Categorieën
Recent veerkracht Werktuigen & tools voor veerkracht weerbaarheid zelfgenezing zelfliefde Zelfliefde tekort stoornis

Gevoelig voor de narcist? Deel 2

Je zult niet worden bevrijd van jouw symptomen van misbruik door het slachtoffer model.

Ik weet dit, omdat ik het ook heb geleefd. In eerste instantie heb ik de misbruikfora en de verklaringen van mijn psycholoog geraadpleegd, die helemaal te maken hadden met de focus op hoe slecht de narcist was en hoe ik het slachtoffer was.

En mijn psycholoog en de online misbruikfora vertelden me allemaal hoe nodig het voor mij was om te weten dat wat hij al jaren had gezegd …

https://videos.files.wordpress.com/uQnBJjsq/gevoelig_voor_de_narcist_deel_2.mp4
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

In eerste instantie is het goed om iemand te hebben die compleet naar je luistert.

Je hebt nood aan een persoon die lang genoeg luistert, zodat je met horten en stoten je verhaal waarvoor soms geen woorden bestaan kunt vertellen. Zodat je het verhaal kunt ontwikkelen.

Maar dat verhaal bevat sowieso niet de kwaliteiten die je al als baby had. Dat verhaal ligt diep ingekapseld in je onderbewustzijn, nog dieper dan de bron van je kwetsuur.

“Het is allemaal jouw fout zondebok.”, is een niet ware uitspraak, omdat de narcist het eigenlijk altijd al was.

De bewering klopt natuurlijk niet, omdat je zeker de kwaliteiten als kind had die niet mochten ontwikkeld worden. Immers het is dat niet ontwikkelde kind dat blijft protesteren.

Maar waarom hebben we niet de opluchting gehad eens we wisten wie de schuldige was over de problemen in onze relatie? Met de kennis over zijn of haar gestoorde gedrag?

Zelfs de redenen waarom hij of zij zich woedend genoeg voelde om de zondebok te misbruiken dat door te begrijpen dat het  “niet mijn schuld” was dat dan ook is gestopt?

Zelfs al zouden tientallen experten dit beamen dan nog zou het maar een tijdelijke opluchting geven. Misschien zou het bij velen de startenergie geven om op zoek te gaan naar die innerlijke goddelijke stem.

Want het stop daarom niet automatisch dat de zondebok elke minuut van elke dag over de narcist(en) geobsedeerd is. Geobsedeerd om hem of haar of hen te veranderen en te repareren.

De narcist(en) is geterroriseerd over hoe de zondebok zijn of haar leven zou herbouwen.  En toch waarom verbrak je constant de geen contact regel wanneer die angst de zondebok volledig overspoelde?

Is het niet de hoop dat die obsessie met de narcist plots de diepere kwaliteiten van het ‘Zelf’ zouden doen bovendrijven?

En toch wordt de zondebok constant volledig “gesteund” door specialisten van het misbruikherstel. Ze vertellen de zondebok dat hij of zij, de niet geneesbare narcist, de schuldige was en ik een slachtoffer van misbruik was, die niets te maken had met het maken van het misbruik, en bij wie we moeten uitstappen en wegblijven.

Ja, ook dat moeten we doen, inzien dat je met N.P.D een persoonlijkheidsstoornis te maken had vanaf je jeugd misschien.

Maar dat is niet genoeg. Als het daarbij blijft maken we veel kans er terug te worden ingezogen.

Zeker, deze “antwoorden” zouden moeten betekenen dat ik in staat zou zijn om te ontkoppelen, opgelost te zijn en ermee door te gaan met mijn leven. Maar in de meeste gevallen is dat niet het gevolg van dat inzicht.

Immers maakt de waarheid ons niet vrij? In dit model dan maar tijdelijk.

Dat is zeker zo en als we niet zijn bevrijd, is het een zeker teken dat we het nog niet hebben bereikt.

In dit slachtoffer model was ik nog lang niet vrij en ik zie consequent dat dit model er niet in slaagt om mensen hun pijn te doen verlichten.

Ja, ik bedoel dat bijna altijd.

In plaats dat dit een begin van een proces van genezing voor hen is, in contrast zie ik ze nog steeds vastzitten in de slachtoffersrol – wat betekent dat ze verslaafd zijn, geobsedeerd door de narcist en wat er is gebeurd. Ze lijden nog steeds aan intense symptomen van misbruik.

Precies zoals ik was. Wordt dit als normaal beschouwd?

Moet dit zogenaamd herstel er zo uitzien? Ik verklaar onvermurwbaar, dit is geen manier!

Wat ik leef en ondersteun, is algemeen, los van dit niveau van “effectiviteit”, omdat het bloeien model van 100% radicale verantwoordelijkheid spectaculair werkt bijna elke keer als het wordt geadopteerd.

Wat de bevrijding wel is, is de bevrijding van dat goddelijke kind dat dieper ligt dan het gekwetste kind. Dat goddelijke kind dat buiten de narcistische dynamiek al zijn licht laat schijnen.

Lees verder en ik hoop dat je hiermee begrijpt waarom.

Persoonlijke verantwoordelijkheid is niet de schuld. Hier is de grote breker met andere modellen. Het ding dat het begrip van het bloeien model voor altijd verandert.

Het bloeienmodel van persoonlijke verantwoordelijkheid heeft niets met schuld te maken!

En “schuld” is het grote ding dat pleit om te worden uitgeschreeuwd. “Door mensen te vragen persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen, ben jij de schuldige die het slachtoffer wordt”.

Het bloeienmodel gaat niet om mensen de schuld te geven, het gaat erom mensen in staat te stellen de aspecten van zichzelf te helen die misbruik hebben ondergaan, zodat ze verder uit de pijn kunnen evolueren en nooit meer aan misbruik lijden.

Maar toch wil ik het nog eventjes over ‘zielsverkrachting’ hebben.

Dat is dan mijn persoonlijke visie. Onder dat gekwetste kind, ligt een overlevingsinstinct. En onder dat overlevingsinstinct zie ik een onsterfelijke ziel.

Alhoewel de narcist telkens opnieuw probeert om die ziel te verkrachten, kan de narcist daar niet inslagen, precies om dat deze goddelijk, onsterfelijk, en steeds opnieuw als een klein lichtpuntje doorbreekt.

Daarom dat genezen van narcisme ook een spirituele reis is.

Daarom dat ik de zondebok steeds de waarheidszoeker hebt genoemd.

De spiritualiteit van de zondebok is dan ook een grote uitdaging voor de narcisten. En dit vanaf de geboorte. Hoe je je ziel voeding geeft, is vooreerst door ze te ontdekken via spirituele weg.

Voor mij persoonlijk is dat vooral door te lezen, te luisteren, aanwezig te zijn bij de kwetsbaren, door te zingen, door te werken met liefde enz. In mijn grote inspiratiebron is daar Jezus.

Onze menselijke overtuigingen over “schuld” en “verantwoordelijkheid” hebben de zaken niet geholpen …

Dit is wat Wikipedia te zeggen heeft over “het beschuldigen van het slachtoffer”. Het verwijten van het slachtoffer vindt plaats wanneer het slachtoffer van een misdrijf of een onrechtmatige daad geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de schade die hen is overkomen.

De studie van victimologie probeert de perceptie van slachtoffers als verantwoordelijk te verminderen.

Laten we nu eens kijken hoe de woorden “beschuldigen” en “verantwoordelijkheid” met elkaar verweven zijn, wat een algemeen maatschappelijk geloof is.

De woordenboekdefinitie van schuld is deze:

Voelen of verklaren dat (iemand of iets) verantwoordelijk is voor een fout (of iets wat verkeerd is).

“Het onderzoek gaf de machinist de schuld van het ongeluk”

De definitie voor verantwoordelijkheid is deze:

De staat of het feit dat je verantwoordelijk bent of de schuld hebt van iets.

“De groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een reeks moorden”

Dit is het interessante deel – de synoniemen voor verantwoordelijkheid:  schuld, verwijtbaarheid, aansprakelijkheid.

Dus we kunnen hieruit zien dat “verantwoordelijkheid nemen” om zelf de genezer te zijn en de generator van onze eigen uitkomsten onafhankelijk van anderen (ook bekend als het bloeien – model) kan worden geïnterpreteerd als “beschuldigd” te worden voor wat er mis ging voor ons.

Antischuldwebsites hebben een zeer beperkte oppervlakte inzicht van wat “beschuldigen” betekent …

Uitspraken gezegd door “slachtoffer beschuldigers” zoals:

“Maar ze provoceerde hem.”

“Ze hebben allebei grote problemen.”

“Ze had niet bij hem moeten blijven na de waarschuwingstekens.”etc. etc. etc.

Het bloeien – model heeft niets te maken met dergelijke ‘beschuldigende uitspraken’ of simplistische beoordelingen op oppervlakteniveau die niets te maken hebben met hoe toegang te krijgen en voor echte genezing te zorgen.

De oriëntatie van persoonlijke verantwoordelijkheid vindt plaats op een veel breder en dieper niveau van waarheid.

Voor mij persoonlijk op het zielsniveau.

Oké dus nu wil ik echt beginnen aan de brutale basisnoot van deze “beschuldigende” claims.

Claims over mijn visie: de erkenning dat er iets in ons is dat ons onbewust heeft geleid tot misbruik.

Dit betekent dat de diepte niveaus van zelfpartnering mogelijk zijn. Zelfpartnering stelt ons in staat om onze vorige emotionele onbewuste programma’s te genezen.

We kunnen onze vroegere emotionele onbewuste programma’s op niveau te brengen en ontwikkelen naar veel gezondere programma’s.  Zelfpartner worden is een degelijke manier om ons uit de pijn te krijgen.

Zelfpartnering heeft ons de mogelijkheid dat het nooit weer gebeurt. Dit op het niveau om van kwetsuur naar litteken te gaan. (emotioneel en psychologisch)

Met andere woorden, verander ons eigen leven door de enige persoon te veranderen waar we de macht hebben om te veranderen – onszelf.

De “beschuldigende” hoek is echt kinderachtig.  Ik zal het uitleggen. Misschien zou zo’n “beschuldiging” zoiets gaan doen.

Stel je voor dat dit wordt gezegd tegen een 45-jarige persoon die een langdurige relatie met een narcist had opgelopen.

“Je bent zo’n idioot.  Totaal nutteloos voor het hebben van ongenezen wonden in je jeugd. Daardoor heb je een narcist gekozen. Waarom bleef je 20 jaar bij hem / haar bleef. Je ging zelfs niet weg toen het masker viel.

Ook verdroeg je alles.  Daarbij klampte je zich vast.  Je probeerde deze persoon te veranderen. Je verloor al je hulpbronnen, al je vermogen om een baan te behouden. Je verloor je gezondheid, je welzijn, het respect van je kinderen, en vitale jaren van je leven.  Je moet schuldig zijn, omdat je problemen hebt!

Alsjeblieft! WIE gelooft dat het bloeien model zulke mensen aanspreekt?

Laten we nu eens kijken naar de volledige strekking van het radicale model voor persoonlijke verantwoordelijkheid van het bloeien model waaraan ik dan de onsterfelijke ziel toevoeg.

Een 45-jarige persoon.

Dit is het voorbeeld van wat wordt overgedragen aan dezelfde 45-jarige persoon, gedurende een bepaalde periode, terwijl ze werken met het bloeien model.

“Wat er met je gebeurd is zo pijnlijk, en wat je doormaakt, is ongelooflijk traumatisch.(Validatie).

Er is echter een diepere waarheid hier, en een reden waarom dit met jou gebeurt. Je goddelijke ziel als toevoeging aan jezelf!

Dit is niet zomaar een willekeurige zinloze, machteloze daad van het “lot”.

De narcist in je leven brengt je het bewijs van je nog niet genezen wonden en van je onsterfelijke ziel. Er zijn bewusteloze, pijnlijke programma’s uit je kindertijd die deze persoon vertegenwoordigen, die je aan deze persoon vasthoudt, en je emotioneel aanzetten tot een andere manier van doen.

Bovendien wil je onsterfelijke ziel doorbreken.

Wat je onderbewustzijn doet, is proberen je pijnlijke jeugd te herschrijven.

Er zijn definitieve redenen waarom dit met je gebeurt.

Wanneer je vruchteloos loslaat en verwoestend probeert om deze narcistische persoon het anders te laten doen en in plaats daarvan in je eigen lichaam gaat, om je originele wonden te zoeken, te vinden en te helen dan zul je niet langer verslaafd raken, worden beïnvloed en gevangen in de pijn.

En je onsterfelijke ziel zal meer licht gaan geven.

Je zult stuk voor stuk evolueren voorbij de pijn en voorbij de behoefte of het verlangen van deze persoon om het anders te doen, of zelfs helemaal in je leven te zijn.

Ook zullen je niet-genezen wonden nooit meer je aandacht via een misbruiker moeten krijgen – omdat ze weg zijn.

Er is een echte manier om uit de pijn te komen en het nooit meer opnieuw te hoeven beleven. Als het samenhangende werk aan je innerlijke ziel en de ontplooiing van je ziel je eerste doel wordt.

Je zult ook bevrijd worden van wat je op andere gebieden in je leven tegenhoudt, omdat je na het opschonen van je originele wonden een hogere, eerlijkere, gelukkiger, meer uitgebreide versie van jezelf zult worden dan je ooit hebt meegemaakt. Zelfs vóór misbruik.”

Er is de belofte van een meer ongelooflijk en uitgebreid leven dan ooit eerder werd geleefd.

In verbinding met je onsterfelijke ziel.

“Nu is hier het verbazingwekkende deel – Slachtoffers die de voorstanders de schuld geven, zeggen dat het gevaarlijk is om persoonlijke verantwoordelijkheid te suggereren, omdat het de slachtoffers verder schade berokkent.”

Echt … ECHT?

Ik neem het standpunt dat het de levens van mensen redt, en verleent hen dan hun Ware Leven!

Het heeft het mijne letterlijk en emotioneel gered. Het heeft duizenden en duizenden andere mensenlevens in de bloeien gemeenschap van Melanie ook letterlijk en emotioneel gered.

Elke dag ontvang ik e-mails en berichten van mensen met het inzicht dat ze nu weten dat er iets in hen is om te genezen. Godzijdank kunnen ze de aandacht van de narcist afhalen en op en in zichzelf gaan om daadwerkelijk iets te doen aan het veranderen van hun leven.

Omdat, voordat de informatie werd gevonden dat dit mogelijk was, het slachtoffermodel van nul verantwoordelijkheid hen NIET hielp.

Zoals altijd, erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel. Wil je deze post liken en sharen? Zo kunnen we het bewustzijn doen groeien en waarde bij elkaar toevoegen.

Gevoelig voor een narcist. Deel 1

Hoe een bloeiend leven hebben na narcistisch misbruik?

De ontwikkeling van de zondebok door de narcist.

De zondebok van het gezin krijgt de projecties van de narcisten

Het narcistisch ziel trauma uitschakelen tot op de ziel. (taak)

innerlijke kind

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren