Nooit 21 jaar – volwassen in de ogen van de narcistische ouder.

 

Nergens is normaliteit krachtiger dan in de mijlpalen van elke cultuur: wanneer je volwassen wordt.

Je rijbewijs ophalen. Uitgaan op je eerste date. Alleen wonen. Volwassen in de ogen van de narcistische ouder, hoe word je dat?

Hoe meer een narcistische ouder zijn eigen leven heeft geflikt, des te terughoudender ze zijn om je normale, voor de leeftijd passende vrijheden toe te staan.

Alleen, omdat de narcistische vader spijt had dat hij met zijn tienerfanaat was uitgekleed nadat ze de middelbare school hadden afgerond, was geen excuus om haar te sletten, haar te schamen en haar niet te laten gijzelen.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.
Klik hier voor de volledige lijst met afbeeldingen en attributies:

https://link.attribute.to/cc/375104

Hoe zit dat als kind volwassen in de ogen van de narcistische ouder worden?

Natuurlijk, haar huwelijk eindigde in een scheiding. Veel startershuwelijken van kinderen van narcistische ouders.

Grote God! Het was niet hun schuld!

Ik denk dat hij zijn eigen ouders de schuld heeft gegeven voor het hele eerste fiasco van het huwelijk.

En hij zou verdoemd zijn als jij levensfouten zou maken die hem misschien niet zo goed zouden kunnen uitkomen.

Je falen is hun falen. Jouw succes is hun succes. En falen, voor een narcist, is geen optie. De levensfouten die ze zelf maken zijn vanzelfsprekend de fout van een ander.

Uitstekende rationalisatie om elk moment een molecuul van jouw bestaan ​​te beheersen en dus nooit volwassen in de ogen van de narcistische ouder te zijn. 

volwassen in de ogen van de narcistische ouder
Ken de kenmerken van volwassen kinderen van narcisten om te veranderen.

Wat vinden de buren en familieleden tenslotte!?

En ten tweede, zij zijn de volwassene denken ze. Jij niet. Niet nu. Ook niet over vijf jaar. Zelfs niet in vijf decennia. Nooit!

Helaas zet het over van generatie tot generatie als je er niets aan doet. Je kunt het stoppen. Als je die kracht hebt? Heb je daaraan ooit gedacht?

Ik kijk uit naar de lezing van uw opmerkingen en vragen in de commentaren. Meer bewustzijn over narcisme bevorderen betekent dat je nu dit artikel gaat delen, zoals ander al gedaan hebben. Dank u wel.
Delen is zorgzaam

Bekijk het nieuwe programma van Melanie Tonia Evans.

 

breken met je ouders

Breken met je ouders. Marloes Hospes

 

de immateriële erfenis

De immateriële erfenis van een narcist.

 

foto cover boek een gat in mijn ziel

Het erfgoed van een liefdeloze opvoeding.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik wil je gewoon laten weten dat dit je laatste kans is om met ons mee te doen aan de eendaagse interactieve workshop You Can Thrive After Narcissistic Abuse dit weekend.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Klik voor meer info

Als je “narcistische” relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan dit hele dag “healing event”.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

Wanneer je nu inschrijft krijg je bovendien de “50 Traits of a Narcissist Checklist” zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.