Methoden en motieven voor triangulatie door de narcist(e).

Welke methoden en tactieken gebruikt de narcist om het slachtoffer te dumpen door het gebruik te maken van triangulatie?

Triangulatie wordt vaak gebruikt om liefdesdriehoeken te maken onder de mensen waar de narcistische dader van afhangt voor zijn of haar dagelijkse “fix” “levering” “redding” van aandacht voor zijn behoeften.

Als plots uw partner uiteten gaat met zijn ex, wees dan gewaarschuwd: dit is triangulatie.

Als uw partner aankondigt dat hij voor een week alleen op reis gaat dan is het best mogelijk dat er een ander persoon in het spel is. Dat kan niet alleen wijzen op ontrouw, maar bovendien op triangulatie.

Triangulatie is één van de favoriete manipulatie-instrumenten gebruikt door narcisten en psychopaten.

Ook kan het een aangeleerd gedrag zijn die vele mensen doen als zij opgroeiden met een narcistische ouder of disfunctionele familiedynamiek.

Ik denk echter dat het nodig is in elke relatie dat we leren om te identificeren wat de vroege waarschuwingssignalen en rode vlaggen zijn.

Immers in de interactie met mensen met narcistische giftige gedragingen worden manipulatie-instrumenten steeds weergegeven.

Op deze manier kunnen we onszelf beter beschermen tegen uitbuiting en misbruik. Daardoor kunnen we de juiste beslissingen nemen over diegenen die wij in ons leven toelaten.

Hieronder volgen de vier meest voorkomende methoden van triangulatie die gebruikt worden door narcisten en giftige mensen. Ook de motieven achter deze methoden worden hier beschreven.

Narcisten zijn scherpe waarnemers.

Zij kunnen een aardige en genereus persoon identificeren op dezelfde manier als een grote witte haai één druppel bloed in de Oceaan, van maximaal een mijl afstand ruiken kan.

Narcisten zijn ook geschoolde waarnemers.

Hun eerste doel is om te controleren. Tezelfdertijd willen ze hun partners  domineren. Het stopt echter daar niet want bij zowat iedereen waarmee ze in contact komen is dat hun doel.

Dit is de reden waarom de liefde-bombardementen fase zo belangrijk is voor het succes van de narcist(e).

Het is geen kwestie hoe zelfverzekerd en zelfbewust u bent aan het begin van de relatie.

Het is de constante aandacht, vleierij en valse verklaringen van liefde die u onderuit veegt, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze lovebombing brengt je uit balans en maakt u kwetsbaar. Dat is wat lovebombing met je doet.

Definitie triangulatie.

Triangulatie kan worden gedefinieerd als een indirecte vorm van communicatie waar één persoon (meestal de narcist(e)) als een boodschapper tussen twee andere mensen optreedt.

Of het kan een directe vorm van communicatie zijn waarbij één persoon probeert een ander medeplichtig te maken tegen een derde om het doel van zijn agenda te bereiken.

In beide gevallen zal de boodschapper een bericht fabriceren of wijzigen. In dat bericht is dan vaak een splinter van de waarheid vervat om zijn of haar doelstelling te bereiken.

Er zijn zoveel verschillende redenen waarom een narcist(e) zou kunnen triangulatie gebruiken als er narcisten zijn. Hieronder vindt u de vier meest voorkomende methoden en motieven.

1. Methode om de scheiding voor te bereiden door de narcist(e): het werven van versterkende ondersteuners.

Één van de manieren waarom narcisten triangulatie gebruiken is om toestemming te krijgen van hun slachtoffers om hun wensen en behoeften te manipuleren van hun partners en dit door het standpunt van derden  ter staving en versterking van hun narcistische adviezen.

Dit is een vorm van werven van bondgenoten, of als uiterste geval om deze bondgenoten aan te zetten om te pesten.

De narcist(e) probeert iedereen te manipuleren die een andere mening of overtuiging erop nahoudt. Hij of zij kan door een onwetende derde partij de vertolking van zijn waarheid versterken. Uiteraard heeft de derde partij alleen het bericht heeft gehoord van de narcist(e), Dat is precies triangulatie.

De derde-partij is meestal niet bewust van de narcistische truc en gelooft dat ze alleen probeert de narcist(e) te helpen.

De derde partij is vaak een familielid of een lid van de fanclub van de narcist(e).

De narcist(e) gebruikt deze ‘onschuldige’ mensen als instrumenten om te helpen de verschillen te regelen en hun partner of iemand anders te dwingen in het aanvaarden van hun standpunt door het gebruik van overtuigingskracht, verlegenheid, meerderheid regels of schuldgevoelens.

In emotioneel gezonde relaties zullen paren geen derden of boodschappers werven en gebruiken om hun conflicten te regelen.

Ze hebben face-to-facegesprekken.

Zij  proberen niet gelijk te krijgen, te argumenteren of voordelen te halen door een derde persoon om hun partner te beïnvloeden.

Ze respecteren elkaar en hun relatie, en als ze het niet eens zijn, zullen ze proberen een gekwalificeerde, onpartijdige derde-partij te vinden, zoals een therapeut, coach of consulent. (in sommige gevallen een geestelijke)

Tactiek van voorbereiding voor een scheiding van de narcist(e): mensen tegen elkaar op zetten.

Deze methode van triangulatie omvat twee mensen tegen elkaar uitspelen.

De narcist(e) doet dit door het besmeuren van het karakter van een of beide van de mensen achter hun rug.

Hierdoor kan de narcist(e)  hun valse beeld behouden. Daardoor wordt de narcist(e) positief bekeken onder de driehoek. In veel gevallen, zal de narcist(e) zich afbeelden als slachtoffer. Vooral als ze het gevoel hebben dat hun partner hun gedoe aan het moe worden is.

Ook als hun partner bewust wordt van hun manipulatie, hypocrisie en misbruik doen ze zich als slachtoffer voor. Of gewoon ook, omdat ze het saai beginnen te vinden na enkele maanden.

Een cirkel blinde supporters.

De narcist(e) zal reageren door de plannen van hun partner te negeren, door het op  starten van een smaadcampagne achter de rug van het slachtoffer. Dus tegen de tijd dat ze hun partner dumpen, heeft de narcist(e) al een cirkel van blinde supporters.

De narcist(e) zal meestal aanhangers zoeken die hij of zij kent die het meestal met hem eens zien onafhankelijk van de inhoud.

Dit is hoe ze hun partner laten uitzien als de misbruiker — dader in de relatie, lang voordat de relatie voorbij is.

Hiervoor bewerkt de narcist(e) zijn supporter (s) en partner door het delen van selectieve informatie. Daarna  zal de narcist(e) meestal elke gemiddelde opmerking van het slachtoffer delen met de supporter(s) als die kan dienen als brandstof voor een breuk.

NARP

De narcist(e) gebruikt deze triangulatie tactiek om te bepalen welke informatie gedeeld wordt tussen de partijen.

Het dient ook om de narcist(e) tot de eerste contactpersoon te maken en de leverancier van informatie, waardoor het slachtoffer nog meer geïsoleerd wordt.

Omdat iedereen met de narcist(e) en niet met elkaar communiceert, kan de narcist(e) verder zijn of haar agenda afwerken. Immers door het doorgeven van hun gemanipuleerde selectieve informatie tussen de partijen weten niemand wat er aan de hand is.

Emotioneel gezonde mensen hebben de neiging te deinzen voor het drama dat een scheiding met zich meebrengt.

De meeste mensen hebben een hekel om in het midden van andermans argumenten te komen.

De narcist(e) gedijt daarop.

Ook emotioneel gezonde individuen kunnen niet genieten van het kwetsen van anderen door het delen van bekrompen opmerkingen die anderen al hebben gezegd over hen.

Nogmaals, de narcist(e) heeft veel plezier daarin.

Bijvoorbeeld, de narcist(e)  zal aan zijn of haar partner melden dat een familielid een hardvochtige opmerking over hen maakte. Daarna zal deze dan pretenderen dat ze de woede van hun partner begrijpen en ondersteunen en weergeven dat zij (de narcist(e)) het slachtoffer verdedigen.

Niet alleen voelt de narcist(e) zich verrukkelijk als hij de pijn ziet op de uitdrukking op het gezicht van hun partner. Immers ze kunnen zichzelf voorstellen als een held, en doen alsof ze hun partner verdedigen.

Dit maakt veel drama en chaos. Triangulatie is een krachtige oplossing om de narcist(e) te voorzien van amusement. Maar ook van drama, omdat de narcist zich eeuwig verveelt.

3. Methode en motief van de narcist(e) voor het gebruik van triangulatie:

Het doden van twee vliegen in één klap.

Voor het verkrijgen van controle zullen narcisten vaak hun partner informeren over hoe een derde partij flirterig is geweest met hen. Dit kan zowel een wederzijdse vriend of een medewerker zijn.

Ook natuurlijk voor het verkrijgen van aandacht is dit een favoriete methode van hen.

Deze derde persoon brengt de narcist(e) binnen in de relatie, zodat de narcist(e) twee vliegen kan doden in één klap!

Ten eerste, het beroert de gevoelens van jaloezie en onveiligheid in hun partner.

Het is een subtiele waarschuwing tegenover de partner dat ze potentieel vervangbaar zijn.

Het slachtoffer probeert instinctief de narcist(e) te behagen, zodat zij of hij haar niet vervangt.

Ten tweede, het leidt tot een illusie van wenselijkheid  dat de narcist(e) begeerd wordt.

Ook moedigt triangulatie rivaliteit aan. Daardoor kan de narcist(e) zich vullen met nieuwe narcistische voeding, bestaande uit kwaliteit en controle.

Dus, niet alleen de narcist(e) krijgt zijn of haar dosis voorzieningszekerheid. Tezelfdertijd verhoogt hij of zij ook de hoeveelheid stroom aan informatie die hij of zij heeft om zijn partners te manipuleren.

Emotioneel gezonde mensen doen geen beroep op gevoelens van jaloezie en onveiligheid in hun partners of in hun relaties. Zij weten  dat dit grote relatie killers zijn en hun partner uitput.

Methode van scheiden van een narcist(e): Het negeren en dumpen.

Dit is de laatste triangulatie tactiek die door de narcist(e) wordt gebruikt als hij of zij heeft besloten om de relatie te beëindigen en zich te ontdoen van zijn slachtoffer partner.

In plaats van te praten met hun partner over hun problemen, zal de narcist(e) zijn vertrouwen in mensen stellen die ze kennen. Vooral als ze weten dat die het met hem eens zijn. Hun vertolking van de waarheid over hun partner en relatie gaan ze geloven.

Soms zullen ze hun relatiemoeilijkheden vertellen aan mensen, die nauwelijks hun partner, of helemaal niet kennen.Dat is triangulatie.

De narcist(e) zorgt ervoor dat hun partner weet dat ze aan andere mensen  al hun problemen hebben toevertrouwd. De narcist(e) zegt dat elke één van hen het eens is met de narcist(e).

Waarschijnlijk zal één van de vertrouwelingen van de narcist(e) de rol van de partner krijgen in de toekomst ter vervanging van het slachtoffer.

Na het uiteenvallen, zal de narcist(e) openlijk opscheppen over hoe gelukkig hij of zij met zijn nieuwe partner is.

En als hun ex-partner smeekt om terug te komen zal de narcist(e) genieten van de unieke voordelen van deze liefdesdriehoek die hij of zij heeft gecreëerd.

Het verschil met emotioneel gezonde mensen.

Emotioneel gezonde mensen praten net niet met anderen over iets wat zo belangrijk is als de beëindiging van hun relatie want dat is triangulatie. In alle geval praten ze niet met anderen over hun beëindiging zonder dit eerst te bespreken met hun partner.

Het spreekt ook voor zich dat emotioneel gezonde mensen niet meteen schaamteloos pronken met hun nieuwe partner. Pronken met de nieuwe partner zou bij hen schaamte en schuldgevoelens veroorzaken door zo snel een nieuwe relatie te starten. Dat pronken is net waar triangulatie over gaat.

Daarbij zou het bovendien onnodig verdriet, verwarring en angst veroorzaken bij hun eventuele kinderen en geliefde familieleden. Immers zo’n plotse veranderingen zijn heel ingrijpend voor kinderen.

Als u een van de waarschuwingssignalen of gedragingen van triangulatie ziet in uw relatie dan raad ik u sterk aan zelf zo’n relatie te beëindigen.

U kan de wedstrijd verliezen. Echter, wonderbaarlijk, wanneer je giftige mensen niet langer je leven laat, neemt angst, depressie en wanhoop af.

Laat me weten wat er eventueel ontbreekt in dit artikel en met wat je het vooral eens bent.

Als je je verder verdiept in narcisme, zul je je meer bewustzijn ontwikkelen. Dat betekent dat je nieuwe denkpatronen op een diep niveau gaat leren.

Ons systeem zal daarbij helpen, omdat je er niet alleen voorstaat en niet zelf het wiel moet ontdekken. Je vraagt je misschien af…. oké wat is de volgende stap? Klik dan hier

Meest gelezen boeken over narcisme

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Bekijk commentaren

 • Ik was inderdaad het slachtoffer van triangulatie. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en ben zonder veel commentaar, enkel een sms dat hij me niet meer mocht contacteren, uit de relatie gestapt. Eerst een reeks woedende berichten en bedreiging en na een tijd weer berichten om terug te keren. Ik reageer op niets meer!!! Hoewel ik momenteel door een hel ga ben ik niet van
  plan om ooit nog terug te keren. Ik ga
  me focussen op mezelf en aan mezelf werken om mijn waarden terug te vinden en als een liefdevol persoon het leven tegemoet te zien.

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%