De kenmerken van volwassen kinderen van narcisten om te veranderen. +video

De kenmerken van volwassen kinderen van narcisten om te veranderen. +video

Volwassen Kinderen van narcisten zullen meestal weten dat er iets mis was met hun jeugd of dat hun ouders op de een of andere manier anders waren. Door dit soort opvoeding dat ze gehad hebben ze kenmerken van volwassen kinderen van narcisten.

Ze herkennen hun ouders niet echt zoals ze waren of zijn. Dit brengt hen in het nadeel omdat, totdat ze narcisme en manipulatie van de geest begrijpen, aanzienlijke moeilijkheden in hun leven zullen meemaken zonder te weten waarom.

Als je op de hoogte bent van de kenmerken van volwassen kinderen van narcisten dan ga je meer over je situatie begrijpen.

Kenmerken van volwassen Kinderen en niet-gekozenen in een relatie met een narcistische ouder.

Een volwassen kind is een term die vaak gebruikt om een ​​volwassen volwassene die werd blootgesteld aan emotioneel, fysiek of seksueel misbruik als kind te beschrijven.

De term “Adult Children” “Volwassen kinderen” werd voor het eerst door zelfhulpgroepen die volwassen kinderen van alcoholische ouders ondersteunen gebruikt.

Echter, door de jaren heen, wordt de term algemeen gebruikt voor alle volwassen kinderen die opgroeiden in gewelddadige huizen of disfunctionele families.

Daarom kan de termen “volwassen kind” of “volwassen kinderen” gaan over degenen die opgroeiden in een huis met een narcistische persoonlijkheidgestoorde ouder.

depressie van het slachtoffer na misbruik door een narcist johanpersyn.com
Ga je je bewustzijn rond narcisme verhogen?

We verwijzen vaak naar meerderjarige kinderen als de Unchosen’s – Niet-gekozenen.

Unchosen “niet-gekozenen” zijn mensen die een familieband hebben met een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.

Ze heten “unchosen” omdat ze geen andere keuze hebben dan een relatie aangaan met een ouder die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft.

Unchosen of niet-gekozenen omvatten kinderen, ouders, broers en zussen of familieleden van een persoon die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.

Kenmerken van volwassen kinderen van …/ Niet-Gekozenen.

De volgende 13 kenmerken van volwassen kinderen werd gemaakt door Dr. Janet G. Woititz in haar 1983 boek “volwassen kinderen van alcoholisten”.

 1. vragen voortdurend goedkeuring en bevestiging.
 2. hebben het gevoel dat ze anders zijn dan andere mensen.
 3. zijn ofwel superverantwoordelijk of superonverantwoordelijk.
 4. gissen naar wat normaal is.
 5. hebben moeite met het volgen van een project van het begin tot einde.
 6. liegen doen ze als het net zo makkelijk zou zijn om de waarheid te vertellen.
 7. oordelen zichzelf zonder genade.
 8. hebben moeite met plezier.
 9. neemt zichzelf zeer serieus.
 10. hebben moeite met intieme relaties.
 11. overdreven reageren op veranderingen waarover ze geen controle hebben.
 12. hebben de neiging om zichzelf op te sluiten in een handelwijze zonder serieus rekening te houden met alternatief gedrag of mogelijke gevolgen.
 13. zijn uiterst loyaal, zelfs als er bewijs is dat loyaliteit onverdiend is.

Deze impulsiviteit leidt tot verwarring, zelfhaat en verlies van controle over hun omgeving. Als gevolg daarvan spenderen ze enorm veel tijd aan het opruimen van de rommel.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses.

Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Wanneer je de Engelse taal goed begrijpt, kun je verder werken door alle modules van Narp te gebruiken en coaching krijgen vanuit het Internationale forum.  Je kunt lid worden van het online NARP-programma door de link te klikken in het menu. Daarbij kun je daar alvast al het gratis Engelstalig handboek Narcissistic Abuse downloaden. Je kunt je in het menu ook inschrijven voor een gratis masterclass met als onderwerp Recover, Heal & Thrive.

Wanneer je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw trauma te herstellen, word nu lid van onze privé-Support Groep VKoN.

Lees eerst de info vooraleer uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees