De invloed van kindertrauma op je volwassen relaties en hoe je die kunt veranderen!

De invloed van kindertrauma op je volwassen relaties en hoe je die kunt veranderen!

Wanneer je realiteit als kind ongehoord of genegeerd wordt en daardoor pijn hebt ervaren, bepaalt het hoe je de wereld als volwassene bekijkt.

Ik praat hier vaak over en spreek vaak met anderen over hoe vroege levenservaringen vorm geven aan hoe we de wereld zien door volwassen ogen. Een veelvoorkomende factor is wanneer kinderen worden aangevallen, genegeerd, gepest of verwend – en hoe – dit van invloed is op keuzes, gewoonten en relaties in het volwassen leven.

Het korte antwoord: absoluut wel …

Pijn bij kinderen wordt herhaald in volwassen gedrag tenzij het wordt aangepakt, verwerkt en veranderd.

Het heeft invloed op hoe je over jezelf denkt, hoe waardig aan liefde en acceptatie je gelooft dat je bent, en hoe wat in de kindertijd werd geserveerd extra hulp krijgt op volwassen leeftijd.

Met andere woorden, als uw behoeften als kind niet werden vervuld kunt u als volwassene op zoek gaan naar onbevredigende relaties.

Als je emotionele behoeften als kind werden genegeerd, voel je je misschien het meest “comfortabel” in oppervlakkige volwassen relaties.

De geleerde liefde die met pijn overeenkomt zal opnieuw spelen totdat die mentaliteit wordt uitgedaagd, zodat je je waarde kunt herkennen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees