Methoden en motieven voor  triangulatie door de narcist. Deel 2

Methoden en motieven voor triangulatie door de narcist. Deel 2

Triangulatie wordt vaak gebruikt om liefdesdriehoeken te maken onder de mensen waar de narcistische dader van afhangt voor zijn of haar dagelijkse “fix” “levering” “redding” van aandacht voor zijn behoeften.

De narcist(e) gebruikt deze triangulatie tactiek om te bepalen welke informatie gedeeld wordt tussen de partijen.

chronische verontschuldiger
Hoe een bloeiend leven hebben na narcistisch misbruik?

Het dient ook om de narcist(e) tot de eerste contactpersoon te maken en de leverancier van informatie, waardoor het slachtoffer nog meer geïsoleerd wordt.

Omdat iedereen met de narcist(e) en niet met elkaar communiceert, kan de narcist(e) verder zijn of haar agenda afwerken. Immers door het doorgeven van hun gemanipuleerde selectieve informatie tussen de partijen weten niemand wat er aan de hand is.

Emotioneel gezonde mensen hebben de neiging te deinzen voor het drama dat een scheiding met zich meebrengt.

De meeste mensen hebben een hekel om in het midden van andermans argumenten te komen. De narcist(e) gedijt daarop.

Ook emotioneel gezonde individuen kunnen niet genieten van het kwetsen van anderen door het delen van bekrompen opmerkingen die anderen al hebben gezegd over hen.

Nogmaals, de narcist(e) heeft veel plezier daarin.

Bijvoorbeeld, de narcist(e)  zal aan zijn of haar partner melden dat een familielid een hardvochtige opmerking over hen maakte. Daarna zal deze dan pretenderen dat ze de woede van hun partner begrijpen en ondersteunen en weergeven dat zij (de narcist(e)) het slachtoffer verdedigen.

Niet alleen voelt de narcist(e) zich verrukkelijk als hij de pijn ziet op de uitdrukking op het gezicht van hun partner. Immers ze kunnen zichzelf voorstellen als een held, en doen alsof ze hun partner verdedigen.

Dit maakt veel drama en chaos. Triangulatie is een krachtige oplossing om de narcist(e) te voorzien van amusement. Maar ook van drama, omdat de narcist zich eeuwig verveelt.

3. Methode en motief van de narcist(e) voor het gebruik van triangulatie:

Het doden van twee vliegen in één klap.

Voor het verkrijgen van controle zullen narcisten vaak hun partner informeren over hoe een derde partij flirterig is geweest met hen. Dit kan zowel een wederzijdse vriend of een medewerker zijn.

Ook natuurlijk voor het verkrijgen van aandacht is dit een favoriete methode van hen.

Deze derde persoon brengt de narcist(e) binnen in de relatie, zodat de narcist(e) twee vliegen kan doden in één klap!

Ten eerste, het beroert de gevoelens van jaloezie en onveiligheid in hun partner.

Het is een subtiele waarschuwing tegenover de partner dat ze potentieel vervangbaar zijn.

Het slachtoffer probeert instinctief de narcist(e) te behagen, zodat zij of hij haar niet vervangt.

Ten tweede, het leidt tot een illusie van wenselijkheid  dat de narcist(e) begeerd wordt.

Ook moedigt triangulatie rivaliteit aan. Daardoor kan de narcist(e) zich vullen met nieuwe narcistische voeding, bestaande uit kwaliteit en controle.

Dus, niet alleen de narcist(e) krijgt zijn of haar dosis voorzieningszekerheid. Tezelfdertijd verhoogt hij of zij ook de hoeveelheid stroom aan informatie die hij of zij heeft om zijn partners te manipuleren.

Emotioneel gezonde mensen doen geen beroep op gevoelens van jaloezie en onveiligheid in hun partners of in hun relaties. Zij weten  dat dit grote relatie killers zijn en hun partner uitput.

Methode van scheiden van een narcist(e): Het negeren en dumpen.

Dit is de laatste triangulatie tactiek die door de narcist(e) wordt gebruikt als hij of zij heeft besloten om de relatie te beëindigen en zich te ontdoen van zijn slachtoffer partner.

In plaats van te praten met hun partner over hun problemen, zal de narcist(e) zijn vertrouwen in mensen stellen die ze kennen. Vooral als ze weten dat die het met hem eens zijn. Hun vertolking van de waarheid over hun partner en relatie gaan ze geloven.

Soms zullen ze hun relatiemoeilijkheden vertellen aan mensen, die nauwelijks hun partner, of helemaal niet kennen. Dat is triangulatie.

De narcist(e) zorgt ervoor dat hun partner weet dat ze aan andere mensen  al hun problemen hebben toevertrouwd. De narcist(e) zegt dat elke één van hen het eens is met de narcist(e).

Waarschijnlijk zal één van de vertrouwelingen van de narcist(e) de rol van de partner krijgen in de toekomst ter vervanging van het slachtoffer.

Na het uiteenvallen, zal de narcist(e) openlijk opscheppen over hoe gelukkig hij of zij met zijn nieuwe partner is.

En als hun ex-partner smeekt om terug te komen zal de narcist(e) genieten van de unieke voordelen van deze liefdesdriehoek die hij of zij heeft gecreëerd.

Het verschil met emotioneel gezonde mensen.

Emotioneel gezonde mensen praten net niet met anderen over iets wat zo belangrijk is als de beëindiging van hun relatie want dat is triangulatie. In alle geval praten ze niet met anderen over hun beëindiging zonder dit eerst te bespreken met hun partner.

Het spreekt ook voor zich dat emotioneel gezonde mensen niet meteen schaamteloos pronken met hun nieuwe partner. Pronken met de nieuwe partner zou bij hen schaamte- en schuldgevoelens veroorzaken door zo snel een nieuwe relatie te starten. Dat pronken is net waar triangulatie over gaat.

Daarbij zou het bovendien onnodig verdriet, verwarring en angst veroorzaken bij hun eventuele kinderen en geliefde familieleden. Immers zulke plotse veranderingen zijn heel ingrijpend voor kinderen.

Als u een van de waarschuwingssignalen of gedragingen van triangulatie ziet in uw relatie dan raad ik u sterk aan zelf zo’n relatie te beëindigen.

triangulatie
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren
U kan de wedstrijd verliezen. Echter, wonderbaarlijk, wanneer je giftige mensen niet langer je leven laat, neemt angst, depressie en wanhoop af.

Laat me weten wat er eventueel ontbreekt in dit artikel en met wat je het vooral eens bent.

Als je je verder verdiept in narcisme, zul je je meer bewustzijn ontwikkelen. Dat betekent dat je nieuwe denkpatronen op een diep niveau gaat leren.

Ons systeem zal daarbij helpen, omdat je er niet alleen voorstaat en niet zelf het wiel moet ontdekken. Je vraagt je misschien af…. oké wat is de volgende stap? Klik dan hier


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees