Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Krankzinnige jaloersheid van een narcist(e) is niet te begrijpen video

De laatste twee jaar van haar huwelijk was met de krankzinnige jaloersheid van een narcist. Alsof ze in een nachtmerrie heeft geleefd met de krankzinnige jaloersheid van een narcist. Godzijdank door goede advocaten en aangepast contact kan ze uit die nachtmerrie vertrekken.

3 maanden geleden heeft ze dan vrede en waarheid gevonden. Ze had een nieuwe relatie, maar plots begon hetzelfde soort gedrag en heeft ze de relatie onmiddellijk verbroken.

Toch probeert deze date haar zover te krijgen om opnieuw met hem te praten en te daten. Feitelijk is ze bang en toch wil ze verder gaan met haar leven. Ze heeft hem geblokkeerd op haar mobiel en sms, maar hij zendt haar e-mail en belt haar vanaf andere telefoons.

Je kunt dit beschouwen alsof die persoon het niet opgeeft, en naar je verlangt, maar is dat niet bizar? Je heeft hem te kennen dat het afgelopen is, en toch doet hij verder. Stalking toch?

Caleigh is een aardig en empathische persoon.

Ze was 11 jaar getrouwd geweest met een narcist, zegt ze. Ze dacht dat ze er geen meer zou aantrekken. Toch blijft ze aantrekkelijk voor dit soort mannen. Is het niet geweldig dat deze vrouw de signalen snel herkent.

De wonden zijn nog kennelijk niet genezen. Sommige overtuigingen maken je ontvankelijk voor narcisten. Het zijn gevoeligheden die je kunt wissen.

Als je krankzinnige jaloersheid ziet bij je gesprekspartner zelfs voor je in een relatie bent, kun je je inbeelden wat het zal worden eens je een relatie hebt? Een “sms vriend” werd woedend omdat ze niet onmiddellijk antwoordde op een berichtje.

Ze diende thuis te blijven om zijn sms te beantwoorden, zelfs tijdens de vakantie. Op een verjaardagsfeestje werd hij ziek van het zien hoe ze kussen kreeg van andere mannen. Krankzinnige jaloersheid toch?

Begrijp en realiseer je dat het op een verjaardagsfeestje was. Begrijp dat eerst die narcist nog geen relatie had en al verschillende malen zei zich van het leven te zullen beroven als ze niet thuis wachtte op zijn berichtje gedurende de vakantie.

Caetlin heeft 4 kinderen en een krankzinnige jaloerse narcist.

De 3 kleinste zijn van de krankzinnig jaloerse narcist. Hij weigerde maanden om te vertrekken. De krankzinnige jaloerse narcist zegt dat zij nergens naartoe kan. In zijn carrière is hij een zeer succesvolle boekhouder. Hoe hij is op zijn werk is compleet anders dan bij haar thuis.

Hij komt thuis en behandelt haar als een dier. Er volgen verbale en emotionele beledigingen. Hij klopte al een gat in de muur en in de deur een paar jaren geleden. Maar dagelijks ondergaat ze het verbaal misbruik.

Toen ze voorstelde dat ze beter samen naar een therapeut zouden gaan zei hij herhaalde malen “fuck you”.

Ze weet als ze vertrekt dat ze een alleenstaande moeder wordt. Ze denkt dat niemand haar zal willen met 4 kinderen. Binnen enkele dagen wordt haar oudste zoon 18 jaar, dat zou een gelukkige tijd kunnen zijn. Maar ze is zo depressief.

Haar krankzinnige jaloerse narcist is in het leven van haar oudste zoon sinds hij 9 jaar was. Door een motorongeluk was hij zijn vader verloren. 2 jaar later begon de relatie met de krankzinnige jaloersheid. Ze hadden hun gezamenlijke 3 kinderen toen ze trouwden. Na het eerste kind van hen beiden begon de relatie al te veranderen.

Maar op de bruiloft zwoer hij dat hij ook een geweldige stiefvader zou zijn.

Daarna begon hij juist het omgekeerde te doen. Hij deed uitspraken zoals je bent niet mijn zoon, je bent geen bloed van mij. Ik kan het niet helpen dat je vader zelfmoord pleegde terwijl het een accident was. Hij insinueert duidelijk iets anders.

In die korte tijd had hij geheel de familie tegen haar gekeerd. Dat deed hij door verhalen te verzinnen. Ze zou hem bedriegen. Maar dat deed ze nooit. Hij bleef vreselijke uitspraken over haar zeggen, die hij zelf geloofde. Hoe kan een krankzinnige jaloerse narcistische echtgenoot dat doen die zegt van je te houden?

Het is een vreselijk web waarin ze zit gevangen. Iedereen denkt dat hij een geweldige kerel is. Ze hebben geen idee hoe het martelende leven dat ze leeft eruit ziet. Ze slaapt ongeveer 3 uur per nacht. De rest ligt ze wakker en piekert, huilt ze en wenst dat ze niet in deze situatie was. Als ze weggaat, haalt ze de kinderen uit elkaar en dat belet haar een beslissing te nemen.

Meestal besef je pas tenvolle dat je misbruik hebt doorgemaakt nadat de narcist je verlaten heeft.

Zal hij haar verlaten met een tekstberichtje waarin hij schrijft dat het tijd wordt dat ze naar een therapeut gaat?  Waarschijnlijk zal hij ook sturen dat je nooit meer iemand zult vinden die van je zal houden.

Kan het dat je eerst een paar nachten moet doorbrengen in hotels omdat hij zijn ruimte nodig heeft? Gooide hij met dingen in huis rond om je schrik te doen krijgen?

Terwijl hij de vriendelijke charmerende man met de onvoorwaardelijke liefde uithangt bij anderen, zegt hij je dat niemand met je kan leven. Ook dat hij elke minuut van samenleven met je heeft gehaat.  Hij brak alles af wat je ooit dacht dat je samen had.

Het duurt soms een tijdje voor je al die woorden kunt laten inzinken. Ze klinken zo irrationeel. Je denkt dat hij over enkele maanden weer anders zal praten, als jij weer sterk staat. Dan komt hij weer met zijn loze beloftes.

Wat denk jij dat ze moet doen met de krankzinnige jaloersheid?

Ik kijk uit naar de lezing van uw opmerkingen en vragen in de commentaren. Meer bewustzijn over narcisme bevorderen betekent dat je nu dit artikel gaat delen, zoals ander al gedaan hebben. Want zo kunnen we ook van hun ervaringen leren. Dank U.

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen:

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden!

Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post over onoverwinnelijk worden  je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel! Sharing is caring! Vragen, suggesties of opmerkingen? We antwoorden graag!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer


Reacties

2 reacties op “Krankzinnige jaloersheid van een narcist(e) is niet te begrijpen video”

  1. zustersvoorzusters avatar

    Dag meneer Persyn. Bedankt voor deze en andere blogs. Veel mensen zullen er iets van herkennen en helpen om inzicht te krijgen op hen situatie. Leven met een narcist is idd. Zeer moeilijk vooral wanneer men niet beseft of weet waar het probleem juist ligt. Of bij wie. Je wringt jezelf in allerlei bochten om iets van je relatie te maken en je begint zelfs een hekel te krijgen aan jezelf. Je roept tegen iemand die niet wilt luisteren je probeert iets uit te leggen aan iemand die niet wil begrijpen. Je schreeuwt je huilt je staat alleen.
    Mijn dochter heeft ook een co ouderschap met haar ex en ook dit is allemaal zo herkenbaar. Ik heb het naar haar mailbox gestuurd . Hopelijk helpt het haar ook in deze moeilijke situatie. Nogmaals bedankt

  2. johanpersyn avatar
    johanpersyn

    Dank je wel voor je mooie woorden. Toegepaste kennis is idd macht. Het is moeilijk om onze visie nml dat iedereen zouden kunnen veranderen te laten varen met onze hulp. Dat is wat we precies aan onszelf moeten veranderen, dat onze liefde in staat zou zijn om iemand te herstellen als hij/zij een narcist is. Het enige wat we daarmee bereiken is dat ons leven een hel wordt, en snel voorbij is. Liefs Johan.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees