Obsessief zijn om de verlatingsangst te verdoven

Angst om alleen te zijn is eigenlijk een reactie op een trauma.

Wanneer we relaties ‘najagen’, reageren we eigenlijk op een emotionele trigger en een angst om in de steek gelaten te worden. Dat obsessief zijn vindt dikwijls zijn oorsprong in verlatingsangst.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Alleen zijn is voor sommige mensen ongelooflijk pijnlijk.

Wanneer ze alleen zijn, kan hun innerlijke stem veranderen in hun innerlijke criticus die hen probeert te voeden met leugens, halve waarheden en nog meer angsten.Relaties zijn een manier waarop velen zichzelf zullen afleiden van hun innerlijke criticus, en om hun angst om achtergelaten te worden te verdoven.

Andere veel voorkomende manieren zijn:

onder meer een ‘workaholic’ zijn, zelfmedicatie gebruiken met drugs of alcohol, geobsedeerd zijn door ons lichaam, porno-verslaving, seks-verslaving, overmatig sporten of een overdreven crashdieet volgen, overdreven gamen of winkelen, om er maar een paar te noemen.

Het wordt een verslaving op zich om iets na te ‘jagen’ om ons af te leiden, en om de angst om achtergelaten te worden te verdoven.

Het onderzoeken van onze relatiegeschiedenis is heel belangrijk om deze verlatingsangst te herkennen. Daarin dienen we eerlijk te zijn tegen onszelf over de vraag of we relaties of iets anders benaderen uit angst om alleen te zijn, of uit een authentieke verbinding. Dit is belangrijk stap voor genezing.

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #verlatingsangst #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog #zelfzorg #zelfcoaching #zelfherstel

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel!