De kenmerken van volwassen kinderen van narcisten om te veranderen.

Volwassen Kinderen van narcisten zullen meestal weten dat er iets mis was met hun jeugd of dat hun ouders op de een of andere manier anders waren. Door dit soort opvoeding dat ze gehad hebben ze kenmerken van volwassen kinderen van narcisten.

Ze herkennen hun ouders niet echt zoals ze waren of zijn. Dit brengt hen in het nadeel omdat, totdat ze narcisme en manipulatie van de geest begrijpen, aanzienlijke moeilijkheden in hun leven zullen meemaken zonder te weten waarom.

Als je op de hoogte bent van de kenmerken van volwassen kinderen van narcisten dan ga je meer over je situatie begrijpen.

Kenmerken van volwassen Kinderen en niet-gekozenen in een relatie met een narcistische ouder.

Een volwassen kind is een term die vaak gebruikt om een ​​volwassen volwassene die werd blootgesteld aan emotioneel, fysiek of seksueel misbruik als kind te beschrijven.

De term “Adult Children” “Volwassen kinderen” werd voor het eerst door zelfhulpgroepen die  de volwassen kinderen van alcoholische ouders ondersteunen gebruikt.

Echter, door de jaren heen, wordt de term  algemeen gebruikt voor alle volwassen kinderen die opgroeiden in gewelddadige huizen of disfunctionele families.

Daarom kan de termen “volwassen kind” of “volwassen kinderen” gaan over degenen die opgroeiden in een huis met een narcistische persoonlijkheid-gestoorde ouder.

depressie van het slachtoffer na misbruik door een narcist johanpersyn.com
Ga je jouw bewustzijn rond narcisme verhogen?

We verwijzen vaak naar meerderjarige kinderen als de Unchosen’s – Niet-gekozenen.

Unchosen “niet-gekozenen” zijn mensen die een familieband hebben met een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.

Ze heten “unchosen” omdat ze geen andere keuze hebben dan een relatie aangaan met een ouder die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft.

Unchosen of niet-gekozenen omvatten kinderen, ouders, broers en zussen of familieleden van een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.

Kenmerken van volwassen kinderen van …/ Niet-Gekozenen.

De volgende 13 kenmerken van volwassen kinderen werd gemaakt door Dr. Janet G. Woititz in haar 1983 boek “volwassen kinderen van alcoholisten”.

 1. vragen voortdurend goedkeuring en bevestiging.
 2. hebben het gevoel dat ze anders zijn dan andere mensen.
 3. zijn ofwel super verantwoordelijk of super onverantwoordelijk.
 4. gissen naar wat normaal is.
 5. hebben moeite met het volgen van een project van het begin tot einde.
 6. liegen doen ze als het net zo makkelijk zou zijn om de waarheid te vertellen.
 7. oordelen zichzelf zonder genade.
 8. hebben moeite met plezier.
 9. neemt zichzelf zeer serieus.
 10. hebben moeite met intieme relaties.
 11. overdreven reageren op veranderingen waarover ze geen controle hebben.
 12. hebben de neiging om zichzelf op te sluiten in een handelwijze zonder serieus rekening te houden met alternatief gedrag of mogelijke gevolgen.
 13. zijn uiterst loyaal, zelfs als er bewijs is dat loyaliteit onverdiend is.

Deze impulsiviteit leidt tot verwarring, zelfhaat en verlies van controle over hun omgeving. Als gevolg daarvan spenderen ze enorm veel tijd aan het opruimen van de rommel.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses.

Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Wanneer je de Engelse taal goed begrijpt kun je verder werken door alle modules van Narp te gebruiken en coaching krijgen vanuit het Internationale forum.  Je kunt lid worden van het online NARP programma door de link te klikken in het menu. Daarbij kun je daar alvast al het gratis Engelstalig handboek Narcissistic Abuse downloaden. Je kunt je in het menu ook inschrijven voor een gratis masterclass met als onderwerp Recover, Heal & Thrive.

Door trauma verwarren we gezonde met giftige relaties.

Pijn bij kinderen wordt herhaald in volwassen gedrag.

Wanneer volwassen in de ogen van de narcistische ouder.

Welke relatiepatronen heb je uit je kindertijd?

Trauma en traumazorg in Europa

In volwassen relaties herhalen wat in de kindertijd is geleerd.

VKoN: Ben je een lid van volwassen kinderen van een narcist(e)?

Wanneer je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw trauma te herstellen, word nu lid van onze Privé Support Groep VKoN.

Lees eerst de info vooraleer uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.


Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees