Methoden & motieven triangulatie narcist d1a

Triangulatie wordt vaak gebruikt om liefdesdriehoeken te maken onder de mensen waar de narcistische dader van afhangt voor zijn of haar dagelijkse “fix” “levering” “redding” van aandacht voor zijn behoeften.

Als plots uw partner uiteten gaat met zijn ex, wees dan gewaarschuwd: dit is triangulatie.

Als uw partner aankondigt dat hij voor een week alleen op reis gaat dan is het best mogelijk dat er een ander persoon in het spel is. Dat kan niet alleen wijzen op ontrouw, maar bovendien op triangulatie.

Triangulatie is één van de favoriete manipulatie-instrumenten gebruikt door narcisten en psychopaten.

Ook kan het een aangeleerd gedrag zijn die vele mensen doen als zij opgroeiden met een narcistische ouder of disfunctionele familiedynamiek.

Ik denk echter dat het nodig is in elke relatie dat we leren om te identificeren wat de vroege waarschuwingssignalen en rode vlaggen zijn.

Immers in de interactie met mensen met narcistische giftige gedragingen worden manipulatie-instrumenten steeds weergegeven.

Op deze manier kunnen we onszelf beter beschermen tegen uitbuiting en misbruik. Daardoor kunnen we de juiste beslissingen nemen over diegenen die wij in ons leven toelaten.

Hieronder volgen de vier meest voorkomende methoden van triangulatie die gebruikt worden door narcisten en giftige mensen. Ook de motieven achter deze methoden worden hier beschreven.

Narcisten zijn scherpe waarnemers.

Zij kunnen een aardige en genereus persoon identificeren op dezelfde manier als een grote witte haai één druppel bloed in de Oceaan, van maximaal een mijl afstand ruiken kan.

Narcisten zijn ook geschoolde waarnemers.

Hun eerste doel is om te controleren. Tezelfdertijd willen ze hun partners  domineren. Het stopt echter daar niet want bij zowat iedereen waarmee ze in contact komen is dat hun doel.

Dit is de reden waarom de liefde-bombardementen fase zo belangrijk is voor het succes van de narcist(e).

Het is geen kwestie hoe zelfverzekerd en zelfbewust u bent aan het begin van de relatie.

Het is de constante aandacht, vleierij en valse verklaringen van liefde die u onderuit veegt, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze lovebombing brengt je uit balans en maakt u kwetsbaar. Dat is wat lovebombing met je doet.

d1b

Methoden en motieven voor triangulatie van de narcist deel 2

De narcist gebruikt narcistische triangulatie

1 Comment

  1. Vera Ducatteeuw

    Ik was inderdaad het slachtoffer van triangulatie. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en ben zonder veel commentaar, enkel een sms dat hij me niet meer mocht contacteren, uit de relatie gestapt. Eerst een reeks woedende berichten en bedreiging en na een tijd weer berichten om terug te keren. Ik reageer op niets meer!!! Hoewel ik momenteel door een hel ga ben ik niet van
    plan om ooit nog terug te keren. Ik ga
    me focussen op mezelf en aan mezelf werken om mijn waarden terug te vinden en als een liefdevol persoon het leven tegemoet te zien.

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel!