Egocommunicatie en hartbewuste communicatie video

De meesten van ons houden zich bezig met egocommunicatie en geen hartbewuste communicatie.

Egocommunicatie weerhoudt ons ervan echt contact te maken met een andere persoon. Meestal zijn we niet eens aanwezig bij de persoon met wie we praten.

Onze ego-geest is te druk bezig met racen met wat we hierna zullen zeggen, hoe we ONS punt kunnen bewijzen en onze eigen gevoelens kunnen naar waarde schatten. Hoe we onszelf kunnen verdedigen. Alles is persoonlijk en vaak zorgt de interactie ervoor dat beide mensen zich slechter of meer losgekoppeld voelen.

Weet je dat je in Egocommunicatie bent als:

  1. Je loopt rond in cirkels en jullie voelen je beiden ongehoord / ongezien / gefrustreerd.
  2. Je probeert de problemen op te lossen of op te lossen zonder daadwerkelijk aanwezig te zijn om naar de gevoelens, zorgen of angsten van de ander te luisteren.
  3. Ook, als je betekenis geeft aan iemands gedrag, zeg je eigenlijk “heb je dat met opzet gedaan!” versus ‘zo voelde je je eigenlijk niet’.
  4. Je zenuwstelsel is ontregeld. Je stem is zeer verheven of er wordt geschreeuwd. Daarbij ben je allebei zeer defensief en spreek je heel snel – geen van jullie pauzeert.
@narcismeHelp

Hartbewuste communicatie is een praktijk die je leven verandert.

Het vereist WEL oefening en het kan erg ongemakkelijk of intens zijn. Het leidt tot diepere, meer betekenisvolle verbindingen.

Hartbewuste communicatie stelt ons in staat nieuwsgierig te worden. Volledig aanwezig zijn om iemand anders te horen is * eigenlijk * zeggen – en meer
belangrijker gevoel.

Verder, maakt Hartbewuste communicatie in tegenstelling tot egocommunicatie:

  1. Twee mensen die getuige zijn van hun ego (en hun gewoontereacties) terwijl ze eraan werken om open en volledig aanwezig te blijven.
  2. Beide mensen delen hun gevoelens openlijk zonder oordeel.
  3. Tevens zijn er gevoelens die gevalideerd moeten worden. Bovendien is dat vooral belangrijk omdat ego-gebaseerde communicatie doorgaans 2 mensen heeft die consequent de ervaring van andere personen verkeerd begrijpen / ongeldig maken.
  4. Dat is verlijkbaar met werkelijke, diepe emotionele connectie en kwetsbaarheid wat de bedoeling van hartbewuste communicatie.
  5. Daarbij wil een persoon gezien, gehoord en uniek uitgedrukt te worden. Dat is de kernbehoeften van de mens.
  6. Kortom, de reis van echte empathie: het ware perspectief van een andere persoon begrijpen, zelfs als dit niet overeenkomt met je eigen perspectief.

Ter Herinnering: wanneer twee mensen communiceren, zijn ze op elkaar afgestemd.

Je zenuwstelsel communiceert ook. Ieder neemt regelmatig pauzes. Je ademt rustig. Je feliciteert elkaar.

Conclusie

Ik hoop dat dit heeft geholpen om grenzen te verklaren op een manier die beknopt, demystificerend en empowerment is.

Niemand zei dat grenzen waarborgen voor jezelf makkelijk zijn! Het vergt lef, genezing, ontwikkeling en omarmen van de angst om op een geheel nieuwe manier te verschijnen.

CRAP

Nadat je narcistisch bent misbruikt, moet je voorbij de angsten komen van mensen die je bekritiseren, afwijzen, in de steek laten en proberen te straffen (CRAP) als gevolg van het terugnemen van je macht. (critic, repercusion, abondement, punishment) (kritiek, gevolgen, verlaten, straf)

Ik ben zo opgewonden om je te laten weten dat Melanie’s-workshop (Engelstalig) binnenkort plaatsvindt. Daarin kijken we diep naar en werken we met grenzen!

Je kunt zich hier aanmelden.

Ik raad ook haar Empowered Self-cursus (Engelstalig) aan, die diep ingaat op co-afhankelijkheid en grenzen (ze zijn diep met elkaar verweven) en hoe je ECHTE en krachtige grenzen kunt stellen.

Ik zeg “ja” tegen je dat je een grensbeest wordt! Je vindt ook andere gratis tools in het menu.

Communicatie methode met een narcist: Medium Chill – Grey Rock

Luisteren op een actieve manier met effectieve communicatie.

Maatschappelijk trauma ervaren

De relatie tussen PTSD en sociale angststoornis SAD

Hoe opnieuw een narcist in je leven vermijden? Deel 1