Opstaan tegen de beperkingen door narcistische familie.

Opstaan tegen de beperkingen door narcistische familie.

‘Ik wil je echt zien, je bent mijn ……(familielid — vriend), maar als ik kritiek hoor, als ik  geschreeuw hoor, als ik beledigingen hoor over mij …., zal dat me vertellen dat je niet in een ruimte bent om in mijn buurt te zijn, en … ik zal niet in hetzelfde huis kunnen zijn als jij. Ik aanvaard niet meer de beperkingen door narcistische familie!

Dus het is echt aan jou of ik je  kan zien.” Op die manier ga ik opstaan tegen de beperkingen die opgelegd worden door narcistische familie of vrienden. Dit is praktisch zeggen waar het op staat.

Mijn inzet en obsessie om te vechten tegen narcisme en emotionele afhankelijkheid kunnen altijd beter zijn vandaag dan gisteren.

Als ik daarom offers moet brengen dan zal ik dat doen. Trouwens wat brengt televisie kijken me bij om meer te weten over narcisme en emotionele afhankelijkheid. Hoezeer doe je dat groeien?

Als ik aan een narcistisch persoon moet vertellen dat ik niet meer mee wil met haar om iets te gaan drinken, dan moet dat maar. Want dat is niet wat ik waardeer om een éénrichtingsverkeer gesprek te hebben.

Waarom zou ik mijn mooie tijd verspillen met iets of iemand dat me verder wegneemt van mijn dromen en me ook geen goed gevoel heeft. Waarom zou ik helpen als mijn hulp niet aanvaard wordt? Bepaalde mensen kunnen er op een bepaald moment niet voor klaar zijn, en ik kan niet iedereen helpen.

Het is belangrijk om te begrijpen waarom de narcist de behoefte voelt om zo hardnekkig te vechten.

In de geest van de narcist omvat de sociale wereld twee strikte rubrieken: winnaars en verliezers. Er is geen mogelijke uitkomst die ze kunnen bedenken waarin iedereen zijn behoeften vervuld ziet. Er is niet genoeg aandacht en lof voor iedereen, dus volgens narcistische logica zullen alleen een paar gelukkigen geselecteerd worden binnen de familie- of vriendenkring.

Daarom dat ze anderen beperkingen opleggen als ze dat kunnen, zodat ze superieur lijken.

Vanwege de manier waarop de narcist werd vernederd, onopgemerkt of onderworpen in het verleden, wordt de narcist ook gemotiveerd door ervoor te zorgen dat ze nooit meer worden beledigd of over het hoofd worden gezien.

Wanneer de narcist zich het bedreigdst voelt, komt dat omdat iemand iets gezegd of gedaan heeft waardoor de narcist zich klein, onopgemerkt, zwak of gebrekkig voelt. De narcist kan niet toestaan dat iemand of iets hem dat in geen geval laat voelen. Ten koste van alles zet hij een superieure houding op.

Welke beperkingen worden opgelegd door narcistische familie of vrienden?

Je kunt verwachten dat ze je gaan vernederen en/of beledigen.

Niet alleen door hun taal maar ook door hun lichaamstaal.

Ze tonen arrogantie, gebrek aan empathie of recht.

Ze splitsen de wereld in winnaars en verliezers.

Narcisten zullen je angstig maken, doen twijfelen aan je eigen competentie of intelligentie.

Ze zuigen alle zuurstof uit de kamer.

Stel het jezelf in vraag als je bovenmatig ontzag krijgt voor iemand voorbij de redelijkheid.

Het kan dat je je weggevaagd voelt in het bijzijn van zo iemand.

Ze willen je doen geloven dat ze superieur zijn aan je.

Let op hun gedrag dat agressief, grof, gerechtigd of niet-empathisch is.

Valt deze persoon venijnig anderen aan, vooral in het openbaar?

Verminken ze zichzelf en voelen ze zich minderwaardig?

Als u niet zeker weet of iemand buitengewoon gedrag vertoont, pas dan de 90% regel toe. Zoals in, zou 90 procent van de mensen zich NIET op die manier gedragen?

Ben je ook toegewijd aan persoonlijke ontwikkeling, niet aan zelfvernietiging, aan groei en niet aan verspilling?

Ik heb een andere weg gekozen, en personen die ook die weg kiezen zijn bedoeld om met me die reis aan te vangen, de andere hebben een andere les te leren. Ik weet niet of het een hogere weg is. Het is een meer robuuste weg.

Mij lijkt het dat het voor mezelf meer de moeite waard is.

Je wilt ook dat je leven iets betekent, zodat je in staat bent om terug te kijken op je leven en te zeggen: “Ja, ik maakte enkele moeilijke beslissingen, maar ze waren de juiste beslissingen.”

Zoveel mensen snappen het niet dat er eerst een inspanning dient geleverd te worden om de beperkingen door de narcistische familie tegen te gaan!

Ze zijn elk weekeind boos over hun leven maar waarom?

Uiteraard op het misbruik dat de narcist gepleegd heeft, en de pijn die nog in je lichaam zit.  Maar hoe krijg je dat er uit? Bekijk de tools in het menu!

Ja, je mag de narcist haten.

Maar die haat mag er zijn, maar is niet de activiteit die je moet doen om te groeien. Wat je wel kunt doen is je voorbereiden op een scheiding.

Je kunt die haat gebruiken om jezelf te leren verdedigen door bijvoorbeeld te leren boksen. Maar boksen was niet de reden waarom je leeft.

Alleen maar wanneer je doet wat je moet doen om je uniek zijn te ontwikkelen zul je een beter leven hebben. Ik bedoel dat je doet waarom je hier bent, zul je een beter leven hebben.

Waarom ben je hier? Om te haten? Om te boksen?

Het is ook niet het klagen over je huidige omstandigheden als activiteit die verandering brengt. Maar geloof je zelf dat er iets kan veranderen?

Niet dat “geloof” iets zal veranderen. Maar het is wel een vereiste.

De rest van de week heb je het waarschijnlijk te druk met je werk en de kinderen dat ook daar niets speciaals kan ondernomen worden om je omstandigheden te veranderen.

Maar is dat zo? Voel je je goed genoeg om iets meer te doen, of ben je te moe? Heb je energie te kort? Heb je dan de mogelijkheid om eerst aan je energieniveau te werken? Al deed je enkele sit-ups, enkele keren pompen, of wat koord dansen. Het zal je lichaamsconditie veranderen die bestaat uit het te weinig bewegen.

Het zijn die kleine activiteiten die je doet of niet doet waarvan je kunt bewust worden, en daardoor inzien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Het is niet de narcist die beslist of je squats doet.

Of je gaat joggen. Ik heb het dan nog maar over de beweging die je doet. Maar is het nu de narcist die beslist wat je eet? Of je genoeg fruit eet? Nee, jij neemt daarvoor de verantwoordelijkheid.

Dus een groot deel ligt aan jou of je kleine stappen onderneemt of niet, stappen die je nu kunt nemen. Er veranderen alleen maar dingen als je actie onderneemt. En hoe meer actie je kunt ondernemen hoe meer terugkoppeling je krijgt, hoe meer resultaat je behaalt.

Je zult me weinig horen klagen over een ander persoon of omstandigheden. Groeien in liefde kunnen geven is daar ook één van, evenals grenzen kunnen stellen aan wat en aan wie je geeft. Ik ben een perfecte weerspiegeling van het harde werk of het ontbreken daaraan die ik heb gedaan.

Alleen diegenen die de juiste en nodige inspanning hebben gedaan en dit lang genoeg hebben gedaan krijgen de resultaten.

Als je zwak bent op een bepaald gebied, dan kun je beslissen dat het niet voor lang zal zijn, en kun je je toewijden om het beter te doen. Je kunt meer leren over narcisme, persoonlijke ontwikkeling, emotioneel onafhankelijk worden, communicatie, of een andere vaardigheid die je wil kennen.

Je kunt daarover lezen, je kunt video’s bekijken en je kunt daarover audio beluisteren op momenten dat je het kunt combineren. Audio kun je zelfs beluisteren, terwijl je wandelt of auto rijdt, maar ook in de badkamer, of voor je gaat slapen.

Beperkingen die opgelegd worden door narcistische familie of vrienden.

In buitengewone gevallen van persoonlijkheidsstoornis zoals alcoholisme, drugsmisbruik, crimineel gedrag, psychische aandoeningen enz., kan een familielid om voor de hand liggende redenen afwezig zijn, of komen en gaan, afhankelijk van de omstandigheden.

Maar als het gaat om een narcistische (groot) moeder of zus, kunnen haar controlerende en narcistische neigingen die haar in conflict brengen met mensen in het algemeen de reden zijn waarom ze af en toe uit het leven van haar klein(kinderen), broer en zussen verdwijnt.

Zelfs de geringste belediging zal worden gezien als een enorme klap in het gezicht. Vanaf dat moment zijn jij en je hele familie dood voor haar. Dat omvat uw kinderen – haar kleinkinderen.  Ze zal ze uit haar leven verwijderen, net zoals ze je de schuld zal geven.

Je kunt het laten gebeuren dat je langzaam aan, elke dag iets meer weet over een bepaald domein.

Je kunt een weg vinden om dat te laten gebeuren. En dan werken aan een sterkte die je al hebt om die te vergroten of om een zwakheid om te zetten in kracht.

Niemand, zelfs een narcist kan je dat niet beletten, want je geeft niet op.

Ondanks pijnlijke herinneringen en gevoelens die bij die herinneringen passen, kun je jezelf graag zien, jezelf respecteren en in jezelf vertrouwen. Je laat je leven niet zomaar voorbijgaan en pijnlijke herinneringen zonder te zeggen dat je meer bent dan die herinneringen en emoties. Misschien werd je tijdelijk neer geklopt, maar je bent nooit blijven liggen.

Het is altijd tijd om te gaan, om op te staan waar uw potentie is, en uw limiet uit het verleden te overschrijden.

Je kunt opstaan tegen de beperkingen die opgelegd worden of werden door de narcistische familie of vrienden.

Wie heeft bij jou de standaard gezet voor wat kan of niet kan? Naar wie heb je geluisterd en is het nog niet geworden wat je wilde?

Ben je dan een schaap? Kom uit je schelp. Sta op!

Honderden ongelooflijke zielen komen hier op onze website wekelijks voor inzicht en inspiratie. Ze willen veerkracht en weerstand en uw opmerking kan iemand anders helpen een zinvolle doorbraak te geven.

Belangrijk: deel uw gedachten en ideeën direct in de commentaren.

Links naar andere berichten, video’s, etc. worden verwijderd als ze spam zijn.
Als je ooit twijfelt aan het verschil dat u maakt in de wereld, kunt u dit verhaal dan onthouden.

Je hebt de ongelooflijke kracht om iemands leven te veranderen, eenvoudigweg door het delen van een vriendelijk woord.
Dank u, zoals altijd, voor het lezen en kijken.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees