Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe word je een positiever mens? +video

Kiezen voor positiviteit gaat niet over altijd positief zijn. Dat gaat over een besef dat alle situaties, zelfs pijnlijke situaties tijdelijk kunnen zijn. Alle situaties hebben lessen in zich.
Als je ervoor kiest om een positiever mens te zijn over wat je in het leven ervaart, zul je meer zelfvertrouwen en vrede krijgen.

Omdat het ons helpt ons veilig te houden, zijn onze hersenen vatbaar voor negatieve denkpatronen of ‘worst case scenario’s’. Zo zijn we geëvolueerd. Hoe meer we kiezen om het goede te zien in onszelf en in onze ervaringen, hoe meer we openstaan voor verandering.

Dit lijkt op tegen onszelf zeggen:

Ik kan dit doen. Ik kom deze periode van mijn leven door. Deze pijn van deze breuk laat zien dat ik heb liefgehad en dat is iets moois. Dit is tijdelijk, geen enkele emotie duurt eeuwig. Kijk hoe ver ik ben gekomen. Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb gedaan, ook al ben ik bang. Ik mag ruimte innemen en vreugde voelen.

Het belangrijkste, als we positiviteit beoefenen, is om aardig voor onszelf te zijn. Het maakt niet uit wat we voelen of denken. Het is normaal dat ik me zo voel en vandaag kies ik ervoor om aardig voor me te zijn.

Hoe word je positiever:

Word je bewust van de verhalen die je toewijst aan wat er dagelijks met je gebeurt.
Breng tijd door met positieve denkers die je een geïnspireerd en een hoopvol gevoel geven.
Vind elke dag kleine momenten van dankbaarheid. De zon op je gezicht, de warmte van je bed. Maak een shortlist.
Ga wandelen in de natuur: dit verandert je humeur en perspectief.
Leer elke dag slechts 1 minuut te pauzeren en te ademen en terug te keren naar je lichaam.
Wees getuige van hoe je over mensen, het leven en jezelf spreekt tegen anderen.
Door te oefenen, kunnen we beginnen ons denken om te buigen naar meer positieve manieren. Die zijn eigenlijk realistischer.

MAAK DEZE ZIN AF:

“Positief zijn betekent __ voor mij”
Ik ondersteun mezelf. Ik ben veilig. Ik ben verantwoordelijk voor dit moment. Ik heb macht. Ik mag dit moment beleven. Ik ben dankbaar.

We kunnen alleen positiever zijn vanuit een plaats van zelfcompassie:

pijnlijke gevoelens moeten zonder oordeel eerst (adem) worden toegestaan ​​om verbinding te maken met ons innerlijke kind, vanuit een plaats van zelfcompassie zullen we liefdevoller en positiever denken.
Positief zijn betekent voor mij dat je je gevoelens toelaat zonder oordeel. Het staat zelfcompassie toe en daardoor zal positiviteit vanzelf stromen.
Positief zijn betekent voor mij openstaan ​​voor alle ervaringen en sensaties van het leven. Realiseren dat wat pijnlijk en moeilijk lijkt, niet per se negatief hoeft te zijn.

Het is positief staan tegenover alle gevoelens en ze door mij heen laten gaan, zodat ik open en positief kan blijven staan ​​voor de volledige ervaringen van het leven. Dat betekent natuurlijk niet dat ik open moet staan ​​voor negatieve gedachten en me daar onnodig door laat meeslepen. Het betekent observeren, ze opmerken en leren hoe je ze er op een open manier doorheen kunt laten komen.

Voor sommige mensen betekent positief zijn:

Accepteren wat is. Zelfs als dat betekent dat ik niet positief ben.
Authentiek zijn voor jezelf. Bedenk dat er altijd hoop is.
Positief zijn, betekent dankbaarheid tegenover mezelf oefenen. Dat is de snelste manier om het portaal van het hart te openen. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Dankbaarheid is de katalysator voor je geluk.
Positief zijn, betekent voor mij dat ik mezelf eraan herinner dat alles wat ik in het leven meemaak, is ontworpen om me te helpen bevrijden.
Het vinden van kleine momenten van dankbaarheid gedurende de dag is belangrijk omdat het de geest verschuift van klagen en slachtofferschap naar dankbaarheid en overvloed.

Focussen op wat ik kan controleren en handelen in overeenstemming met mijn visie.

Vasthouden aan hoop en vertrouwen, wat er ook gebeurt!
Ik probeer te zien wat ik van elke ervaring kan leren.
Positiviteit betekent dat wij de scheppers zijn van onze werkelijkheid. Het leidt tot ongelooflijke veerkracht, hoop en warmte.
Positief zijn is een keuze, een keuze waar ik nog steeds aan werk.
Telkens wanneer ik dit voorstel in ruimtes met maatschappelijk werkers, lijken ze het tot het uiterste van “giftige positiviteit” te brengen en het te veroordelen. Ik denk dat er een neiging is tot binair denken en dat er minder bewust wordt verkend in de ruimtes ertussen.
Ik worstel enorm met dit onderwerp. Opgevoed door twee supernegatieve ouders. Mijn 1e gedachte is altijd iets negatiefs.

Wat ik doe is een tool genaamd “VET” gebruiken. Wat de situatie ook is, je kunt er altijd wat uit halen. Vet staat voor Value Extraction Tool.

Haal waarde uit negatieve, moeilijke of uitdagende situaties. We zijn misschien niet positief, maar als we veel waarde kunnen halen uit leren en groeien, kan dit ons perspectief voor altijd veranderen.

Alles gebeurt voor mijn hoogste goed! Telkens één keer ademhalen en erop vertrouwen dat mijn vermogen om te doen waar ik in geloof me zal brengen waar ik moet zijn.

Het toevoegen van een ‘Nog’ aan elke uitdaging kan helpen om positief te zijn…zoals… Ik voel me niet zeker vandaag, MAAR ik zal één ding doen waar ik me goed bij voel. De kracht van nog positief te zijn.
Positief zijn, betekent voor mij het leven op wat voor manier dan ook waarderen. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk en kan het moeilijk zijn, maar dat betekent niet dat het leven slecht is of dat ik minder ben. Die moeilijke tijden kunnen me helpen groeien als ik ervan leer. Dus ik waardeer alles wat er in mijn leven gebeurt, hoe goed of slecht het ook is.
Uiteindelijk win ik altijd door te leren of te groeien.
We ervaren een breed spectrum aan emoties. Accepteer elk. Er is geen positief en negatief, goed slecht. Elke ervaring accepteren leidt tot welzijn.

Mijn favoriete mantra is “Om Namah Shivaya”:

“Het is allemaal God: het is allemaal goed” – zelfs als de dingen slecht lijken, is het nog steeds hetzelfde universum, dezelfde goddelijkheid die zich ontvouwt; het komt uiteindelijk allemaal goed, en als het niet goed is, betekent dat gewoon dat we nog niet klaar zijn.

Zelfreflectie en trouw aan mij omdat niemand mij beter kent dan ikzelf, zo kan ik positief blijven. Positief zijn is het gracieus loslaten van alle mensen, plaatsen en dingen die mijn doel niet dienen. Positief zijn is mezelf of mijn situatie niet vergelijken met anderen. Positief zijn, betekent dagelijks mijn best doen, zelfs als dingen moeilijk te overwinnen zijn, en dankbaar zijn voor wat ik nog in mijn leven heb.

Het is oké om te zijn wie ik ben, met al mijn onvolkomenheden.

Wetende dat mijn waarde niet gebaseerd is op mijn productiviteit, omdat ik altijd de moeite waard ben!
Wetende dat ik fundamenteel in orde ben en daarom mezelf toesta al mijn gevoelens volledig te voelen, omdat ik weet dat ik ze aankan en dat ze voorbij zullen gaan.

Positief denken gaat niet over het bedenken van een uitweg uit een slechte dag. Swipe door deze dagen. Hoop kiezen, zelfs als er geen lijkt. Ik blijf mezelf eraan herinneren dat ik moeilijke dingen kan doen en probeer de groei te vinden in wat ik doormaak. Waarom ervaar ik dit nu? Wat ga ik hier uit leren?

Ik heb elke dag om 9.00 uur een wekker gezet. Ik heb na mijn alarm “drie dingen genoemd waar ik dankbaar voor ben”, en ik neem dan even de tijd om erover na te denken.
Ik heb last van chronische pijn die absoluut verergerd wordt door stress. Tot het punt van dit bericht heb ik getikt met de zin “Ik ben veilig in mijn lichaam, zelfs als ik pijn ervaar.” Het heeft echt een verschil gemaakt in hoe snel/effectief ik weer in contact kan komen met mijn parasympathisch zenuwstelsel. De kleine aanpassingen hebben voor mij een groot verschil gemaakt.

Jezelf niet in elkaar slaan omdat je je helemaal niet positief voelt.

Zonder de schaduw te beoordelen, weet dat de duisternis voorbij zal gaan, morgen is er weer een dag.
Realistisch zijn en toch optimistisch blijven. Ik hoop op het beste en vertrouw erop dat ik voor mezelf zal zorgen. Het maakt niet uit op de uitkomst. Vooral als het niet het resultaat is dat ik verwachtte.
Momenten van vreugde vinden, door elke dag dankbaar te zijn voor dingen, mijn emoties onder ogen zien en compassie tonen voor mezelf en anderen.

Het is een erkenning dat het leven soms uitdagend is en dat het oké is om niet oké te zijn. Ik zou een moeder die net haar kind heeft verloren nooit kunnen zeggen dat ze ‘de les erin moet vinden’, sommige dingen zijn gewoon heel erg – maar de manier waarop we over onze uitdagende ervaringen denken, verandert en verandert in de loop van de tijd. Perspectief kan ontstaan ​​als we er klaar voor zijn.
OK …, maar er is een dunne lijn tussen spiritueel omzeilen en giftig positivisme.

Positief zijn is voor mij:

me niet identificeren met mijn negatieve emoties (ik ben niet mijn negatieve emoties) maar ze observeren. Het zorgt ervoor dat ik me minder overweldigd voel door moeilijke emoties.

Hoe is dit belangrijk voor mensen met chronische pijn en ziekte?

Ik heb vrienden met slopende aandoeningen en voor hen is hun pijn niet tijdelijk en het is allesverslindend, wat betekent dat ze zich niet op het positieve kunnen concentreren. Positief denken is dan behoorlijk giftig voor hen, omdat mensen lijken te denken dat ze zich uit een slechte dag kunnen redden, terwijl ze in werkelijkheid worstelen met overleven.
Het is belangrijk om het verschil tussen authentieke hoop en giftige positiviteit te onthouden.
Positief zijn, betekent mezelf niet meer elke dag een stuk stront noemen en de mening van anderen over mij loslaten.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees