Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Leven op de manier die echt belangrijk is voor ons. + video

Evenwicht in je leven brengen.

Balans. Dat is wat we allemaal nodig hebben. Dat is leven op de manier die echt belangrijk is. Wat de meesten zoeken, en sommigen pleiten er tegen. Niet alleen de balans tussen werk en privé. Leven op de manier die echt belangrijk is.

Leven in evenwicht tussen de ZIJN en DOEN-balans.

Evenwicht tussen het laten gebeuren en het doen gebeuren. Sommigen beweren dat je hard moet werken en actie moet ondernemen om iets in het leven te bereiken. Ze hebben gelijk.

Er is actie nodig en hard werken heeft zijn plaats als je wilt slagen in het volbrengen van zaken in deze wereld. Maar het offer zou nooit je leven moeten zijn of dat van je geliefden.

Je levenskwaliteit. Jouw aanwezigheid. Jouw geluk.

Overwerken leidt tot angsten en stress, wat meestal leidt tot slechte besluitvorming. Kwaliteitswerk wordt bereikt wanneer je aanwezig bent, wanneer je houdt van wat je doet.

Je kunt nog steeds hard werken, maar je harde werk moet komen van een staat van het willen doen van het werk, niet van het moeten doen, omdat je zoveel op je bord hebt. Het kan ook met wat minder. En minder energieverbruik is ook goed voor het klimaat.

leven op de manier die echt belangrijk is
De de-humanisatie van ster Amy Winehouse

Elke actie die je uitvoert moet bewust en aanwezig zijn.

Als je te veel op je bord hebt en altijd aan een andere taak denkt tijdens het uitvoeren van de huidige, zal er niets naar je beste vermogen worden gedaan.

Het is veel beter om 1 taak volledig, compleet en perfect dan 100 onvoltooide en onvolledig te voltooien.

Op elk moment moeten we ons afvragen wat echt belangrijk is? Wat is echt belangrijk vandaag? Is het nodig dat ik het huis uit ren om naar mijn werk te gaan? Moet ik op kantoor zijn in mijn hoofd, terwijl mijn kinderen tegen me praten en ze onbewust volledig negeren.

Wat als ik mijn geliefden vandaag kwijtraak, kan ik eerlijk zeggen dat ik betrokken en aanwezig was bij degenen die er echt toe deden? Een van de krachtigste uitgangspunten om het perspectief van het leven te behouden, is elke dag te beginnen en jezelf af te beelden op je eigen begrafenis.

Stel jezelf de vraag, als ik vandaag sterf – leefde ik wat werkelijk elke dag van belang was.

Leefde ik hoe ik wilde leven? Of was ik, zoals de meesten, gewoon geobsedeerd door zaken gedaan te krijgen. Kan ik het beter doen, nu beginnen? Jezelf voorstellen op je begrafenis is krachtig, omdat het je helpt om die materiële zaken te begrijpen en dat de grote dollars najagen niet zo belangrijk is.

Je kunt geen geld meenemen. Geen luxeauto’s meenemen. Je geliefden zullen niets geven om wat je op kantoor hebt gedaan.

Ze zullen alleen geven om wie je was en hoe je hen dat gevoel gaf dat ze belangrijk voor je waren.

Dit betekent niet dat je je baan opzegt en in een grot leeft met je familie. Je kunt nog steeds goed gedijen in het bedrijfsleven. Je kunt nog steeds enorme sommen geld verdienen.

Het gaat er hier om altijd rekening te houden met wat het belangrijkste is in je leven.

Er zullen altijd aangelegenheden zijn die gedaan moeten worden en altijd dingen die ongedaan blijven. Ze zijn nu niet belangrijker dan je geluk. Bovendien zijn ze nu niet belangrijker dan dit moment. Niet belangrijker dan degenen waar je van houdt.

Vraag het iemand die een geliefde plotseling heeft verloren. Wacht niet tot het te laat is om te beginnen met leven. Aarzel niet tot het te laat is om te begrijpen wat echt belangrijk is in je leven. Wacht niet tot het te laat is om gelukkig te zijn!

Wees luchtig. Wees vreugdevol. Neem het leven niet te serieus. Het is de bedoeling dat je van het leven geniet, het maakt niet uit wat je doet. Voor veel mensen is het leven een competitie geworden om beter te zijn of meer te hebben dan de buren.

Bijblijven met de Janssens is hoe de meerderheid van de westerse wereld leeft.

Als we minder hebben, materieel gesproken dan voelen we ons minder menselijk. Als we meer hebben, exploderen onze ego’s. Dit is niet wat het leven is over mensen!

Als je DINGEN achtervolgt, zul je nooit gelukkig zijn en altijd achterna zitten. Dan zul je sterven, en niemand zal erom geven, omdat je ziel lang geleden stierf. Er is niets mis met geld, of zeer ongewoon rijk zijn.

Geld is geweldig wanneer het in de juiste handen wordt geplaatst.

Er zijn zoveel geweldige mensen op aarde, die grote projecten doen met hun rijkdom. We hebben het hier over mensen die geobsedeerd zijn met geld, geobsedeerd door materiële aangelegenheden en denken beter te zijn dan hun vrienden en buren.

We hebben het over degenen die anderen hun succes meten door hun bezittingen. Als je denkt dat geld het belangrijkste is op aarde, probeer dan je geld te tellen, terwijl je je adem inademt. Geld is niet het antwoord.

Nu leven is het antwoord. Liefde is het antwoord. Vriendelijkheid is het antwoord. Compassie is het antwoord. Geluk is het antwoord.

Ben je het beu om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om de pijn te doen stoppen.

We hopen dat deze post over onoverwinnelijk worden je van dienst is! Als je het goed vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel. Wil je deze post liken en sharen? Zo kunnen we het bewustzijn doen groeien en waarde bij elkaar toevoegen. En kunnen we leven op de manier die echt belangrijk is voor ons. Wat is voor je het belangrijkste?

Kun je een beoordeling achterlaten voor dit artikel?

Lees meer

button over zelfzorg
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees