Cijfers over Complex Trauma C- PTSS en ontwikkelingstrauma

C-PTSS Definitie.

 

Complexe PTSS is het gevolg van een psychologische stress  wat kan ontwikkelen in de kindertijd of op volwassen leeftijd. Verderop bespreken we de cijfers over complex trauma.

Bij kinderen wordt dan meer ontwikkelingsstoornis genoemd.

Het is het resultaat van lopend of herhaald  interpersoonlijk  trauma bv, emotioneel / seksueel / fysiek misbruik, verwaarlozing / verlating. Daarbij komt ook nog huiselijk geweld.

Bij al die acties heeft het kind of volwassene weinig of geen controle. Traumatisch is dat daaruit er geen echte of vermeende hoop op ontsnapping mogelijk is.

Deze opeenstapeling van trauma onderscheidt Complex PTSD van de beter bekende Post Traumatische Stress Order (PTSS) waarin trauma meestal gaat over een enkele,  onpersoonlijke gebeurtenis of een groep van evenementen van beperkte duur (bv, getuige van een tragedie, die het slachtoffer van een auto-ongeluk, op korte termijn blootstelling of een militaire strijd).

cijfers over complex trauma
NARP Programma in English: Wat kan NARP je bieden voor herstel?

 

Is dit het topje van de ijsberg?

 

Hoewel er geen uitgebreide statistieken beschikbaar zijn over de incidentie van complexe PTSS, geeft Pete Walker (2013) ons een indicatie van hoeveel mensen mogelijks aan deze stoornis lijden als hij schrijft: “Gerenommeerde traumatoloog, John Briere, zou gesproken hebben dat als Complex PTSD ooit zijn goedkeuring kreeg dan zou de DSM kleiner worden dan een dun pamflet. “

Het DSM is het diagnostisch en statistisch handboek voor psychische stoornissen gebruikt door alle professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

We kunnen echter naar verschillende organisaties over de hele wereld kijken. Samen krijgen we een idee van hoeveel mensen mogelijk lijden aan complexe PTSS.

Volgens een onderzoek van de Centers for Disease Control in de Verenigde Staten in 2008 waren er meer dan drie miljoen meldingen van fysiek, seksueel, psychologisch misbruik en verwaarlozing waarbij 770.000 kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van zeventien betrokken waren, voor een bedrag van 124 miljard dollar in dat jaar alleen. (Fang, Brown, Florence & Mercy, 2012).

Degenen die geen behandeling krijgen, zullen waarschijnlijk complexe PTSS en comorbide lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen ontwikkelen die de lopende kosten met zich meebrengen voor behandeling en ondersteunende diensten op volwassen leeftijd.

cijfers over complex trauma
Hoe kunnen we onze trauma’s echt helen? (taak)

 

Cijfers van Australië: aantal inwoners 37 miljoen.

 

Beschouw de volgende schattingen van Australische volwassenen die lijden aan kindermishandeling en trauma (Kezelman, Hossack, Stavroupoulos & Burley, 2015): trauma bij kinderen treft een zeer aanzienlijk aantal Australische volwassenen.

Bij het overwegen van kindermishandeling alleen zijn er naar schatting 3,7 miljoen volwassen overlevenden in Australië. We rekenen daaronder elk seksueel, fysiek en emotioneel misbruik.

Voor kindertrauma in bredere zin is het aantal geschat op 5 miljoen Australische volwassenen.

Bredere definities van kindertrauma omvatten, naast misbruik in al zijn vormen, verwaarlozing, opgroeien met huiselijk en gemeenschapsgeweld. Bovendien is er ook de traumatische invloed op kinderen bij het ervaren van een ouderlijke echtscheiding of andere relatie-breuk.

Daarbij rekenen wij ook het overlijden van een ouder, een alcoholist of een drug verslaafde ouder. Tevens is een ouder die is getroffen door een psychische aandoening een traumatische ervaring voor een kind. Dat is ook zo bij elk ander significant psychisch gezondheidsprobleem.

eenzaamheid na complex trauma, cijfers over complex trauma
Vroegkinderlijk trauma in de eerste levensjaren.
cijfers over complex trauma
cijfers over complex trauma
cijfers over complex trauma

 

Alleen al in Australië vijf miljoen.

 

De World Service Organization for Adult Children of Alcoholics schat dat maar liefst 300 miljoen volwassenen over de hele wereld traumatisch last hebben van verslaving.

En toch is dit slechts het topje van de ijsberg.

Wanneer er factoren zijn in mensen die voortdurend worden blootgesteld aan andere vormen van trauma, zoals armoede, dakloosheid, discriminatie, uitbuiting dan zijn de cijfers verbluffend om te overwegen.

In het licht van deze cijfers hebben we de missie om meer online informatie te plaatsen. Maar we gaan ook peer-to-peer-ondersteuning  bieden aan diegenen die getroffen zijn door de stoornis.  Deelnemen in de inspanning van individuen en organisaties is het zeer belangrijk om Complexe PTSS terug te dringen.

Als pleitbezorger voor meer en betere traumagerichte behandelingen en diensten staan we daar volledig achter.

Ook om te voorkomen dat er een aanhoudend trauma ontstaat dat leidt tot de ontwikkeling van Complex PTSD is meer online informatie noodzakelijk.

 

De EMDR-revolutie, verander je leven herinnering na herinnering verander je leven herinnering na herinnering : een gids voor cliënten

 

Handboek EMDR een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotr

 

Vraagbaak EMDR oplossingen en tips voor emdr-behandelingen

 

Praktijkboek EMDR casusconceptualisatie en specifieke doelgroepen

 

cover boek Casusboek EMDR

e-book

 

EMDR EBOOK Tooltip de meest effectieve traumatherapie

e-book

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd, hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon, en zelfs als ze nog steeds in je leven zijn.

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten en hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik (dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!)

klik voor meer info

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar steeds een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Je krijgt ook een aantal spannende bonussen wanneer u nu inschrijft! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”, die een uitstekend startpunt biedt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Geef een reactie, vraag of antwoord.