Categorieën
ouderschap pleegzorg Recent

Het gedrag van een kind is hun manier van communiceren! Stem van een kind

“Gun je kind verwerkingstijd.”

Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog Kinderen zeggen het misschien niet letterlijk als ze verveeld zijn of juist te veel moeten verwerken, maar je kunt het dus zeker wel zien aan hun gedrag als je het wilt zien, en even je eigen doelstellingen opzij kunt zetten.

Als je ervan uitgaat dat een kind geen mening heeft en dat je er alles kunt instoppen zoals in een taart dan ga je dit compleet verkeerd interpreteren.

“Ze verbaliseren hun gevoelens meestal nog niet, maar het gedrag is hun manier van communiceren. Als je daar dan niet op inspeelt en je de grens van je kind overschrijdt met overstimulering, of het zijn relaties ontneemt, zijn structuur kapot maakt kan je kind je daardoor uiteindelijk willen vermijden. Of ze kunnen het gevoel krijgen te moeten overpresteren”, aldus Pont. Ze kunnen natuurlijk ook volledig bevriezen waardoor ze een terugval hebben.

Misschien zijn soms al die feestdagen en bezoeken voor sommige kinderen iets te veel, zeker als ze dan nog moeten presteren op sportkampen en als alles nieuw is!

Luisteren op een actieve manier met effectieve communicatie.

Dag van de rechten van het kind

Culturele en relationele vaardigheid en / of culturele nederigheid!

Ben je opgevoed door een narcistische ouder?

Heb je reeds geluisterd naar het kleine kind in jou?

Grote tragedies van kleine harten in Oekraïne

kenmerken van de narcistische vader

Kinderen van een narcist

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren