Positiviteit, geduld en actie.

Positiviteit, geduld en actie.

Leef je leven, want het is het enige dat je hebt met positiviteit, geduld en actie.

Ik besef dat het eng is omdat te doen, wat je nu wilt doen. Maar spijt hebben dat je het niet gedaan hebt, is veel enger. Daarom is het zo belangrijk om positiviteit, geduld en actie uit te voeren.

Je hebt de controle over je perspectief: Hoever kun je vooruitkijken? Heb je nog meer dan 40, 50, 60, 70, 30, 20 of 10 jaar te leven? Heb geduld en focus op positiviteit gevolgd door praktische uitvoering! Dit is echt een werkende formule.

De eerste stappen nemen is beangstigend, maar dan begin je te groeien naarmate je ervaring groeit.

Het leven wordt beter als je stopt met wachten tot andere mensen van je houden en besluit om van jezelf te gaan houden. Dat is de eerste positiviteit tegenover jezelf. Voor je dat kan, na misbruik, ga je geduld moeten hebben en het innerlijke werk doen.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je consistent bent.

Zonder consistentie kunt u niet aan uw gewenste resultaten voldoen. God, ik wilde dat ik iemand had die zo met me kon praten. Ik denk dat ik het nodig heb.

Ben je inspirerend? Waar wil je je zijn in de volgende 5 jaar? Wil je elke dag wakker worden, wetende wat je droom en visie is en alles kunnen doen om eraan te werken? Wat is je voorstel om hier naartoe te werken? Zoals wat zijn enkele dingen die u kunt doen om deze droom te verwezenlijken?

positiviteit geduld en actie
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Zet je koptelefoon op! Luister naar positieve boodschappen, positieve muziek, positiviteit geduld en actie!

Geef negatieve gedachten geen kans! Focus op je bereikbare doel en werk aan je verstandige plan en voer uit! Geef negatieve gedachten geen kans! Zet je koptelefoon op met liedjes die je positief stemmen.

We moeten elke keer een positieve instelling hebben, vooral wanneer ons of het leven ons in een stressvolle situatie brengt. We moeten niet zeggen dat we niets hebben, omdat de meesten van ons tijd hebben. Tijd is ons waardevolste bezit dat onze staat kan veranderen, dus onthoud dit altijd.

Het leven is zinloos als je nooit hebt nagedacht over wat je kan doen.

Vraag niet waarom. Vraag wat ik kan doen om een verschil te maken. Je kunt jouw gezinssituatie de komende generaties veranderen.

Maar vergeet niet dat je eerst van jezelf moet houden en dat al het andere dan in lijn komt te vallen. Je moet echt van jezelf houden om iets in deze wereld gedaan te krijgen. Je moet eerst je kopje vullen voordat je anderen hun kopje kunt vullen!

Ik luisterde jaren en geloofde de giftigheid die ik thuis kreeg.

Toen ik me realiseerde dat ze ongelijk hadden, omdat er geen positiviteit geduld en actie was, begon ik erop te reageren. Maar toen besefte ik dat hen niet van gedachten zou veranderen met mijn woorden. Dus begon ik alle negatieve / pessimistische opmerkingen die op mijn pad kwamen volledig te negeren en veranderde het hele spel.

Als iemand je neerhaalt, zijn ze gebroken.

Zoveel mensen hebben een slecht gevoel over zichzelf als iemand met wat haat komt, weg ermee met dat! Voel je slecht voor die persoon. ze bevinden zich op een slechte plek. Haters zijn jaloerse, vermomde bewonderaars.

Als je het proces van wat je aan het doen bent niet leuk vindt, ben je al verloren.

Als je het doet voor de onderscheidingen, heb je al een ongelooflijk kwetsbare situatie geschapen voor jezelf.

Geloof in jezelf! Het is een stuk eenvoudiger dan anderen te overtuigen. Bovendien is het leuker. En als je dat niet doet, vergeet dan niet dat je ouders, of een andere kracht van buitenaf, je die onzin hebben laten geloven, fuck dat!

Je bent in staat om te achter je te laten. Laten we voorbij die mentaliteit gaan en echt proberen om in deze nieuwe zone te komen.

‘Dit gaat niet werken!’ Dit vernietigt mijn ziel. Het betekent dat de hele situatie voor jou voorbij is, omdat je dat al besloten hebt.

Je moet zich bezighouden met de “Ja, ik kom er wel uit” – onderneming van positiviteit, geduld en actie.

Als je te veel doet, vertraag je. Als je langzaam bent, passeert iemand je.

Ik ben geschokt hoeveel mensen het opgeven of in de mindset komen dat “het voorbij is” terwijl het nog niet eens is begonnen. Wie is er klaar om van gedachten te veranderen en te beseffen dat ze genoeg tijd hebben om te winnen?

Stop met je te concentreren op domme shit.

Wees niet bang om dingen te breken. Streef niet naar perfect. Wat je ook doet, blijf in beweging. De Mindset van gelukkig zijn. Wie is daar mee bezig in zijn leven?

Vasthouden aan wrok houd je tegen van wat je wilt dat gaat gebeuren. Een niveau van hartelijkheid gebaseerd op vertrouwen in plaats van een wrok gebaseerd op onzekerheden, dit zijn interessante gesprekken op het pad naar geluk. Maar onderzoek eerst of die persoon te vertrouwen is.

Je kunt niet houden van wie je bent en een hekel hebben aan het verleden dat je heeft gevormd.

Wie je vandaag bent, is ontstaan uit wat je gisteren hebt overwonnen. Je kracht is ontwikkeld door tegen je omstandigheden in te duwen, terwijl je jezelf naar voren trekt.

Verandering is nooit gemakkelijk en zal altijd nodig blijven.

Onthoud dat de les alleen je geheugen is. Het is niet jouw intelligentie.

Ze zeggen dat imitatie een vorm van vleierij is, maar niemand kan zijn zoals jij. Als je het meest jezelf bent, ben je het herkenbaarst. En wanneer je het herkenbaarst bent, heb je een grotere kans om op empathisch en authentiek niveau met anderen in contact te komen.

En als je dat kunt doen, heb je een geweldige kans om de dynamiek te beïnvloeden voor een ‘win-winuitkomst. Dat is waar communicatie over gaat, toch? Een gemeenschappelijke basis vinden in de menselijke ervaring en die vervolgens gebruiken om positieve verandering te beïnvloeden door positiviteit, geduld en actie.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het enige waar je echt controle over hebt in het leven is je reactie op een bepaalde situatie.

Wat betekent dit? Het betekent dat je alleen boos / verdrietig kunt worden door de acties van anderen of gebeurtenissen als je jezelf toestaat om boos of verdrietig te worden door hen.

Door op een meer bewuste en begripvolle manier te reageren op conflicten, meningsverschillen en algemene verstoring, kunt u beginnen met het leven met minder weerstand tegen wat er buiten uw controle gebeurt. Je begint het leven in de “flow” te leven als je positiviteit geduld en actie inschakelt.

Het komt heel vaak voor dat mensen zichzelf op anderen projecteren.

Vraag geen aanwijzingen aan iemand die nog nooit is geweest waar je heen gaat. Vertrouw op je intuïtie, vertrouw op je gevoel. Negeer het niet!

We zijn zielen die in lichamen leven en als iets niet goed voelt, is het dat waarschijnlijk ook niet goed voor jou. Omarm je intuïtie. Je intuïtie zegt dat velen praten over iets wat ze niet weten.

Genieten van het leven is niet altijd gemakkelijk.

Vooral nu het gemakkelijk is om bang en overstuur te zijn. Maar de laatste tijd probeer ik wat meer van het leven te genieten. Alleen al het proberen om een positief deel van mijn dag te vinden, heeft me echt meer van het leven laten genieten.

Ik probeer ook minstens één ding te doen dat me elke dag gelukkig maakt. Ik moedig jullie allemaal aan hetzelfde te doen. Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is om van het leven te genieten, maar het is zo belangrijk! Verspreid dat dan ook op je sociale media.

Als je narcisme of trauma in je leven hebt meegemaakt was dat een heel negatieve periode.

Maar uit deze ervaring heb je veel geleerd, o.a. dat je heel sterk bent.

Je hebt geleerd hoe belangrijk het is om je zelf de nodige liefde te geven en nooit meer emotioneel en praktisch afhankelijk te zijn van een ander. Je hebt geleerd dat je alleen maar liefde kunt geven als je ook genoeg liefde aan jezelf heeft. Je hebt ook veel positiviteit, geduld en actie nodig.

Schrijven over de negatieve periode is moeilijk.

Het is nodig om mensen vergelijkende ervaringen te geven. Velen die leven met een narcist hebben weinig zelfvertrouwen en vertrouwen niet meer op hun buikgevoel. Door persoonlijke verhalen help je anderen dat buikgevoel opnieuw te ontdekken.

Mensen die narcisme hebben meegemaakt zeggen dat ze de rode signalen hebben genegeerd.

Schrijven over die rode signalen maakt dat mensen kunnen beslissen om ze te zien en een veranderingsproces in gang zitten met zichzelf.  Het is dit proces dat zo positief is en ook nooit af dat zo belangrijk is om over te vertellen.

Als ik een artikel schrijf is het uiteindelijk de bedoeling dat je zou denken aan dat perspectief dat je je levenslessen kunt leren en de dingen realiseren om zelfliefde te voelen om de onvoorwaardelijke liefde te geven aan je kinderen zodat er een complete verandering komt.

De cyclus van misbruik is dan doorbroken. Dit doen voor de lange termijn is belangrijk om ons de juiste motivatie te geven.

Met “narcisme.blog” werken we dus aan de lange termijn.

Daardoor hebben enkele mensen een goede relatie met ons omdat we deze relaties ook op lange termijn zien. Daardoor beperken we ook het aantal relaties in de zelfgenezing supportgroep en op onze profielen, zodat we de kwaliteit laten voorgaan op de kwantiteit. (zie link in het menu)

Sommigen onder jullie leven nog in narcistische relaties, anderen hebben al meer emotionele afstand kunnen nemen en weer anderen hebben een nieuw leven opgebouwd. Soms zet ik een post om de ene groep, dan weer de andere groep te ondersteunen met mijn visie.

Je moet niet klakkeloos die visie overnemen.

Maar ik apprecieer het sterk als je één en ander uittest van positiviteit, geduld en actie. Meestal kies ik op basis van wat één van onze mensen overkomt. Die persoon kan best wat perspectief krijgen omdat dit me het diepst raakt op dat moment.

Dit is meestal na een persoonlijk gesprek waarna ik naar een oplossing zoek die voor meerdere mensen zou kunnen helpen en die ook geldig blijft voor de lange termijn.

Bijna alle artikels die je vindt op “narcisme.blog” zijn geldig voor de lange termijn.

We blijven internationale artikelen volgen rond narcisme, zodat we onze artikelen kunnen updaten, of verschillende visies aanbod kunnen laten komen.

Toch is het leven simpel. Op lange termijn is het de waarheid die wint door positiviteit, geduld en actie.

Op lange termijn stuikt de wereld van de narcist in elkaar. Zo is het ook met ideeën rond narcisme. Je kunt een “complexe” theorie ontwikkelen, maar dikwijls is dat een nieuw formaat voor wat er al lang op een andere manier werd verteld.

Als het de waarheid is, is het een benadering van het goed verstand en blijft het voor lange tijd overeind. Daarom is het ook interessant om te zien wat er over narcisme staat geschreven in de oude schriften.

Je kunt verward zijn om dat je op een bepaald moment een harde tijd meemaakt.

De media verspreidt van allerhande informatie. Al geheel mijn leven zijn er problemen in ons land en in de wereld. De beelden van de moord op Kennedy, Martin Luther King, mei ‘ 68, de oliecrisis, de Islamitische revoluties, de regeringscrisissen, de golfoorlog, Sadam, 9/11, de financiële crisis, Isis, Libië, Calais, Syrië, Bin Laden enz. en al die dingen blijven hangen.

Toch blijven er enkele zaken ook hangen die je als waarheid beschouwt. Nelson Mandela bijvoorbeeld. Je kunt van dit alles pessimistisch worden over alle aspecten van samenleving en leven, want op de positieve boodschappen die ook toen en nu gebeurden daarop werd of wordt er niet gefocust.

Ieder menselijk wezen is heel speciaal. Jij dus ook!

Je kunt kiezen en dat doe ik om in die 80 tot 90 jaar dat we hopelijk hier op aarde verblijven om te begrijpen dat het heel speciaal is om een menselijk wezen te zijn.

De kans is 400 triljoen op 1. Ik hoop dat je dit goed tot je laat doordringen. Alleen als je daarop denkt, kun je dankbaar en gelukkig zijn elke dag en elk uur van het jaar wat ook je omstandigheden zijn. Want dat blijft speciaal. Dat je mens bent geworden.  

Als je dat grote perspectief ziet, is dat de enige manier hoe je kunt denken. Dan denk je ook: “Waar zijn sommige mensen mee bezig.?”

Dit doet niet af aan de pijn dat narcisme en elk misbruik veroorzaakt, maar dit geeft je een besef hoe fout narcisten wel zitten met hun superioriteit tegenover anderen.

Als je het goed bekijkt verdient het niemand om te “leven”. Het is een puur toeval.

Waarom zou je dan meer zijn dan een ander? Je verdient het niet om “geboren” te zijn. Het is ridicuul om te denken dat je daar iets speciaals voor gedaan hebt. Zelfs de plaats heb je niet gekozen. En niemand trouwens.

Het is waar dat we met van alles moeilijkheden hebben tot de dag dat we dood gaan.

Dat kleine kinderen opgesloten worden, waar het anders kan in instellingen, daar heb ik het moeilijk mee. Maar moet ik daarvoor mezelf toelaten om naar een glas te kijken dat half leeg, of half vol is? Die keuze heb ik. 

Omwille van de norm dat er tussen pleegkind en pleegouder 45 jaar verschil dient te zijn, zijn er zoveel kinderen die in instellingen terecht komen omdat ze geen pleeggezin vinden. Maar is het gemakkelijk om dat beleid te veranderen?

Ik begrijp dat het dikwijls een kwestie van DNA is, en van opvoeding in positiviteit, geduld en actie.

Ikzelf ben zwaarmoedig, pessimistisch en depressief beïnvloed door mijn opvoeding. Maar ik kan beslissen om dat te veranderen op gelijk welk moment. Het maakt niet uit of je 15, 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85 of 95 bent. Ik geloof ook niet meer in genetisch determinisme.

Die denkpatronen kun je veranderen. Hoe langer je wacht hoe moeilijker, en als het over patronen gaat die vroeg zijn invloed hadden, hoe meer je je huiswerk zal moeten doen. Zet je koptelefoon op en luister naar goede muziek of de hypnotische meditaties.

Als je bent opgevoed door een moeder die zeer ongewoon negatief tegen je deed dan is het een harde situatie om daaruit te breken.

Als je dan nog eens een vader had die een schepje bovenop deed dan is het bewezen dat dat moeilijk is om je daarvan te bevrijden. Ik begrijp dat volledig. Ik ben in zo’n situatie geweest, maar ik weet ook dat het nog veel erger kan. Wat ik aan verhalen hoor is echt gruwelijk.

Anderen zijn opgegroeid in een school waar er hard werd gepest en waar de directie ontkende.

Ik weet dat zo’n situaties bestaan. Ook in bepaalde delen van steden kan het er bijzonder hard aan toegaan om daar op te groeien. De kansarmoede bij kinderen is in elke Vlaamse provincie toegenomen in de laatste 10 jaar.

Als je in Antwerpen leeft is dat 17.6 procent voor jonge kinderen tussen nul en drie jaar. Door de corona crisis is het alleen maar erger geworden. Een groot probleem is het tekort aan sociale woningen en uitkeringen die lager liggen dan de armoedegrens.

Daarnaast heb je dat de vruchtbaarheid van vrouwen tussen 30 en 35 jaar is toegenomen en hoger ligt dan die tussen 25 en 30 jaar.

Veel kinderen gaan sowieso ouders hebben met meer ervaring en daar volop van profiteren. Hun ouders gaan ook gemiddeld langer leven, en wie weet gaan ze minder vlug scheiden. 

In alle geval is het aantal ouders van boven de 50 jaar met heel jonge kinderen enorm toegenomen. Je kunt je dus terecht afvragen waarom er nog zo’n verouderde wet bestaat dat je geen pleegouder mag zijn voor een baby van 1 jaar als je 46 jaar bent.

Is er nog sprake van een generatiekloof? 

Worden kinderen nagekeken omdat ze een oudere moeder of pleegmoeder hebben? Dit is niet van deze tijd. In werkelijkheid zijn er ontzettend veel grootouders die voor de kinderen zorgen, en ze naar school en van school brengen. Alleen in de pleegzorgwet in Vlaanderen wordt nog aan die leeftijdsdiscriminatie gedaan.

Maar goed, er zijn zoveel belangrijke problemen, waar we regelmatig over schrijven en stoere uitspraken over doen.

Maar heel weinigen geven daar echt om.  De zware problemen zoals kinderarmoede, misbruik en partnergeweld blijven maar stijgen.

Kijk eens in de spiegel, hoevelen van jullie hebben iets aan de kinderarmoede gedaan? Dan zijn jullie nog de empathischte mensen, dus ik veronderstel dat je heel wat gedaan hebt. Maar kon het niet veel meer? Ik weet het is ook structureel dat er niets evolueert.

Maar als je in de spiegel kijkt dan moet je begrijpen dat het ook jouw fout is. Alles wat er in je leven is en in de samenleving is, daar kun je wat aan doen, dus ben je medeverantwoordelijk. Je zult het niet graag horen.

Iedereen maakt van alles mee, maar er is niemand die er echt iets omgeeft.

En eens dat je begrijpt dat de meerderheid er niets omgeeft en je gaat daarover “klagen” en “zagen” om je gevoel een beetje te verlichten, dan ga je een klein beetje in een andere richting.

Je kunt proberen om positiviteit geduld en actie naar buiten te brengen. 

Niet de fake positiviteit van het trots op jezelf zijn en dat ferm overdrijven.  Ik hou ervan om positiviteit naar buiten te brengen.

Wat nu gebeurt, is dat een kleine minderheid van mensen die boos zijn, angstig en vol van haat en zwarte gedachten veel luider zijn dan het grote percentage van ons dat gelukkig is, enthousiast, die zich goed voelen, die solidair zijn met anderen. Maar door de manier waarop technologie nu werkt kunnen ze veel luider zijn dan voorheen. Facebook zoekt de polarisatie op met zijn informatiestromen.

Ik voel dat het nodig is dat ik datgene waarover ik gelukkig ben, en stralend dat ik daarover moet luider communiceren. Dat is de enige manier hoe we haat en angst zullen bestrijden. Ook al maken velen van jullie nog misbruik mee, het is absoluut nodig jullie te vertellen dat er licht is aan het einde van de tunnel.

Op de genezing van je situatie focussen.

Wellicht zal één of andere complottheorie je een simpele oplossing geven van wat er in de samenleving gebeurt, zodat je minder op je persoonlijke situatie bent gefocust, maar waardoor je ook de hoop op een beter groter geheel verliest eens je uit de tunnel bent.

Je leeft in een illusie van ik begrijp het eindelijk allemaal en ik hoef niets te doen behalve boe te roepen. Je kunt wel beseffen dat je met dat boe roepen vooral narcistische politici daarvan profiteren.

Positiviteit verspreiden in plaats van complottheorieën en haatzaaierij, daar gaat het allemaal over.

Positiviteit, geduld en actie is waarop we ons dienen te focussen.

Ik wil in het offensief van positiviteit zijn in de komende jaren en niet blijven hangen over hoe we in de situatie zijn waarin we zijn.

Net zoals je je kunt blijven schuldig voelen over de relaties die je in het verleden hebt gekozen, of dat je bent geboren in een bepaald gezin.

Dat gaat niets veranderen, dat is verspilling van je mooie tijd. Het is goed te weten dat je niet alleen bent in die situatie. Dat het over leugens gaat die worden verspreid.

Virussen zijn er altijd geweest, het is een natuurlijk fenomeen, en de wetenschap en vaccins hebben die in het verleden overwonnen. Feit. Kortom, een feit.

Narcisten verspreiden leugens! Narcistische politici doen hetzelfde om misbruik van je te maken. Ze zeggen dat diegenen die hen niet geloven en volgen gebrainwasht zijn. Dat ze een paardenbril op hebben. 

Maar de waarheid wint altijd. Leugens worden verteld door diegenen die tijdelijk aan de macht zijn of willen komen. En de reactie daarop is niet dat je narcisten gaat overtuigen van het tegendeel.

De reactie is positiviteit, en die ligt in de waarheid.

Wetenschap kan na hard werken om de “waarheid” te onderzoeken en veel doorzettingsvermogen een oplossing vinden voor een probleem. Dat is niet strijdig met geloof en hoop en liefde. Dat veronderstelt geloof en hoop en liefde. Kortom, dat is positiviteit.

Je kunt iets doen aan het gelukkig zijn en verhalen vertellen over je focus op geluk, positiviteit, geduld en actie.

Ik probeer mensen die in moeilijke omstandigheden leven te laten praten over de kleine dingen die hen nog gelukkig maken.

Het is een vreemde tijd waarin we leven, waarin we veel slechte dingen meemaken. Er is een tendens onder vele mensen om meer aandacht te schenken aan het negatieve in de wereld dan het positieve, en dit zou moeten worden veranderd.

Je zou aan het negatieve iets moeten doen! En over jouw positieve verhalen vertellen.

De meerderheid van de mensen beschouwt zichzelf niet als goed genoeg. Ze vinden materiële dingen belangrijker dan zichzelf.

Er is niets in de wereld dat zo onderschat wordt als de mens, zelfs als we bedenken hoe goed we zijn in het vernietigen van elkaar. Het is waar, het lijkt een vreemde gedachte, maar we zijn er nog steeds, ondanks alle mogelijke manieren waarop we zouden kunnen worden vernietigd. Dit betekent dat we toch kiezen om onszelf te beschermen.

Dat jongeren zich inzetten voor het klimaat is een teken dat we bereid zijn voor elkaar op te komen. Het feit dat het zorgpersoneel over de gehele wereld zo hard werkt, is ook een reden om positief te blijven.

klik voor meer info

Negativiteit is veel gemakkelijker om te verkopen, en dat is de reden waarom het werkt.

Het zou verstandig zijn als jullie dat besef ten volle zouden inzien. De negatieve energie van een kleine groep kan een groot aantal mensen die maandenlang hard gewerkt hebben, verpesten. Maar dat is niet echt waar, net zoals veel advertenties niet echt waar zijn.

Zoals vele complottheorieën niet de waarheid weerspiegelen, zijn de verkooppraatjes van toxische politici bedoeld om mensen die het moeilijk vinden om door het kluwen van verwarrende informatie heen te komen, te misleiden. Dit is de reden waarom politici met toxische ideeën aan de macht komen.

Het is veel moeilijker om mensen die misbruikt werden terug op de rails te zetten dan om negatieve praatjes te vertellen.

Als je de narcist afschildert als een monster, kan dat betekenen dat het slachtoffer nog meer schrik zal hebben. Dat verhaal is niet ingewikkeld.

Veel moeilijker is het verhaal hoe je jezelf zal versterken om uit de gevangenis van dat monster te komen. Dan zul je mensen moeten inspireren met positiviteit. Door hen te tonen dat je in hen gelooft, geef je ze hoop voor de toekomst en liefde voor wat in hun leven op dit moment goed is. Meestal is het de onvoorwaardelijke liefde die ze voor hun kinderen voelen.

Jij bent verantwoordelijk voor positiviteit, geduld en actie.

Ik voel me verantwoordelijker dan normaal, omdat ik gelukkig ben en ik wil dat anderen ook gelukkig zijn, zodat we die positiviteit kunnen verspreiden. Het is een interessante tijd in de geschiedenis, de samenleving en in ons land.

Als je iemand iets wilt vertellen, neem dan de verantwoordelijkheid om het te delen op sociale media als je je leven leuk vindt en je je goed voelt.

In “narcisme.blog” is elke kleine vooruitgang die je boekt met je hoop, geloof en liefde, en met de toepassing van de mogelijkheden die we bieden om narcisme te lijf te gaan, een positief verhaal.

De wereld heeft nood aan dergelijke transformerende verhalen die positiviteit, geduld en actie bevatten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont.

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma