Pijn bij kinderen wordt herhaald in volwassen gedrag

Wanneer je realiteit als kind ongehoord of genegeerd wordt en daardoor pijn hebt ervaren, bepaalt het hoe je de wereld als volwassene bekijkt.

Ik praat hier vaak over en spreek vaak met anderen over hoe vroege levenservaringen vorm geven aan hoe we de wereld zien door volwassen ogen. Een veelvoorkomende factor is wanneer kinderen worden aangevallen, genegeerd, gepest of verwend – en hoe – dit van invloed is op keuzes, gewoonten en relaties in het volwassen leven.

Het korte antwoord: absoluut wel …

Pijn bij kinderen wordt herhaald in volwassen gedrag tenzij het wordt aangepakt, verwerkt en veranderd.

Het heeft invloed op hoe je over jezelf denkt, hoe waardig aan liefde en acceptatie je gelooft dat je bent, en hoe wat in de kindertijd werd geserveerd extra hulp krijgt op volwassen leeftijd.

Met andere woorden, als uw behoeften als kind niet werden vervuld kunt u als volwassene op zoek gaan naar onbevredigende relaties.

Als je emotionele behoeften als kind werden genegeerd, voel je je misschien het meest “comfortabel” in oppervlakkige volwassen relaties.

De geleerde liefde die met pijn overeenkomt zal opnieuw spelen totdat die mentaliteit wordt uitgedaagd, zodat je je waarde kunt herkennen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees