Een baby maakt ons bang als hij huilt.

Wat gebeurt er als we een baby horen huilen?

Het is ons allemaal overkomen dat midden in een menigte, met veel lawaai, het geluid van huilende baby’s eerst werd gehoord boven alles uit.

Ons vermogen om een huilende baby te onderscheiden komt door dat dit geluid hersenmechanismen activeert die zijn ontworpen om ons te beschermen.

Een studie opgesteld door Current Biology concludeert dat het huilen van kinderen niet alleen die gebieden voor taalkundige en akoestische verwerking activeert.

Huilende babies activeren ook die gebieden in onze hersenen die bestemd zijn om ons voortbestaan ​​en bescherming te garanderen.

Welk soort geluid maken huilende baby’s?

Als een baby huilt, hoort u een geluid dat niet zacht noch scherp is.

De gewone binomiaal is niet van toepassing op huilende baby’s. Het beweegt in een andere geluidskwaliteit die bekend staat als hardheid. 

Dit is aangetoond door verschillende onderzoekers. Immers zijn concluderen dat deze kwaliteit is gereserveerd voor schreeuwen en huilen. Deze kwaliteit is eerder een biologische dan een relevante functie hebben.

Vandaar dat deze geluiden worden verwerkt door exclusieve hersengebieden.

Tijdens het experiment reproduceert men verschillende soorten geluiden van geschreeuw en kreten.  Tijdens de productie van die geluiden analyseerden de onderzoekers de daaruit voortvloeiende neuropsychologische reacties.

Deze correlatie tussen schreeuwen en specifieke hersengebieden bestaat zelfs bij baby’s van verschillende nationaliteiten en talen.

Opvallend is dat het alarmgeluid van auto’s en huizen dezelfde hersengebieden activeert.

De geluiden van de alarmen delen akoestische eigenschappen met schreeuwen en geschreeuw.

 

De akoestische eigenschap die dit feit verklaart, is opnieuw de hardheid. 

Hardheid is de sonore eigenschap van veranderende intensiteit. In het algemeen is hardheid groter in geluiden zoals geschreeuw  en alarmen. Zelfs in normale zinnen, maar aangepast in hun reproductie om de hardheid te verhogen, kun je dit feit verifiëren.

De reactie van de amygdala is recht-evenredig met de hardheid van een geluid.

Wat nu?

Deze interessante ontdekking van de kwaliteit van het geluid van huilende baby’s opent de deuren om het geluid van alarmen of elektrische auto’s te verbeteren. Dit kan ervoor zorgen dat ze meer hoorbaar zijn voor voetgangers.

Maar ook kan met deze vondst  het geluid verminderd worden van de motoren van auto’s en motorfietsen. Op die manier zullen die geluiden minder storend zijn en minder stress genereren voor de samenleving.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel die deelt en liefde geeft.

OVER Johan.

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.