermijding of angsten. Daarom is het belangrijk dat je weet wat het is ons zelf genezen.

We trekken aan en voelen ons aangetrokken tot wat comfortabel voelt. “Normaal”. Wat speelde zich af in onze kindertijd. Dat is wat ons vasthoudt in een cyclus van jagen/rennen of push-pull relaties.

Wanneer we de basis hebben gelegd om ons Zelf te helen, door af te leren wat ons niet positief dient, en te leren wat onze groei bevordert, is het natuurlijke gevolg dat we gezondere banden gaan aangaan met onszelf en die in ons leven.

Groei kan niet gebeuren als we een relatie hebben of als we vastzitten in de cyclus van herhalen, vermijden, ontsnappen of verdoven.

Dingen zoals angst om alleen te zijn, voor verlating, om te worden opgeslokt, je onveilig te voelen of kwetsbaarheid en emotionele intimiteit te ontwijken, zijn wat je vasthoudt in giftige situaties die ons vroege trauma herhalen.

Groei vereist loskoppeling van oude gewoonten, loskoppeling van oude patronen en van wat je in de kindertijd als ‘aanvaardbaar’ werd onderwezen. 

We moeten onszelf eren door de nodige tijd te nemen om na te denken en te groeien.

Als we de basis hebben gelegd, betekent dat dat we een solide basis hebben opgebouwd op basis van een veilige gehechtheid en een gezonde band met anderen. 

Het resultaat van die emotionele groei wordt gezien in hoe we ons kunnen verbinden, in hoe we kwetsbaar en emotioneel aanwezig kunnen blijven voor onszelf en degenen in ons leven. 

Het punt is dat de kracht en stabiliteit van een relatie niet blijkt wanneer de relatie gebaseerd is op goede tijden en afleiding. 

De trouw en kracht van elke relatie komt altijd naar voren in tijden van groei, uitdaging, bewustzijn of genezing. 

Dit zijn de momenten waarop we emotioneel worden uitgedaagd om te onderzoeken waar we zijn in ons eigen leven en de keuzes die we hebben gemaakt in onze relaties. 

wat is ons zelf genezen
Naar ons menu

Tot Slot

Ik hoop dat deze aflevering je helpt te weten wat de waarschuwingssignalen zijn, maar nog belangrijker, hoe belangrijk het voor je is om in je lichaam te zijn, genezen te zijn van kwetsuren om stevig in jezelf te zijn, in staat te zijn om over je gevoelens te spreken en jezelf te zijn – zodat u uw kracht niet weggeeft.

Een narcist kan je alleen verleiden, manipuleren en oogsten als je geen zelf in jezelf bent. Je ware verdediging gaat nooit over het identificeren “wie een narcist” is. Het gaat er echt om dat je krachtig verschijnt als jezelf, want als je dat doet, zul je geen relaties aangaan met mensen die je misbruiken. Het zal niet eens mogelijk zijn.

De grootste verdediging, die ik ken over hoe je krachtig kunt genezen en niet alleen kunt herstellen van narcistisch misbruik, maar ook om je Ware Zelf te vormen, om in de toekomst ongevoelig te zijn voor narcisten, is het Engelstalige NARP-programma.

Het is hoe ik mezelf heb ontwikkeld en hoe honderden anderen in deze gemeenschap dit ook hebben bereikt. Je kunt het dat programma hier bekijken. (en in het menu)

Ik hoop dat dit heeft geholpen en ik hoor graag je mening over dit artikel. Heb je er vertrouwen in dat je hier nooit meer in verstrikt zult raken? En ik wil echt van je weten, waar je bent op je helende reis met je ware kracht en bevrijding? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

innerlijke kind
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees