De de-humanisatie van ster Amy Winehouse !

Amy Winehouse drugs en alcohol en bolemie overleden na een lange, openbare worsteling.

Amy Jade Winehouse.

Southgate (Londen), 14 september 1983 – Camden (Londen), 23 juli 2011  Amy Winehouse was een Britse jazz- en soulzangeres.

Ze werd bekend in het Verenigd Koninkrijk met haar album Frank. In de rest van de wereld werd ze bekend met haar album Back to Black met daarop de hitsingles Rehab en Back to Black.

Hoewel we niet precies weten wat de oorzaak van haar dood was, werd haar tumultueuze relatie met drugs en alcohol het meest waarschijnlijk gekoppeld aan de gezondheidscomplicaties die leidde tot haar overlijden.

Toen het nieuws uitbrak was erop Twitter een enorme collectieve uitbarsting van verdriet en de schok van de mensen die van haar muziek hielden.

Verachting.

Tegelijkertijd was er een luide uitstorting van verachting door mensen die besloten om smaakloze grappen over haar te maken en ze vierden de dood van de drugsverslaafde (dachten ze). Later blijkt Amy al aan boulimie te lijden sinds ze 14 jaar was.

Zoals de mop wat is het verschil tussen februari en Amy Winehouse? Februari gaat wel tot 28.

Het totale gebrek aan empathie voor haar en  haar familie, haar vrienden en haar fans was gewoon schokkend.  Het was des te meer schokkend dat dit gebeurde nadat enkele ogenblikken voordien haar dood werd bevestigd.

Het is één ding om te genieten van de vreugde als de celebraties komen opdagen op de evenementen in consequent kleverig outfits.

Of als ze de hoofdrol spelen in films die floppen of verstrikt komen in belachelijke seksschandalen.

De de-humanisatie van ster Amy Winehouse!

Het is een heel ander verhaal om plezier te hebben in de dood van een ander mens.

Vergeet  je ook soms dat beroemdheden ook echte mensen zijn of ben je diep van binnen eigenlijk jaloers en kun je hun succes niet aan.

Is het de over-the-top lifestyle?

Is het de manier waarop ze hun leven zo openlijk leiden op een manier die de meesten van ons afschuwelijk vinden?

Sommigen mensen verafgoden en vergoelijken het belachelijke gedrag van Charlie Sheen’s vooral, omdat hij een geschiedenis van geweld heeft, kun je je daarbij ongemakkelijk voelen.

Tellen beroemdheden niet mee? Zijn ze een object van de massa? Een object van de pers geworden om te verkopen en haat te zaaien? Maar beroemdheden tellen. Hun daden kunnen gevolgen hebben. Ze bestaan niet in een luchtbel.

De manier waarop we ervoor kiezen om de acties van onze beroemdheden te contextualiseren zegt veel over de waarden van onze samenleving.

Sheen is de best betaalde acteur op tv met een  lange geschiedenis van huiselijk geweld.

Hij gaat op enkele vreselijke punten, compleet met enkele volledig  overbodig Antisemitisme uitspraken door het lint.

Dat heeft de  uiteindelijk bedoeling om op twitter geld te verdienen. Helaas iedereen buigt neer op het altaar van nog een andere bevoorrechte blanke man die weet hoe op de trommel te roffelen en winst te maken voor zichzelf.

Chris Brown is nog steeds niet vergeven voor zijn aanval op Rihanna.

Hij had een gesprek op de set van Good Morning America en de media was er snel bij om  hem af te schilderen als boos en instabiel, en zou hij daar niets mee te maken hebben?

Hij is een jonge zwarte man die muziek op grote schaal maakt en voor een jong zwart publiek zingt – dat betekent: de meerderheid van de mensen zijn niet geïnteresseerd in het investeren in hem en zijn succes.

Geen apologeet voor gewelddadige mannen.

Geloof je dat zowel Charlie en Chris moet worden op de zwarte lijst gezet? De ongelijke behandeling is zeker geen toeval.

Vrouwen worden gemarginaliseerd.

En toen Amy Winehouse overleed na haar worsteling met drugs en alcohol waren er mensen genoeg die het comfortabel vonden om hun vreugde te uiten.

Blijkbaar vindt onze samenleving het volkomen aanvaardbaar dat vrouwen met een verslaving of psychische aandoening gemarginaliseerd worden.

Veel te jong gestorven.

Amy Winehouse won van vijf Grammy’s in één nacht. Daarbij kan ze  het feit op haar naam zetten dat ze twee bejubelde albums heeft. En ondanks dat alles en dat ze een voorname zangeres en songwriter is die miljoenen albums wereldwijd heeft verkocht, wordt ze nog steeds niet beschouwd als “waardig”. Niet waardig genoeg om deel uit te maken van een morbide club van rocksterren die allen veel te jong zijn gestorven.

Het effect die ze in de muziekindustrie heeft gemaakt valt niet te ontkennen.

De de-humanisatie van ster Amy Winehouse!

Tussen diegenen die zeggen dat ze door haar zijn beïnvloed hoort Lady Gaga. Maar ook de Britse zangers Adele, Duffy, Lily Allen en Florence Welch van “Florence and the Machine” zijn er intense fan van.

We kunnen het feit niet ontkennen dat beroemdheden de disfunctionele normen van onze cultuur weerspiegelen.

Je ziet aan de reacties tegenover de beroemdheden de ware omvang van hoe diep ons collectieve racisme is. Maar ook onze vrouwenhaat. Maar voor mij is het hier ook van belang te vermelden dat de massa  de neiging heeft om mensen met psychische aandoeningen te devalueren.

Het is contraproductief. Daarbij  staat het niet toe dat onze samenleving evolueert naar zijn ware potentieel.

Meer over Amy Winehouse.

cover foto Amy Winehouse Back to black

Back To Black

 

Lioness: Hidden Treasures.

 

The Album Collection.

 

Amy mijn dochter cover foto Amy Winehouse

Amy mijn dochter.

 

I told you I was in trouble DVD cover foto Amy Winehouse

 I Told You I Was Trouble Live Amy Winehouse DVD.

 

Amy Winehouse – Let’s Be Frank.

Let's be frank cover foto Amy Winehouse

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.