De inspiratie voor het bloeien model van narcisme.blog Deel 1

Ik kan zonder twijfel zeggen in mijn eigen herstel, en door tientallen andere mensen te helpen herstellen, dat narcistisch misbruik keer op keer aan mij is gemeld als het moeilijkste wat je maar kunt doormaken.

Als je net begint aan je herstel, of als je worstelt met de voortdurende kwelling van misbruik, kun je veel pijnlijke emoties voelen, waaronder de hulpeloosheid van het gevoel niet los te zijn, vast te zitten en geobsedeerd te zijn door wat er is gebeurd.

Je bent misschien nog steeds verslaafd en doodsbang om los te laten, en probeert op elke mogelijke manier de relatie te herstellen en te laten werken, ongeacht de schade die toeneemt en intensiveert. Je hebt misschien het gevoel dat het te laat is, je hebt te veel verloren, je bent te oud of je bent niet in staat om je leven opnieuw op te bouwen.

Misschien ben je eruit gekomen en ben je uit de relatie gebleven, maar je hebt geen idee hoe je ooit nog een andere persoon zou kunnen vertrouwen – en misschien ben je doodsbang om nog meer op je eigen oordeel te vertrouwen.

Je hebt misschien therapie en uitgebreid onderzoek naar narcisme geprobeerd – wat ze doen en waarom ze het doen, en je hebt alles geleerd over de effecten van narcistisch misbruik en de traumasymptomen die narcistisch misbruik veroorzaakt.

Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je traumasymptomen niet verminderen, voel je je nog steeds niet veilig, krachtig of heel in het leven – en veel, zo niet de meeste dagen worden verteerd door te proberen de emotionele verwoesting te beheersen die de ongelukkige en onvermijdelijke erfenis lijkt te zijn van wat er met je is gebeurd.

Misschien heb je je hoopvol gevoeld na het ervaren van verlichting op korte termijn, maar vind oplossingen zijn meestal van korte duur. Misschien ben je constant in gevecht met de verslaving en probeer je weg te blijven van de misbruiker – en vraag je je af waarom je in hemelsnaam steeds teruggaat naar de gedachten van pijn, verlangen, spijt en verlies – ook al weet je dat je een intelligent persoon bent en logisch deze persoon is NIET goed voor je.

Er is een heel goede reden waarom de strijd voortduurt, en het is iets wat ik voor het eerst leerde toen mijn herstel onderging. Deze waarheid vandaag, sinds ik met duizenden mensen heb gewerkt, is keer op keer bewezen en bevestigd.

De waarheid is dit…

Proberen te herstellen van narcistisch misbruik via de logische geest werkt niet!

Gesprekken met God- 3 delen in 1 band

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren