Hoe ons verbinden – de lichaam-ziel connectie. Deel 1aaa +video

Hoe ons verbinden – de lichaam-ziel connectie. Deel 1aaa +video

De meeste van de artikels op onze website zijn tot stand gekomen dankzij onze fantastische mentor en inspiratiebron Melanie Tonia Evans uit Australië. Ze leerde ons de lichaam-ziel connectie te herstellen. Alle afgescheurde, ontkende en vermeden delen verbinden met onszelf is veel werk, maar het is doenbaar.

Verbinding met ons lichaam maken is echt de sleutel.

Wat betekent dit allemaal?

Melanie heeft kortgeleden veel gesproken over hoe “in ons lichaam komen” de sleutel is. Ze vindt dat het echt tijd is om ons hierop te concentreren en een diepe duik in dit onderwerp te nemen.

Door de eeuwen heen.

Melanie wil dit echt je genezingsproces starten door je mee te nemen op een reis van “door de eeuwen heen”. Het maakt niet uit wat je overtuigingen zijn, blijf gewoon openstaan.

Oude lichaamswijsheid en verbinding

Lang geleden waren mensen in hun lichaam. Ze wisten hoe ze hun emoties (instincten) moesten voelen. Ze werkten samen met de natuur, cycli en seizoenen. Daarbij aten, slapen, vrijen ze en hebben ceremonies in resonantie met ritme van het leven zelf. Interessant genoeg hadden veel van deze oude samenlevingen ongelooflijke spirituele wijsheid, hemelse kennis zonder telescopen en intensieve natuurlijke helende vermogens.

De laatste paar duizend jaar zijn we geprogrammeerd om te geloven dat deze mensen ‘heiden’, ‘heidenen’ en zelfs ‘wilden’ zijn.

Degenen die verbonden waren met de aarde, de natuur en natuurlijke genezing werden gezien als in een samenzwering met Satan vooral door de rooms-katholieke kerk. Grote heksenjachten werden opgevoerd in West-Europese landen in 1450, leidend tot foltering en executies. Deze gingen ook door in andere delen van de wereld.

Tegen het jaar 1500 versnelden deze uitroeiingen in aantallen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland en verspreidden zich naar andere delen van de wereld, evenals het grootste deel van Europa. Veel landen hebben de executie van heksen tot het einde van de 18e eeuw niet gestopt. Zuid-Amerikaanse kerken hielden niet op met executies tot in de jaren 1830.

Mensen leerden heel snel dat het niet veilig was om verbonden te zijn in je innerlijke ritmes, met de natuur, genezing, de aarde of de verloskundige.

“Heksen” werden als zondebok ter dood gebracht tijdens de bevalling, mislukte gewassen, natuurrampen of ziekte. “Hekserij” werd bestraft met de dood. Dus mensen stuurden zich weg van verbindingen met de natuur dat een organisch aspect van zichzelf is. Ze leerden zich aan de regels te houden. Ze begonnen een uiterlijke godheid te aanbidden die werd onderwezen als toornig en bestraffend als die niet werd nageleefd.

De oriëntatie op het leven werd gebaseerd op angst en overleving.

Naarmate de tijd verstreek, op onze planeet, verdwenen we van de ruilhandel en het samenbrengen van hulpbronnen door de gemeenschap in monetaire en industriële systemen, waar mensen voor anderen werkten, in plaats van hun eigen land te bewerken of samen deel te nemen aan gemeenschappen voor het algemeen welzijn.

De lichaamsverbinding in de Industriële revolutie.

De arbeidsomstandigheden waren vreselijk tijdens de Industriële Revolutie. De werkgevers konden de lonen zo laag instellen als ze wilden, omdat mensen bereid waren om enig werk te doen zolang ze betaald werden.

Het loon was afschuwelijk laag. Daarbij ontvingen vrouwen een derde of soms de helft van het loon dat mannen ontvingen. Kinderen kregen nog minder. De eigenaren, die alleen bezig waren met het maken van winst, waren tevreden, omdat de loonkosten minder waren.

Overleven is de boodschap.

Als gevolg hiervan werden mensen nog meer van zichzelf losgekoppeld, omdat ze moesten overleven. Veel mensen werkten een krankzinnig aantal uren en in schokkende omstandigheden om voedsel op tafel te zetten.

Dit waren de DNA – overtuigingen van onze voorouders, het emotionele trauma van: “Het leven is moeilijk””Ik moet vechten om te overleven”, en “Het leven is lijden, straffen, onveilig en onrechtvaardig.”

Onze voorouders wilden dat het anders was voor hun kinderen.

Maar is dat ook zo al zijn onze omstandigheden nu beter? Hoeveel van ons leven nog steeds in zelfvernietiging, in angst en overlevingsprogramma’s? De waarheid is veel te veel voor ons.

Consumentisme nog een loskoppeling van ziel en lichaam.

Dit losgekoppelde model gaat dan verder met de aanmoediging van het consumentisme: “Ik heb dat nodig om me waardig en heel te voelen”. Dit alles werd als normaal en gezond doorgegeven en vertegenwoordigde vooruitgang voor de mensheid.

Ik beloof je dat dit niet de modellen zijn die gevorderde samenlevingen zouden kiezen. Een geavanceerde, ontwikkelde maatschappij zou nooit hun niveaus van bewustzijn of spirituele ontwikkeling voor technologie opofferen, of voor de voordelen van weinigen ten koste van de slavernij van velen.

Een geëvolueerde samenleving zou nooit tolereren dat het grootste deel van de wereld in armoede leeft en dat de helft van de wereldbevolking met overleving wordt bedreigd als gevolg van het niet hebben van de basisbehoeften om te overleven. Er is iets vreselijk misgegaan dat het collectieve bewustzijn op zeer schadelijke manieren heeft beïnvloed.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

Eén reactie op “Hoe ons verbinden – de lichaam-ziel connectie. Deel 1aaa +video”

  1. Katia avatar
    Katia

    Ik ben herstellende van narcistisch misbruik door men therapeut. Ik ben bezig met men chakras. Heb al omvat, getitreerd, geïntegreerd. Nu ik bij mijn ego-identiteit ben, het probeer te ontwikkelen stuit ik op een innerlijke autoriteit die me haat. Een derde stem die ik in me droeg maar in de therapie niet erkend werd. Onbesproken bleef. Ik heb het gevoel dat dit weer een heel nieuw hoofdstuk is in mijn integratie proces. Kan dit kloppen? Zie ik dit juist? Ik heb nog steeds last van dysfunctionele loyaliteit tov hem, al heb ik de toxische banden met familieleden stopgezet. Is het hier dat ik dit kan overwinnen ? Is dat wat maakt dat ik nog niet ven waar ik wil zijn? Tips?

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees