Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe slagen narcisten er telkens in te misbruiken? +audio

Je kunt een stukje van je wezen tegenkomen dat terugdeinst als je een narcist tegenkomt. Maar later voel je je aangetrokken tot deze persoon.
Heb je het verhaal gehoord van de gevangenisbewaarder uit Alabama die verliefd werd op een narcistische gevangene en hielp bij het plannen van zijn ontsnapping? Dat is dan toch een vraag die bij je opkomt: Hoe spelen narcisten het klaar? Hoe lukken narcisten daar telkens opnieuw in?

Misschien ken je psychologen die relaties beginnen met gediagnosticeerde narcisten – zelfs hun cliënten. Of misschien ken je psychiatrisch verpleegsters die verliefd worden op hun patiënt. Of je kent iemand die er keer op keer weer in slaagt een kwetsbaar meisje aan de haak te slagen, om ze dan zwanger te maken, en ze na een paar maanden te dumpen.

Waar gaat dit over? Van waar komt die betovering? Betoverd worden door een narcist. Is dat de reden waardoor narcisten slagen?

Het is heel waar, narcisten zijn charmant. Uiteraard hebben ze een outfit en uiterlijk die hen er cool en lief doet uitzien. Ze hebben een bepaalde energie die boeiend is – bedwelmend zelfs. Ze kunnen zo kwetsbaar, lief, betoverend, opwindend, moedig en ronduit sexy lijken, allemaal verpakt in één persoon.

Toch verzeker ik je dit velen van ons die vroeger aan de voeten van een narcist kropen voelen zich nu ‘off’ in plaats van ‘aanlokkelijk’. Weet alsjeblieft dat ik je op geen enkele manier bekritiseer als je nog steeds door de zeer pijnlijke gevoelens gaat van ‘gevangen worden door de ziel’ door een van deze wezens! Heb er vertrouwen in dat je op een dag zult komen waar ik ben!

Ik verzeker je dat ik in dit artikel de mysterieuze kracht van narcisten aan je zal uitleggen, op een diepere manier die je helpt te beseffen dat je niet gek aan het worden bent en dat er niet iets mis met je is. In feite is wat je doormaakt volkomen normaal gezien de kracht en validiteit van deze band die je hebt met een narcist. En hier zit een doel in.

Net als mijn vorige zelf, mijn collega’s, vrienden, klanten en studenten die nu vrij zijn van narcisten, ben je misschien verbaasd. Je situatie is onhoudbaar en onleefbaar. Deze persoon is volledig en volkomen destructief voor je levenskracht, gezondheid en bezittingen. Dus waarom telt dit allemaal niet, en waarom heb je nog steeds het gevoel dat je niet zonder deze persoon kunt leven?

Nederlandse editie How to do the work dr. Nicole LePera
Klik op de foto voor meer info
Engelstalig How to meet your self dr. Nicole LePera
Klik voor meer Info

Narcisten zijn anti-bron en antileven!

Ik ga het gewoon zeggen zoals het is. Narcisten zijn paranormale vampiers. Het zijn emotionele roofdieren, die niet verbonden zijn met de Ware Bron (hun Hogere Zelf). Bron staat gelijk aan Levenskracht. Het is zo simpel. Het is de energie die alles maakt wat je ziet. Daarom hebben narcisten zonder Bron de emotionele energie van andere mensen nodig om zichzelf in stand te houden, net zoals mythische vampiers menselijk bloed nodig hebben om te ontsnappen aan de dood.

Je hebt waarschijnlijk de ervaring gehad dat je je letterlijk uitgeput en futloos voelt nadat je tijd met iemand hebt doorgebracht – zelfs via de telefoon. Daar is een heel goede reden voor. Je bent een deel van Bron/ God/Creatie. Je bent niet zoals de narcist, die zijn ziel heeft verkocht voor macht en doelbewust slechte dingen doet. In plaats daarvan kies je voor een leven vol licht en kracht. Dat is de energie waarmee de narcist zich probeert te voeden om zichzelf te onderhouden.

Hoe zuigen ze je levenskracht op?

Simpelweg door interactie met je te hebben en je aandacht te gebruiken om zich met je te verbinden. Hoe meer emotie je bij deze interactie hebt betrokken, hoe meer levenskracht deze persoon van je kan stelen. Dit gebeurt op een diep emotioneel, onbewust niveau. Het is niet logisch. Proberen een spiritueel, energetisch dilemma, zoals narcistisch misbruik, logisch op te lossen door na te denken, te praten en te onderzoeken, is als afstemmen op een radiostation en hopen op ontvangst op je tv.

Hoe komen narcisten binnen?

Narcisten zijn experts in het uitzoeken hoe ze zichzelf als een ‘redding’ kunnen presenteren voor anderen. Ze gebruiken allerlei trucs om je te verleiden, zodat ze je kunnen uitknijpen. Wanneer je je verloren voelt van liefde, goedkeuring, veiligheid of in overleving, ben je kwetsbaar. Narcisten zijn heel goed in het voelen van energie van andere mensen. Deze emotionele bloedzuigers hebben deze vaardigheid aangescherpt om te kunnen overleven.

Hier is een krachtige waarheid die mensen en leraren die willen vasthouden aan het ‘slachtofferverhaal’ niet willen horen of erover willen praten. Je bent alleen vatbaar voor manipulatie, mijnbouw en oogst door een narcist als je eigen verbinding met de Bron niet solide is.

Als je verbonden bent met een Ware Bron (in relatie met je eigen Hogere Macht) zijn deze Valse Bronnen niet Je Werkelijkheid. Ze krijgen gewoon niet je aandacht. (reden waarom narcisten niet lukken)

Een verbinding met je eigen Hogere Macht kan doelbewust worden gemaakt door het innerlijke werk te doen om de trauma’s los te laten die de narcist veroorzaakt. Deze innerlijke ruimtes kunnen dan gevuld worden met Bron Licht. Het Engelstalige Narcissistic Abuse Recovery Program (NARP) is een effectief proces om dit te doen wel of niet met de nieuwe kennis voor het transformeren die je vindt in How to do the work (Nederlandstalig) en How to meet your self.

Dan zul je je innerlijk solide, zelfgenererend, vol en kalm vredig voelen, met het vermogen om authentiek te verschijnen. Narcisten herkennen dit soort emotioneel volwassen mensen snel. Ze weten dat ze hun macht niet zullen overdragen, geen overhaaste beslissingen zullen nemen of zich met een ander zullen inlaten zonder de tijd te nemen om de geschiktheid van deze persoon verstandig te beoordelen.

Authentiek verbonden mensen worden ook geleid door de stem van de Bron, wat een ferme “bah” is over narcisten! Maar tot het ontwaken van de samenleving is dit natuurlijk niet de meerderheid van de mensheid. We zijn getraind om onze verlossing naar buiten te zoeken door middel van mensen, objecten en gehechtheid aan resultaten – in plaats van ons te concentreren op ons eigen Zijn.

Personen die giftig zijn voor ons kunnen zich tot ons richten totdat we ons verder ontwikkelen dan een ‘gewoon’ menselijk leven tot een ‘buitengewoon’ menselijk leven: wetende dat we Eén zijn met de Bron, een geest in vervulling en door de geest geleid bestaan hebben terwijl we in een fysiek lichaam hebben dat in balans is.

Wetende dat we letterlijk één zijn met de (goddelijke) kracht die universums maakt, en gemaakt zijn van hetzelfde materiaal. Dit is geen overmoed. Het is een nederige energetische realiteit.

De spirituele oorlog

Laten we nu teruggaan naar deze omstandigheden, van verstrikt zijn in een narcist ondanks alle waanzinnig voor de hand liggende rode vlaggen.
Je weet dat de narcist mensen voor je heeft bedrogen, maar je hebt jezelf ervan overtuigd dat je deze persoon zult veranderen. Zelfs nadat je de narcist betrapt op vreemdgaan!

De gevangenisbewaarder die met de crimineel wilde ontsnappen, geloofde een nepverhaal over zijn onschuld. Maar waarom deze gevangene toen ze al 10 jaar in de gevangenis zat en het allemaal al eerder had gehoord en de bewaker die ook al 10 jaar daar werkte?

Waarom blijf je teruggaan naar dezelfde persoon, ook al zou je eerder zulk vreselijk gedrag en de vernietiging van het Zelf nooit hebben getolereerd? Maar voel je je nu machteloos om het te stoppen?

Mensen zeggen dat het komt omdat “we kinderen en onroerend goed en bedrijven samen hebben”. Ja, dit zijn factoren, maar ik verzeker je dat ik mensen zonder kinderen, onroerend goed en bedrijven in dezelfde worsteling heb gezien. Ik heb ook gezien dat mensen met ook al die dingen en verbindingen narcistische relaties op bekrachtigde manieren verlaten zodra ze hun Innerlijke Wezen uit het trauma verplaatsen en terugbrengen naar een met de Bron gevuld Zelf.

hoe slagen narcisten, hoe lukken narcisten, hoe spelen narcisten het klaar
@zelfzorgHelp

Er is iets veel diepers aan de hand. Het is volkomen mysterieus totdat je er wakker van wordt.

Bij narcistisch misbruik heb je niet alleen hartzeer, onopgeloste gevoelens van verraad. Maar je hebt ook nog verwoesting en verlies. Bovendien heb je ook het gevoel dat je met je ziel bent geïnfecteerd, geïnfiltreerd, overgenomen en bezeten. Het is een naar de ziel grijpende gevoel van iemand die je geest, emoties en dromen kaapt. Ze zitten herhaaldelijk vastgeklemd in je levenservaring door associatie met dingen.

Het is bedwelmend. Het is als zwarte inkt en glasscherven die je lichaam en aderen overspoelen. Er is alles voor nodig om deze gevoelens te overleven. Om je los te maken, je ziel en levenskracht terug te nemen van dit energetische roofdier, moet je genezing plaatsvinden op het niveau van je emotionele ziel en geest omdat de narcist op dit niveau met je communiceert en infiltreert.

Je bent in een spirituele oorlog aan het vechten voor je ziel.

Het is letterlijk een strijd tussen ‘Light’ en ‘Dark’. Zul je je ziel naar huis terugbrengen naar zijn Ware Staat – Bron – die je Hogere Macht is? Of neemt de Dark Overlord – het narcistische valse zelf – je ziel in plaats daarvan? Door wakker te worden, kun je beslissen wat je gaat doen.

Zielscontracten

Ik zou graag willen dat je je geest openstelt voor deze mogelijkheid. Wat als deze persoon in je leven een zielscontract was? Wat als een onbewust deel van je geest (de echte jij) deze ‘interactie’ om een hogere reden heeft gecreëerd?

Bij het ontmoeten van een narcist zijn er vaak gevoelens van vertrouwdheid, goed en slecht. Veel mensen hebben gemeld dat ze zich ongemakkelijk voelden, de ‘duisternis’ van deze persoon voelden, of wisten dat deze persoon ‘gevaarlijk’ was omdat ze door anderen waren gewaarschuwd.

Maar op de een of andere manier spannen gebeurtenissen samen en merk je dat je precies het tegenovergestelde voelt tegenover hen. Het kan zo intens zijn dat je denkt “Je bent precies de persoon op wie ik heb gewacht”. Dit is, geloof ik, de absolute waarheid, maar niet op de manier waarop we in eerste instantie geloven.

Ik las een boek van Barbara De Angelis waarin ze sprak over zielscontracten.

Ze sprak over een ‘zielvisie’ en besprak haar potentiële aardse groei met haar spirituele gidsen. Ze zei zoiets als: “Ik wil zelfliefde leren en mezelf waarderen.” Een ziel verscheen en zei dat hij haar kon helpen. Ze vroeg: “Hoe?” Hij zei: “Ik zal je in dit leven ontmoeten, je zult tot me aangetrokken worden, verliefd worden en meer van mij houden dan van het leven zelf. Ik zal je kwetsen en misbruiken totdat je me loslaat en terugkeert naar je eigen bron van liefde en kracht. Ik zal niet stoppen totdat je dat doet.

Als een ziel was ze dolgelukkig en verheugd om aan dit leven te beginnen.
Natuurlijk vergat ze het een tijdje. Dat doen we allemaal in ons menselijk geheugenverlies. We vergeten dat we een deel van de bron zijn, als mens door een Goddelijke Schepper gemaakt naar het beeld en de gelijkenis van De Schepper zelf, dat ‘een ander’ niet onze bron is.

Nederlandse editie How to do the work dr. Nicole LePera
Klik op de foto voor meer info
Engelstalig How to meet your self dr. Nicole LePera
Klik voor meer Info

Wanneer we in eenheid zijn met ons Hogere Zelf – onze ware essentie – zijn we al liefde, volheid, kalmte en persoonlijke waarheid.

Vanaf deze plek kan en zal narcistisch misbruik eenvoudigweg niet worden getolereerd. Terug naar het punt waar narcisten binnen komen. Het is de bedoeling dat ze binnenkomen. Dan, ondanks alle waarschuwingssignalen, trauma’s, teleurstellingen en verwoestingen die we met de toxische persoon tegenkomen, worstelen we om los te laten. We proberen ze te dwingen om onze Bron van liefde, goedkeuring, veiligheid of overleving te zijn.
Omdat we nog geen partner zijn van de bron, het hoogste contextuele Veld of Al Dat Is. (Je kunt het invullen volgens je eigen geloof!)

Als je een narcistische ouder of een familielid had, was je als kind niet in staat om los te laten, de nodige zielsgraduatie te nemen en te genezen van deze pijnlijke menselijke medeafhankelijkheid.

Maar als volwassene, zelfs als dit misbruik alles is wat je hebt geweten, kun je dat zeker weten. Logischerwijs mogen we aannemen dat volwassenen het veel gemakkelijker hebben om andere narcistische volwassenen los te laten, maar ik verzeker je dat dit niet het geval is.

Ons gewonde innerlijke kind zorgt ervoor dat we ons klein, afhankelijk en niet geliefd voelen waardoor narcisten slagen.

We geven onze kracht weg door een andere specifieke volwassene als onze Bron aan te wijzen, omdat we ons van binnen een machteloos kind voelen.
Naar mijn bescheiden mening is het meestal pas met Quantum Inner Healing Shifts (NARP) dat we ons van binnen sterk, bekrachtigd, veilig en ‘volwassen’ kunnen voelen.

Ouders en andere volwassenen zijn er niet om ons te beschermen, maar de Bron heeft onze rug en levenskracht voor eeuwig. Door dagelijks kleine stappen te doen en vol te houden kunnen we onze emotionele groei naar een hoger niveau tillen.

Ten slotte

Ik hoop dat vandaag veel is uitgelegd! Ik vraag je open te staan voor een hogere manier van begrijpen. Zo zal je kunnen ontsnappen aan de emotionele gevangenis die je ware zelf niet is, noch het ware leven. Dit is niet de manier waarop je bedoeld bent te leven volgens je hogere zelf. Dit is waarom het zo verkeerd en verschrikkelijk voelt!

NARP is mijn kernsuggestie aan je om terug naar huis te komen, thuis te komen in jezelf. Het is hoe ik, en talloze anderen, narcistische trauma’s en pijn omkeerden. Op die manier kregen we uiteindelijk meer vrijheid en bevrijding dan we voordien in ons hele leven hadden ervaren, zelfs vóór misbruik.

Deel dit artikel a.u.b. met anderen om hen bewust te maken van de waarheid en hen de weg te wijzen uit hun lijden met narcisten. En natuurlijk, laat me je mening hieronder weten.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop meer info
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees