De de-humanisatie van ster Amy Winehouse !

De de-humanisatie van ster Amy Winehouse !

Amy Winehouse drugs en alcohol en bolemie overleden na een lange, openbare worsteling.

Amy Jade Winehouse.

Southgate (Londen), 14 september 1983 – Camden (Londen), 23 juli 2011  Amy Winehouse was een Britse jazz- en soulzangeres.

Ze werd bekend in het Verenigd Koninkrijk met haar album Frank. In de rest van de wereld werd ze bekend met haar album Back to Black met daarop de hitsingles Rehab en Back to Black.

Hoewel we niet precies weten wat de oorzaak van haar dood was, werd haar tumultueuze relatie met drugs en alcohol het meest waarschijnlijk gekoppeld aan de gezondheidscomplicaties die leidde tot haar overlijden.

Toen het nieuws uitbrak was erop Twitter een enorme collectieve uitbarsting van verdriet en de schok van de mensen die van haar muziek hielden.

Verachting.

Tegelijkertijd was er een luide uitstorting van verachting door mensen die besloten om smaakloze grappen over haar te maken en ze vierden de dood van de drugsverslaafde (dachten ze). Later blijkt Amy al aan boulimie te lijden sinds ze 14 jaar was.

Zoals de mop wat is het verschil tussen februari en Amy Winehouse? Februari gaat wel tot 28.

Het totale gebrek aan empathie voor haar en  haar familie, haar vrienden en haar fans was gewoon schokkend.  Het was des te meer schokkend dat dit gebeurde nadat enkele ogenblikken voordien haar dood werd bevestigd.

Het is één ding om te genieten van de vreugde als de celebraties komen opdagen op de evenementen in consequent kleverig outfits.

Of als ze de hoofdrol spelen in films die floppen of verstrikt komen in belachelijke seksschandalen.

Het is een heel ander verhaal om plezier te hebben in de dood van een ander mens.

Vergeet  je ook soms dat beroemdheden ook echte mensen zijn of ben je diep van binnen eigenlijk jaloers en kun je hun succes niet aan.

Is het de over-the-top lifestyle?

Is het de manier waarop ze hun leven zo openlijk leiden op een manier die de meesten van ons afschuwelijk vinden?

Sommigen mensen verafgoden en vergoelijken het belachelijke gedrag van Charlie Sheen’s vooral, omdat hij een geschiedenis van geweld heeft, kun je je daarbij ongemakkelijk voelen.

Tellen beroemdheden niet mee? Zijn ze een object van de massa? Een object van de pers geworden om te verkopen en haat te zaaien? Maar beroemdheden tellen. Hun daden kunnen gevolgen hebben. Ze bestaan niet in een luchtbel.

De manier waarop we ervoor kiezen om de acties van onze beroemdheden te contextualiseren zegt veel over de waarden van onze samenleving.

Sheen is de best betaalde acteur op tv met een  lange geschiedenis van huiselijk geweld.

Hij gaat op enkele vreselijke punten, compleet met enkele volledig  overbodig Antisemitisme uitspraken door het lint.

Dat heeft de  uiteindelijk bedoeling om op twitter geld te verdienen. Helaas iedereen buigt neer op het altaar van nog een andere bevoorrechte blanke man die weet hoe op de trommel te roffelen en winst te maken voor zichzelf.

Chris Brown is nog steeds niet vergeven voor zijn aanval op Rihanna.

Hij had een gesprek op de set van Good Morning America en de media was er snel bij om  hem af te schilderen als boos en instabiel, en zou hij daar niets mee te maken hebben?

Hij is een jonge zwarte man die muziek op grote schaal maakt en voor een jong zwart publiek zingt – dat betekent: de meerderheid van de mensen zijn niet geïnteresseerd in het investeren in hem en zijn succes.

Geen apologeet voor gewelddadige mannen.

Geloof je dat zowel Charlie en Chris moet worden op de zwarte lijst gezet? De ongelijke behandeling is zeker geen toeval.

Vrouwen worden gemarginaliseerd.

En toen Amy Winehouse overleed na haar worsteling met drugs en alcohol waren er mensen genoeg die het comfortabel vonden om hun vreugde te uiten.

Blijkbaar vindt onze samenleving het volkomen aanvaardbaar dat vrouwen met een verslaving of psychische aandoening gemarginaliseerd worden.

Veel te jong gestorven.

Amy Winehouse won van vijf Grammy’s in één nacht. Daarbij kan ze  het feit op haar naam zetten dat ze twee bejubelde albums heeft. En ondanks dat alles en dat ze een voorname zangeres en songwriter is die miljoenen albums wereldwijd heeft verkocht, wordt ze nog steeds niet beschouwd als “waardig”. Niet waardig genoeg om deel uit te maken van een morbide club van rocksterren die allen veel te jong zijn gestorven.

Het effect die ze in de muziekindustrie heeft gemaakt valt niet te ontkennen.

De de-humanisatie van ster Amy Winehouse!

Tussen diegenen die zeggen dat ze door haar zijn beïnvloed hoort Lady Gaga. Maar ook de Britse zangers Adele, Duffy, Lily Allen en Florence Welch van “Florence and the Machine” zijn er intense fan van.

We kunnen het feit niet ontkennen dat beroemdheden de disfunctionele normen van onze cultuur weerspiegelen.

Je ziet aan de reacties tegenover de beroemdheden de ware omvang van hoe diep ons collectieve racisme is. Maar ook onze vrouwenhaat. Maar voor mij is het hier ook van belang te vermelden dat de massa  de neiging heeft om mensen met psychische aandoeningen te devalueren.

Het is contraproductief. Daarbij  staat het niet toe dat onze samenleving evolueert naar zijn ware potentieel.

Meer over Amy Winehouse.

cover foto Amy Winehouse Back to black

Back To Black

 

Lioness: Hidden Treasures.

 

The Album Collection.

 

Amy mijn dochter cover foto Amy Winehouse

Amy mijn dochter.

 

I told you I was in trouble DVD cover foto Amy Winehouse

 I Told You I Was Trouble Live Amy Winehouse DVD.

 

Amy Winehouse – Let’s Be Frank.

Let's be frank cover foto Amy Winehouse

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees