Empathische kwaliteiten en grenzen erkennen om misbruik te voorkomen.

Empathische kwaliteiten en grenzen erkennen om misbruik te voorkomen.

Wat ons echter niet is geleerd, is het trieste feit dat er een groeiend aantal mensen in de samenleving bestaat die geen liefde kunnen voelen. Mensen die geen empathie hebben en die deze empathische kwaliteiten in andere mensen in hun voordeel gebruiken. Door dit te beseffen kun je misbruik voorkomen.

Dit betekent natuurlijk niet dat we deze menselijke waarden en kwaliteiten niet mogen blijven hebben. Het betekent wel dat we het belang van persoonlijke grenzen in samenhang met deze empathische kwaliteiten moeten gaan erkennen en onmiddellijk moeten beseffen wanneer die grenzen worden overschreden.

Dit begint met te erkennen dat jouw kwaliteiten waardevol zijn en niet mogen worden verkwanseld aan mensen die ze niet zullen waarderen, en vervolgens vroeg herkennen wanneer je wordt misbruikt.

Het afbreken van een zelfverzekerde, succesvolle persoon met sterke grenzen is het ultieme narcistische doel.

Het is echter behoorlijk hard werken voor een narcist en daarom zullen ze tegelijkertijd werken aan een gemakkelijker doelwit of aan doelen (empathische mensen) die zich in verschillende stadia van afbraak bevinden.

Narcisten kunnen vakkundig praten over hoe ze in therapie zijn (geweest), worden of werden misbruikt door een partner of familielid en hoe hun vrienden zich zorgen over hen maken. Alleen zit er geen emotie achter hun woorden. Het is letterlijk alsof ze uit een script lezen op een bijzonder emotieloze manier.

Het is nogal eentonig hun gesprek omdat ze niets voelen tijdens het communiceren. Ze lijken bijna robotachtig. Als het gaat om momenten die je hart raken of de meeste mensen emotioneel zouden maken, kan de heimelijke narcist alleen maar doen alsof of een afstandelijkheid tonen die je nogal vreemd vindt.

misbruik voorkomen
Op zoek naar middelen voor uw herstel?

Je lichaam vertelt je wanneer je emotioneel niet veilig bent bij iemand.

Het kan hun koude onverschilligheid zijn bij een speciale gelegenheid, hoewel ze, naar het schijnt, ‘gewoon een normaal persoon’ zijn. Hoewel de dingen aan de buitenkant normaal lijken, besef je dat je op een emotioneel en energetisch niveau op afstand wordt gehouden.

Je begrijpt dat er onuitgesproken barrières zijn die je niet mag overschrijden. Daarom hoef je jezelf niet te bewijzen dat je weet hoe je met de narcist moet omgaan. Je hoeft er alleen maar ver bij vandaan te zijn, zodat de genezing kan beginnen.

De eerste stap is de herkenning van de tekenen van verborgen narcisme.

Als je op het punt staat dat je begint te beseffen dat je misbruik tolereert dat je je macht aan een ander hebt overgedragen, is het tijd om jezelf te eren met de eerste stap naar genezing. Heb vertrouwen dat je de relatie kunt verlaten en vertrouw erop dat de pijn voorbij zal gaan. In deze eenzame tijd, is het de eerste stap om je lot weer in eigen handen te nemen met zelfzorg.

Tot slot

Laat me je uitleggen hoe ik je kan helpen je leven echt vooruit te helpen. Allereerst zijn er de gratis groeitaken en heel wat bronnen die je hier vindt. Het is allemaal gratis en vrijblijvend en als je een abonnement neemt kun je op elk moment weer uitschrijven.

misbruik voorkomen
Ontdek het Narp herstelprogramma

De volgende stap is het Engelstalige Quanta Freedom Healing programma, wat je een verschuiving zal geven op die delen die bleven verbonden met iemand die met je knoeit, zodat je ze kunt helen, jezelf ervan kunt bevrijden en verankerd kunt raken in kracht en waarheid in je lichaam. Daarbij heb je ook nog het Engelstalige boek “How to do the work” de link vind je in het menu.

Dus ik hoop echt dat dit heeft geholpen. Deel dit artikel alsjeblieft. Deel alsjeblieft hoe het voor jou is gegaan en hoe je je voelt nadat je dat hebt gedaan. Ik hoor daar graag over en eventuele andere opmerkingen of vragen die u heeft.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees