Scheiden een traumatische ervaring. Bij elkaar blijven bij partnergeweld?

 

Sinds scheiding zo traumatisch voor kinderen kunnen zijn proberen vele paren te doen wat ze kunnen doen om hun kinderen te beschermen tegen dit lot.

Scheiden een traumatische ervaring

Bijvoorbeeld, nog jaren na de scheiding van mijn partner had ik nachtmerries. Ook vrienden vertellen dat zij dat ook meemaken. Sommigen worden zelfs gedurende dag met trauma flashes geteisterd. Voor de meesten met empathie is scheiden een traumatische ervaring.

Maar uit ervaring weet ik dat scheiden een traumatische ervaring is voor alle kinderen uit een gezin met een narcistische dynamiek. Ook de kinderen van personen met een persoonlijkheidsstoornis hebben hard te lijden door de scheiding.

Ten gevolge van dat scheiden een traumatische ervaring is gaan even de aspecten onderzoeken over de vraag of een koppel wel of niet moet scheiden?

Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met verschillende punten over een bepaalde familie en de potentiële traumatische ervaring voor een kind. Bijvoorbeeld scheiden bij partner geweld.

Deze video’s zijn erop gericht je te helpen bij scheiden als traumatische ervaring

Zorg ervoor dat je je complete aandacht kunt vestigen.

Bereik dat je comfortabel zit om te kijken en te luisteren.

Maak dat je iets bij de hand hebt om uw eigen reacties te noteren. Kijk natuurlijk ook om iets te kunnen drinken.

Zorg dat je de gepaste kledij aan hebt om je comfortabel te voelen.

Sluit de deuren zodat je niet kunt gestoord worden.  En wees bij ons.

Transforming Family of origin wounds

Er zijn vele redenen dat sommige paren besluiten om samen te blijven om eventueel scheiden als traumatische ervaring te vermijden.

Het kan zijn dat zij in staat zijn om de normale gezinsrelaties, ongeacht hun huwelijkstoestand te houden.

Als ouders samenblijven ondanks de staat van hun huwelijk vinden de ouders dat, gezien hun problemen hun kinderen niet schaden,  zij nog steeds de familiedynamiek kunnen handhaven. Ze zijn van plan samen te blijven totdat ze dat niet meer in staat zijn om dit te doen.

Kortom deze ouders hebben beslist om hun eigen behoeften te onderdrukken. De bedoeling is er voor te zorgen samen te blijven totdat de kinderen ouder zijn en het huis uit. Op die manier denken ze dat de scheiding een minder traumatische ervaring voor de kinderen zal zijn.

Monetaire kwesties spelen ook een rol in de vraag of paren bij elkaar blijven.

Vandaar dat scheiden een traumatische ervaring op financieel vlak kan worden

Als een paar van oordeel is dat door te scheiden kunnen koppels in grote financiële nood terecht komen.  Als een paar van oordeel is dat dat voor hen en voor de kinderen zeer belangrijk is kunnen zij wachten tot beide ouders genoeg financieel stabiliteit hebben voor dat ze scheiden.

Scheiden kost natuurlijk veel geld.

En gezien er geen financiële stabiliteit was tijdens het huwelijk, is de vraag of dit mogelijk zal zijn nu het huwelijk spaak loopt.

Een relatie die niet goed loopt, zorgt er net voor sommige partners de moeilijkheden compenseren door net meer geld uit te geven. Dus het is belangrijk van situatie tot situatie te bekijken wat het beste advies is om uit de financiële instabiliteit te komen.

Deze paren weten dat als ze scheiden, zowel de ouders en kinderen zullen lijden ten gevolg van het financiële verlies van de scheiding. Op die manier wordt scheiden een traumatische ervaring, doordat de structuur van de kinderen volledig kan verdwijnene.

Meer over scheiden van narcisten

Hou ook rekening met ons financieel advies als je met een narcist bent.

Bijvoorbeeld, een moeder die oorspronkelijk thuis verbleef, zou terug aan het werk moeten. Op hun beurt, zouden jongere kinderen bij scheiding kunnen worden gedwongen tot een kinderopvang situatie. Dat is een grote verandering voor hen in hun structuur.

Het kan een groot verlies betekenen voor de kinderen als als gevolg van de scheiding ze hun huis verliezen, maar ook als het gezin niet meer in staat is om extra voorwerpen aan te kopen, zoals speelgoed.

Er zijn natuurlijk gevallen waarin samenblijven niet de beste optie is, ongeacht de stress of financiële situaties.

Kwesties zoals huiselijk geweld, misbruik, verwaarlozing en ernstige ouderlijke gevechten is een situatie waarbij het gunstiger is voor een kind om door een scheiding te gaan.

Telkens als er misbruik is in een gezin is dit een directe reden om de woning te verlaten of de dader  te verwijderen. In het geval van misbruik, moeten beide ouders hun huwelijkse behoeften opzij zetten. Dan is  onmiddellijk een veilige plaatsvinden voor de kinderen een eerste voorrang.

scheiden een traumatische ervaring
Meer info over NARP

Kinderen die geweld zien of horen, die lange tijd onder spanning leven gaan vertragen of komen stil te staan in hun ontwikkeling.

Ze worden ook een houding aangeleerd, zoals moeten zwijgen over dit geweld tegen derden die ongezond zijn en een innerlijk conflict veroorzaken.

Er zijn enkele huwelijken en gezinnen die misbruik kunnen overleven. Echter, terwijl misbruik bezig is moet onmiddellijk de veiligheid van de kinderen gewaarborgd worden.

In een situatie van huiselijk geweld, is het ook beter voor een kind om te worden gescheiden van de oorspronkelijke familie-eenheid.

scheiden traumatische ervaring
Het bedriegen door een narcist

Het zien van huiselijk geweld kan een zeer traumatische en gevaarlijke situatie zijn voor een kind.

Wanneer er huiselijk geweld is,  dient het slachtoffer en haar kinderen een grote steun te ontvangen. Bij verschillende hulpdiensten kunt u steun ontvangen. Ze kunnen met u  zoeken naar een toevluchtsoord en veiligheid. Als het gezin verwaarloosd wordt en het samenzijn zeer vluchtig is, is het misschien beter voor een paar om te scheiden dan bij elkaar te blijven.

Kinderen hebben een veilige en rustige omgeving nodig waarin ze kunnen floreren.

Als er steeds ruzie is tussen de ouders in het huis waar de kinderen verblijven kan dit zeer traumatisch zijn voor hun kinderen. Door die ruzies ontvangen ze dikwijls ook niet de nodige zorg.

De structuur van het gezin, en de regelmaat die de kinderen nodig hebben is er ook niet.  Maar op zich is het zien en horen van geweld voor kinderen traumatisch.

In deze gevallen moeten de ouders uit elkaar gaan om een ​​gevoel van rust voor de familie te creëren. Door uit elkaar te gaan kunnen ze de ruimte nemen die nodig is om de stabiliteit te herstellen in hun huishouden. Ook in het vooruitzicht van  toekomstige behoeften van hun gezin kunnen ze beslissen om uit elkaar te gaan.

Er zijn veel argumenten over de vraag of het beter is voor een paar om te scheiden of samen blijven.

Elke familie moet nauwkeurig afwegen wat de positieve en negatieve gevolgen kunnen zijn die voortvloeien uit elke beslissing. Zoals opgemerkt is geweld altijd een deel van de vergelijking.

Ongeacht de leeftijd  van de kinderen is de keuze voor het scheiden altijd beter voor de kinderen als er geweld aanwezig is. Geweld is een potentiële traumatische ervaring voor een kind.

Gezien de invloed van het zien of horen of betrokken worden bij geweld zo’n effect heeft op de psyche van het kind is veiligheid verzekeren een voorrang.

In een tijd van scheiding, moeten de kinderen zich gesteund voelen.

Het is de taak van de ouders om een ​​sfeer te bevorderen dat het welzijn van de kinderen mogelijk maakt.

Het vinden van ondersteuning voor het gezin, voor zowel ouders en de kinderen zal  een beter resultaat geven. Dit zal in beide gevallen positief zijn zowel bij samenblijven of scheiden. Die steun kan men vinden bij de gepaste therapeuten en psychologen.

Ik zie er naar uit om uw commentaren te kunnen lezen en uw vragen te beantwoorden. Uw reactie is erg belangrijk voor onze lezers en mezelf. Doe dit onderaan de pagina.

Audioversie over scheiden traumatische ervaring

Aanverwante teksten.

 

I Ever Be Good Enough? Healing the Daughters of Narcissistic Mothers. (luisterboek)

 

The power of the heart laat je hart je gids zijn.

De tijger ontwaakt traumabehandeling met lichaamsgerichte therapie. (luisterboek)

TRE Trauma- en spanningsreducerende oefeningen.

 

Vermijden dat scheiden een traumatische ervaring wordt voor de kinderen

Bevrijding van trauma, angst en onmacht. Op weg naar gezonde autonomie en liefde, nieuwe inzichten in het werken met opstellingen.

 

 

Vermijden dat scheiden een traumatische ervaring wordt:

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik wil je gewoon laten weten dat dit je laatste kans is om met ons mee te doen aan de eendaagse interactieve workshop You Can Thrive After Narcissistic Abuse dit weekend.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Klik voor meer info

Als je “narcistische” relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan dit hele dag “healing event”.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

Wanneer je nu inschrijft krijg je bovendien de “50 Traits of a Narcissist Checklist” zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.