Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Gezondheidsrisico’s met een narcist? Stress invloed op immuunsysteem! +video

Ik begon me af te vragen of er een verband was toen ik hoorde van één van mijn narcisten-slachtoffers tussen narcistisch misbruik en gezondheidsrisico’s. Hoe ze ongelooflijk verschrikkelijk en voor een lange tijd behandeld werd door haar gewelddadige narcist en fysieke klachten kreeg. Ik weet van iemand anders die overleed aan borstkanker in haar vroege jaren dertig waarvan verteld werd dat haar man een narcist was.

De gezondheidsrisico’s met een narcist groeien naarmate je er langer bij bent, want enkele gedragingen waren er al voordat je besefte dat hij of zij een narcist was.

relatie tussen stress mogelijks veroorzaakt door narcist en kanker,gezondheidsrisico's met een narcist

Gezondheidsrisico’s met een narcist: borstkanker.

Met nieuw onderzoek en bewijs dat narcistisch misbruik koppelt aan specifiek borstkanker bij vrouwen lijkt het veel minder een mysterie wat haar echt is overkomen.

Ik kan verschillende behandelingen van slachtoffers van narcisten vergelijken door dat ze het met me bespreken waardoor ik meer en meer geïnteresseerd ben geworden in de link tussen de twee. Ik ben dan ook veel vastberaden om Geen Contact aan te raden en zo hun innerlijke genezing te versnellen van het trauma dat ze werden aangedaan.

Sommige slachtoffers denken dat ze beter voor het welzijn van de kinderen nog een tijdje kunnen “proberen”. Maar als er een link is tussen beiden kan dit toch de kinderen niet helpen.

Kan Narcistisch Misbruik Kanker veroorzaken?

Ieder van ons heeft kankercellen in ons lichaam, maar niet iedereen krijgt kanker. Kanker schuilt in ons allemaal. Onze lichamen maken de hele tijd defecte cellen. Dat is hoe tumoren worden geboren.

Maar onze lichamen zijn ook uitgerust met enkele mechanismen die dergelijke cellen detecteren en vernietigen.

Wanneer u echter in een staat van constante stress verkeert en uw lichaam zich in een permanente vecht-of-vluchtmodus bevindt, omvatten de effecten schade aan uw lichaam, stemming en gedrag.

Teveel Stress schaadt je DNA zoals bij PTSS, waardoor je zowel fysiek als mentaal ziek wordt, en tot acht jaar of langer kunt aftrekken van je levensduur afhankelijk van je genetische aanleg.

De systemen van je lichaam vallen niet synchroon, waardoor je vooraf veroudert.

Uw immuunsysteem loopt een kritiek risico, wat leidt tot een hoger risico op het ontwikkelen van kanker en andere levensbedreigende ziektes.

Emotioneel misbruik kan ernstige fysieke problemen veroorzaken, omdat het lichaam via verschillende symptomen probeert de gevolgen van het misbruik te onthullen.

Na verloop van tijd kunnen onderdrukte gevoelens van emotioneel en verbaal misbruik kanker, hartaandoeningen, zweren, rugpijn en veel andere lichamelijke aandoeningen veroorzaken.

Stresshormonen en de gezondheidsrisico’s met een narcist.

Volgens de Foundation for Women’s Cancer: als je gestrest bent, maakt je lichaam bepaalde zogenaamde “stresshormonen” aan ermee om te gaan. Bij veel soorten kanker binden deze hormonen zich met kankercellen.

Dat kan de cellen invasiever maken en ze helpen beschermen als ze van het ene lichaamsdeel naar het andere gaan. Dit maakt het gemakkelijker voor tumoren om te groeien en kanker te verspreiden.

Stress kan ook uw immuunsysteem beïnvloeden.

Studies tonen aan dat stress interfereert met de manier waarop bepaalde cellen in uw immuunsysteem werken. In het bijzonder beïnvloedt het cellen die kankercellen vinden en doden.

Er zijn onderzoeken die beweren dat er geen verband bestaat tussen chronische, langdurige stress en kanker. Maar recent bewijsmateriaal verzamelt zich dat er een verband bestaat tussen stress en het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker, evenals hoe de ziekte voortschrijdt.

Andere studies hebben zelfs aangetoond dat vrouwen die traumatische gebeurtenissen of verliezen in het leven meemaakten, opvallend meer borstkanker hadden.

HPV en gezondheidsrisico’s met een narcist die ontrouw is.

Een ander ding om te overwegen is dat als uw narcistische partner vals speelt, zij het humaan papillomavirus (HPV) kunnen overbrengen. HPV kan cervicale en andere vormen van kanker veroorzaken, waaronder kanker van de vulva, vagina, penis of anus.

Het kan ook kanker in de achterkant van de keel veroorzaken, waaronder de basis van de tong en amandelen. Kanker duurt jaren, zelfs decennia, om zich te ontwikkelen nadat iemand HPV heeft gekregen.

Mensen met een zwak immuunsysteem zijn minder in staat om HPV te bestrijden en hebben meer kans om gezondheidsproblemen te ontwikkelen.

Hogere gezondheidsrisico’s met een narcist.

Als je een man bent met een ontrouwe narcistische partner, suggereert nieuw onderzoek een hoger risico op prostaatkanker door Soa’s.

Behalve kanker omvatten de gevolgen van langdurige emotionele mishandeling namelijk C PTSS door belangrijke anderen, vriendjes of vriendinnen:

Depressie Laag zelfrespect en eigenwaarde, emotionele instabiliteit, slaapstoornissen, fysieke pijn zonder oorzaak, suïcidale gedachten, gedachten of pogingen tot buitengewone afhankelijkheid van de misbruiker, misbruik van de substantie.

Toename van gezondheidsrisico’s met een narcist.

Voor elke dag dat je Narcistische partner je emotioneel en verbaal misbruikt, neemt je kans op het ontwikkelen van kanker en andere levensbedreigende omstandigheden toe. Afhankelijk van hoe lang je bij hen bent geweest, is je levensduur al aanzienlijk verkort.

Ga vandaag nog over op de “Geen Contact regel” of bereid je grondig voor op een scheiding en begin die jaren terug toe te voegen!

Relatie tussen narcistische woede en het ontwikkelen van ziekte:

Narcissistic rage: The Achilles’ heel of the patiënt with chronic physical illness

Het is voor mij verbijsterend hoe de narcist dit allemaal bereikt, zelfs tot het punt dat hun slachtoffer zich bij hen verontschuldigt. WAARVOOR?

Merkte je dat je  je verontschuldigde en toen bij jezelf dacht: “Waar heb ik me in hemelsnaam voor verontschuldigd?”

Het is zo gek hoe een geheime narcist manipulatief kan zijn. TOTDAT je beseft waar je mee te maken hebt, een narcist of sociopaat.

Als je eenmaal gewapend bent met alle informatie over hoe ze werken, hebben ze niet langer dezelfde macht over je als je dan het innerlijke werk doet.

Lezen! Studeren! Onderzoeken! Leer jezelf ook kennen! Hoe meer je dat doet, hoe minder ze vat op je krijgen!

Zijn er nog andere gevaren voor uw gezondheid als je samenleeft met een narcist? Laat het me weten in de commentaren hieronder. Deel dit artikel, omdat je er mee de slachtoffers van narcisme ondersteunt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Verslaving aan de narcist en emotionele afhankelijkheid hoe stop je dat?

Niets wat je kunt doen om narcistische ontrouw te veranderen.

Zal de narcist terugkomen? Narcistische ontrouw.

Free Materials

Narcistische mannen jongeleren met seksuele partners: gevaar!

Hoe seksuele ontrouw of vreemdgaan begrijpen?

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

3 reacties op “Gezondheidsrisico’s met een narcist? Stress invloed op immuunsysteem! +video”

 1. JasMien avatar

  Hyperventilatie, maagklachten, angstaanvallen, …

 2. annaberg avatar

  Ik kreeg 3 jaar geleden een joekel van een burn-out, bij nader inzien nadat ik op school op dezelfde manier werd behandeld als door mijn vader en zus. De stresstherapeute die ik nadien bezocht, bracht me op het spoor van emotionele verwaarlozing en narcistisch misbruik. Mijn ogen zijn onwaarschijnlijk open gegaan. Maar de situatie is complex. Zowel mijn vader als mijn zus kunnen mensen zand in de ogen strooien als de besten…

 3. Nelly avatar
  Nelly

  Klierkoorts omdat je immuunsysteem niet goed meer werkt.
  Trillen van je lijf doort PTSS.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees