Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De narcist zal je beschuldigen als het niet goed gaat.

Een grote rode vlag die narcistisch gedrag aangeeft.

De narcist neemt nooit de verantwoordelijkheid voor eventuele negatieve gebeurtenissen in zijn leven.

Het is bekend dat narcisten het slachtoffer spelen als dingen niet goed lopen. Bovendien zullen zij hun exen, bazen en vrienden vaak beschuldigen van iets negatiefs dat in het verleden is gebeurd.

een narcist kan geen verantwoordelijkheid nemen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Maak niet de fout om deze belangrijke rode vlag te negeren.

Als je date je er snel op wijst dat zijn ex “kwaadaardig” is of zegt dat zijn baas “op weg is om hem te pakken te krijgen”, dan verzend je signalen dat het goed is dat hij anderen de schuld geeft van zijn fouten.

Ja, we maken allemaal fouten, maar wanneer iemand weigert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn rol in een evenement riskeert je  eigen geluk en welzijn omdat de narcist je straks gaat beschuldigen als het niet goed gaat.

Morele verantwoordelijkheid van een psychopaat

Psychopathie houdt een verminderd vermogen in voor prudentieel en moreel redeneren als gevolg van een verminderd vermogen tot empathie, spijt en gevoeligheid voor angstopwekkende stimuli.

Hersenafwijkingen en genetische polymorfismen die verband houden met deze eigenschappen lijken de bewering te rechtvaardigen dat psychopaten niet moreel verantwoordelijk kunnen zijn voor hun gedrag.

Toch zijn psychopaten in staat om instrumenteel te redeneren bij het bereiken van hun doelen, wat suggereert dat ze enig vermogen hebben om op morele redenen te reageren tegen het uitvoeren van schadelijke handelingen en zich ervan te weerhouden ze te doen.

De cognitieve en affectieve stoornis van de psychopaat rechtvaardigt een verzachte verantwoordelijkheid, maar geen excuus.

Is dit geen typisch kenmerk van een narcist?

Een narcist kan geen verantwoordelijkheid nemen ben je het daarmee eens? Laat het ons weten! Vragen of suggesties! Sharing is caring!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

over kenmerken toxisch persoon

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees