Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Waarom is het zo moeilijk om de bedoeling van de narcist te begrijpen?

Permanente schade berokkenen is een bedoeling van de narcist.

Het is moeilijk om grip te krijgen op het feit dat iemand die we in ons hart vertrouwen hebben gegeven in een kwetsbare toestand, opzettelijk ons ​​zou willen overtuigen hen alleen te vertrouwen. Dat die persoon dan nog als enige doel heeft het veroorzaken van verdere en permanente schade. En dat is nu de bedoeling van de narcist.

Allemaal voor hun eigen vermaak en bevrediging van een innerlijke behoefte om anderen pijn te doen.

Dit soort doelgerichtheid en vernietiging van vriendelijke en zorgzame mensen lijkt onbegrijpelijk.  Zelfs voor de allermoeilijkste karakters onder ons blijft de bedoeling van de narcist moeilijk te snappen.

Om nog maar te zwijgen van diegenen die empathische en mededogend van aard zijn, ze zijn compleet anders van karakter, mentaliteit en attitude.

Ik geloof dat dit de genezing van narcistisch misbruik voor de meesten zo moeilijk maakt.

We kunnen de denkwijze van iemand die zo sadistisch van aard is eenvoudigweg niet bevatten. En dat zullen we nooit doen. Ik geloof dat een sleutel om verder te gaan in onze helende reis van deze beledigende monsters, het accepteren is van het feit dat we het nooit zullen begrijpen.

We, als gevoelvolle, zorgzame mensen zijn niet in staat om dergelijke sadistische handelingen te verrichten die de narcist toebrengt aan hun nauwkeurig gekozen slachtoffers.

Dus het begrijpen van het “waarom” – de bedoeling van de narcist,  is niet iets wat we zullen bereiken.

En gelukkig!

Ik denk dat als we dankbaar kunnen worden voor het feit dat hun boosaardige en berekende vernietiging van anderen aan ons begrip ontsnapt.

We kunnen beseffen dat de kloof tussen hun daden en ons begrip betekent dat we veel beter af zijn in dit leven dan dat ze ooit emotioneel, relationeel, en vooral mentaal zullen zijn.

Niet alleen zal onze genezing dan sneller komen. Het zal ook een kracht met zich meebrengen.  Een innerlijke kracht die ons naar grotere hoogten van vervulling en dankbaarheid zal brengen. Dat gaat verder gaan dan dat we ooit voor mogelijk hadden gehouden op onze meest pijnlijke dagen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we hun kenmerken niet moeten bestuderen en de technieken die ze gebruiken.

Heb je een idee waarom een narcist doet wat hij doet, laat het me weten in de commentaren. Het delen van dit artikel betekent ondersteuning voor de slachtoffers van narcisme. Lees nu meer over hoe je jezelf kunt helpen door alle mogelijkheden die we geven te gebruiken hier.

Wees er in alle geval van overtuigd dat het niet je fout is dat het conflict begint met verbaal geweld door een narcist.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees