grens

Empathische kwaliteiten en grenzen erkennen om misbruik te voorkomen.

Wat ons echter niet is geleerd, is het trieste feit dat er een groeiend aantal mensen in de samenleving bestaat die geen liefde kunnen voelen. Mensen die geen empathie hebben en die deze empathische kwaliteiten in andere mensen in hun voordeel gebruiken. Door dit te beseffen kun je misbruik voorkomen.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Dit betekent natuurlijk niet dat we deze menselijke waarden en kwaliteiten niet mogen blijven hebben. Het betekent wel dat we het belang van persoonlijke grenzen in samenhang met deze empathische kwaliteiten moeten gaan erkennen en onmiddellijk moeten beseffen wanneer die grenzen worden overschreden.

Dit begint met te erkennen dat jouw kwaliteiten waardevol zijn en niet mogen worden verkwanseld aan mensen die ze niet zullen waarderen, en vervolgens vroeg herkennen wanneer u wordt misbruikt.

Het afbreken van een zelfverzekerde, succesvolle persoon met sterke grenzen is het ultieme narcistische doel.

Het is echter behoorlijk hard werken voor een narcist en daarom zullen ze tegelijkertijd werken aan een gemakkelijker doelwit of aan doelen die zich in verschillende stadia van afbraak bevinden.

Narcisten kunnen vakkundig praten over hoe ze in therapie zijn (geweest), worden of werden misbruikt door een partner of familielid en hoe hun vrienden zich zorgen over hen maken. Alleen zit er geen emotie achter hun woorden. Het is letterlijk alsof ze uit een script lezen op een bijzonder emotieloze manier.

Het is nogal eentonig hun gesprek omdat ze niets voelen tijdens het communiceren. Ze lijken bijna robotachtig. Als het gaat om momenten die je hart raken of de meeste mensen emotioneel zouden maken, kan de heimelijke narcist alleen maar doen alsof of een afstandelijkheid tonen die je nogal vreemd vindt.

Je lichaam vertelt je wanneer je emotioneel niet veilig bent bij iemand.

Het kan hun koude onverschilligheid zijn bij een speciale gelegenheid, hoewel ze, naar het schijnt, ‘gewoon een normaal persoon’ zijn. Hoewel de dingen aan de buitenkant normaal lijken, besef je dat je op een emotioneel en energetisch niveau op afstand wordt gehouden.

Je begrijpt dat er onuitgesproken barrières zijn die je niet mag overschrijden. Daarom hoef je jezelf niet te bewijzen dat je weet hoe je met de narcist moet omgaan. Je hoeft er alleen maar ver bij vandaan te zijn, zodat de genezing kan beginnen.

De eerste stap is de herkenning van de tekenen van verborgen narcisme.

Als je op het punt staat dat je begint te beseffen dat je misbruik tolereert dat je je macht aan een ander hebt overgedragen, is het tijd om jezelf te eren met de eerste stap naar genezing. Heb vertrouwen dat je de relatie kunt verlaten en vertrouw erop dat de pijn voorbij zal gaan. In deze eenzame tijd, is het de eerste stap om je lot weer in eigen handen te nemen met zelfzorg.

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren