Methoden & motieven: triangulatie narcist  Deel 1a

Methoden & motieven: triangulatie narcist Deel 1a

Triangulatie wordt vaak gebruikt om liefdesdriehoeken te maken onder de mensen waar de narcistische dader van afhangt voor zijn of haar dagelijkse “fix” “levering” “redding” van aandacht voor zijn behoeften.

triangulatie
Hoe een bloeiend leven hebben na narcistisch misbruik?

Als plots jouw partner uiteten gaat met zijn ex, wees dan gewaarschuwd: dit is triangulatie.

Als jouw partner aankondigt dat hij voor een week alleen op reis gaat dan is het best mogelijk dat er een ander persoon in het spel is. Dat kan niet alleen wijzen op ontrouw, maar bovendien op triangulatie.

https://videos.files.wordpress.com/c7lfCz85/anderen_manipuleren_tot_een_conflict_met_elkaar_door_triangulatie.mp4

Triangulatie is één van de favoriete manipulatie-instrumenten gebruikt door narcisten en psychopaten.

Ook kan het een aangeleerd gedrag zijn die vele mensen doen als zij opgroeiden met een narcistische ouder of disfunctionele familiedynamiek.

Ik denk echter dat het nodig is in elke relatie dat we leren om te identificeren wat de vroege waarschuwingssignalen en rode vlaggen zijn.

Immers in de interactie met mensen met narcistische giftige gedragingen worden manipulatie-instrumenten steeds weergegeven.

Op deze manier kunnen we onszelf beter beschermen tegen uitbuiting en misbruik. Daardoor kunnen we de juiste beslissingen nemen over diegenen die wij in ons leven toelaten.

Hieronder volgen de vier meest voorkomende methoden van triangulatie die gebruikt worden door narcisten en giftige mensen. Ook de motieven achter deze methoden worden hier beschreven.

Narcisten zijn scherpe waarnemers.

Zij kunnen een aardige en genereus persoon identificeren op dezelfde manier als een grote witte haai één druppel bloed in de Oceaan, van maximaal een mijl afstand ruiken kan.

Narcisten zijn ook geschoolde waarnemers.

Hun eerste doel is om te controleren. Tezelfdertijd willen ze hun partners  domineren. Het stopt echter daar niet, want bij zowat iedereen waarmee ze in contact komen is dat hun doel.

Dit is de reden waarom de liefde-bombardementen fase zo belangrijk is voor het succes van de narcist(e).

Het is geen kwestie hoe zelfverzekerd en zelfbewust je bent aan het begin van de relatie.

Het is de constante aandacht, vleierij en valse verklaringen van liefde die je onderuit veegt, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze lovebombing brengt je uit balans en maakt je kwetsbaar. Dat is wat lovebombing met je doet.

d1b

De narcist gebruikt narcistische triangulatie!

Triangulatie van de narcist in sociale media om jou te vernietigen.

Methoden en motieven voor triangulatie door de narcist. dl2

UMC Utrecht Hoe kunnen we u helpen?

Een andere, holistische visie is niet zo vreemd – over lichaamsgerichte therapie!


Reacties

Eén reactie op “Methoden & motieven: triangulatie narcist Deel 1a”

  1. Vera Ducatteeuw avatar
    Vera Ducatteeuw

    Ik was inderdaad het slachtoffer van triangulatie. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en ben zonder veel commentaar, enkel een sms dat hij me niet meer mocht contacteren, uit de relatie gestapt. Eerst een reeks woedende berichten en bedreiging en na een tijd weer berichten om terug te keren. Ik reageer op niets meer!!! Hoewel ik momenteel door een hel ga ben ik niet van
    plan om ooit nog terug te keren. Ik ga
    me focussen op mezelf en aan mezelf werken om mijn waarden terug te vinden en als een liefdevol persoon het leven tegemoet te zien.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees