Co-ouderschap van uw kind met een narcist +video +audio

audio van deze blog op narcisme.blog

Trouwen en scheiden van een narcist is hard, maar co-ouderschap van uw kind met een narcist is een uitdaging die bijna onmogelijk is. Hun eisen, aanvallen, bedreigingen en pogingen om schuld op je af te schuiven, daarin zijn ze zo bekwaam.

Dat betekent dat ze rammelen met de niet narcistische ouder. Met alle middelen saboteren ze zijn of haar geestelijke gezondheid. Kortom, het is een ware uitdaging co-ouderschap van uw kind met een narcist uit te voeren.

klik hier voor meer info over NARP

“Co-ouderschap van uw kind met een narcist,” is voor mensen die een kind opvoeden onwaarschijnlijk moeilijk.

Ze zullen zeker niet om het even welke zorgtaak op zich nemen. Compassie en aandacht bieden in de opvoeding van het kind ligt voor de NPD ook ingewikkeld. Trouwens één van de redenen waarom je huwelijk in een echtscheiding eindigde, was, omdat het leven met een narcist het gewoon niet meer waard was. Hij had gewoon geen enkele vorm van empathie.

Je hoopte dat door te gaan scheiden je leven oneindig veel beter zou zijn.

Je zou het werk doen om je PTSS te genezen en een laag gevoel van eigenwaarde en depressie te overwinnen. Wat je verder ook deed in je huwelijk, de dingen zouden beter zijn voor je en je kinderen.

Gelukkig hebben jullie nu je eigen ruimte.

Het eventueel verhuizen was een zware klus. Maar eindelijk ben je veilig. Het is wel wat wennen. Je denkt soms nog op de lovebombing of liefdesbombardement fase, maar de afgelopen periode was heftig.

Daarom wil je je huis herinrichten. Wil je wat je doet denken aan de nare tijd laten verdwijnen. In je huis is het beeld van je narcistische ex niet meer gewenst.

Met dit plan vestig je grenzen rond uw huis. Eventueel sloten worden vervangen en er wordt ook gezorgd voor digitale veiligheid. Je huis is het heiligdom van je (en je kinderen). Laat je ex niet bij je thuis komen, omdat ze al hun haat met zich meebrengen.

co-ouderschap van uw kind met een narcist
@zelfzorgHelp

En nu je gescheiden bent, zijn sommige dingen beter.

Je hebt een beetje meer tijd om je dromen te realiseren. Gedaan ook met de jaloerse narcist als je knus met je kinderen speelt.  Maar het is niet, omdat je gescheiden bent dat er een ontwikkeling aan empathie bij de narcist ontstaat. Het gebrek daaraan is niet het gevolg van de relatie maar een persoonlijkheidsstoornis bij de narcist.

Slechter dan toen je samen was?

Wat het co-ouderschap uw kind met de narcist betreft, daar zal de marteling die je ervaart dezelfde zijn als (of slechter dan) het was toen je getrouwd was. U koos co-ouderschap voor uw kinderen, omdat ‘experts’ het promoten als de beste manier om te scheiden na de scheiding.

Ze denken echter dat dat mogelijk is omwille van de charmes van de narcist en zijn overtuigingskracht. Maar de werkelijke narcist heeft een masker op die goed weet te acteren in de publieke ruimte.

Feedback

Van je horen wat je het meeste raakte, heeft me ook richting aan toekomstige artikels. Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat je nog zou willen toevoegen. Laat me weten of je creatief kon werken met dit artikel. Wat zijn je bevindingen over co-ouderschap met een narcist?

Bovendien bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties en de solidariteit met slachtoffers van narcisten te verspreiden.

Je merkt misschien dat, terwijl je aan het lezen bent dat enkele negatieve gedachten wegsmelten. Je kunt versteld staan van je positieve verandering als je je blijft verdiepen en actie gaat ondernemen.

Lees meer

artikels over ouderschap
dr. Nicole LePera holistic-psychologist
narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees