Stop met huilen om de narcist blijf jezelf reppen – hosselen.

Stop met huilen om de narcist blijf jezelf reppen – hosselen.

Begrijp je nu dat je alleen bestaat om zijn narcistische behoeften te dienen?

In feite, ben je zelfs niet echt voor hem. Stop met huilen omwille van de narcist, want voor hem maakt het niets uit. Het feit dat hij je kan beledigen en je herhaaldelijk kan dumpen heeft als oorzaak volgens hem dat je zwak bent. Inderdaad je hebt je nooit veilig gevoeld. Hij of zij vervreemde je van iedereen.

Het is dus weinig belangrijk noch voor hem noch voor jezelf om alleen te snikken. Je gaat terug sterk worden. Stop met huilen omwille van de narcist. Blijf jezelf reppen, blijf hosselen. En laat hem nooit meer toe.

Zich reppen is het belangrijkste woord ooit in weerstand tegenover een narcist.

Het betekent o.a. zichzelf afjakkeren, zich spoeden, zich haasten, hosselen. Niets illegaals aan. Nog zo’n woord dat niet meer gebruikt wordt: hosselen. En wees maar zeker dat reppen en hosselen elkaar in de werkelijkheid overlappen zeker als je geconfronteerd werd met het misbruik van een narcist.

Hoe een nieuwe start nemen?

Het betekent dat je je haasten zal moeten, jachten en hollen van het één naar het ander om je leven op de rails te houden en een nieuwe start te nemen.

Hosselen betekent geld verdienen met een bijbaan, klusjes of een handeltje; scharrelen om rond te komen; ook: hard werken om de eindjes aan elkaar te knopen, om het hoofd boven water te houden.

Als je alleenstaande ouder bent met kinderen, absoluut niet gemakkelijk. Alle bewondering.

Alles draait rond gevoelens tegenwoordig en ja het emotioneel misbruik is erg.

Dikwijls ook wordt het gesteld dat men zich moet goed voelen om iets te doen. Enkele van die gevoelens moet je beslist kwijt, je moet leren coopen met pijnlijke gevoelens wil je je leven veranderen.

Gelukkig zijn er slachtoffers van narcisten die hard werken en studeren, ook al gaat het soms moeilijk. Andere gevoelens zou je beter controleren. Er op een positief resultaatgerichte manier mee omgaan met een moeilijkheid, zoals een bepaald gevoel, zou moeten kunnen.

Voor weer andere gevoelens ga je beter naar je dokter, die je dan misschien doorverwijst naar een psychiater, psycholoog of therapeut. C-PTSS is zo’n gevoel waar je echt wel de hulpverlening voor nodig hebt.

Voor minder intense gevoelens kun je beginnen met dat gevoel te accepteren, en dan de achterliggende gedachten vinden, maar je hoeft er ook niet steeds op te focussen.

Je kunt eventjes tegen je traumagevoelens praten en wat stilte vragen bijvoorbeeld. Ik heb daarover nogal wat tips, want daar had ik behoorlijk wel wat last van. Als je met een probleem zit kun je me contacteren via Facebook voor een gesprek.

Maar als je iets met liefde doet, voel je je goed. Maar dan veronderstel ik dat je enig inzicht in liefde hebt.

Zonder structuur of doel kun je je niet goed voelen.

Het is absoluut nodig om wilskracht te ontwikkelen, te presteren vanaf een bepaalde leeftijd, en verder zich te vervolmaken levenslang. Voor sommigen lijkt dat uit den boze.

En dan kom je een drama of tragedie tegen in je leven en dan ben je niet gewoon dat je je gaat moeten reppen om de taken gedaan te krijgen om je leven op de rails te zetten.

Ik zeg niet dat je geen stilte nodig hebt elke dag. Noch dat je geen gezonde voeding nodig hebt elke dag. Toch zeg ik niet dat je onvriendelijk moet zijn elke dag. Je kunt beter een glimlach hebben. Bovendien zeg ik niet dat je niet moet mediteren elke dag. Ik zeg niet dat je niet moet lezen elke dag.

Maar hosselen ga je moeten doen, zeker als alleenstaande.

Als je deze verandering in je leven wilt, omdat het de verkeerde richting uitgaat met de narcist, dan ga je de narcist moeten buitenwerken. Dat betekent dat je zelf gaat moeten hosselen. Dat is niet simpel.

De narcist zal zo mogelijk alles afnemen dat je hebt. Dus ga je met hosselen als nieuw opbouwen zoals jij het wilt. Vergeet echter niet de timing en alles goed voor te bereiden voor je er iets over zegt of aan de scheiding begint.

Als je ellendig bent of als het je niet bevalt waar je bent in je leven, zodat je niet de mogelijkheden hebt om te doen voor je geliefde wat je wilt doen, dan zal het nodig zijn om een tandje bij te steken, te hosselen.

Omdat de narcist jou alleen achterliet met de opvoeding, dan ga je moeten hosselen.

Je wilt iets anders met je leven doen. Je wilt gelukkig zijn. Omdat je een passie hebt die ergens anders ligt dan de activiteit die je nu doet. Wil je een nieuw beroep leren, een nieuwe taal, een nieuwe vaardigheid? Dan ga je moeten hosselen.

Wil je eindelijk slagen in je project en je niet meer afleiden door het gebash van de narcisten in je familie: dan ga je moeten hosselen.

Want het gaat niet lukken zonder zichzelf af te jakkeren. Wil je het huis waar je woont afwerken, dan ga je moeten hosselen. Want het gaat niet lukken zonder drukte. Wil je voortaan je vier kinderen alleen opvoeden, dan ga je moeten hosselen. Want het gaat niet lukken zonder geduvel en heisa. Daarom stop met huilen omwille van de narcist.

We hebben je nooit een rozentuin beloofd. Werken van negen tot vijf. Breng een paar uur door met je geliefden. 7 p.m. tot 2:00 in de ochtend is genoeg tijd om de schade te herstellen.

Maar neem toch maar  1 dag vrij per week om samen te zijn met je geliefden.

Ik bedoel dat je begint met het opbouwen van jouw eigen vermogen, jouw leven, jouw bedrijf, jouw nalatenschap, jouw merk of wat je ook maar probeert te bereiken.

Je kunt beginnen met het leren van de dingen die je wilt en beginnen met het beoefenen van je nieuwe vaardigheden.

Iedereen heeft tijd na de werkuren om te hosselen.

Je kunt leren om jezelf wakker te houden. Ga naar de badkamer en begin opnieuw aan uw morgen ritueel. Stop met kijken naar verloren zaken. Natuurlijk is het goed om eventjes kort te ontspannen.

Als je een doel hebt, een doelstelling hebt, en je je hart en ziel is daarin gelegd dan ga je om het even wat doen ongeacht wat er mag gebeuren, je zult er alles voor doen om dat te bereiken.

Waarom niet gewoon bewijzen aan iedereen dat ze verkeerd zijn?

Je weet immers dat je met 100 uur werken per week bereikt in 4 maanden wat je bereikt met 40 uren per week gedurende een heel jaar. Daar staat tegenover dat als Je weet dat je  1000 concurrenten hebt diegene zal winnen die het hardst en het slimst werkt.

Je zoekt iets wat je heel graag doet, waar je goed in bent en dan ga je heel hard werken, en na verloop van tijd steek je de concurrenten voorbij, na verloop van tijd word je de beste. Na verloop van tijd krijg je de meeste aandacht en kun je het grootste resultaat neerzetten.

Om die narcist achter te laten ga je hard moeten werken. Dus stop met huilen omwille van de narcist.

Compleet je emotionele en financiële afhankelijkheid veranderen in onafhankelijkheid.

Ook als je wilt bereiken dat je kinderen slagen zowel als persoon als in de maatschappij ondanks de narcist zal het hard werken zijn voor de niet-narcistische ouder. Stop met huilen omwille van de narcist, want het zal je kinderen nog meer schaden.

Een balans in je leven vinden met verschillende vrienden die je zelfrespect versterken en je eigenwaarde vinden is niet gemakkelijk voor diegene die geen hechte banden hebben gekend in hun kinderjaren.

Het is hard werken. Nadenken is één van de moeilijkste zaken die bestaan. Goede therapie ook. Het betekent transformatie. En hoe sneller je er mee begint hoe beter.

Weet je wat ik bedoel? Een goed leven is de beste wraak. Stop met huilen omwille van de narcist en lach. Onderneem actie.

Ik wilde succes in mijn leven, maar bovendien een stevige band maken met mijn kinderen. Bovendien was ik van plan om het te maken ongeacht wat iemand gezegd had, ongeacht het verleden, ongeacht de wonden en misbruiken.

Hard werken in een sportcenter leek me daarom een goede oplossing. De kinderen konden me zien want wij woonden vlakbij. Mijn vrouw kon meehelpen wanneer ze maar wilde.

Het was erg hard werken, maar ik deed het wel graag. Maar mijn baas had erge narcistische trekjes. En mijn relatie met mijn vrouw (de moeder van mijn kinderen) zat niet goed.

Uiteindelijk verloor ik alles, zelfs een belangrijk deel van mijn gezondheid.

Stop huilen narcist
Klik op de foto voor meer info

En het was hosselen om mezelf terug te vinden.

Een gezin op bouwen, een goede band met mijn kinderen her op te bouwen, een stuk gezondheid herwinnen terwijl je ondertussen geconfronteerd wordt met narcist is hard werken.

Maar er was een belangrijk verschil. Ik deed het voor mezelf. Je doet het niet voor iemand anders. En daarmee bedoel ik, niemand bepaalde nog wat mijn eigenwaarde was.

Ik voelde me niet meer verplicht als ik me afjakkerde de afgelopen jaren. Nochtans deed ik het omdat ik gelukkig ben. Bovendien wil ik waarde geven aan anderen, niet om me belangrijk te voelen, gewaardeerd of gevalideerd.

En ik krijg dat respect, die aanmoedigingen, dank u’s en donaties die ik verwacht, maar niet nodig heb of om smeek. Vandaar dat ze vrijwillig zijn.

O ja, sommige familieleden ondersteunen mij, maar heel beperkt want ik kom uit een narcistische familie. Mijn vrouw verloor geheel haar familie door toedoen van het Prinsje van de familie, het gouden kindje. Je gaat niet anders kunnen dan te beslissen om te stoppen met huilen omwille van de narcist, want alleen hosselen brengt je vooruit.

Ja, mijn vrienden steunen mij.

Maar je doet het voor jezelf uiteindelijk.

Schrijven over narcisme en mijn website promoten, chatten met slachtoffers en hen tips geven, nieuwe verhalen horen hoe narcisten te werk gaan, hen aanmoedigen en motiveren door mijn eigen voorbeeld, of door hen in contact te brengen met andere slachtoffers, is heel verrijkend, bemoedigend en vervullend.

Je weet dat je generaties kunt helpen door de narcistische cirkel in een familie te doorbreken. Ondertussen ook de huishoudelijke taken en opvoeding van de kinderen, het blijft hosselen, maar dit maal met liefde.

Jij kunt dat ook omdat je de beste oplossing in je hebt als je het niet opgeeft.

Ben jij een hosselaar en wat doe je dan, hoe kan het helpen om je problemen op te lossen? Laat het me weten in de commentaren.

Dat betekent dat je onbewuste hier ook aanwezig bent en kan horen wat ik zeg. Aangezien dat het geval is, leer je hier waarschijnlijk van. Trouwens je weet onbewust al meer dan je denkt dat je weet.

Bovendien is het niet goed dat ik je vertel, leer dit of leer dat, laat het maar ontdekken op jouw eigen manier, in de volgorde die jij verkiest om te leren.

Dat kun je hier. Dan stop je met huilen omwille van de narcist en lach je met de narcistische samenleving.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

dr. Nicole LePera holistic-psychologist