Tips voor het scheiden van een narcist

Tips voor het scheiden van een narcist

Hoewel het proces voor het scheiden van een narcist vergelijkbaar is met een andere echtscheiding, de narcist zal waarschijnlijk een stuk dingen ingewikkelder maken. Een narcistische echtgenoot kan leiden tot conflict door het manipuleren van het echtscheidingsproces, liegen om de niet-narcistische partner eruit te laten zien als de “bad guy,” of het gebruik van de kinderen als pionnen om je pijn te doen.

Gemeenschappelijke narcistische trekken, zoals gebrek aan empathie, recht, en gebrek aan verantwoordelijkheid, zal het bereiken van een overeenkomst en het houden van de vrede bijna onmogelijk maken. Echter, met de juiste advocaat en plan van aanpak, kan het mogelijk zijn om de relatie voor goed te verlaten.

Er zijn veel emotionele hindernissen in gedachten te houden bij het breken met een narcist, maar hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden specifiek als je gaat scheiden.

Hoe een narcist echtscheiding kan manipuleren:

Zij kunnen de strijd voor het hof opvoeren

De narcist is altijd betrokken bij een wedstrijd. Ze zullen een echtscheiding door welke middelen ook manipuleren om je te laten zien wie de leiding heeft en “de wedstrijd wint”.

Er zijn enkele manieren waarop ze kunnen voordelen slepen uit de strijd, maar hier zijn er een paar

Het indienen van valse memories of moties (over het algemeen weaponizing het rechtssysteem)

Weigeren documenten te verstrekken

Het negeren van gerechtelijke bevelen

Deadlines niet halen om papierwerk in te dienen

Bezit van activa en geld

Globaal, kunnen deze acties het zeer tijdrovend en duur maken om van een narcist te scheiden. Een goede advocaat zal van pas komen.

Zij kunnen weigeren te onderhandelen of een schikking te treffen.

Als het gaat om verliezen, zullen de meeste narcisten zich niet terugtrekken. Onderhandelen, compromitteren of schikken is voor hen uitgesloten. Ze kunnen de voorwaarden van een schikkingsovereenkomst volledig ontkennen – of, meer kwaadwillig – ze zullen voortdurend “de doelpalen verplaatsen”. Dat lijkt misschien het aanbieden van een schikking, maar dan voortdurend het veranderen van de voorwaarden.

Dit proces sleept altijd aan en, als het vaak genoeg voorkomt, kan de niet-narcist vermoeid worden en toegeven. Vergeet niet, dit is een manipulatie tool, en het is belangrijk om niet wankelen.

Ze kunnen je aanvallen of je woorden verdraaien.

Aangezien narcisten diep onzeker zijn, willen velen niet over komen als de schurk of de reden waarom het huwelijk niet werkte. Omdat ze zoveel schaamte met zich meebrengen, is echtscheiding een teken van falen voor narcisten.

Om dit te voorkomen, kunnen ze de woorden of acties verdraaien van de persoon waarvan ze scheiden, waardoor ze eruit zien als de slechterik. “Zelfs als ze de initiatiefnemers van het echtscheidingsproces zijn, maar vooral als ze dat niet zijn. Narcisten zullen proberen om een slechterik van hun partner te maken.

Ze kunnen dit doen door lastercampagnes te creëren, tekstberichten en andere correspondenties te manipuleren, of straight-up het liegen over wat hun echtgenoot heeft gezegd of gedaan.

Zij kunnen de kinderen erbij halen.

Het is niet ongewoon voor narcisten om hun kinderen te gebruiken als pionnen. Ze zullen dreigen voor voogdij als er kinderen bij betrokken zijn, zelfs als ze niet de middelen hebben om redelijke leefsituaties te bieden voor de kinderen in hun voogdij.

Ze kunnen gewelddadig worden.

Buiten de rechtszaal, narcisten kunnen beginnen met stalken, bedreigen, of steeds gewelddadig met de persoon die ze scheiden. Deze intimidatie tactiek kan ertoe leiden dat de andere persoon zich overgeeft uit angst voor hun leven of het leven van hun kinderen.

Als je narcistische partner een kwaadaardige narcist is – wat betekent dat ze niet alleen empathie missen, maar dat ze een sadistische neiging hebben en zelfs kunnen genieten van het kwetsen van je – dan moet je voorbereid zijn op een zeer moeilijke tijd.

Ze hebben geleerd om hun gevoelens van hulpeloosheid te bedekken met bedreigingen, woede en andere vormen van intimidatie, die maar al te vaak kunnen veranderen in geweld.

Tips voor het scheiden van een narcist:

Zorg ervoor dat je partner is eigenlijk een narcist.

Zorg er eerst en vooral voor dat je weet dat de persoon die je een narcist noemt in de rechtbank eigenlijk een narcist is. Dat betekent niet dat je een psycholoog moet inhuren om ze te diagnosticeren – over het algemeen is het niet te moeilijk om erachter te komen. Narcisten hebben een zeer voorspelbaar gedragspatroon – het begint met liefdesbombardementen, en gaat dan devalueren en weggooien.

Deze mensen zullen geen empathie of mededogen hebben voor je emoties. Meestal zullen ze het gevoel voor hun partner gewist hebben, en de relatie zal gebrek aan wederkerigheid hebben. In het algemeen zullen deze gedragingen versterken tijdens het echtscheidingsproces.

Ze hebben geen gevoel van eigenwaarde, dus ze moeten al hun waarde ontlenen aan de buitenwereld. Die waarde wordt narcistisch aanbod genoemd. In een echtscheiding, krijgen ze hun narcistische aanbod van het manipuleren van de gerechtelijke procedure, op de verschillende manieren vermeld (dreiging van voogdijgevechten, weigeren om documenten te ondertekenen, enz.). Daarom duurt het zo lang om te scheiden van een narcist en waarom het zo veel kost.

Maak de balans op van jouw financiële situatie.

Veel mensen zijn financieel afhankelijk van hun narcistische partner, of hun partner is financieel afhankelijk van hen. Dit kan natuurlijk leiden tot grote problemen, je hebt geld nodig omdat je een goede advocaat nodig hebt om je te helpen.

Ik beveel aan dat je vroeg in het proces van een mogelijke scheiding van een narcist al spreekt met een advocaat. Zelfs voordat je breekt om ervoor te zorgen dat je alle voorbereidingen treft. Ik raad aan om een voorraad contant geld te hebben voor het geval dat. Het kan nuttig of noodzakelijk zijn om te beginnen met het opslaan van geld op een aparte bankrekening waar jouw echtgenoot geen toegang toe heeft.

Kennissen van mij die een kwaadaardige narcist achterlieten, belandden jarenlang in de rechtszaal met enorme kosten voor kinderen of kregen geen kinderbijslag.

Heb een plan om jezelf fysiek veilig te houden.

Als je weet dat je narcistische partner gewelddadig kan zijn, is het van vitaal belang dat je je goed voorbereidt voordat je vertrekt. Het kan nodig zijn om te verhuizen zonder je partner te laten weten waar je bent, en het zou nodig kunnen zijn om dit plotseling te doen en allemaal tegelijk als ze er niet zijn. Overweeg indien nodig een vrouwenopvang voor de veiligheid.

Hier is onze volledige gids over hoe je een gewelddadige relatie veilig verlaat.

Vergeet niet: Je bent niet in dit alleen. Krijg steun van je vrienden en familie. U kunt bellen met een meldpunt huiselijk geweld en spreken met een advocaat die u kan helpen denken door alle details en maak een veiligheidsplan om de relatie veilig te verlaten.

Zorg ervoor dat uw advocaat op de hoogte is van het gedrag van uw ex.

Zoek een advocaat die narcistisch-savvy is. Je hebt een advocaat nodig die weet hoe je de narcist tot op zekere hoogte moet provoceren, zodat de rechtbanken een glimp opvangen van waar de niet-narcistische partner mee te maken heeft.

Narcisten kunnen manipulatief zijn, dus het hebben van een advocaat die weet waar ze mee te maken hebben is cruciaal.

Houd een sterke staat van dienst en heb een plan.

Zodra je je bewust wordt van het narcistische gedrag van je partner en plannen hebt om te scheiden moet je alles gaan documenteren. Dit omvat tekstberichten, e-mails, bedreigingen, onkosten of iets anders dat relevant lijkt in de rechtbank. Dan met de hulp van uw advocaat, maak een super-sterke strategie, die omvat het hebben van onoverwinnelijke hefboomwerking.

Afgesneden contact volledig na de scheiding.

Narcisten zijn experts in charme en manipulatie. Een manier waarop ze je kunnen benaderen tijdens de echtscheiding en nasleep is om te blijven proberen om je terug te zuigen in de relatie of om nieuwe manieren te vinden om je pijn te doen.

Het ergste van alles is dat narcistisch misbruik kan leiden tot trauma binding, waarin het slachtoffer zich gehecht blijft voelen aan de narcist, omdat de ups en downs hebben geleid tot een zeer emotioneel intense relatie die spannend en onvervangbaar voelt.

Daarom adviseer ik je om het contact met een narcist volledig na de scheiding te vermijden, vooral als ze gewelddadige neigingen hebben. Het is het beste om geen contact te hebben met je narcistische ex na het verlaten maar als je contact moet hebben als gevolg van kinderen, zorg ervoor dat je altijd iemand bij je hebt en erop staat dat alle communicatie via een advocaat gebeurt.

Zorg ervoor dat u uw perspectief kunt houden.

Vergeet niet wat belangrijk voor je is, wat je wilt uit de scheiding, en waarom je dat wilt uit de echtscheiding. Laat je niet misleiden door de charmante vallen van de narcist of hun minder charmante bedreigingen.

Aangezien uw narcist partner elke manipulatie die ze kunnen bedenken om bij je te blijven zou kunnen gebruiken, is het belangrijk voor u om op te schrijven waarom je vertrekt. Het is te gemakkelijk om de vreselijke dingen te vergeten en gewoon de goede dingen te herinneren als je alleen bent en je eenzaam voelt.

Het nuttig kan zijn om te werken met een therapeut die je kan leren om kalm en vol vertrouwen te reageren in het gezicht van een narcist.

De bottom line.

Scheiden van een narcist kan een beetje ingewikkelder zijn dan een traditionele echtscheiding, maar het is te doen met een goede planning. Indien mogelijk, huur een advocaat die narcisme begrijpt en bereid is om te vechten voor u, maar ook om u te ondersteunen in elke stap van het proces. Een therapeut die bekend is met narcisme kan ook nuttig zijn.

''Waarom gaat het altijd over jou?'' Omgaan met narcisme en egocentrisme bij anderen

Tot slot

Er zijn veel voorkomende manieren waarop een narcist je voor de gek kan houden, en natuurlijk zijn er nog veel meer, maar het geeft je gewoon een idee vanwaar je voor staat en het kan je valideren als dit is wat je in het verleden hebt meegemaakt, of nu nog ervaart.

Natuurlijk maken narcisten je gek. Hoe meer je erin komt en je probeert lezingen te geven en voor te schrijven, te rechtvaardigen, uit te leggen om ze te laten stoppen met hun spelletjes en je probeert dat ze fatsoenlijk zijn, hoe meer je dat probeert hoe erger het wordt.

Het geeft ze de kogels om je te blijven misbruiken, omdat een narcist er niets om geeft dat je ruzie maakt over twee vliegen die de muur opgaan. Ze geven niet om de inhoud of wat je zegt, het is allemaal gewoon aandacht en als een haai in met bloed besmet water, het geeft ze gewoon een boost, het voedt ze om naar je toe te blijven gaan. Hoe meer aandacht je ze geeft, hoe meer boosheid, boosheid, verdriet, het prikkelt ze om harder naar binnen te gaan.

Dus hoe kom je hier uit? Je moet losmaken.

Je kunt geen gezond verstand creëren met waanzin, je kunt geen orde scheppen binnen pathologische stoornissen, ze hebben gewoon niet de capaciteit, de middelen of de wens om aardig te spelen.

Er is dus maar één optie. Maak los, trek weg van de kachel die in je blijft branden en je hersenen frituurt. Ga naar binnen, genees en ontwikkel de relatie tussen jou en jou, die geen bevestiging van iemand anders nodig heeft, want het is tussen jou en de Schepping en de Bron. Dan is het solide, dan is het echt. En dan heb je niemand anders nodig om het te krijgen of leuk te spelen. Je zult je gewoon losmaken, vooral van iemand die je op gruwelijke wijze misbruikt.

En ik wil echt dat je begint met het ontrafelen van de beste manieren om dat te doen en dat is precies waar deze Thriver-community over gaat.

Dat is wat we hebben kunnen doen – glorieus en nederig in de afgelopen jaren – duizenden en duizenden mensen uit alle verschillende landen over de hele wereld helpen de echte manier te vinden om hiervan te genezen, waar helaas niet veel mensen over praten.

De beste manier waarop ik je als startpunt kan helpen, is door de groeitaken te doen.

Die je vindt in het menu, want dat zal je middelen en je gezond verstand en kracht gaan geven, en de antwoorden die uit dit krankzinnige web van leugens en manipulatie, om je kracht terug te kunnen nemen en te verankeren in waarheid en opluchting en moed om dit te helen en dit goed te krijgen. Ik weet hoeveel het je gaat helpen.

Ik hoop echt dat het je vandaag heeft geholpen en het je heeft gevalideerd, want dit zijn de dingen die narcisten doen en ik wil echt dat je weet dat er een uitweg is, dus zorg ervoor dat je je aanmeldt voor deze groeitaken, als je dat nog niet hebt gedaan, want dan kan je reis naar geestelijke gezondheid vandaag beginnen.

Zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Hoe bekom je een echtscheiding van je narcist?

De narcistische en zijn echtscheiding. Wat kan ik verwachten?

Gebruik je advocaat als enige contact met de narcist!

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees