Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe een bloeiend leven hebben na een relatie met een narcist? +Video

Een narcist is iemand met een ongewoon gevoel van recht. Hij of zij geeft de schuld aan anderen voor hun problemen. Hij of zij is manipulatief en heeft geen empathie. Narcistische mishandeling kan mentaal, fysiek, financieel, spiritueel of seksueel zijn. Een bloeiend leven met narcistisch misbruik is dus niet mogelijk in een relatie met een narcist.

pijn als positieve boodschap

Als je een gewelddadige relatie hebt gehad met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, zul je weten dat niemand begrijpt waar je doorheen gaat, tenzij ze het zelf hebben meegemaakt.

In dit fragment uit haar boek You Can Thrive After Narcissistic Abuse (Watkins november 2018) beschrijft Melanie Tonia Evans een narcistische relatie.

Bijna niemand heeft enig idee in eerste instantie wat er gebeurt in een narcistische relatie. Je ziet dat de mensheid er nooit goed over is geïnformeerd. De meesten van ons hebben de neiging om te denken dat narcisten egocentrische mensen zijn met overmatig opgeblazen ego’s, die verliefd op zichzelf zijn. We kunnen later ontdekken dat dit niet de waarheid is.

Het is vaak pas nadat we aanzienlijke narcistische mishandeling hebben ervaren, hulp en oplossingen nodig hebben om onszelf, ons leven en onze ziel te redden, dat we beseffen dat er mensen zijn die heel anders met ons verbonden zijn.

cover boek zelfgenezing op doktersrecept, relatie met een narcist

Velen van ons hadden nooit gedacht dat we mensen zouden tegenkomen die geen spijt of schuld voelen voor hun daden.

Die mensen zullen alles doen om de eisen van hun ego’s te bevredigen door geld, aandacht, contacten, seks te vergaren, aandacht en bezittingen. Ze doen dit allemaal zonder erbij stil te staan ​​hoe hun acties anderen kunnen beïnvloeden. We missen de middelen om te begrijpen hoe deze mensen denken, omdat we zelf niet zo denken.

Ons leven delen met een partner!

Helaas, als het gaat om intieme relaties, heeft een andere factor die narcisten toelaat anderen te grijpen, te misbruiken, te ondermijnen en uit te buiten tot het niveau waarop hun leven bijna volledig is vernietigd, haar oorsprong in wat ons van jongs af wordt verteld: dat ons leven delen met een partner alles is.

Inderdaad, religieuze huwelijksgeloften zoals de christen ‘tot de dood ons scheidt’ zijn voor veel mensen ingebakken overtuigingen.

Vrouwen, historisch gezien, werden opgevoed om te geloven dat ze ‘een man nodig hebben’. Mannen werden opgevoed om te geloven dat ze het ‘hoofd van het huis’ waren.

Hoewel narcisme niet genderspecifiek is, hebben ingewortelde waarden zoals het aanbieden van onbaatzuchtige dienstbaarheid zonder gezonde persoonlijke grenzen te hebben – soms tot het uiterste van het martelaarschap – ertoe geleid dat mensen hun macht hebben overgedragen en anderen hebben toegestaan ​​het te misbruiken.

foto cover book You can trive after narcissistic abuse, relatie met een narcist
Klik op de foto voor meer info!

paperback       e-book

Als je bent opgegroeid met narcisten in je familie van herkomst, is het misbruik je bekend. Het is alles wat je gekend hebt om je rechten en stem te doen zwijgen.

Als we een narcistische of emotioneel beschadigde ouder of familielid hadden, was het nooit gemodelleerd voor ons hoe we ons eerst volledig en solide konden voelen voordat we een relatie met een andere persoon hadden. Dus weten en voelen we niet hoe zo’n relatie verloopt.

relatie met een narcist
De juiste groeitaken om je zelfgenezing te stimuleren bij trauma!

En daarom lopen velen van ons op latere leeftijd een groot risico om vast te houden aan de mythe dat een andere persoon ons op een of andere manier zal ‘voltooien’, ondanks de dreiging van misbruik.

In intieme relaties kunnen we daardoor ook dankbaar aanvaarden wat voor kruimels aan genegenheid we ook ontvangen in een relatie met een narcist.

We kunnen proberen het beeld van de ‘droompersoon’ te redden. We hopen dat de narcist zal veranderen. Toch verwerpt de narcist voortdurend de waarheid dat hij of zij onze levens, geestelijke gezondheid en ziel vernietigt. In zaken of vriendschappen met narcisten worden we ervan overtuigd dat ze iets in ons leven zullen brengen dat we niet alleen kunnen krijgen zoals vooruitzichten, mogelijkheden, succes of plezier.

Instinctief voelen we echter dat er allerlei soorten drama zullen opduiken en dat de problemen zullen beginnen na een tijdje. 

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees