Hoe ga je gelukkig worden in je eigen vel na narcistisch misbruik?

Hoe ga je gelukkig worden in je eigen vel na narcistisch misbruik?

Je bouwt langzaam interesses en dromen op. Je doet bepaalde studies, vrijwilligerswerk, studentenjobs, leert en ervaart verschillende activiteiten. Dit alles bepaalt wie je bent, wat je gelooft en hoe je jezelf uitdrukt. Je kunt gelukkig worden in je eigen vel na narcistisch misbruik.

Dan komt er een narcist in je leven. Welnu, ze worden je leven: al je gedachten, gevoelens, hoop, woorden en daden zijn uiteindelijk ondergeschikt aan hen. Weg dus zelfs met je eigen vel. Wie ben je ook weer? En hoe ga je dat terugvinden.

Welkom voor de creatie van je hoogste en beste leven na narcistische mishandeling.

Dit is op dit moment zo’n belangrijk onderwerp voor mij, en ik wil mijn ervaringen over dit onderwerp graag met u delen, als mijn diepe verlangen dat dit u zal inspireren.

Ik heb dit onderwerp samengebracht toen ik met mijn vrouw Annemie op ons terras zat net nadat ze hoorde dat ze geslaagd was voor haar examens orthopedagogie.

Mijn vrouw is een slachtoffer geweest van narcistisch en seksueel geweld. We zitten hier op ons terras met uitzicht op onze lavendel, en nee wij worden niet gestoken door bijen.

Ik ben tijdens de dag alleen in deze periode en geniet van de gelegenheid om echt, echt bij me te zijn. Dit is onmisbaar omdat bloeien en expansie tot geheel worden.

Dit betekent dat je in staat bent om eerst en vooral je eigen geluk te maken, wat er wel of niet gebeurt in je leven. Dit is wat ik al genoemd heb als de 51% regel.

Deze informatie is belangrijk voor je, want nadat we betrokken zijn geweest bij narcistische mishandeling, verliezen we absoluut onszelf.

Wanneer we verstrikt zijn geraakt in relaties met een valse zelf ervaren we mensen die pathologisch liegen, die onze waarden compromitteren en die ons gebruiken voor hun eigen egoïstische bevrediging.

Als gevolg daarvan verliezen we onze zielen. We raken onsamenhangend, angstig en ongelukkig.

Eerder gedrag en leugens zorgen ervoor dat we scherp en wantrouwend zijn. We verliezen het vermogen om te weten wat we wel of niet kunnen vertrouwen. Het is een proces om terug te komen naar je beste zelf. Het vergt zelftoewijding.

Dus, hoe comfortabel voelen we in onze huid?

Hoe bereiken we het? Voor mij is het eerste wat er te krijgen is het grootst. Het is aanvaarding en weten dat er een geschenk is in alles wat er gebeurt.

Als we willen dat we van onszelf houden, dan moeten we begrijpen dat het hele systeem van de schepping ook op ons is. Dit is de kwantum manier die alles verandert, accepteert dat alles voor ons gebeurt en niet tegen ons.

En dit is ongeacht wat er is gebeurd of nog zal gebeuren. Omdat hier de essentie is, welke ook de shock, de teleurstelling of pijnlijke gebeurtenis is die zich voordoet, er zit een glorieuze evolutionaire kans in. Er is iets buiten ons om iets in ons te activeren en los te laten.

Alle wegen leiden naar ‘thuis’. Dat betekent dat we ons helpen wakker te worden, ons valse zelf vrijgeven. We leren wat de trauma’s en overtuigingen zijn die niet onze waarheid zijn. We omarmen en worden meer wie we werkelijk zijn. Dat we gaan naar ons hoogste potentieel om te activeren.  Het is waar dat dan je leven trauma vrij wordt.

Ik wil dat je dit nu met me doet, denk aan iets of iemand dat heel pijnlijk is en je pijn heeft gedaan.

Zeg tegen jezelf als je nog steeds zo denkt, ‘Wat een verspilling van tijd en een verschrikkelijk, vreselijk iets wat was. Ik heb er spijt van en heb geen idee waarom ik daar doorheen moest gaan. “

Let op hoe dit in je lichaam aanvoelt. Voelt het vreselijk? Of voelt het als warmte en opluchting? Als je jezelf in de toekomst projecteert, voel je je nu comfortabel, gezegend, opgelucht, gezond en zalig in je vel?

Of voel je je boos, opgelicht, verwoest en onsamenhangend?

Luister naar je lichaam, niet wat je hoofd zou willen denken. Je innerlijke wezen, je emoties kennen de waarheid die je te wachten staat. Een vorige personage komt voor de geest.

Na haar laatste relatie keek ze niet naar haar innerlijk en had ze geen idee of verlangen om te kijken naar wat het was in haar dat ze moest helen. Ze zei herhaaldelijk: ‘Ik heb geen idee waar dat over ging of waarom ik er doorheen moest gaan.’

Haar huidige relatie is nu zelfs nog teleurstellender. Ze vertoont nog steeds de wonden die nooit werden aangepakt.

‘Onze ziel is vernuftig. Het maakt de boodschap luider en luider totdat we wakker worden. Als we niet wakker worden, hebben we zoveel herhalende levens als nodig is van dezelfde pijn totdat we dat doen.

We gaan allemaal terug naar huis naar bewustzijn, wat betekent gelukkig zijn in onze eigen huid. Het is geen kwestie van ‘als’, het is een kwestie van ‘wanneer’.

Totdat we ontwaken, zijn er twee betrachtingen, behalve naar binnen gaan om onze wonden te verwerken en het geschenk te krijgen. Dat deed ik vroeger ook nadat ik verwond werd.

De eerste is obsessie.

Obsederen staat gelijk aan er steeds weer over nadenken, ondanks dat je geen opluchting of ware belichaamde vrede en antwoorden krijgt, namelijk een verschuiving van de oude orde (pijn) naar de nieuwe orde (bevrijding).

Dit brengt ons ertoe om de enige andere optie te proberen die we denken dat we hebben als we ziek worden van ons eigen ‘stinkend denken’.

Zelfvermijding en zelfmedicatie.

Zelfontwijking betekent begraven, bezig blijven en er niet aan denken. Zelfmedicatie wordt gedaan door te proberen iets of iemand te vinden om de pijn weg te nemen.

Geen van deze ondernemingen zal je naar huis, naar jezelf leiden.

Ze zullen niet opwekken dat je je op je gemak voelt in je vel. Wanneer we begrijpen dat het brein het lichaam volgt en niet andersom, weten we dat proberen onze weg te denken uit vreselijke innerlijke gevoelens, onze trauma’s en angsten, niet de manier is om te doen.

De reden is dat onze met trauma geassocieerde zenuwbanen alleen toegang hebben tot het denken binnen het bereik van het trauma.

Hoger bewustzijn is niet beschikbaar wanneer we worden overgehaald naar overlevingsprogramma’s.

Het enige denken dat beschikbaar is, is gericht op de buitenwereld: ‘Als ik kan aanvallen, van mijn omgeving kan wegrennen of veranderen, dan zal ik overleven.’

Dit gaat echter niet op geen enkele manier over de complexiteit van onze emoties en innerlijk onderbewustzijn programma’s.

Wanneer we de Quantum Waarheid van ‘zo binnen, zo buiten’ begrijpen en dat ons leven zich ontvouwt volgens de samenstelling van onze innerlijke identiteit, weten we dat er maar één plaats is om het werk te doen om een ​​verschuiving te krijgen en onze emoties te veranderen en dan ons leven, en dat het in ons zit.

De meesten van jullie weten dat ik in het verleden, ondertussen al 9 jaar, enkele relatiebreuken heb doorgemaakt.

Verbinding maken met mijzelf en de vreugde en liefde van het leven.

Ook al ben ik bezig me weer open te stellen voor een diepe liefde voor iemand anders, er is ook een ongelooflijke reis van verbinding te maken met mijzelf, en de vreugde en liefde van het leven dat betekent oprecht gelukkig zijn in mijn eigen vel.

Ik weet dat er niemand anders is om mij dat te geven.

Ik weet dat als ik iemand anders daarvoor nodig had, ik geen mogelijkheid zou hebben om een ​​hele persoon te zijn die contact maakt met andere hele mensen in deze ongelooflijke reis van het leven.

In de bergen zijn met mijn gezin was prachtig en heerlijk helend. Maar nu op een dieper niveau waardering en liefde voor het leven, mijn ziel, mijn reis en mijn toekomst voelen is bovendien veel sterker.

Tijd alleen brengt zo’n krachtig moment om volledig te voldoen, te ademen en te laden en vrij te geven met Quanta Freedom Healing alles wat niet mijn Ware Zelf is. ‘

‘S Morgens wandel ik met Helena naar school tussen het groen. In de terugweg  terwijl ik alleen ben, ga ik bewust observeren zodra er dichte energie voor me opkomt.

Dit omvat dat ik even loskom van alle voorbije toxiciteit, trauma’s en teleurstellingen, evenals elke behoefte aan bevestiging of waarheid.

De verschuivingen die ik verwerk, brengen steeds meer van mijn eigen hogere bewustzijn binnen dat geneest wat ik logisch gezien niet in staat ben om te doen.

Zoals altijd zijn de gevoelde verschuivingen ongelooflijk. Ze zijn bevrijdend, expansief en vreugdevol.

De dingen zijn dramatisch veranderd sinds jaren geleden, toen ik noch het ontwaken had om te beseffen hoe belangrijk innerlijk trauma’s zijn en inzicht in complex trauma, noch de krachtige hulpmiddelen had die ik nu heb om dit te bereiken.

Jaren geleden was ik zo bang in het donker dat ik me eerst enkele glazen sterke drank nam, voordat ik de straat naar huis durfde oversteken.

Tegenwoordig ga ik overal naartoe wanneer ik wil en ervaar alles wat ik wil, meer en meer vrolijk en laat nieuwe wonden vrij die verschijnen, zodat ik vrijer en vrijer kan zijn.

Bovendien weet ik nu al zo lang dat gelukkig zijn in mijn vel niet gaat over ‘ik zal dit of dat doen en dan zal ik gelukkig worden.’

Ja, ik ga dikwijls zwemmen, hou er van om eten klaar te maken en kan genieten van een avondwandeling in een afgelegen bos, terwijl ik van de zonsondergang of de wolken formaties geniet, maar dat is niet wat mij geluk schenkt.

Dit zijn dingen waar ik verbinding mee kan maken. Bovendien voel ik me er heerlijk over.  Immers er is voldoende ruimte in de cellen nu  mijn lichaam, gaat bevrijden van trauma’s, om levenskracht en welzijn te hebben.

Je hebt gelijk dat ‘dat’ onze natuurlijke staat is zonder trauma.

Trouwens die natuurlijke staat gaat door je heen stromen om verbinding te maken met de schoonheid. Ook ook met de vreugde om je heen als je je erin verdiept, mediteert en eigen besef vormt.

Dit is de grootste vreugde die organisch ontstaat als gevolg van het toegewijd zijn aan het bewust ontmoeten en loslaten van onze innerlijke trauma’s om ‘gelukkig in onze eigen huid’ te worden.

Het is een diepe dankbaarheid. Een dankbaarheid voor de kans om een ​​pijnlijke emotionele trigger te hebben ervaren. Op die manier kunnen we meer delen van onszelf vinden en loslaten die niet in lijn zijnet ons Ware Zelf.

Immers door meer en meer ruimte te openen ga je toestaan ​​wat is.

Ik wil dat je dit nu met me doet. Denk aan iets of iemand dat heel pijnlijk is en je pijn heeft gedaan.

Zeg tegen jezelf: deze persoon of dat ding is echt een hulpmiddel in mijn leven. Tezelfdertijd is hij een engel in vermomming als misbruiker.  Hij schenkt mij de gelegenheid om mijzelf in mijn grootste zelf en leven nog meer te bevrijden. “

Let op hoe dit in je lichaam aanvoelt. Kun je de waarheid hiervan voelen? De waarheid voelt als opluchting. Waarom is het zo dat sommige mensen het voelen als warmte en het anderen zich niet kunnen realiseren?

Het voelt als uitbreiding. Het voelt gezond en goed.

Luister naar je lichaam, niet wat je hoofd zou willen denken.

Je innerlijke wezen, je emoties kennen de waarheid die je te wachten staat.

Weet dit – en wees vastbesloten deze levensstijl te leven.

Waarom zou ik niet, als ik dat weet, hoe dan ook, gewoon gelukkiger, meer geheel en beter in staat worden om contact te maken met situaties en mensen die meer van deze liefde, vreugde en heelheid vertegenwoordigen?

Ik hoop dat je diep kunt voelen waar ik het vandaag over heb.

Ik zou graag zien dat je contact maakt met mij.  Immers daardoor kan je op een vibrerende manier de vreugde en uitbreiding ervaren die ook van jou kan zijn!

Oké … Ik ben erg blij om je opmerkingen en vragen over deze aflevering te beantwoorden! En onthoud, na het herstel van narcistische mishandelingen,  gaan we verder! Waarom?

Omdat we het kunnen!

Wat ga je doen om weerstand aan narcisme te bieden dat je gaat helpen de verschrikkelijke verwoesting door de narcist aangericht te overwinnen?

De eerste stap is door deze blog te volgen zodat je een melding krijgt zodra een nieuwe video, audio of artikel wordt uitgebracht.

Blijf glimlachen, werken aan je genezing. Er gaat niets anders voor het ontwikkelen van je veerkracht.

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten en narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpt innerlijke en uiterlijke actie ondernemen na misbruik door een narcist zal je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening.

Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder ontwikkelen door creatief te zijn. De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness.

Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording, engagement in een gemeenschap (online & offline) zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Herhaling kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken.

Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen. Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Support voor volwassen kinderen van narcisten.

Je kunt ook uw boodschap via Facebook Messenger over maken.

En/of me bevrienden of Facebook, zodat we elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s.

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je zeker niet bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je me op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en sharen zonder daarvoor bevriend te zijn.

Ecoaching

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is alleen een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.

Ik hoop dat de aflevering van vandaag JOU inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

Zoekfunctie in narcisme.blog.

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie. Door een keyword in te vullen eventueel met verschillende woorden met een + teken verbonden. Dan kun je zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan. Zie hieronder.

Specifiek zoeken in Google Chrome Find.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Google Chrome. Dat doe je door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Find te zoeken. Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen op dat moment voor jou van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit. Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan typ je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.

Meer bewustwording en kennis aan je vingertoppen is een antwoord op hoe gelukkig worden in je eigen vel na narcistisch misbruik.

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees