Onafhankelijk worden betekend: werk aan de winkel. Deel 2

Onafhankelijk worden betekend: werk aan de winkel. Deel 2

Heb je veel geld nodig om opnieuw te beginnen?

Sommigen zullen zeggen dat ze online geen mensen kunnen bereiken en een ‘brand’ creëren, omdat ze daar niet het nodige geld voor hebben. Maar er is veel werk aan de winkel als je “een brand” wil creëren Er is echter niet zoveel geld nodig, om te kunnen beginnen en een tactiek uit te bouwen op lange termijn om onafhankelijk van de narcist te worden.

Als je resoneert met deze titel of zelfs maar een voorbijgaande nieuwsgierigheid hebt naar deze titel, hebben we veel om over te praten. Maar iedereen is welkom, als je het met me eens of oneens bent, wil ik je standpunt horen, want als individuen zijn we net zo belangrijk als ieder ander op deze aarde.

Voordat we beginnen, wil ik het een en ander duidelijk maken. Ik heb zeker niets uitgevonden van de concepten waar ik het over heb. Zoveel van wat ik hier zeg, zal een aanpassing zijn, een uitbreiding van andermans concept over complex trauma, het genezen van schaamte en het opbouwen van gezonde relaties.

Op deze blog gebruiken we verschillende psychologische modellen als middel om onszelf beter te begrijpen en andere mensen beter te begrijpen en in het algemeen te proberen de gezondheid van onze relaties en ons leven in het algemeen te verbeteren.

Dus wat betekent, is dat we meer krijgen van wat we wel willen in ons leven en onze relaties en minder van wat we niet willen en hier verwijs ik naar het model van complexe posttraumatische stressstoornis.

Nu ga ik niet te diep in op wat cptss is of toxische relaties zijn.

Als je het niet weet, vind je meer in de categorieën en tags, zodat je wat meer kunt leren voordat je terugkomt. Maar ik wil er ook voor zorgen dat je geen cptss of toxische relatie hoeft te hebben om je te verhouden tot wat ik in dit artikel ga zeggen. Zoveel van wat ik zeg, zal van toepassing zijn op iedereen die worstelt met gevoelens van giftige schaamte, evenals op iedereen die een zeer onveilige hechtingsstijl heeft.

Dus de reden dat ik de term regelmatig cptss gebruik, is omdat ik geloof dat waar ik het over ga hebben het directst van toepassing is op mensen met cptss. (ten gevolge van narcistisch misbruik of langdurige toxische relaties. Maar als je jezelf herkent in dit artikel, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je cptss hebt, want de situatie dat ik ga beschrijven zal van toepassing zijn op mensen in een breed scala aan contexten. Dus waar ik het vandaag over wil hebben, kan inspirerend voor je zijn. Ik hoop dat je neemt wat goed voor je is, en dat je vermijdt om te doen wat op dit moment niet met je resoneert.

Welk pad je ook hebt gevolgd, ik ben echt blij dat je er bent.

Deze site staat vol met ongelooflijke bronnen en ideeën die u kunnen helpen uw complex trauma te stoppen en een gelukkig leven op te bouwen. Ik ben geen filosoof, wel ontwikkelaar van deze site en ik heb niet alle antwoorden.

Ik maak fouten, heb slechte dagen en raak verwikkeld in angst en twijfel aan mezelf, net als de rest van de mensheid. Maar het is mijn toewijding om u het allerbeste te bieden van wat ik leef en leer, terwijl ik het tegelijkertijd reëel en eerlijk houd. Verwacht dus geen perfectie (daar ben ik te openhartig voor), maar verwacht wel tot nadenken stemmende ideeën, tijdloze wijsheid, wat gekke capriolen en een niet aflatende toewijding om je te helpen zoeken naar antwoorden en werktuigen om om te gaan met complex trauma.

Om op korte termijn je succes op te bouwen is er niet alleen veel geld nodig, maar het zou jouw reputatie ook kunnen kosten. Digitaal werken is geen hocus pocus. Dus als je digitaal wilt werken ga je wel wat geld en veel tijd moeten spenderen.

Als je terug aan het werk moet als gevolg van een scheiding raad ik aan om niet digitaal een bedrijf op te richten, maar eerst weer zelfvertrouwen opdoen en je netwerk op te bouwen.

Er zijn immers in de onlinemarketing wereld nogal wat narcisten aan het werk die er alleen maar op uit zijn om zo snel mogelijk geld te verdienen zonder dat ze waarde leveren. Dat is trouwens ook zo in de “coaching” en “therapie” wereld. Ze gaan het keer zeggen, want ze zijn de experten.

Dus kun je als je opnieuw moet beginnen en je hebt de fysieke mogelijkheden beter een uitdagende job zoeken dan in je eentje uitvissen hoe je online kunt verkopen en geld verdienen met de investeringen die je gedaan hebt in tijd en geld.

Dat betekent echter niet dat je je online aanwezigheid niet kunt zien in het perspectief van outreach naar een doelgroep eens je de middelen hebt. Maar in de vrije uren daarover bijleren en toepassen zal je veel meer vrijheid geven dan het bekijken van soaps.

Wat er nodig is, is geduld met jezelf en met anderen. Niet denken dat er een kortere weg is dan het toepassen van de basisprincipes.

Daarom zijn er geen excuses ongeacht welke oorspronkelijke nationaliteit je hebt, welke seksuele geaardheid je hebt, welke sociale afkomst als je werkt aan jezelf en je verbindt met mensen die je ondersteunen kun je veel verder raken dan gewoon waar uit de shit.

Je kunt je droom realiseren als je die kunt specifiëren. Je kunt je droom re-engineering, waar je wilt zijn als eindresultaat, tot wat je daar vandaag voor moet doen.

Afkicken van je verslaving aan de ‘narcist’, je emotionele afhankelijkheid snijden met je ex narcistische vriendenkring is een belangrijke stap om een goede basis te leggen. Jezelf bemoederen en bevaderen om je hechtingsproblemen uit je kindertijd in stilte te herstellen is echter ook werken aan jezelf, en is nog belangrijker dan herstellen van je traumatische relatie.

Het is veel moeilijker om klanten te vinden (bijvoorbeeld om je boeken te kopen, bijvoorbeeld om je coaching op te starten over de vaardigheid die je hebt) dan om het vinden van geld om een onderneming te starten.

Dus het is niet omdat je dat geld hebt en dus programma’s kunt kopen, of een zaak kunt vernieuwen dat je dan in staat bent om klanten te kunnen vinden.

Nogmaals met heel weinig geld kun je een “brand” online starten en een lezerspubliek opbouwen en een goede relatie opbouwen met je lezerspubliek.

Het is leren door het te doen dat je goede relaties aanknoopt met de juiste mensen. Het is vinden van die innerlijke rust en geluk die daarvoor de basis is. Wie het anders probeert, loopt een groot risico om terug misbruikt te worden door narcistische personen.

Het is geen beperking in geld die je dat onmogelijk maakt, het is het vermijden van het innerlijke werk die alles terug op de helling kan zetten. Er is dus geen excuses op de oefeningen niet te doen die het kunnen helpen bij het vinden van je kern.

Als je eenmaal die goede relatie hebt zullen ze graag van je kopen om aan uitgebreider en diepgaander informatie te komen.  Mensen zullen je graag helpen, welke ook de rechtmatige droom is dat je wilt verwezenlijken.

Als je iemand gevonden hebt die er voor jou wilt zijn kun je uit de armoede, de emotionele pijn en het isolement komen. In de kring van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt zijn er zeker die daartoe bereid zijn.

In een forum zoals Stop narcisten of Facebook worden nieuwe vriendschappen gesmeed. Maar het moeilijkste is dus die goede relaties opbouwen met je lezers, of voor anderen met gelijkgezinden.

Soms vind je zelfhulpgroepen lokaal waar mensen met een specifiek probleem elkaar gaan ondersteunen.

Als je al zo ver gevorderd bent in je begrip van narcisme door dat je mijn blogs leest is het zeker aan de orde dat je die stap zet naar een steungroep (online of offline).

Dat vergt consistentie in engagement met hen, veel luisteren, en ook kritiek kunnen verdragen. Maar als je je richt tot mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt als jij zijn deze mensen meer bereid om zich te engageren.

gewerkt met mensen om hen te bekrachtigen, onafhankelijk narcist
Quantum Healing Starter Pack

Ben je een soft?

Als dat is wat je tegenhoudt, als je nu aan het wenen bent omdat je dat zou moeten doen, dan pas ben je in de grote problemen want dat is wat mensen nu verwachten om uit de shit te komen.

Kijk, als je een blanke bent en je bent racist, dan ben je eigenlijk een softie. Iedereen zou moeten zijn leven kunnen leiden zoals hij of zij dat wil doen. En voor diegenen die hebben geleerd om andere te aanvaarden zoals ze zijn en ze te respecteren zijn er veel meer mogelijkheden dan vroeger.

We dienen die stap te zetten niet om anderen te misbruiken, maar om anderen lief te hebben en liefde te ontvangen.

Als je iets groots wil opbouwen (natuurlijk op de lange termijn) dan zal je geduld moeten hebben. En veel geduld hebben dat is zeker. Wanneer je iemand bent die altijd bediend is geweest door mama en papa op jou wenken gaat dat niet zomaar werken in het opbouwen van relaties en krediet opbouwen online. Indien je nu 30 bent dat is er geen probleem om je leven uit te bouwen zoals je wilt. Als je 50 jaar bent is dat al iets moeilijker, maar niet onmogelijk. Maar waarschijnlijk heb je een probleem als je 70 jaar bent.

Als je een mentaliteit hebt dat het resultaat onmiddellijk te zien moet zijn geef je snel de moed op. Soms zul je troost vinden, en wanneer niet dan ga je jezelf moeten troosten.

Je kunt geloven dat er iets zal gebeuren, ook al kan je het niet visualiseren.

Niet dat ik van visualiseren geen voorstander ben. Maar het is niet ‘een Secret’ mentaliteit die je moet hebben om het te laten gebeuren want dat is voor een belangrijk stuk BS.

Hard werken is het eerste, het tweede en het derde dat je moet bereid zijn om te doen. Daarom is het zo belangrijk om goed voor je gezondheid te zorgen. De formule is dus hard werken en slim werken. En ja, ook geloven in wat je doet. En alle groeitaken volgen die je vindt in de categorie groeitaak of in het menu. Deze groeitaken zullen je fysiek, emotioneel en spiritueel versterken.

Wanneer je het lef hebt om online iets te plaatsen om een ‘brand’ op te richten en je eigen onderneming te stichten (met alle beloftes die daaraan verbonden zijn) dan moet je het nodige werk doen. Als je kijkt naar de 16 uur elke dag die je spendeert, dan hou je je bezig zo dikwijls bezig met nutteloze zaken.

Maar hetzelfde geld voor wie door studie of werk een nieuwe richting aan zijn leven wil geven. Werken aan jezelf doe je niet door televisie of internet te consumeren.

Je voelt maar al te goed of een activiteit je verder opbouwt of de status quo bevordert. Er is een hele industrie die immers geld verdient aan onze illusies en ons door negativiteit te verkopen je afhoudt van het onmisbare werk aan jezelf.

Niet dat je je niet mag ontspannen, maar de onnozele zaken ontspannen je niet, ze houden je bezig, meer zelfs ze leiden je af.

Het is absoluut geen onnozele zaak, als je je eigen groenten kweekt, of op welke manier je je ook creatief bent of artistiek.

Dat is niet alleen ontspannend, maar heel gezond voor je geest. Ja, het is iets anders dan voor je televisie liggen. Er is geen enkele persoon die in zijn leven iets bereikt heeft met voor zijn televisie te liggen elke avond en niet het nodige werk af te leveren.

Ook diegene die dit nu lezen, zullen niet loskomen van hun narcist als ze niet het nodige creatieve werk doen. Dat kan een boek lezen zijn, dat kan een dagboek schrijven zijn, dat kan een therapie volgen zijn, dat kan contacten leggen zijn in een forum, dat kan het uitwerken zijn van jouw droom.

Verschillende mensen die ik ken vatten een nieuwe studie aan.  Ikzelf werk aan deze blog, leer nieuwe vaardigheden bij ook in het domein van zelfhulp.

Dat is een algemeen gegeven in het leven, je moet er aan werken, en starten met dat creatieve werk is wellicht een van de moeilijkste opdrachten, maar eens je daar een gewoonte van hebt gemaakt gaat het bijna als vanzelf.

Kijk, met afstandsonderwijs, studeert mijn vrouw orthopedagogie aan HoGent.

Waarschijnlijk is het haar laatste jaar, als ze slaagt voor alle vakken en dan kan ze haar scriptie maken en stage gaan doen. Ze is daar 4 jaar geleden mee begonnen.

Denk je dat je niet zo slim bent, of dat je niet zoveel tijd hebt? Wel, dan ga je er gewoon langer over doen. Maar je moet natuurlijk gemotiveerd zijn en weten wat je wilt.

Dus is de vraag waarom je iets doet uiterst belangrijk. Als je eenmaal hebt uitgevist wat je wilt doen dan dien je er voor te werken. En als je nog niet hebt uitgevist wat je met je leven wilt doen, begin dan aan iets om te ontdekken wat je graag doet. Dien je te beginnen met meer te lezen over onderwerpen die je interesseren?

Ik zeg ook niet dat het elke dag even gemakkelijk is.

Je kunt vastzitten. Dan moet je het nodige doen om weer los te komen, zodat je de spirit hebt en je strijd verder zet. Je kunt niet opgeven zodat er die dag iets gebeurt in de goede richting vanwaar je wilt zijn in je leven.

Dan kun je ook dankbaar zijn. Dankbaarheid is immers een grote bron van energie.

Het is best mogelijk dat je een job doet waarin je vast zit. Een job waar je niet weg kan met je creativiteit en je energie. Als je dan thuiskomt en je gaat liggen voor de televisie om je frustratie weg te werken dan gaat er niets veranderen.

Hetzelfde natuurlijk als je in een relatie bevindt waarin je vastzit. Je gaat iets moeten ondernemen. Dat kan pijn doen als ik dat zeg, maar ik zal het opnieuw zeggen. Je gaat je leven moeten in handen nemen met enthousiasme en geestdrift. Je dient je motivatie om je leven te willen veranderen te maximaliseren.

Het is de afhankelijkheid van de narcist en de angst in onszelf die je vastzet.

In plaats van jezelf te redden van de narcist, red je de narcist die je de angst bezorgt en je vastzet. Je gaat er moeten van losmaken om de emotionele pijn te verminderen, en dieper graven in jezelf, precies omdat de narcist op al je kwetsbaarheden in speelt. Er is geen andere weg dan persoonlijk te groeien.

Idem dito als je met een narcistische baas of manager geconfronteerd wordt. Je dient een time-out te nemen waar je je verwijdert uit je narcistische relaties om plaats te maken voor gezonde relaties.

Als je thuis geïsoleerd bent, gaat dat niet veranderen, maar niet als je gebruik maakt van de middelen die er zijn, zoals sociale media, het verenigingsleven, vrijwilligers werk wil je nieuwe vrienden maken.

Anderen beslissen dat ze voortaan iets met hun leven zullen beginnen, en dan veranderen ze gewoon niets. Is dat beslissen?

Je kunt nu en dan iets doen, maar om een transformatie te krijgen ga je veel meer moeten doen. Je gaat er in elk geval moeten aan werken zodat de zin om iets te ondernemen toe neemt. Op een bepaald moment kun je zeggen, vandaag heb ik echt mijn best gedaan, meer bereikt dan wat ik gisteren of verleden week heb bereikt.

Veel te weinig mensen denken dat ze half zwanger zijn.

Ze willen wel een nieuw leven, maar ze zijn half zwanger. Maar ofwel ben je zwanger of niet. Zo ook ga je er aan werken of niet. Er is niet iets tussenin. Je doet de groeitaken in babystapjes. Je neemt een stap die je zeker kunt doen zoals elke dag een extra glas water drinken. En als je die gewoonte hebt, dan voeg je er een nieuwe stap aan toe. Bijvoorbeeld elke dag 5 bladzijden lezen. En als je dat gewoon bent om dagelijks te doen, voeg je er terug een babystap bij, zoals elke dag 30 minuten bewegen. Of je stappenteller opzetten en die stappen doen tot je er 7000 hebt minimaal. Maar je kunt ook een andere babystap kiezen zoals 10 min ademwerk.

Gelukkig ken ik tientallen mensen die ervoor gaan en als je dan toch hun situatie vergelijkt met diegene die er niets aan doen is het niet de moeilijkheden die ze moeten overwinnen in de uiterlijke situatie. Ze zijn in staat om de moeilijkheden in zichzelf te overwinnen.

Ze beseffen dat het weinige dat hen bindt aan de narcistische omgeving ook te verkrijgen valt buiten die omgeving. De mogelijkheden buiten die omgeving voor jezelf zijn tientallen keren groter.

Het is nooit te laat om er aan te beginnen, maar elke seconde dat je nu niet eerst aan jezelf besteedt, zal het in de toekomst moeilijker maken. Gedragspatronen zowel de positieve als de negatieve worden moeilijker en moeilijker om te veranderen.

Ofwel werk je dagelijks aan je progressie, of niet. Er is geen tussenin.

Zoals je weet sommige vrouwen werken 12 uur per dag, omdat ze ook nog 3 kinderen of meer opvoeden, naast het werk dat ze uitoefenen. En die kinderen vragen elke minuut dat ze thuis zijn hun aandacht. Dus elke minuut telt. Het is dus elke dag, altijd en voor altijd.

Dat is hun huiselijk onderneming dat ze leiden. En heb je geen drie kinderen, maar bijvoorbeeld 1 kind dan is er zeker ruimte om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Zeker nu er die mogelijkheden zoals afstandsonderwijs, of online cursussen zijn die als je bijvoorbeeld kijkt op de website van VDAB gratis zijn. Er is ook YouTube waar je veel mogelijkheden vindt om vaardigheden aan te leren.

Heb je dat nog niet ingezien dat er mogelijkheden voor groei en verbetering is in je leven?

Eens dat je dat doet en dit realiseert, dan ga je een ander spel spelen. Je gaat werken aan je tijdverspilling en je verslavingen. Wat niet wil zeggen dat je moet stoppen met eten en slapen. Integendeel, gezond eten en genoeg slapen is uiterst belangrijk voor herstel en dus om meer energie te hebben.

Als je die droom weer hebt, dan gaat het kuisen, het opruimen dubbel zo snel. Dan wordt het weer fijn, ook al zal die eikel als die er nog rondloopt, zich verzetten. Je kunt je erop voorbereiden en zo je spel spelen totdat je als hij niet wil veranderen (wat narcisten zelden doen) het huis is uitgewerkt.

Je hebt maar één leven, en je weet zelfs niet hoelang nog. Waarom niet zorgen dat je er weer plezier in krijgt? Ik begrijp de pijn hé, als je je kinderen moet missen of als je op de armoedegrens zit. Daar ben ik geweest.

Je kunt een nieuw verhaal over jezelf voor generaties die komen herschrijven hoe jij de moeilijkheden overwint. Het is die overwinning op moeilijkheden die zo bevredigend werkt. Maar als je die knop kunt omdraaien om aan je vooruitgang te werken in babystapjes, en je daar tevreden over kunt zijn, dan beloof ik je is het missen van veel zaken veel draaglijker.

Zelfs als je dan verliest, bijvoorbeeld als je niet geslaagd bent, dan heb je het toch geprobeerd en heb je de terugkoppeling waarmee je kunt rekening houden om het volgende keer beter te doen, of om gas terug te nemen.

Begrijp je dat je nu je situatie veel gemakkelijker kunt transformeren en op een totaal andere manier dan 10 jaar geleden?

Met een pc of een smartphone heb je toegang tot heel de wereld. Besef dat als je hier geboren bent of hier je leven heropbouwen. In deze periode heb je een enorme mogelijkheid om je dromen te realiseren. Maar niet als je gelooft in magie ga je er nu aan werken.

Zeker op technologisch vlak is er veel veranderd en er wordt zelfs door kinderen veel geld verdiend als gevolg van die mogelijkheden, als die kinderen doen wat ze graag doen. Er wordt natuurlijk ook veel geld verloren, omdat ze het niet met geduld aanpakken.

Het is niet omdat je niet de eerste bent in iets wat je niet de beste kunt worden in iets.

Ook niet als je 35, 45, 55 of 65 bent dat je niet de beste kunt worden.

Kom nu a.u.b. in de doemodus. Dan worden de nodige dingen gedaan. Wat denk je ervan dat je op een andere manier iets gedaan krijgt, dan door het te doen?

Ja, ik ben een christelijke gelovige, en dat helpt me bij die “attitude” om de dingen gedaan te krijgen, niet dat het door mijn geloof automatisch gebeurt. Maar mijn geloof herinnert me er ook aan dat het altijd wel verbeteren kan dan hoe het nu gedaan wordt. Ook dat ik de fouten die ik gemaakt heb vergeven worden, en dat je ook jezelf vergeven.

Mijn geloof herinnert me er ook aan dat de mechanismen van uitsluiting niet overeenstemmen met onvoorwaardelijke liefde. Bovendien dat je niet in de slachtofferrol hoeft te blijven steken.  Dat er mogelijkheden zijn tot herstel zowel in gemeenschap als in individuele meditatie.

Als je niet gelooft in de zin van onafhankelijk van de narcist worden dan is er veel kans dat je niet eens zult beginnen.

Je kunt iets bewerkstelligen. Je kunt dat zelfs doen terwijl je nog twijfelt. Het feit dat je bepaalde zaken doet, zal je al vooruit helpen. Je mag nog zoveel bidden terwijl je in je bed blijft liggen, maar als je niet opstaat zullen de kaboutertjes of engeltjes niet gekomen zijn om ze voor je te doen. Wat denk je daarvan? Maar als je ligt om te mediteren, ademwerk te doen dan is dat wel een stap vooruit in je welbevinden.

Ik kan je zeggen wat je moet doen, maar als je niet de stap zet om ze te doen, dan helpen mijn tools niet. Een schroevendraaier roest als je hem niet gebruikt.

Veel mensen kijken naar het eindresultaat.

Ze kijken naar mensen zoals Inge Rock, LesBrown, Carl Van de Velde, Anke De Brucker en naar zoveel andere geslaagde coachen. Ze kijken er naar zoals ze vandaag zijn. Of ze kijken naar hun muzikale helden en voorbeelden hoe ze zijn vandaag.

Als ik in een zetel zit en kijk naar een atleet en zie hoe goed hij of zij eruit ziet, dan was ik er niet wanneer ze de laatste 21 jaar eraan hebben gewerkt en vroeg in de morgen opstonden om te trainen.

Als ik een boek lees van een fameuze schrijver, heb ik dan het aantal boeken gelezen dat die schrijver gelezen heeft? Heb ik dan de Nederlandse taal zo goed geleerd als dat die schrijver doet?  Heb ik dan al zoveel geoefend als die schrijver heeft gedaan.

Hoeveel kunstwerken maakte Picasso?

  • 13,500 paintings
  • 100,000 graphic prints or engravings
  • 34,000 book illustrations
  • 300 sculptures and ceramics

Daartegenover staat de 100.000 kunstwerken die de nazi’s hebben vernietigd.

Hugo Claus schreef duizenden gedichten, dozijnen toneelstukken en 20 novellen en verschillende meesterwerken. Annie M.G. Schmidt schreef ongeveer 100 boeken in 56 jaar, tussen 2006 en 1950. Agatha Christie’s werk is in 108 talen verschenen. In Nederland alleen zijn er 20 miljoen boeken van haar verkocht. Haar dochter stierf met een nalatenschap van 900 miljoen euro.

We waren er natuurlijk niet bij als deze mensen om 5 uur opstonden toen ze begonnen te werken om tot dit resultaat te komen.

foto van vrouw en man op strand met de tekst "Moeilijk of onmogelijk? VKoN voor Ongekende realiteit narcisme . werk aan de winkel
Groeitaken voor zelfgenezing!

Je in instellen op de realiteit van de situatie waarin je je bevindt om onafhankelijk van de narcist te worden.

Rondhangen en wenen zal niets aan die situatie veranderen. Niet dat je dat niet even mag doen, voor de verlichting, maar het is het werk dat je doet, die verandering brengt.

Als je blijft wenen, zal je nog meer verliezen. En ik heb slecht nieuws over klagen en wenen. Er is zo goed als niemand die het iets kan schelen. In tegendeel de narcist verheugt zich er al op.

Er zijn er heel weinig die zullen compassie hebben met jou. In de meeste gevallen keert de familie zich tegen diegene die echt wordt misbruikt en doen ze aan victimblaming (het slachtoffer beschuldigen)

Wie denk je dat er begrip zal hebben voor jou?

Veel van je vrienden zullen blijken geen echte vrienden te zijn als de narcist zijn smaadcampagne voert maanden vooraf en voordat je wist wat er aan de hand was. Anderen zullen zeggen dat je het zelf hebt gezocht.

Alleen als je contact krijgt met mensen die het narcistisch misbruik persoonlijk hebben ondervonden zal je begrip en erkenning krijgen. Maar je zult hen niet bereiken als je te angstig bent om contact te nemen. Hoeveel keer hoor ik, ik durf je niet toe te voegen want ik heb schrik voor mijn vrienden op Facebook.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees