Je zult zijn dorst naar drama lessen. 1ste gebod van de narcist.

 

 

[responsivevoice voice=”Dutch Male” buttontext=”Luister hier naar dit artikel”]

Een gerechtvaardigde woede van het slachtoffer.

Woede en frustratie zullen onvermijdelijk gepaard gaan met je gefabriceerde gevoelens van jaloezie ten gevolge van triangulatie of bedrog door de narcist. Wellicht heeft de narcist dit allemaal georchestreerd.
 
Ze zullen dit gebruiken om u verder te devalueren met beschuldigingen van ‘gekte’ en mentale instabiliteit.
 
De reactie van de psychopaat / narcist op je boosheid kan verschillende vormen aannemen: ze kunnen ‘stonewall’ of stil worden met een volledig gebrek aan verbale reactie.
 
Ze kunnen je verder frustreren met een combinatie van circulairegesprekken, woordsalade‘, tegenbeschuldigingen en projectie.
 
Uiteindelijk zal je gerechtvaardigde woede hen een kant en klaar excuus bieden om een ​​periode van stille behandeling te beginnen.
Wanneer ze uiteindelijk terugkeren, zullen ze hun verdwijningsact verdedigen als een noodzakelijk middel om te ontsnappen aan je ‘irrationele’ en ‘onredelijke’ gedrag.
Ze zullen proberen je medelijden op te roepen, wat leidt tot schuldgevoelens en wroeging.
Dit is bedoeld om je verantwoordelijkheid te laten nemen voor de confrontatie die de narcist heeft georkestreerd.
 
Van hieruit zul je proberen je uiterlijke uitdrukking van emotionele woede te onderdrukken in een bewuste poging om niet irrationeel te lijken, zodat ze niet de gevreesde stille behandeling implementeren die je eerder emotioneel verwoestend vond.
 
Je betreedt nu het grondgebied van ‘wandelen op eierschalen’, een enorme bron van emotioneel ongemak.
De psychopaat / narcist heeft nu de controle over je gedrag op zich genomen door je emotionele toestand te manipuleren.
 
Je hunkert naar de emotionele stabiliteit en ‘geluk’ van de idealiseringsfase. Ze houden je geïntereseerd in deze illusie door je af en toe te doseren met perioden van relatieve kalmte.

Relatieve kalmte en reputatie versterken.

Natuurlijk verwelkom je deze korte glimpen van de charmante, hartelijke psychopaat / narcist. Ze doen je herinneren aan die periode die je zo gelukkig maakte tijdens de idealisatiefase.
 
In werkelijkheid lijkt het niet op de euforie die je toen voelde. Het is alleen maar relatief ten opzichte van hun minder charmante persoonlijkheid die nu veel meer voorkomt.
 
Tijdens deze perioden van relatieve kalmte zal hun schijnbaar hartelijke en attente gedrag, vaker wel dan niet, plaatsvinden in het gezelschap van anderen.
 
Dit helpt hun nepbeeld te versterken als een normale en liefdevolle partner voor vrienden, familie en andere kennissen. Ze doen dit zodat je het slachtoffer minder snel gelooft wanneer het slachtoffer ervoor kiest om verhalen te onthullen die verder in de lijn liggen van hun emotionele mishandeling en het doen van gekke dingen.
 
Deze hartelijke perioden zullen echter van korte duur zijn. Immers als u geluk uitstraalt zal hen dat eraan herinneren dat zij de controle opnieuw moeten uitoefenen.

Dus de cyclus van emotionele manipulatie gaat door, waarbij de psychopaat / narcist een verscheidenheid aan tactieken gebruikt om je te destabiliseren.

 
Deze kunnen bestaan ​​uit korte perioden van waargenomen stabiliteit afgewisseld met persoonlijke kritiek. Waarschijnlijk ga je ook periodes tegemoet van het onthouden van fysieke intimiteit.  Je kunt je er vooraf op verheugen dat de narcist je gaat isoleren van vrienden en familie. Een andere truk is zijn valse beloften en toekomstig faken van ziektes bijvoorbeeld.

 
Al deze acties dienen om voortdurende verwarring en ambiguïteit te creëren.

De psychopaat / narcist vertrouwt op de manipulatie van je gezonde emoties .Hun bedoeling is om te proberen hun dorst naar drama te lessen. Hun manipulatie van jouw gevoelens zorgt ervoor om tijdelijk hun verveling te verlichten. Evenzeer zal dat drama hun abnormale en onverzadigbare ego bevredigen.
Johan Persyn.

[/responsivevoice]

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.