Ga naar een goede therapeut om te veranderen na misbruik door een narcist.

Therapie voor Niet persoonlijkheidsgestoorde individuen

Als ze eenmaal hebben geleerd om jezelf te beschermen en emotioneel los te komen van de gestoorde individuen in hun leven, vinden een groot aantal personen (Niet narcisten) een goede therapeut. Ze kunnen profiteren van tijd door te brengen met een goede therapeut om te veranderen. Door zo’n goede therapeut kunnen ze worden gestimuleerd, meer informatie over zichzelf leren en manieren om te werken aan zichzelf.

Het verbaast soms mensen wanneer ik begin te praten over de noodzaak om te werken aan onszelf.

Waarom zou ik naar een goede therapeut om te veranderen gaan? Er is niets mis met mij.

Een van de grote denkfouten van onze moderne cultuur is dat als je naar een therapeut om te veranderen gaat dat dat betekent dat er iets mis is met je. Volgens sommigen ben je dan een zwak persoon. Je zou je moet schamen.

De realiteit is dat veel mensen die echt wel een geestesziekte hebben weigeren een goede therapeut om te veranderen te zien met dezelfde reden. Er is een stigma over een psychische aandoening in onze samenleving die ons werkelijk een slechte dienst bewijst.

Wanneer iemand zijn been breekt, maken we ze niet belachelijk als ze naar een dokter gaan, en een breezer krijgen en het nemen van een pijnstiller. Waarom maken we mensen belachelijk wanneer ze hulp voor pijn aan de binnenkant zoeken? Het is irrationeel. Het is nadelig.

Wie is de gekke persoon – de persoon die hulp nodig heeft en krijgt of de persoon die hulp nodig heeft en geen zoekt?

Een van de meest briljante geesten die ooit heeft bestaan, Albert Einstein, zei eens: “Waanzin is hetzelfde opnieuw en opnieuw doen en verwachten een ander resultaat te hebben.” Hij had gelijk.

Maar ik ben niet degene die ziek is …

Je hoeft niet ziek te zijn om te werken aan jezelf! De gezondste mensen in de wereld zijn vaak degenen die het hardst aan zichzelf werken – zoals Olympische atleten.

goede therapeut
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het zijn mensen die zichzelf verwaarlozen die het meeste risico lopen om ziek te worden.

Wat waar is voor ons lichaam geldt ook voor onze geest, toch?

Het komt vaak voor dat mensen die in een relatie met iemand zijn die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis al hun eigen behoeften in een doos hebben gezet en uit het zicht weggestopt, terwijl zij het vuur van de conflicten van de relatie bestrijden.

Toen onze dromen in de wacht worden gezet, is het gebruikelijk dat we wrok opbouwen in de richting van de persoon van wie de behoeften een prioriteit hebben (volgens de narcist).

We vinden het niet erg om dat te doen voor een hulpeloze baby of een gewonde vriend. Daarentegen als we dat herhaaldelijk doen voor iemand die net zo goed voor zichzelf kan zorgen groeit ons gevoel van onrechtvaardigheid.

Na verloop van tijd, kruipt ongecontroleerde wrok in alles wat we doen.

Net als een gif verspreidt het zich in onze gedachten, onze woorden, onze lichaamstaal, onze toon, onze reacties. Het is er en iedereen kan het zien.

Moeilijk om positief te blijven?

Als – over een lange tijd – onze behoeften niet voldaan worden, of onze plannen herhaaldelijk opzij worden gezet terwijl we wanhopig proberen om te zorgen voor iemand anders, is het moeilijk om zich positief te voelen.

We houden de dader verantwoordelijk voor het misbruik. Bovendien is het ook gebruikelijk om te beginnen die persoon de schuld te geven voor alles wat fout gaat.

Uiteindelijk voegen we ook de slechte keuzes die we ook hebben gemaakt bij de schuld op de narcist.

Wat gebeurt er als we iemand anders voor alles wat slecht is in ons leven het kwalijk nemen?

Hopeloosheid. Hulpeloosheid, machteloosheid.

Als iemand anders alle macht heeft – hoewel we een deel ervan aan hen gegeven hebben – hebben we uiteindelijk geen voordeel om te werken aan onszelf. Immers, er is geen enkel punt in het bouwen van een huis als je kunt zien dat iemand anders het ondertussen sloopt.

Heb je je ooit op die manier gevoeld? – alsof er geen enkel punt zit in het werken aan jezelf?

Dat is wanhoop – en het kan een teken zijn dat je jouw behoeften te lang hebt verwaarloosd. In het algemeen is dat omdat je jouw vermogen aan iemand anders hebt gegeven.

Dat is als een vergelijking met een kapitein die van zijn eigen schip de post verlaat. Het schip dat ben jij.

Het vinden van een therapeut – (Een goede!).

Niet iedereen die zichzelf een therapeut noemt, heeft een certificaat om je te helpen. Denk na over je leraren op school. Allen waren gekwalificeerd – maar ze waren niet allemaal gelijk.

Ten eerste zal een goede therapeut narcistische persoonlijkheidsstoornis begrijpen. Hij of zij zal begrijpen hoe het is om een relatie met iemand te hebben die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Geen populaire adviezen.

Als je merkt dat je therapeut u het soort advies geeft dat populair is in de huidige cultuur, dan heb je niet de juiste therapeut voor jou.

Zo’n populaire adviezen werkt alleen maar wanneer je te maken hebt met geestelijk gezonde mensen die niet lijden aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Ten tweede is een goede therapeut als een goede coach.

Een goede coach zal manieren vinden om je te motiveren om het beste wat je “kunt zijn” te vinden. Bovendien zullen ze je niet vullen met schaamte of tegen je liegen over de dingen die je nodig hebt om aan te werken.

Zij of hij zal eerlijk zijn. Ze zullen weten hoe te helpen de juiste aanpassingen te maken. Als je valt – zal ze/hij de eerste zijn om te schreeuwen “Ik geloof in jou – je kunt het doen!” En als het je lukt, zullen ze juichen het hardst aan de zijlijn.

Ten derde, zal een goede therapeut de focus op uzelf houden.

Een goede therapeut zal je helpen om meer te leren over jezelf. Wanneer je begint te praten over anderen zal een goede therapeut een manier vinden om terug te keren naar jouw eigen problemen.

Een goede therapeut keert in het gesprek terug naar wat je nodig hebt om te werken in je eigen leven.

Immers de enige persoon die je kan verbeteren in therapie is jezelf – niet iemand anders. Als je niet meer over jezelf leert en gecoacht wordt om jezelf te verbeteren dan geef je geld uit aan de verkeerde therapeut.

Doe iets goed voor jezelf! Zoek een goede therapeut!

Laat het ons weten welke coach of therapeut volgens jou geschikt is voor een aanpak van de gevolgen van jouw narcist(e).

Deze informatie delen met ons op sociale media betekent ondersteuning voor slachtoffers van narcisme.

Werktuigen voor veerkracht om aan jezelf te werken

Giftige positiviteit en dankbaarheid

Hoe uw angst verminderen wanneer je in isolatie bent? Deel 2

Trauma en traumazorg in Europa

Referenties:  Evidence-based behandeling

De online therapeut en de limieten van zelfgenezing! Deel 2

Een narcist kun je begrijpen maar verdient geen begrip?

Onvoorwaardelijke positieve aanvaarding ervaren bij zelfgenezing?


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees